Įkraunama...
Įkraunama...

Opinis kolitas ir Krono liga

QUOTE(mamulioka @ 2014 03 24, 20:58)
oi, vargu ar 35 proc tiktu...  unsure.gif

nes toje nuorodoje kur ramvalikele yra dvieju rusiu silpnesnis ir stipresnis,tai nezinau kuri uzsisakineti.kazkaip nepaminejo keliu proc.ji pati vartoja .
Atsakyti
QUOTE(andra96 @ 2014 03 24, 20:06)
nes toje nuorodoje kur ramvalikele yra dvieju rusiu silpnesnis ir stipresnis,tai nezinau kuri uzsisakineti.kazkaip nepaminejo keliu proc.ji pati vartoja .

minejo 3 procentu
jei bandyt, tai tik su silpniausiu, man taip atrodo, ziuret, kaip toleruoja organizmas.
Atsakyti
QUOTE(mamulioka @ 2014 03 24, 21:10)
minejo 3 procentu
jei bandyt, tai tik su silpniausiu, man taip atrodo, ziuret, kaip toleruoja organizmas.

tada matyt busiu praleidusi blush2.gif as ir manau kad protingiausia butu pradeti nuo silpniausio.jau nebezinau ko griebtis ,atrodo viskas tvarkosi jau ,bet va tik kas ne taip i skrandi ir prasideda,vakar siek tiek plokstainio pavalgiau ir siandien pasigailejau.zinau kad bulves netinka mums bet jau taip norejosi taip norejosi...kaip sunku,kai reikia gaminti seimai o pati negali valgyti.yra visokiu patiekalu zinoma tinkamu mums bet juk ne visada yra laiko o ir noro juos gamintis,taip noris kartais imti ir prisikirsti kokios silkutes bulvyciu,ar kokio kumpelio su raugintu agurkeliu verysad.gif deja....
Atsakyti
QUOTE(andra96 @ 2014 03 24, 20:19)
tada matyt busiu praleidusi blush2.gif as ir manau kad protingiausia butu pradeti nuo silpniausio.jau nebezinau ko griebtis ,atrodo viskas tvarkosi jau ,bet va tik kas ne taip i skrandi ir prasideda,vakar siek tiek plokstainio pavalgiau ir siandien pasigailejau.zinau kad bulves netinka mums bet jau taip norejosi taip norejosi...kaip sunku,kai reikia gaminti seimai o pati negali valgyti.yra visokiu patiekalu zinoma tinkamu mums bet juk ne visada yra laiko o ir noro juos gamintis,taip noris kartais imti ir prisikirsti kokios silkutes bulvyciu,ar kokio kumpelio su raugintu agurkeliu verysad.gif deja....

ojej.. unsure.gif as tokio maisto isvis netoleruoju, iskart skrandi suskausta... o taip megstu plokstaini...
Atsakyti
QUOTE(mamulioka @ 2014 03 24, 21:31)
ojej..  unsure.gif as tokio maisto isvis netoleruoju, iskart skrandi suskausta... o taip megstu plokstaini...

