Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(Ex @ 2013 02 11, 22:07)
Komisas.. knygos.. ligos.. vos ne du puslapiai.. Pomidorus dar auginat kuri nors? g.gif

O tai čia tai jau ne apie pomidorus blink.gif ?Taigi neturės Marmeladas komiso-už ką pirks Pomidorų sėklas?Aš neturėsiu knygų-kaip aš tas lentynas Pomidorams augint padarysiu? Tany šeima serga-kada ji tuos Pomidorus prižiūrės,fotografuos,puslapį apie Pomidorus tvarkys?Taigi viskas čia apie pomidorus...
QUOTE(Ex @ 2013 02 12, 08:39)
O ką sėsi vasario 20? pomidorams lyg dar ankstoka.. g.gif

Prieš tai barė,kad jau šalin virbalus,auginkit pomidorus,dabar jau-anksti,avies galvos,nesėkit. Tai kaip čia dabar padaryt g.gif ?
QUOTE(saintlina @ 2013 02 12, 09:30)
Va kai Adija bekukuodama saulutę prišauks, tada ir imsiuos to sporto ir maišų kilnojimo  smile.gif

Velnias g.gif Gerai,kad Auksė neprašoma pasisiūlė-kaip nors kokian medin įsikarsim ir pasuoksim,kaip gegutės ax.gif
QUOTE(gekoniuke @ 2013 02 12, 10:07)
pirkot 8 ar 13W, ar daugiau informacijos prie jos, rekomendacijų?
Greit merginos pradės rimtus pomidorų ritualus, tad pavasaris niekur nedings, tiesiog parskubės apsižiūrėt ką čia raganaujam  flirt.gif

Pirkau mažesnę,bet maniškis pasakė,kad š...pirkau ir brangiai,ir liepė nieko nenusimanančiai moterai pačiai tokių dalykų nepirkt blush2.gif jei neskiri vatų,voltų ir kilovatų...ką aš žinau,man visai gražiai šviečia ta lemputė su daug lempučių .Šiaip jau sakė,kad daug geriau ta Osram,kur amarrilė parodė,bet irgi kaina Lietuviška ax.gif
Čia jau ir aš lauksiu ką Gaudvilė patars,kokiais naktiniais lakstyt,kad viskas augtų ir derėtų tongue.gif Jau apie visą apatinio trikotažo pritaikymą tai jau nei vyriausia Lietuvos ragana tiek nežino,kaip ji...
QUOTE(vijoleta20 @ 2013 02 12, 12:30)
imanoma ir jo pasiilgti????  biggrin.gif  biggrin.gif

Taigi nesakau,kad pasiilgau tokio perkūno,kur virš mano galvos trankosi.Va tokio tolimo aido,kai galvoji:va pas Violetą kaip trankosi doh.gif ,duok die be krušos pas aną išsibalados ir pas mus neateis biggrin.gif
...................................................
O dėl pardavėjų,tai manau,kaip joms moka,tiek jos ir moka g.gif O jei dar tas darbas nemielas...Nors pas mus Alytuj,tai neturiu joms nusiskundimų,net Senukams-vo jei sodo daržo pardavėja konsultantė, paklausta apie kokias nors sėklas ar žemę ,kviečiasi vaikinuką iš dažų skyriaus,o anas ieško vadybininko iš elektros prekių skyriaus,paskui dar prisijungia ir apsaugininkė,o paskui dar prastovi prie kasos belenkiek,nes dažniausiai tik viena dirba biggrin.gif Visada ten einu susipažint su naujais žmonėmis,kai turiu laiko...
Ir aš niekad dar nesusidūriau su labai nemalonia pardavėja-nei sėklų,nei maisto,nei kitokios sferos g.gif Pavargusia,nuliūdusia,sergančia,kenčiančia-taip...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adija5: 13 vasario 2013 - 05:04
QUOTE(adija5 @ 2013 02 13, 05:56)
Prieš tai barė,kad jau šalin virbalus,auginkit pomidorus,dabar jau-anksti,avies galvos,nesėkit. Tai kaip čia dabar padaryt  g.gif  ?

esmė tame, kad vasario 20d. ankstyvam derliui pomidorus sėti jau per vėlu, nėr ko tikėtis valgyti birželio pradžioje, o pagrindinei sėjai dar per anksti, nes pasėjus didesnį kiekį pomidorų kad ir 1-2 savaitėm anksčiau, po to juos labai sunku užaugint kokybiškus.. wink.gif kaip sakoma, tokia sėja, nei velnias, nei gegutė..

