Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymas namuose

QUOTE(klaara @ 2013 02 23, 01:42)
Kuri gimdyvė iš filmo rauda?
Filmą mačiau daug kartų bet,matyt,mano akys kitaip rodo.
Tai va,būtų smagu jei patikslint -nuo kurros mintutės galiu matyt raudančią gimdyvę ir nuo kurios  su kažkuo besiglostinėjančią ? g.gif  rolleyes.gif
Tai gal tikrai jums laikas akiniais pasirūpinti.
Jau vien todėl, kad jau rašiau: 7:13 (maždaug) numauna šortukus ir toliau vyksta scena, kurioje gimdyvė visą laiką rauda. Scenos pabaigoj (apie 8:15) gimdyvė dirsteli į kažką šalia (tarsi ieškodama pritarimo ar palaikymo - čia jau mano interpretacija, bet man būtent taip atrodo). Apie 8:22 prasideda kita scena - plukdymas baseine.
Gimdyvė - amerikonė (kaip suprantu).
Ir dar apie ritualus.... ar turiu suprast, kad džiambė - lietuvių necionalinis instrumentas, ar ne? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vylabusle @ 2013 02 23, 01:13)
neverk, mama, bet juk ir kovojama yra už tai, kad nereikėtų nelaimių atvejais bylinėtis po trejus metus. Būtų aiškus reglamentas - būtų ir aiškūs reikalavimai priimančioms gimdymus akušerėms, ir aiški žalos atlyginimo tvarka ir t. t. O štai dabar, kai jokio reglamento nėra - štai ir vyksta bardakas.

Taip, visiškai taip. Aš atsiliepiau į jūsų repliką apie tai, kad jums gimdymo namie atveju nerūpi(-ėtų), kas atlygintų žalą. Ir atsakiau, kad gali būti svarbu kaip ir kaip greitai ta žala būtų atlyginta. Tik tiek.

Tačiau aš niekaip neatsikratau to įspūdžio, kad labai romantizuotai, mistifikuotai ir ritualizuotai su adoracijomis kalba sektantės. Tiesiog. Aš suprantu artimo žmogaus fizinio kontakto poreikį tada, kai tau sunku, skauda - aš pati tą poreikį turiu stipriai išreikštą, o gimdant man to ypatingai reikėjo (ir gavau), bet tie raganų burtai, būgnai, kailiai, samanos ir užkalbėjimai... Mano supratimui - lengvas mištelėjimas. Aš, aišku, į absoliutų supratimą ir nepretenduoju.
Atsakyti
QUOTE(mititėja @ 2013 02 23, 00:44)
Nematau paaiškinimo. Matau papilstymą, kad tai atpalaiduoja ir masažuoja. Filme gi matau raudančią ir kiek pasimetusią gimdyvę. Visai neatsipalaidavusią. Beje, jos gimdymo filme ir nėra. Matyt, vis dėlto žmogus nesijautė taip jau super turbo apglostytas ir atpalaiduotas. Spėju.

tu matai filmuojama zmogu - kuris zino, kad yra filmuojamas.
ar tu sugebetum intymia akimirka pries kamera atrodyti atsipalaidavusi kiekviena akimirka? ar tu neturi teises bet kada pasakyti rezisierei, kad nenori savo gimdymo vaizdo viesinti?

apskritai, kiek as prisimenu filma, nei vienas is triju gimdymu jame nera pavaizduotas nuosekliai. filmas sudeliotas is skirtingu epizodu ir atskiru gimdymu istoriju nuotrupu, mes net nezinome, koks laiko tarpas vaizduojamas akimirkas skiria.
Atsakyti
QUOTE(klaara @ 2013 02 23, 01:48)
KURI gimdyvė rauda?Nuo kurios min.žiūrėt? g.gif
Tiesa-o raudot ,verkt,pasimest ,šaukt -tai jau irgi BLOGIS gimdymo metu(o kad ir negimdymo) jūsų manymu?Emocijos turi būt tik tokios,kokios jums atrodo teisingos? g.gif
Jau atsakiau. Bet turėtumėt ir pati žinoti, jeigu matėt filmą daug kartų.
Ne, ne blogis. Tik man iš šono neatrodo, kad ji labai gerai jaučiasi toje situacijoje. Ar turiu meluot, kad viskas atrodo nuostabiai? Man ten vienintelė gimdyvė atrodo natūraliai - ne rusė, ne amerikonė, ir ne vonioje.

