Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(jolituxxx @ 2013 02 10, 20:53)
Pas mane kai pilnai surinkta lentyna su stabilumu viskas tvarkoje, tik padalinus į keletą dalių truputį mažiau stabilumo. Bet uždėjau vazoniukus ir viskas OK- stovi kuo puikiausiai  smile.gif

ane? Pas mane ant palanges per didelis tas stelazas butu, nes siandien vyras kai sukonstravo, tai geriausiu atveju 90 cm aukscio gavosi ant lango. Tai trim aukstais galesiu sustatyti vazoniukus.
Atsakyti
QUOTE(*Aukse* @ 2013 02 10, 19:58)
ane? Pas mane ant palanges per didelis tas stelazas butu, nes siandien vyras kai sukonstravo, tai geriausiu atveju 90 cm aukscio gavosi ant lango. Tai trim aukstais galesiu sustatyti vazoniukus.

Aš vieną dalį pasidariau irgi, kad galėčiau trim aukštais statyti, o kitą dviem ax.gif
Atsakyti
QUOTE(snaige123 @ 2013 02 09, 08:58)
pomidorus supjaustai gabaliukais, dedi i puoda ir kaitini,kai jau pasileidzia gerai pomidorai nukeli nuo virykles ir padedi atvesti.kai atvesta issunki rankomis per ,,marle ,, supili i puoda .as mazdaug 5 litram pilu 1 valg.s druskos .uzverdi nugraibai putas ir supili i indus ir uzsuki .

o lauko ta pas mane gerai dera.deja pavadinimas ,,savi,, daug metu renku seklas savo.nes pamaciau pas gimines kaip vesia vasara buvo pomidoru tai is ju ir uzsiveisiau jie pavadinimo irgi deja nezino nes irgi is kazkur  tokiu budu atkeliavo lotuliukas.gif

dar lauke pernai ondrasek sodinau patiko nesirgo tik derlius ankstyvas prasidejo geguzes gale dukra jau valge is lauko pomidorus bet derlius greitai baigesi  smile.gif  siemet vel ju sejau kelias seklas dar vasario gale sesiu smile.gif

Sunokusius pomidorus sutarkuoju elektrine bulviu tarka. Stambesnius tenka perpjaut. Gauta mase uzverdu ir pravesusia perkosiu per tinklini kiaurasamti -lengvai krestelejus lieka seklos ir zieveles. Sekmes!
Atsakyti
QUOTE(solo2 @ 2013 02 10, 16:56)
Kaip skiriasi tos pačios veislės aprašymai  biggrin.gif

POMIDORAI SAINT PIERRE
http://www.seklos.lt...r-lauke/page:1#
Vidutinio ankstyvumo, AUKŠTAŪGIŲ pomidorų veislė.
http://nojus.lt/darz...-s.-pierre.html
Derlinga pomidorų veislė. Aukštis - 1 m.

GOLDEN KÖNIGIN
http://www.seklos.lt...r-lauke/page:1#
Vidutinio ankstyvumo, aukštaūgių pomidorų veislė
http://nojus.lt/darz...ne-konigin.html
Vidutinio ankstyvumo pomidorai, apie 120 cm aukščio

Aprasymai tikrai daznai skiriasi, faktas doh.gif
Man susisuko galva del Marmande-vienur raso 1,2 metro, kitur kad aukstaugiai, vienur ankstyvi,kitur nelabai lotuliukas.gif
Telieka isbandyti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(matuke @ 2013 02 10, 21:39)
Aprasymai tikrai daznai skiriasi, faktas doh.gif
Man susisuko galva del Marmande-vienur raso 1,2 metro, kitur kad aukstaugiai, vienur ankstyvi,kitur nelabai  lotuliukas.gif
Telieka isbandyti  mirksiukas.gif

Marmande kazkada auginau, tai tikrai nebuvo auksti, gal 1,2 ir buvo.
Papildyta:
QUOTE(jolituxxx @ 2013 02 10, 20:53)
Pas mane kai pilnai surinkta lentyna su stabilumu viskas tvarkoje, tik padalinus į keletą dalių truputį mažiau stabilumo. Bet uždėjau vazoniukus ir viskas OK- stovi kuo puikiausiai  smile.gif

Pas mane liko detaliu po surinkimo (siuo metu neturiu padejeju), ir tikrai jis nera labai jau stabilus, norint patraukt biski gali visas subiret, nes tos ale kojeles neprisitvirtina, bent as taip surinkau pagal duota brezini, o liko 4 spingeliukai mazi, nezinaou kur juos pritaikyti, nei visuj nei apatinem kojelem netinka ( as ziopla).
Atsakyti
Venta9, del Marmande tada kai aiskinausi, tai ne viena forumiete minejo kad jie apie 2 metrus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2013 02 10, 21:28)
Pas mane liko detaliu po surinkimo (siuo metu neturiu padejeju), ir tikrai jis nera labai jau stabilus, norint patraukt biski gali visas subiret, nes tos  ale kojeles neprisitvirtina, bent as taip surinkau pagal duota brezini, o liko 4 spingeliukai mazi, nezinaou kur juos pritaikyti, nei visuj nei apatinem kojelem netinka ( as ziopla).

