Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

Atėjau prie kito pc pabaigti mintį. Marmeladas- jos privalo žinoti tai, kuo pačios prekiauja. Kitose srityse taip pat dažniausiai verda savose sultyse ir daugiau nieks nerūpi, tai dėl to, kad nežino esant mėlynų pomidorų, tai čia dar labai maža nuodėmė. Apie rusiškas sėklas joms taip pat neprivalu žinoti - parduoti turi savo siūlomas prekes. Be to, Žalios stotelės ir Žalieji centrai - franšizė bei kas yra skelbiama seklos.lt psl, tik tai ir turi turėti.

Kad ir tokia maža nesusikalbėjimo smulkmenėlė, kuomet vieni šparagais vadina šparagines pupeles, kai tuo tarpu, tai visiškai skirtingi augalai. Ir pardavėja nėra taip lengva būti, kai vienas ir tas pats gali turėti daug liaudyje vartojamų interpretacijų. ( kaip ir lapės vyras - vilkas doh.gif Iš vienos pusės teisybė, iš kitos - nelabai biggrin.gif )
Atsakyti
Gaudvile- dirbau 5 metus gėlyne, floriste, patikėk kiek knygų išstudijavau, ir pakavimo, ir dekoravimo ir dar n visko, tais laikais internetas dar tik atsiradinėjo mūs kaime, bet nesinaudojom dar tokiu stebuklu. Dar dirbau mokyklose, dėsčiau chemiją, dailę, tikybą, biologiją- irgi viskuo turėjau domėtis. Dirbau apsaugos policijoj- net ir ten buvo ką pastudijuot, paskiausiai dirbau knygyne- nu patikėk, kiek ten reikia išmanymo, kiek naujienų atveža kasdiena, su sėkliukėm nepalyginsi net. Ir to iš mūsų reikalavo, ir smagu kai esi kytresnė už atėjusį pirkti. Dabar nenešu niekam dovanų pakuot, nes vynioja belenkaip, o man reikia neįprastai ir neprastai, gėles irgi paprašau kad prie akių į puokštę surištų ( bjauri aš, tikriausiai), knygyne vėl su manim nebus lengva, nes žinau ko aš ten einu, ko noriu paklaust ir t.t. Dabar dirbu sau- irgi yra reikalavimai sau keliami, ir dideli. jei jau dirbi, moki skaityt, naudojiesi internetu- tai pasidomėk apie savo darbą daugiau . Man nemaišo kai žmogus tik pradeda dirbt ir tikrai daug nežino, bet jei dirba ten keli bent metai ir nesidomi, nesigaudo- nu tai atsiprašau... Ta moteris konsultuoja net nepaskaičius etikečių, bajaja prie akių siūlė į šiltnamį kaip vidutinio aukščio augalą, tai kur jau ten krūminiai ir kekiniai agurkai doh.gif
Atsakyti
Tai, kad vaistinėse tas pat, paklausi ko nors, tai pačios puola 'instrukcijas' skaityt, kai turėtų net naktį pažadintos kulkosvaidžiu iššaut ax.gif

O kas dėl agurkų, tokio skirstymo kekiniai, krūminiai ir aš nežinau. Partenokarpiniai arba reikalaujantys vabzdžių apdulkinimo. Gi kai jau pradeda derėt, tai iki šalnų ir dera. Na, dar trumpavaisiai, ilgavaisiai, salotinio tipo g.gif
Vat cukinijos, moliūgai būna krūminiai, neaugina virkščių ir dera lokaliai. Tai ir agurkus tokius auginau, bt gi jie dera nesustodami, kekiniai visi jie arba per savo praktiką nekekinių neteko augint g.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 02 12, 14:52)
jos privalo žinoti tai, kuo pačios prekiauja. Kitose srityse taip pat dažniausiai verda savose sultyse ir daugiau nieks nerūpi, tai dėl to, kad nežino esant mėlynų pomidorų, tai čia dar labai maža nuodėmė. Apie rusiškas sėklas joms taip pat neprivalu žinoti - parduoti turi savo siūlomas prekes. Be to, Žalios stotelės ir Žalieji centrai - franšizė bei kas yra skelbiama seklos.lt psl, tik tai ir turi turėti.