QUOTE(ragnez @ 2013 02 23, 01:53)
tu matai filmuojama zmogu - kuris zino, kad yra filmuojamas.
ar tu sugebetum intymia akimirka pries kamera atrodyti atsipalaidavusi kiekviena akimirka? ar tu neturi teises bet kada pasakyti rezisierei, kad nenori savo gimdymo vaizdo viesinti?
Hmmm, blogas klausimas. Aš nenorėčiau iš viso būti filmuojama intymią akimirką. mirksiukas.gif

QUOTE(ragnez @ 2013 02 23, 01:53)
apskritai, kiek as prisimenu filma, nei vienas is triju gimdymu jame nera pavaizduotas nuosekliai. filmas sudeliotas is skirtingu epizodu ir atskiru gimdymu istoriju nuotrupu, mes net nezinome, koks laiko tarpas vaizduojamas akimirkas skiria.
Aš ten matau 4 gimdyves. Ir kas, kad nežinome? Juk gali šį bei tą vertinti iš to, ką matai. Ar čia iš serijos: visi žiūrintys ir matantys kitaip - durniai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mititėja: 23 vasario 2013 - 00:57
QUOTE(Neverk @ mama,2013 02 23, 01:53)
Taip, visiškai taip. Aš atsiliepiau į jūsų repliką apie tai, kad jums gimdymo namie atveju nerūpi(-ėtų), kas atlygintų žalą. Ir atsakiau, kad gali būti svarbu kaip ir kaip greitai ta žala būtų atlyginta. Tik tiek.

Tačiau aš niekaip neatsikratau to įspūdžio, kad labai romantizuotai, mistifikuotai ir ritualizuotai su adoracijomis kalba sektantės. Tiesiog. Aš suprantu artimo žmogaus fizinio kontakto poreikį tada, kai tau sunku, skauda - aš pati tą poreikį turiu stipriai išreikštą, o gimdant man to ypatingai reikėjo (ir gavau), bet tie raganų burtai, būgnai, kailiai, samanos ir užkalbėjimai... Mano supratimui - lengvas mištelėjimas. Aš, aišku, į absoliutų supratimą ir nepretenduoju.

Aš visiškai pritariu dėl perdėto romantizavimo drinks_cheers.gif Man tai irgi keista. Šioje diskusijoje būta netgi teiginių, kad vaikai po tokių gimdymų gimsta kitokie, ypatingi. Tai, man atrodo, yra detalės, kurios šiam visumoje pozityviam judėjimui gali tik kenkti.
Atsakyti
QUOTE(vylabusle @ 2013 02 22, 23:43)
Filmo nemačiau, bet kažkodėl susidaro įspūdis, jog aprašomasis gimdymas miške nebūtų legalus ir toe šalyse, kur gimdymas namuose yra leistas: UK, Olandijoje, Vokietijoje akušerė įvertina aplinką, jos patogumą, tinkamumą, patogumą išvežti gimdyvę, jeigu kiltų komplikacijų.

Filmo herojės, panašu, nebuvo įvertinusios galimybių skubiai vykti į ligoninę - bent jau tie pasiruošimai neatsispindjo juostoje.

Tad aš neginčiau taip jau besąlygiškai būtent kino filme pavaizduotą situaciją. Kadangi situacija atvaizduota nepilnai - įkalčiu tokios mežiagos taip pat nelaikyčiau, bet, kaip suprantu, kino filme miško scenoje parodomas ne tas gimdymas, kokie praktikuojami tose alyse, kurias laikome labiau pažengusiomis gimdymų "aptarnavimo" sferoje...

As sneku siuo atveju ne apie pacia vieta, bet apie mititejai uzkliuvusius veiksmus gimdymo metu. Jei tie veiksmai, kurie tenai vyko pagelbejo gimdyvei, kodel gi jiems nebuti? vien tam, kad kazkam tai nepriimtina? g.gif

QUOTE(mititėja @ 2013 02 22, 23:44)

Nematau paaiškinimo. Matau papilstymą, kad tai atpalaiduoja ir masažuoja. Filme gi matau raudančią ir kiek pasimetusią gimdyvę. Visai neatsipalaidavusią. Beje, jos gimdymo filme ir nėra. Matyt, vis dėlto žmogus nesijautė taip jau super turbo apglostytas ir atpalaiduotas. Spėju.

paaiskinimas buvo. O kad jums jis buvo nepriimtinas, neitikino, nepatiko, pasirode kaip pilstymas ir td ir tp- cia jau kita kalba.