ai, žinot, gal jūs sėkit kada jums norisi.. bandykit, praktikuokitės pačios, nes patarimais nelabai ką galima padėt. Kad užsiaugint pomidorus ir valgyt juos birželio pradžioje, visdėlto reikia savos praktikos.. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ex: 13 vasario 2013 - 07:41
QUOTE(Ex @ 2013 02 13, 07:25)
esmė tame, kad vasario 20d. ankstyvam derliui pomidorus sėti jau per vėlu,

tame ir bėda, kad ankstyvajam derliui - per vėlai, ale ir normaliam - per anksti. O kovo 20d - jau ir normaliam vėlu. Kas ten įtakoja tas tinkamas dienas - mėnulis, žvaigždynai? Reik sėt kovo pradžioj, tada užrašyt ant popieriuko - mėnulis svarstyklėse, pvz, ir uždėt ant indelio su pasodintom sėklom. Tegu galvoja, kad pačiu pačiausiu laiku auga smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 13 vasario 2013 - 07:53
QUOTE(saintlina @ 2013 02 13, 08:52)
O kovo 20d - jau ir normaliam vėlu.

na, kurios neturi sąlygų tinkamai auginti daigus arba kurių šiltnamiai toli ir kasdien neprivažinėja, tai kovo 20 sėti nėra vėlu.
Pasižiūrėjau į mėnulio kalendorių, tai, jei jau truks-pliš reiktų sėti kovo pradžioje, rinkčiausi kovo 6-7d. Blogiausiu atveju nusispjaučiau ir sėčiau bet kada, kada man nuotaika būtų.. smile.gif

Mano kaimynė visada viską sėja esant jaunam mėnuliui. Nežinau kaip pas ją dera kitos daržovės, bet jos pomidorų derlius, palyginus su mano, tikrai prastesnis. Kadangi ji daigų augina dvigubai daugiau už mane, tai pomidorų derlius mudviejų maždaug vienodas.. smile.gif
Galima daryti išvadą, kad mėnulis šį tą reiškia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ex: 13 vasario 2013 - 08:15
QUOTE(Ex @ 2013 02 13, 08:13)
Blogiausiu atveju nusispjaučiau ir sėčiau bet kada, kada man nuotaika būtų.. smile.gif

va taip as visada darau hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2013 02 13, 08:13)

Mano kaimynė visada viską sėja esant jaunam mėnuliui. Kadangi ji daigų augina dvigubai daugiau už mane, tai pomidorų derlius mudviejų maždaug vienodas.. smile.gif

o kaimynka pas tave svečiuose buvo? Pomidorus matė? Ir neišsikamantinėjo, ir nebando sekt tavo pavyzdžiu? blink.gif
Nors, tiesą sakant, pas mane į šiltnamį užslinkusios kaimynkos irgi garsiai nusprendžia, kad visa esmė sėklose ir trąšose biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Ex, o kada pas Jus pagrindinė sėja bus (žinau, kad minėjote vasario 28, neapsigalvojote?).Geras pavyzdys užkrečiamas.O Jūs tikrai geras pavyzdys.
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2013 02 13, 05:56)

Velnias g.gif Gerai,kad Auksė neprašoma pasisiūlė-kaip nors kokian medin įsikarsim ir pasuoksim,kaip gegutės ax.gif

Ai, as uz. Reikia pora kg numesti, per ziema uzkauptu, tai galiu ir i medi ta proga palaipioti drinks_cheers.gif

As matau,kad man lempos tuoj per mazai vienos bus. teks dar viena atsitempti. Nes lenda paprikos, tai Vilmoms tuoj vietos salia ju neuzteks schmoll.gif
Pajungiu lempa ryte ir jei tokia apniukusi diena kaip siandien, tai ir sedi man ten po lempa iki kokiu 7-8 vakaro.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 02 13, 08:52)
tame ir bėda, kad ankstyvajam derliui - per vėlai, ale ir normaliam - per anksti. O kovo 20d - jau ir normaliam vėlu. Kas ten įtakoja tas tinkamas dienas - mėnulis, žvaigždynai? Reik sėt kovo pradžioj, tada užrašyt ant popieriuko - mėnulis svarstyklėse, pvz, ir uždėt ant indelio su pasodintom sėklom. Tegu galvoja, kad pačiu pačiausiu laiku auga  smile.gif

