Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas-17

QUOTE(yerena @ 2013 02 18, 23:17)
Turėjau tada gal 15 sėklų ir pasėjau ~20 cm atstumu nuo visą gyvenimą mamos auginamų vienų vijoklinių žalių šparaginių, augant augalai susipynė į vieną bendrą krūvą. Skoniu patiko, bet kai kitais metais pamačiau kas užaugo ir kad ne taip atrodo kaip turėjo (o daugiau pupelių neauginau), išvada aiški. Ir mama ilgai dar nesutiko su tuo, kad tai tos pačios kadaise plokščios geltonos pupelės, bet jau su baltomis sėklomis ir apvaliomis ankštimis...

Pernai turejau pasisejus tu geltonu su juodom seklom, buvo is kaimynes gautos, o salia augo zalios, tai matysiu kas kitais metais isdygs ir uzaugs.
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2013 02 18, 23:26)
Pernai turejau pasisejus tu geltonu su juodom seklom, buvo is kaimynes gautos, o salia augo zalios, tai matysiu kas kitais metais isdygs ir uzaugs.

Matyt kieno koks genas stipresnis- tas ir veržiasi į priekį
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2013 02 18, 20:15)
Auginau tokias:

Ačiū, Madmuazel 4u.gif
neretai nusiperku niekam tikusias šparagines pupeles, paskui nesupranti ar pupeles, ar žvejo tinklą žiaumoji... doh.gif Bet, tikriausiai, savo aūle tokių nerasiu g.gif reiks Kaune pasidairyt. Kaži tik Schetelige jų būna ar ir kokiuose Seniuose galima nusipirkt? g.gif
Atsakyti
Papasakokit,ką jūs darot su tom šparaginėm blush2.gif ? Kiek ragavus esu ir patroškintas,ir vakuotas,tai man nesusipratimas pasirodė blush2.gif Kur jas naudot?
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2013 02 19, 07:25)
Ačiū, Madmuazel 4u.gif 
neretai nusiperku niekam tikusias šparagines pupeles, paskui nesupranti ar pupeles, ar žvejo tinklą žiaumoji...  doh.gif  Bet, tikriausiai, savo aūle tokių nerasiu g.gif  reiks Kaune pasidairyt. Kaži tik Schetelige jų būna ar ir kokiuose Seniuose galima nusipirkt? g.gif

4u.gif net baisu pasidare-gal netiks blush2.gif
Dar Ermitaze buna siu seklu mirksiukas.gif

QUOTE(Alekto @ 2013 02 19, 07:34)
Papasakokit,ką jūs darot su tom šparaginėm blush2.gif ? Kiek ragavus esu ir patroškintas,ir vakuotas,tai man nesusipratimas pasirodė blush2.gif Kur jas naudot?

As megstu jas vienas valgyti pasikepusi anr sviesto... Dedu i omleta. Darau salotas: sparagines pupeles+agurkas-labai gaivios thumbup.gif I troskinius imetu, sriuba. NA, tik, kad maniskiai buna pasispjaudo, tai as viena daznai valgau ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madmuazele: 19 vasario 2013 - 07:51
QUOTE(madmuazele @ 2013 02 19, 08:50)
4u.gif net baisu pasidare-gal netiks blush2.gif
Dar Ermitaze buna siu seklu mirksiukas.gif

nėr ko bijot console.gif tu gi man neliepei pirkt, pati taip nusprendžiau, išbandysiu smile.gif vistiek gi kažkokias šparagines reiks pirkt smile.gif
Dėkui 4u.gif manau artimiausiomis dienomis nušuoliuosiu ir iki ermitažo drinks_cheers.gif

Pritariu, man šparaginės pupelės taip pat labai skanu troškiniuose, su sviestu pakepintos wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2013 02 19, 09:34)

Kepiname , troškiname, konservuojame - visa šeima labai mėgsta essen.gif
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2013 02 19, 08:34)

I darzoviu sriubas, troskinius ir vakuotas 4u.gif Vyras labai megsta vakuotas. O darau dvejopai jas. Jei norisi traskesniu, tai marinatu verdanciu tik uzpilu ir uzsuku dangtelius, jei norisi minkstesniu, tai uzpilu, palaikau kol pravesta biski, nupilu, vel verdanciu uzpilu ir vakuoju. Labai skanu. Ypac kai i stiklainiuka cili ikisi, tai ir astrumo superinio buna smile.gif
Atsakyti
Pas mus šparaginių dar niekada nebuvo per daug. Lieka agurkų, uogienių, mišrainių, o šparaginės susivalgo. Labiausiai patinka konservuotos saldžiarūgščiai. Gal kas Vilniuje aptiks vijoklinių šparaginių pupelių sėklų, praneškit prašau, ar ruošiasi atsisiųsti, prisidėčiau.
Atsakyti
Supratau. Reikia pabandyt pačiai pasiaugint ir pasigamint tada,gal patiks ax.gif
Atsakyti
Madmuazele, dėkoju ir aš 4u.gif Pabandysiu ir aš šiemet pasisėt iš jūsų pasiūlytų rūšių ax.gif

Pas mus šparaginių irgi visad pritrūksta blush2.gif Konservuoju vienas, dedu į mišraines, kepam, troškinam.

Gal kalbėjot, bet neužtikau niekur apie brokolius ir žiedinius kopūstus blush2.gif Kokių veislių perkat? Kurios geriausios? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2013 02 19, 07:34)

tiesa pasakius, as jom irgi labai nesizaviu smile.gif Patinka tik sezono metu svieste pakeptos. Veliau tiek saldytos, tiek konservuotos pas mus stovi praktiskai nejudinamos. Na, imetu kartais i koki troskini, susivalgo, bet kad labai kam patiktu, tai ner..
Atsakyti