net ir samoningai gimdant, gimdymo eigoje yra visai naturalu moteriai prarasti konrolę, galvoti, kad 'jau nebegaliu', 'nebenoriu', net issigasti. Tai yra hormonu kaitos, nesutrikdytos kaitos isdava. Tai reiskia, kad pabaiga jau cia pat. Jums steveti toki naturalu moters virsma yra baisu. O man gal baisu butu stebeti gimdyve su epidurine nejautra 'saremiaujancia' skaitant zurnalus, kramsnojant cipsus, gimdant pagal komanda, nes ne tik stangu, bet ir koju nejaucia.. Kiekvienam savo. Bet ar sieksiu uztrausti epidura? ar va butent toki pageidavima del gimdymo eigos (beje, tikriausiai tokia gimdyve SAM yra pati 'patogiausia')
Atsakyti
QUOTE(vylabusle @ 2013 02 23, 00:34)
Aš neabejoju kad viskas normaliai, bet, kai negimdžiusi, tai ir neįsivaizduoju tokių detalių ir ar gali ties tokiais punktais iškilti problemų.  biggrin.gif

del tu apsirengimu... kol negimdei - neatspesi... as visus gimdziau su tais ligonines naktiniais - ir man netrukde... o trecia apskritai visa laika vilkejau dar ir dideli stora chalata su kapisonu - man taip buvo patogu ir jauku. tiesa pasakius, neatsimenu, ar as ji apskritai kada nors nusivilkau, ar taip ir pagimdziau su visom "klostem" blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(mititėja @ 2013 02 23, 01:51)
Tai gal tikrai jums laikas akiniais pasirūpinti.
Jau vien todėl, kad jau rašiau: 7:13 (maždaug) numauna šortukus ir toliau vyksta scena, kurioje gimdyvė visą laiką rauda. Scenos pabaigoj (apie 8:15) gimdyvė dirsteli į kažką šalia (tarsi ieškodama pritarimo ar palaikymo - čia jau mano interpretacija, bet man būtent taip atrodo). Apie 8:22 prasideda kita scena - plukdymas baseine.
Gimdyvė - amerikonė (kaip suprantu).
Ir dar apie ritualus.... ar turiu suprast, kad džiambė - lietuvių necionalinis instrumentas, ar ne?  biggrin.gif

Taip,rauda..ir kas?Pribuvėja jai rengia gimdymo marškinius ,simboliškai palydi į gimties erdvę..Ar gimdyvė turėtų stovėt,sėdėt gulėt akmeniniu veidu-tada būtų teisinga ir jauku?Jei jums nepriimtinas,nebūdingas stiprus emocijų išgyvenimas ar tai kažkieno problema? g.gif O nepagalvojot kad ji rauda iš džiaugsmo,iš laimės,iš euforijos -gimdymo hormonai veikia ,a?Neteko tokio dalyko girdėt kad tai gali būti natūrali reakcija gimdymo metu ?????? doh.gif blink.gif
O kas su tuo plukdymu baiseine?Irgi kažkas verkia? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klaara: 23 vasario 2013 - 01:04
QUOTE(vylabusle @ 2013 02 23, 01:57)
Aš visiškai pritariu dėl perdėto romantizavimo  drinks_cheers.gif  Man tai irgi keista. Šioje diskusijoje būta netgi teiginių, kad vaikai po tokių gimdymų gimsta kitokie, ypatingi. Tai, man atrodo, yra detalės, kurios šiam visumoje pozityviam judėjimui gali tik kenkti.
Būtent.
Tas romantizavimas, mistifikavimas kvepia taip šiaip sau. Man. rolleyes.gif

QUOTE(Selva @ 2013 02 23, 01:58)
As sneku siuo atveju ne apie pacia vieta, bet apie mititejai uzkliuvusius veiksmus gimdymo metu. Jei tie veiksmai, kurie tenai vyko pagelbejo gimdyvei, kodel gi jiems nebuti? vien tam, kad kazkam tai nepriimtina?  g.gif
Gal ir jums vertėtų pažiūrėt filmą, prieš diskutuojant? Tie veiksmai (būgnų mušimas, nurenginėjimas) - ne gimdymo metu. Bet jūs pažiūrėkit filmą, bus aiškiau, apie ką kalbu.