tai vat.o sakoma kad ne del maisto zmogus gyvena....bet kai pavalgyti negali kaip zmogus tai ir ne gyvenimas,cia tokia liga nedekinga kad labai daug ko atsisakyti tenka del jos.
Atsakyti
Sveiki visi, labai noretusi isgirsti atsakymus kas serga kolitu.Gydytojas itaria kolita, deja kolkas neaisku iki galo. Trumpai papasakosiu. Gerus tris menesius skauda pilva, tiksliau visa pilvo sriti, kartais sonus, kartais aplink bamba, kartais maudzia, kartais duria, raizo. Taip pat pucia pilva. Aisku skausmai yra su pertraukom, kartais neskauda ir savaite ir dvi ir vel viskas is naujo. Pridare gydytojai ivairiausiu tyrimu, viskas neigiama, viskas normos ribose, kolkas vengiu tik kolonoskopijos. Daug kas minit ismatose krauja ar gleives, pas mane to nera, tustinuosi karta i diena, kai organizme stilis. Kai uzeina skausmai tada tenka kokius 2-3 kartus i diena. Del maisto irgi tiesiog nepastebiu kas gali sukelti tuos skausmus, bandziau tik sriubas arba skysta valgyti, bandziau kepto visai atsisakyti, dabar isbraukiau pieno produktus is raciono.
Ar kam nors butent taip irgi pasireiskia kolitas, kad skausmas atrodo uzklumpa tiesiog is niekur? gal atradot kazkoki maisto produkta, kuris issaukia paumejima. Is gydytojo isgirdau, kad kolitas buna su paumejimu, kazkiek laiko sveikas jautiesi ir vel viskas is pradziu.
Aciu uz atsakymus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ievauzk @ 2014 04 10, 14:13)
Sveiki visi, labai noretusi isgirsti atsakymus kas serga kolitu.Gydytojas itaria kolita, deja kolkas neaisku iki galo. Trumpai papasakosiu. Gerus tris menesius skauda pilva, tiksliau visa pilvo sriti, kartais sonus, kartais aplink bamba, kartais maudzia, kartais duria, raizo. Taip pat pucia pilva. Aisku skausmai yra su pertraukom, kartais neskauda ir savaite ir dvi ir vel viskas is naujo. Pridare gydytojai ivairiausiu tyrimu, viskas neigiama, viskas normos ribose, kolkas vengiu tik kolonoskopijos. Daug kas minit ismatose krauja ar gleives, pas mane to nera, tustinuosi karta i diena, kai organizme stilis. Kai uzeina skausmai tada tenka kokius 2-3 kartus i diena. Del maisto irgi tiesiog nepastebiu kas gali sukelti tuos skausmus, bandziau tik sriubas arba skysta valgyti, bandziau kepto visai atsisakyti, dabar isbraukiau pieno produktus is raciono.
Ar kam nors butent taip irgi pasireiskia kolitas, kad skausmas atrodo uzklumpa tiesiog is niekur? gal atradot kazkoki maisto produkta, kuris issaukia paumejima. Is gydytojo isgirdau, kad kolitas buna su paumejimu, kazkiek laiko sveikas jautiesi ir vel viskas is pradziu.
Aciu uz atsakymus smile.gif

Labas, man nesenai nustate opini kolita, taciau tfu tfu tfu jokiu simptomu nejauciau tokiu kaip pilvo putimas, viduriavimas, skausmai. Visiskai nieko, tik kraujas po pasitustinimo. Bet kiek skaiciau tai dazniausiai buna visi sie simptomai paumejimo metu. Jusu vietoj pasidaryciau kolonoskopija del sventos ramybes, nera tas tyrimas toks baisus kaip kai kurios pasakoja. Man isvis nieko baisaus nebuvo tas tyrimas, zinoma pries tai suleido vaistu triju rusiu:D O del maisto, tai man gydytoja pasake taip - galima valgyt viska, taciau ribot astru maista, alkoholis ir t.t - visi dalykai, kurie plecia kraujagysles. Vengt krastos vonios, pirciu, ilgo kaitinimosi saulej, tiesa dar nuskausminamuosius reikia vengt vartot ( as pvz per menesines nemazai vartoju tokio pobudzio vaistu) Jokiu kitu apribojimu nera. Beje, jei tai opinis kolitas, tai yra autoimunine liga, todel gydytoja sake jokiu budu nestiprint imuniteto, nes liga gali paumet, taip pat ir polivitaminu nevartot..
Atsakyti
mano ligos pradzia buvo greita,viena diena staiga pastebejau kazkokias gleives,galvojau gal siaip ka suvalgiau,o veliau ir kraujas,viso sito tik daugejo ir daugejo,kolonoskopija patvirtino kad tai kolitas.buvo jau sunku labai,begalo daug kartu i wc.nebegalejau kelt kojos is namu,sergu jau 4metai,ismokau daug ka,supratau daug ka,bet beda ta kad ir per remisija nesijauti sveiku zmogumi,kadangi tenka ziureti ka dedi i burna.
Atsakyti
Pasiguosiu. biggrin.gif Po protinio danties rovimo prasidėjo paūmėjimas, nesuprantu, čia reakcija į nuskausminimą ar dar ką nors. Bet prasidėjo šlykštokas paūmėjimas, kad net Salofalko klizmutės nepadėjo.
Tai atsiguliau į ligoninę, paskyrė Prednizoloną leidžiama. Bet nors poveikis jaučiasi.
Atsakyti
QUOTE(Colomba @ 2014 04 26, 18:59)
Pasiguosiu. biggrin.gif Po protinio danties rovimo prasidėjo paūmėjimas, nesuprantu, čia reakcija į nuskausminimą ar dar ką nors. Bet prasidėjo šlykštokas paūmėjimas, kad net Salofalko klizmutės nepadėjo.
Tai atsiguliau į ligoninę, paskyrė Prednizoloną leidžiama. Bet nors poveikis jaučiasi.