Prieš tris metus sėjau balandžio mėn vidurį mirksiukas.gif . Nes radau pirkti sodybą tokiu laiku. blush2.gif Nu ir ką jūs manot liepos pabaigoj ir rugpjūčio pradžioj prasidėjo pomidorai aišku lauke blush2.gif , bet džiaugiausi turėjau savo biggrin.gif .
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2013 02 13, 09:13)
na, kurios neturi sąlygų tinkamai auginti daigus arba kurių šiltnamiai toli ir kasdien neprivažinėja, tai kovo 20 sėti nėra vėlu.
Pasižiūrėjau į mėnulio kalendorių, tai, jei jau truks-pliš reiktų sėti kovo pradžioje, rinkčiausi kovo 6-7d. Blogiausiu atveju nusispjaučiau ir sėčiau bet kada, kada man nuotaika būtų.. smile.gif

Mano kaimynė visada viską sėja esant jaunam mėnuliui. Nežinau kaip pas ją dera kitos daržovės, bet jos pomidorų derlius, palyginus su mano, tikrai prastesnis. Kadangi ji daigų augina dvigubai daugiau už mane, tai pomidorų derlius mudviejų maždaug vienodas.. smile.gif

tikiu,kad mėnulis ką nors veikia,bet man neišeina pagal jį sėti,ravėti,sodinti-užmirštu.Tad nusprendžiau ,jei su meile ir gera nuotaika viską darai sode-padeda ir tas.Jei mėnulis veikia ,tai kodėl negali sėklų veikti mano nusiteikimas, "pokalbis" su jom prieš beriant jas į žemę?
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 02 13, 09:28)
o kaimynka pas tave svečiuose buvo? Pomidorus matė? Ir neišsikamantinėjo, ir nebando sekt tavo pavyzdžiu?  blink.gif

Buvo ir svečiuose, ir pomidorus matė, aš nieko neslepiu, sakau kaip auginu, bando sekti pagal mane, bando netgi aplenkti.. sėja beveik mėnesiu anksčiau už mane, bet visada derliaus sulaukia mėnesiu vėliau.. jau ne pirmi metai taip smile.gif ir pati tą mato, stebisi, bet nesupranta kodėl taip yra.. o aš jau nebemoku jai padėt, kantrybė baigėsi doh.gif

QUOTE(graazke @ 2013 02 13, 09:31)
Ex, o kada pas Jus pagrindinė sėja bus (žinau, kad minėjote vasario 28, neapsigalvojote?).Geras pavyzdys užkrečiamas.O Jūs tikrai geras pavyzdys.

Ačiū, bet anoks čia geras pavyzdys smile.gif tiesiog galiu sau leisti anksčiau pasisėt ir žaist-vargt su tais daigais iki sodinimo smile.gif
Taip, pagrindinę sėją sėsiu vasario 28d., labai tikiuosi, kad niekas nesukliudys. Žinoma, labai norėčiau sėti bent keliom dienom ar savaite vėliau. Kad ir kelios dienos, bet jos tikrai labai daug reiškia paaugusiems daigams. Ypač tada, kai juos reikia sodinti į nuolatinę vietą.
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2013 02 13, 08:58)
bando netgi aplenkti.. sėja beveik mėnesiu anksčiau už mane, bet visada derliaus sulaukia mėnesiu vėliau..

xix, ir aš tokių turiu biggrin.gif

Aš irgi linkstu prie pagrindinės sėjos tokiu metu.. nors kažkiek visgi pasiliksiu ir kovui.
Papildyta:
QUOTE(Asta ir G @ 2013 02 13, 08:52)
Prieš tris metus sėjau balandžio mėn vidurį  mirksiukas.gif . Nes radau pirkti sodybą tokiu laiku.  blush2.gif  Nu ir ką jūs manot liepos pabaigoj ir rugpjūčio pradžioj prasidėjo pomidorai aišku lauke blush2.gif , bet džiaugiausi turėjau savo biggrin.gif .

be abejo, derliaus sulaukiam ir vėlai sodindamos smile.gif Aš irgi esu tokiu laiku sėjus, nes tik tuomet sėklų sulaukiau. Tik kad vėlai tas derlius būna, ir tada jau nebespėja visko subrandint, kiek galėtų, iki šalnų.. Tai va ir norisi kažkaip optimalų laiką nutaikyt smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 13 vasario 2013 - 09:08