pritariu Gaudvilei. Pardavėja turi išmanyt apie savoj parduotuvėj esantį asortimentą, o reikalauti, kad ji žinotų apie tai, kuo jie neprekiauja, mes reikalaut negalime. Puiku, be abejo, jei prie sėklų dirba aistringa sodininkė/daržininkė ir turi dideliausią žinių bagažą. Su tokiu žmogum labai malonu bendrauti ir pirkti. Bet turbūt žmogus, dirbantis Žalioj stotelėj, nėra įpareigotas mėgti kapstytis darže ir domėtis pasaulio sėklų naujienom smile.gif
Užtat bent jau aš visad pasieškau info internete ir pirkt važiuoju jau konkrečiai žinodama, ko noriu ir kas tuo prekiauja smile.gif
Atsakyti
na, darže kapstytis gali bet kokį darbą dirbantis, ir kapstomės. Buvo laikas kai po darbo grįždavau 10-11 vakaro, tai mano daržai buvo ravimi prieš mėnulį, na ir kas ( kaimynam pradžioj šokas buvo tik), paskui viskas susitvarkė, režimas pasikeitė. Realiai laiko dražam turiu labai mažai, bet kad ir kiek jo būtų -bus mažai, dar to nespėjai, ano nepadarei. Asortimentą turi išmanyti, taip, betgi lankstinukai tai sudėti ir su naujienomis- kodėl net jų nepaskaito?
ai, nu bet tegu dirba kaip moka, ką jau čia pradėsim aiškint kas ką turi norėt žinot, tiek to.
Aisiu pasižiūrėt dar į agurkų meniu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 02 12, 16:44)
pritariu Gaudvilei. Pardavėja turi išmanyt apie savoj parduotuvėj esantį asortimentą, o reikalauti, kad ji žinotų apie tai, kuo jie neprekiauja, mes reikalaut negalime. Puiku, be abejo, jei prie sėklų dirba aistringa sodininkė/daržininkė ir turi dideliausią žinių bagažą. Su tokiu žmogum labai malonu bendrauti ir pirkti. Bet turbūt žmogus, dirbantis Žalioj stotelėj, nėra įpareigotas mėgti kapstytis darže ir domėtis pasaulio sėklų naujienom  smile.gif
Užtat bent jau aš visad pasieškau info internete ir pirkt važiuoju jau konkrečiai žinodama, ko noriu ir kas tuo prekiauja  smile.gif

labai gerai matosi, kada zmogus nenori reklamuoti pas konkurentus parduodamas prekes ir apie jas nutyli, o kada zalio supratimo neturi kur ir ka auginti ir kur tie zali pomidorai. Nu kaip galima sakyti ant zalio kad jis nesunokes, doh.gif nu pasakyk pas mus tokiu nera, jie neturi paklausos, niekas neiesko, geriau sodinkite geltonas oranzinius ir pan.

Pateikti atsakyma del ko nezinai kazko galima ivairiais budais: arba apsimesti visiska d... ir nuvyti klienta arba mandagiai pasakyti kad mes tokiu neturime, bet turime zurnalu , knygu, kur galite paskaityti apie retus augalus ..gal atsoks noras auginti biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Marmaledas @ 2013 02 12, 17:00)
na, darže kapstytis gali bet kokį darbą dirbantis, ir kapstomės.  Buvo laikas kai po darbo grįždavau 10-11 vakaro, tai mano daržai buvo ravimi prieš mėnulį, na ir kas ( kaimynam pradžioj šokas buvo tik), paskui viskas susitvarkė, režimas pasikeitė. Realiai laiko dražam turiu labai mažai, bet kad ir kiek jo būtų  -bus mažai, dar to nespėjai, ano nepadarei. Asortimentą turi išmanyti, taip, betgi lankstinukai tai sudėti ir su naujienomis- kodėl net jų nepaskaito?
ai, nu bet tegu dirba kaip moka, ką jau čia pradėsim aiškint kas ką turi norėt žinot, tiek to.
Aisiu pasižiūrėt dar į agurkų meniu smile.gif

bet vis tiek- tu dabar kaip klientas nebeeisi i ta parduotuve juk, ? reiksia kalta pardaveja kad prarado klienta.
Atsakyti
QUOTE(Nulika @ 2013 02 12, 16:22)
l o kada zalio supratimo neturi kur ir ka auginti ir kur tie zali pomidorai.
Pateikti atsakyma del ko nezinai kazko galima ivairiais budais:

