QUOTE(ievauzk @ 2014 04 10, 14:13)
Sveiki visi, labai noretusi isgirsti atsakymus kas serga kolitu.Gydytojas itaria kolita, deja kolkas neaisku iki galo. Trumpai papasakosiu. Gerus tris menesius skauda pilva, tiksliau visa pilvo sriti, kartais sonus, kartais aplink bamba, kartais maudzia, kartais duria, raizo. Taip pat pucia pilva. Aisku skausmai yra su pertraukom, kartais neskauda ir savaite ir dvi ir vel viskas is naujo. Pridare gydytojai ivairiausiu tyrimu, viskas neigiama, viskas normos ribose, kolkas vengiu tik kolonoskopijos. Daug kas minit ismatose krauja ar gleives, pas mane to nera, tustinuosi karta i diena, kai organizme stilis. Kai uzeina skausmai tada tenka kokius 2-3 kartus i diena. Del maisto irgi tiesiog nepastebiu kas gali sukelti tuos skausmus, bandziau tik sriubas arba skysta valgyti, bandziau kepto visai atsisakyti, dabar isbraukiau pieno produktus is raciono.
Ar kam nors butent taip irgi pasireiskia kolitas, kad skausmas atrodo uzklumpa tiesiog is niekur? gal atradot kazkoki maisto produkta, kuris issaukia paumejima. Is gydytojo isgirdau, kad kolitas buna su paumejimu, kazkiek laiko sveikas jautiesi ir vel viskas is pradziu.
Aciu uz atsakymus
Labas, man nesenai nustate opini kolita, taciau tfu tfu tfu jokiu simptomu nejauciau tokiu kaip pilvo putimas, viduriavimas, skausmai. Visiskai nieko, tik kraujas po pasitustinimo. Bet kiek skaiciau tai dazniausiai buna visi sie simptomai paumejimo metu. Jusu vietoj pasidaryciau kolonoskopija del sventos ramybes, nera tas tyrimas toks baisus kaip kai kurios pasakoja. Man isvis nieko baisaus nebuvo tas tyrimas, zinoma pries tai suleido vaistu triju rusiu:D O del maisto, tai man gydytoja pasake taip - galima valgyt viska, taciau ribot astru maista, alkoholis ir t.t - visi dalykai, kurie plecia kraujagysles. Vengt krastos vonios, pirciu, ilgo kaitinimosi saulej, tiesa dar nuskausminamuosius reikia vengt vartot ( as pvz per menesines nemazai vartoju tokio pobudzio vaistu) Jokiu kitu apribojimu nera. Beje, jei tai opinis kolitas, tai yra autoimunine liga, todel gydytoja sake jokiu budu nestiprint imuniteto, nes liga gali paumet, taip pat ir polivitaminu nevartot..