Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas-17

QUOTE(Profit @ 2013 02 18, 22:21)
O su kuo kmynai draugauja? Pvz su žemuogėmis draugautų?

Kmynai draugauja su zirniais, o netinka jiems pankoliai.Info is rusisku psl.
Atsakyti
Ačiū. Šiemet reiks pamėginti per kelias vietas pamėtyti ir bus matyt su kuo jie draugauja 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Para @ 2013 02 18, 22:27)
Kažin ar kur nors galima rasti tokios informacijos...

Radau knygoje "Kasdieninis darbas sode" keletą patarimų:
"...kartu su kmynais pirmais metais galima sėti ridikėlius, ankstyv. gūžines salotas. Šie augalai sudarys jauniems daigeliams reikalingą pavėsį"
"Kad kmynai gerai žiemotų, juos reikia sėti nuo vėjų apsaugotoje vietoje, žiemai lengvai pridengti"
"Dvimečiai kmynai geriausiai auga kalkingoje priemolio dirvoje"
"Labiausiai paplitęs kmynų kenkėjas yra kmyninė kandis"
"Netinkami sėjai kmynai suvartojami arba parduodami kaip prieskonis"
Atsakyti
Tiksliai, juk sienausim doh.gif Pasesiu as i savo prieskoniu darzeli-salia ciobreliu, salaviju... wub.gif
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2013 02 18, 21:13)
Saintlina, aš savuosius sėjau iš Saldvos prieskonių pakelio (30 ar 35 g)- sudygo puikiai. Dabar jau prisisėja panašiai kaip piktžolės  biggrin.gif

pabandysiu ir aš šituos smile.gif

Et, čia skaitinėdama jau ir levandų užsimaniau... O gal galima levandas daigais kur nors įsigyt? Jaučiu, ilga daina su auginimu iš sėklų.. mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 02 18, 23:54)
pabandysiu ir aš šituos  smile.gif

Et, čia skaitinėdama jau ir levandų užsimaniau... O gal galima levandas daigais kur nors įsigyt? Jaučiu, ilga daina su auginimu iš sėklų.. mastau.gif

Apie levandas skaityk čia, pilna visokių gerų mamyčių patarimų smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Para: 18 vasario 2013 - 21:59
QUOTE(saintlina @ 2013 02 18, 22:54)
pabandysiu ir aš šituos  smile.gif

Kalvariju turgavieteje nuo geguzes vidurio buna jau paaugintu, su ziedeliais, kaina 3.90lt jei teisingai pamenu.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 02 18, 22:54)

Pirkau prieš kokius 5 metus Lenkijoje krūmelius, neperžiemojo ir tada pradėjau domėtis. Tik tikrosios levandos (lot. Lavandula angustifolia) mūsų sąlygomis peržiemoja. Sėklas stratifikuojate, sėjate pavasarį ir vasaros gale jau gali kai kur pasirodyti žiedeliai. Aš juos naikinau, žiemai pridengiau, jau antrais metais- pavasarį apgenėjau, o vasarą žydėjo pilnu tempu. Dalį žiedų palieku, prisisėja, išsodinu kur man dar jų trūksta arba tiesiog dalinu.
O daigeliai gan brangūs, kai kas siūlė ir po 5 Lt/vnt...
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2013 02 18, 18:13)
Kryžminasi pupelės. Kažkada auginau geltonas, plokščiomis ankštimis ir juodomis sėklomis, tai kitais metais ankštys buvo apvalios, bet geltonos, sėklos jau buvo baltos.

Yerena, man niekada taip neatsitiko, aš tik šitas šparagines ir auginu - ankštys geltonos, plokščios, juodom sėklom, be siūlo. Jau daugybę metų jas sodinu. Šalia auga įvairios paprastos - tiek krūminės, tiek vijoklinės, bet niekada nesusikryžmino. Sėklą tik savo rinktą sėju, niekada neperku.

Atsakyti
QUOTE(Para @ 2013 02 18, 21:58)
Apie levandas skaityk čia, pilna visokių gerų mamyčių patarimų smile.gif

ačiū 4u.gif Būtinai paskaitysiu.
Papildyta:
QUOTE(yerena @ 2013 02 18, 22:04)
Tik tikrosios levandos (lot. Lavandula angustifolia) mūsų sąlygomis peržiemoja. ...

jaučiu, pradėsiu domėtis sėklom biggrin.gif
Atsakyti
Prašom

QUOTE(saintlina @ 2013 02 19, 00:09)
4u.gif
jaučiu, pradėsiu domėtis sėklom  biggrin.gif

sėklų pasirinkimas nedidelis, visos vienos rūšies, tokių prisiauginus turiu. Aš bandysiu šiemet pirkti gatavą augaliuką, tada plensuosiu. g.gif
Mamų atsiliepimai labai įvairūs: vienoms dygsta liuks thumbup.gif , kitoms ne. Aš pirkau vokiškas sėklas, dygo puikiai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Para: 18 vasario 2013 - 22:16
QUOTE(nute2 @ 2013 02 18, 23:05)

Turėjau tada gal 15 sėklų ir pasėjau ~20 cm atstumu nuo visą gyvenimą mamos auginamų vienų vijoklinių žalių šparaginių, augant augalai susipynė į vieną bendrą krūvą. Skoniu patiko, bet kai kitais metais pamačiau kas užaugo ir kad ne taip atrodo kaip turėjo (o daugiau pupelių neauginau), išvada aiški. Ir mama ilgai dar nesutiko su tuo, kad tai tos pačios kadaise plokščios geltonos pupelės, bet jau su baltomis sėklomis ir apvaliomis ankštimis...
Atsakyti