sutinku visiškai drinks_cheers.gif . Klientui negalima pateikti neigiamo atsakymo, reikia atsakyti teiginiu, tada jis bus linkęs pasidomėti kuom ieškomą daiktą pakeist ( mes taip knygyne darydavom). vat dėl to žalio supratimo- nu tu neminėk nei kokios firmos prekė nei dar kur galima ją rast, bet nežinot apie dryžuotus taškuotus, ir kad jie toki ne nuo blogos žemės ar trąšų trūkumo- jau negerai, ir tai jau bus gerai,o ne pirkit trąšas ir patręškit bei panokinkit ilgiau ( vat pas mumis žalių pomidorų nekabėjo, būč užklausus kaip žinot kada skint- įdomu koks atsakymas būtų )
Atsakyti
QUOTE(Marmaledas @ 2013 02 12, 16:00)
na, darže kapstytis gali bet kokį darbą dirbantis, ir kapstomės. 

Turėjau minty, kad pataria ne vien teoriškai, bet ir praktiškai žinančios, savu kailiu išbandžiusios. Va, pernai su madmuazele per galvas vertėmės ieškodamos shallot tipo svogūniukų. Seklos.lt radom info, kad ŽS turi turėti, nuvažiuoju, pardavėja nustemba ir nuoširdžiai matosi, kad tikrai ji pirmą kartą apie tokius išgirdo, bet nors ir labai josios internetas lėtai sukosi, pati puolė ieškoti info ir susiskambino su sėklų tiekėjais pasiteirauti, kada ir pas ją atsiras. Ir tikrai žinau, kad ji nėra eilinė iš gatvės ar manikiūrais besirūpinanti biggrin.gif

QUOTE(Nulika @ 2013 02 12, 16:24)
bet vis tiek- tu dabar kaip klientas nebeeisi i ta parduotuve juk, ? reiksia kalta pardaveja kad prarado klienta.

Oi, po vieno labai mandagaus pokalbio Kauno Schetelig'e ir toliau nuvažiuoju apsipirkt, žinau, kad tik ten galiu rasti tai, ko kitur nėra, nors iki šiol moteriškės nustebina. Tarkim girdžiu kaip apkalbinėja, negražiai. Žemas lygis, bet aš su jomis ir negyvenu.
Atsakyti
QUOTE(Nulika @ 2013 02 12, 16:24)

tikriausiai iki kitų metų nebeisiu, eisiu į kitą. Na bet ar aš kalta kad darbuotojai neišmano nieko, na bent jau nedaug blush2.gif nesakau kad aš gudra ar kad protingai paklausiu, bet galėtų numanyt, bandyt atspėt ko klientas čia prašo apibūdindamas veislę ( na kaip pvz iš darbo knygyne: ar turite "Kakadelę", aišku, akos ant kaktos- negirdėta, išsiaiškini autorių, tada įjungi smegeninę ir atsimeni visus kūrinius parašytus kiek žinai, tada pabandai biski raides pakeist, ir še tau- reikalinga ,,Citadelė" ir klientas patenkintas gavęs ko ieško, ir aš prekę pardaviau)
Atsakyti
QUOTE(vijoleta20 @ 2013 02 12, 11:30)
Damos, is kur dar uzsakinejate zemiu-substratu internetu iki iskrovimo prie duru?  biggrin.gif

isskyrus e-senukus.lt, is kur dar?  g.gif

Pažiūrėit, gal čia geras pasiūlymas?
Pasiūlymas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nome: 12 vasario 2013 - 20:47
QUOTE(Nome @ 2013 02 12, 21:47)
Pažiūrėit, gal čia geras pasiūlymas?
Pasiūlymas

uz 5 litrus 9 litai visai nemaza kaina
as pirkau moki vezi 10 litru komposto zeme uz 6 lt. Labai gera, galima maisyti su durpem tai is vis daug bus.
Atsakyti
QUOTE(Nulika @ 2013 02 12, 21:08)
uz 5 litrus 9 litai visai nemaza kaina
as pirkau moki vezi 10 litru  komposto zeme  uz 6 lt. Labai gera, galima maisyti su durpem tai is vis daug bus.

Na galvojau, čia ekologiška ir vsio takoje, plius dar vermikulitas kažkoks smile.gif
Atsakyti