Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas-17

QUOTE(rytorasa @ 2013 02 18, 17:34)
yerena, dabar jau aišku dėl atramų.. .  drinks_cheers.gif  4u.gif

Sėju pupeles daržo pakraštyje, lanku į pietinę pusę, kuoliukas šiaurinėje. Labai patogu prieš saulę rinkti pupeles (nei viena nelieka) thumbup.gif
O sėklas pirkau ebay.com ir ebay.co.uk dideliais kiekiais.
Šiemet bandysiu dar Kentucky Blue.
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2013 02 18, 16:46)
Sėju pupeles daržo pakraštyje, lanku į pietinę pusę, kuoliukas šiaurinėje. Labai patogu prieš saulę rinkti pupeles (nei viena nelieka)  thumbup.gif
O sėklas pirkau ebay.com ir ebay.co.uk dideliais kiekiais.
Šiemet bandysiu dar Kentucky Blue.

Dekui smile.gif Ziuriu LT nerandu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2013 02 18, 17:59)
Dekui  smile.gif  Ziuriu LT nerandu blush2.gif

Iš LT pirktų Erfurto sėklose labai sunkiai dygo Mombacher (su parudavusiais skilčialapiais, gal partija buvo brokuota), o iš e-sėklų Neckarkönigin (vokiškuose pakeliuose) nesudygo nei viena iš 2 pakelių.
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2013 02 18, 16:50)
Dėl veislių (auginu tik vijoklines žalias šparagines pupeles, be "siūlų", apvaliomis ankštimis, pieštuko storio):

A tai čia vadinasi tas siūlas nuo veislės priklauso,nes tiek vijoklinės geltonos,tiek violetinės ir margos pas mane pernai susiūtos buvo-net ir nebrendylos visiškos.O anyta burbeno,kad su krūminėm susikryžmino,tai todėl ir gavosi išsigimėlės...Ar gal gali jos susimaišyt kažkaip?
Asta aš pernai kažkokias Spaghetti auginau-tai tikrai panašaus ilgio ankštys buvo biggrin.gif Bet išdygo tik viena ir tai,matyt,lauke per šalta buvo-tai derlium negaliu pasigirti.O pupelių šiltnamin tai jau tikrai nekišiu schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2013 02 18, 19:03)
A tai čia vadinasi tas siūlas nuo veislės priklauso...O anyta burbeno,kad su krūminėm susikryžmino,tai todėl ir gavosi išsigimėlės...Ar gal gali jos susimaišyt kažkaip?
pupelių šiltnamin tai jau tikrai nekišiu schmoll.gif

Su "siūlu" ir net plėvele (kaip žirniuose) būna tiek vijoklinės, tiek krūminės pupelės, viskas priklauso nuo veislės ir rinkimo dažnio. Aš renku pupeles 2x savaitėje. Kai kurios jau turėjo tą "siūliuką" (Mombacher ir Neckarkönigin), o vat tas Blue Lake Stringless ir Cobra, net peraugę, jau su didelėmis sėklomis, jo neturėjo.
Kryžminasi pupelės. Kažkada auginau geltonas, plokščiomis ankštimis ir juodomis sėklomis, tai kitais metais ankštys buvo apvalios, bet geltonos, sėklos jau buvo baltos.
Šiltnamyje augo tik kininės vignos, kur kokių 3 ankščių pakanka pietų salotoms bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2013 02 18, 17:34)
Iš LT pirktų Erfurto sėklose labai sunkiai dygo Mombacher (su parudavusiais skilčialapiais, gal partija buvo brokuota), o iš e-sėklų Neckarkönigin (vokiškuose pakeliuose) nesudygo nei viena iš 2 pakelių.

Na va...

Man paprastos pupeles "Seklu" labai prastai dygo arba nedygo... Maniau cia mano klaida g.gif

As auginu geltonas sparagines krumines.. Nebuna nei siulu ir ilgai neperauga ax.gif
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2013 02 18, 19:14)
As auginu  geltonas  sparagines krumines.. Nebuna nei siulu ir ilgai neperauga ax.gif

O geltonos savo konsistencija (termiškai apdorojus) buvo "kreminės", lyginant su žaliomis pupelėmis?
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2013 02 18, 18:18)
O geltonos savo konsistencija (termiškai apdorojus) buvo "kreminės", lyginant su žaliomis pupelėmis?

blush2.gif kaip suprasti?
Atsakyti
Reikia patarimo....Turėjau bendradarbės duotų violetinių pupelių tokių ilgų keletą pasisodinus, augo, derėjo neblogai. Ale, kad šeimininkė netikus - nunešiau ant nešildomos palėpės padžiovint ir pamiršau....Minuso ten kaip ir nebūna, bet....ar galima tokias lukštenti ir sėti? blush2.gif Pupelės tai gražios, ale kažin ar laikytos tokiom sąlygom bus daigios? Niekada aukštaūgių neauginus, tik šparagines žemaūges krūmines. Tai su tom viskas aišku. O su aukštaūgėm tai man problema, nežinau kaip ten jas remti, kur kabinti smile.gif Ačiū
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2013 02 18, 19:20)
blush2.gif kaip suprasti?

Pvz. apverdant kartu žalias ir geltonas, Jums žalios lieka stangriomis ir traškesnėmis nei geltonos?
Kiek teko valgyti, geltonos būna minkštesnės ir "košiškesnės" už žalias (net konservuotos).
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2013 02 18, 19:14)
As auginu  geltonas  sparagines krumines.. Nebuna nei siulu ir ilgai neperauga ax.gif

Pavadinimą gal galima-auginsiu vienos rūšies tada,jei anos kryžminasi...
p.s.Ai,neįsigilinau-mano krūminės irgi be siūlų,tiek geltonos,tiek žalios.Aš apie vijoklius...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adija5: 18 vasario 2013 - 18:29
QUOTE(adija5 @ 2013 02 18, 19:25)
Pavadinimą gal galima-auginsiu vienos rūšies tada,jei anos kryžminasi...
p.s.Ai,neįsigilinau-mano krūminės irgi be siūlų,tiek geltonos,tiek žalios.Aš apie vijoklius...

adija5, nežinau ar kryžminasi vijoklinės su krūminėmis (tokių neturėjau), bet vijoklinės su vijoklinėmis tai tikrai ir ypač bjauru, kai susikryžmina vijoklinės šparaginės be siūlo su gliaudomomis pupelėmis (vat kitais metais ir atsiranda ir siūlai, ir plėvelės) verysad.gif
Atsakyti