paaiskinimas buvo. O kad jums jis buvo nepriimtinas, neitikino, nepatiko, pasirode kaip pilstymas ir td ir tp- cia jau kita kalba.
Na taip, tokio papilstymo negaliu užskaityt, kaip paaiškinimo. Paaiškinimas turi paaiškinti tai, kas neaišku, o ne pasapalioti kažką aplinkui. biggrin.gif

QUOTE(ragnez @ 2013 02 23, 01:58)
del tu apsirengimu... kol negimdei - neatspesi... as visus gimdziau su tais ligonines naktiniais - ir man netrukde... o trecia apskritai visa laika vilkejau dar ir dideli stora chalata su kapisonu - man taip buvo patogu ir jauku. tiesa pasakius, neatsimenu, ar as ji apskritai kada nors nusivilkau, ar taip ir pagimdziau su visom "klostem" blush2.gif
thumbup.gif thumbup.gif Būtent, gimdant atsiranda įdomesnių ir svarbesnių užsiėmimų, tokių dalykų, kurie rūpi iki tol, nebefiksuoji. biggrin.gif
Atsakyti

net ir samoningai gimdant, gimdymo eigoje yra visai naturalu moteriai prarasti konrolę, galvoti, kad 'jau nebegaliu', 'nebenoriu', net issigasti. Tai yra hormonu kaitos, nesutrikdytos kaitos isdava. Tai reiskia, kad pabaiga jau cia pat. Jums steveti toki naturalu moters virsma yra baisu. O man gal baisu butu stebeti gimdyve su epidurine nejautra 'saremiaujancia' skaitant zurnalus, kramsnojant cipsus, gimdant pagal komanda, nes ne tik stangu, bet ir koju nejaucia.. Kiekvienam savo. Bet ar sieksiu uztrausti epidura? ar va butent toki pageidavima del gimdymo eigos (beje, tikriausiai tokia gimdyve SAM yra pati 'patogiausia')

lotuliukas.gif O jeigu kas nors sukurtų filmą su tokia gimdyve, kuri romantiškai, apetitnai, sudvasintai kramsnoja čipsus, užsigerdama Coca-Cola ir kaifuodama stumianti kūdikį iš savo isčių? lotuliukas.gif

Šiaip stebėti, kaip kita moteris gimdo - tikrai vaizdas stiprių nervų žmonėms, kad ir kaip ten superestetiškai tai būtų pavaizduota. Bet koks intymus vaizdas iš pradžių šokiruoja, ir šokiruoja ne dėl to, gerai ar blogai vyksta tai, kas pavaizduota, o dėl to, kad matai tai, ko kasdienybėje neturėtum matyti, kas yra itin intymu.
Atsakyti
QUOTE(klaara @ 2013 02 23, 02:00)
Taip,rauda..ir kas?Pribuvėja jai rengia gimdymo marškinius ,simboliškai palydi į gimties erdvę..Ar  gimdyvė turėtų stovėt,sėdėt gulėt akmeniniu veidu-tada būtų teisinga ir jauku?Jei jums nepriimtinas,nebūdingas stiprus emocijų išgyvenimas ar tai kažkieno problema? g.gif O nepagalvojot kad ji rauda iš džiaugsmo,iš laimės,iš euforijos -gimdymo hormonai veikia ,a?Neteko tokio dalyko girdėt kad tai  gali  būti natūrali reakcija gimdymo metu ?????? doh.gif  blink.gif
Dar sykį sakau, man toji scena yra nejauki ir man atrodo, kad gimdyvė taip pat jaučiasi nejaukiai.
Ne, tikrai nepagalvojau, kad ji rauda iš džiaugsmo, laimės ir euforijos.

QUOTE(klaara @ 2013 02 23, 02:00)
O kas su tuo plukdymu baiseine?Irgi kažkas verkia? g.gif
Ne, ten neverkia, ten... masažuojasi (pagal jus). Bet jį paminėjau, kaip pabaigą aptariamos scenos (kad susigaudytumėt).
Atsakyti
O man gal baisu butu stebeti gimdyve su epidurine nejautra 'saremiaujancia' skaitant zurnalus, kramsnojant cipsus, gimdant pagal komanda, nes ne tik stangu, bet ir koju nejaucia.. Kiekvienam savo. Bet ar sieksiu uztrausti epidura? ar va butent toki pageidavima del gimdymo eigos (beje, tikriausiai tokia gimdyve SAM yra pati 'patogiausia')

Su epidūru nesistangina. Nuskausminimą nutraukia artėjant stangoms.
Atsakyti