Colomba, laikykis! sveik greiciau, vasara arteja! 4u.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif ,
Norėčiau ir aš prisijungti į jūsų būrelį, nes turiu jau du mėnesiai tą "malonumą" OK unsure.gif kai gulėjau ligoninėje gyd. pasiūlė dalyvauti tyrime, sakė kad bus nemokami vaistai ir visos konsultacijos, aš pasirašiau ir tik gryžusi namo paskaičiau apraša doh.gif iš aprašymo supratau, kad tyrimo tikslas nėra kad žmogus pasveiktų, tyrimo tikslas, kad žmogus būtų bandomas vaistais, gal aš klystų,nežinau, bet, gal yra kas susidūrę su šiuo tyrimu ir galėtų pakonsultuoti, būčiau labai dėkinga, dar norėjau paklausti ar šios ligos vaistai yra kompensuojami ir kokia jų kaina (su kompensacija jeigu ji yra)? Kas dar reiktu žinoti apie šią ligą, jeigu nenorite plėstis, galite rašyte man į privatą Ačiū iš anksto 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Agape @ 2014 04 30, 18:10)
Sveikos  4u.gif ,
Norėčiau ir aš prisijungti į jūsų būrelį, nes turiu jau du mėnesiai tą "malonumą" OK  unsure.gif  kai gulėjau ligoninėje gyd. pasiūlė dalyvauti tyrime, sakė kad bus nemokami vaistai ir visos konsultacijos, aš pasirašiau ir tik gryžusi namo paskaičiau apraša  doh.gif  iš aprašymo supratau, kad tyrimo tikslas nėra kad žmogus pasveiktų, tyrimo tikslas, kad žmogus būtų bandomas vaistais, gal aš klystų,nežinau, bet, gal yra kas susidūrę su šiuo tyrimu ir galėtų pakonsultuoti, būčiau labai dėkinga, dar norėjau paklausti ar šios ligos vaistai yra kompensuojami ir kokia jų kaina (su kompensacija jeigu ji yra)? Kas dar reiktu žinoti apie šią ligą, jeigu nenorite plėstis, galite rašyte man į privatą Ačiū iš anksto  4u.gif  4u.gif  4u.gif

Tyrime nedalyvauju, tai nieko apie tai pasakyti negaliu.
Vaistai kai kurie kompensuojami. Geriu Asacol ir Imuran, gaunu 80 procentų kompensaciją. Perku 100 tablečių Asacol 800mg, tai mėnesiui su nuolaida kainuoja beveik 100lt, Imuranas gal 20lt.
Dabar paskyrė putas, tai sakė, kad kainuos apie kelis šimtus. Šitie nekompensuojami doh.gif Dabar svarstau, pirktis ar ne tas putas.

Paleido jau iš ligoninės. Kaip gera namie smile.gif
Atsakyti