Kojos labai sunkiai įsideda. Šiaip kiekvieną lentyną vos ne visu savo svoriu kišau, nes turi gerai susikišti kitaip kleba arba būna šleiva. Konstruodama pačią pirmą oi kaip vargau ir ilgai užtrukau kol pasiekiau stabilumą karsta.gif Arba jei patys mažiausi liko tai viršutinėje lentynoje skylės užsitaiso.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolituxxx: 10 vasario 2013 - 21:50
QUOTE(jolituxxx @ 2013 02 10, 22:45)
Kojos labai sunkiai įsideda. Šiaip kiekvieną lentyną vos ne visu svoriu kišau, nes turi gerai susikišti kitaip kleba arba būna šleiva. Konstruodama pačią pirmą oi kaip vargau ir ilgai užtrukau kol pasiekiau stabilumą  karsta.gif  Arba jei patys mažiausi liko tai viršutinėje lentynoje skylės užsitaiso.

Aciu uz patarimus, taip liko 4 mazi kaip dangciukai kokie, bet virsuj man islinde tu strypu nemazi galiukai, zodziu lauksiu pagalbos griztancios is komandiruotes, jau aisku kad kazka supainiojau, bet siaip tai liuks bus prie balkono duru pastatyt, geriau nei is tabureciu konstruodavau. Pomidoru dar nesejau, man peranksti, net tie mazieji [COLOR=red]ciliukai istyso ant palanges,
Atsakyti
QUOTE(ievakata @ 2013 02 10, 16:00)
Na gal kad lauke, gal atsilieps kas siltnamy augino ...

Tai kad neverta vos pusmetrio aukscio pomidorus siltnamin sodint ax.gif
Atsakyti
QUOTE(matuke @ 2013 02 10, 22:41)
Venta9, del Marmande tada kai aiskinausi, tai ne viena forumiete minejo kad jie apie 2 metrus  smile.gif

Gal cia jau kiti, kuriuos as auginau gal pries 10 metu nebuvo 2 m tikrai, nes mano siltnamis toks nera, o as pamenu sone juos sodinau, na gall iki 1,5 m , bet tikrai nedaugiau, mano buvo ne hibridai.
Atsakyti
QUOTE(vijoleta20 @ 2013 02 10, 15:48)
.Gal kad as juos biski apleidau ,pasodinau lauke tarp braskiu,tai jos ir nusmelke.Siemet neauginsiu .

lotuliukas.gif lotuliukas.gif Gal su braškėm sumaišei beragaudama?

Žiūrinėjau ir aš tuos stelažus,bet pasiliksiu prie savadarbių,nes mano palangės šiek tiek platesnės. Turiu krūvą nebeskaitomų knygų-visokių Lenino raštų,pedagoginės literatūros storiausių tomų ir visokių kitokių gėrybių,nes ranka niekad nepakils knygos išmest ir iš dailylenčių sukaltų lentų nuo pernai metų tiksliai pagal palangių plotį ir ilgį.Paaugo pomidoras-porą knygų pakišu,uždengiu kokiu audeklu,kad nuo saulės nebluktų ir jau telpa žaliųjų galvos ax.gif

Atsakyti
pernai ir užpernai auginau Marmande VF, lygtais taip uvo parašyta ant pokelio, tai tikrai ne 2m, gal 1,5m, ne daugiau buvo. Skonis patiko, betvaisių- pusėtinai, norėjosu daugiau, pas mamą labiau jiems patiko, vedė gerai. Tas pats su St. Pierre

QUOTE(adija5 @ 2013 02 11, 00:14)

Turiu krūvą nebeskaitomų knygų-visokių Lenino raštų,pedagoginės literatūros storiausių tomų ir visokių kitokių gėrybių,nes ranka niekad nepakils knygos išmest

aš turiu komiso parduotuvėlę, tai knygos- labai paklausi prekė, ypač senos vaikiškos ir ne tik, ar spec. literatūra ( ax.gif ieškau Kapsuko raštų, gal tarp pomidoram skirtų yra ir toks pilnas rinkinys? ir rusų k. vadovėlių anų laikų visų klasių, praktiškai, arba bent iki 8)
Atsakyti