Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymas namuose

QUOTE(mititėja @ 2013 02 23, 01:17)
Ne, man neaiškiau. Nes klausiu ne apie masažus ir įsikibimus gimdymo metu. Filmo 7:13 momentas: gimdyvė atsistoja ir pribuvėja numauna jai šortukus, nuvelka marškinius. Konkretus klausimas - ar svetimos moters intymūs nurenginėjimai irgi padeda gimdyvei?  g.gif
Man tos scenos pabaigoje, kai gimdyvė žvilgteli kažkur į šoną, atrodo, kad ji jaučiasi mažų mažiausiai nejaukiai. Bet galbūt matau per savo prizmę.

Dabar apie visokius lietimus ir terapinę masažo galią... Aš turbūt niekada nepagimdyčiau, jeigu mane glostinėtų svetima moteris. Juk masažuoti, glostinėti ir kitaip padėti gali vyras.  blush2.gif

Pribuvėja nurengia?Tai,jei tai jų abiejų bendras susitarimas,noras ,tai buvo atlikta ne prieš gimdyvės norą,manau kad padeda,bent jau nekenkia tai tikrai-kam taip sureikšmint neįsivaizduoju ? g.gif Realiai tai manau tai taip pat tam tikras gimties ritualas,tas nurengimas ir tiek.Bet kokiu atveju tikrai nekenksmingas ir tikrai nekenkiantis kūdikiui ir jo mirkroflorai .Tiesa,pribuvėja tai jau tikrai ne svetimas žmogus,jei ką... mirksiukas.gif

Paryškinta frazė daug ką pasako apie jus,kaip moterį ir kodėl jūsų toks požiūris į gimdymą mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klaara: 23 vasario 2013 - 00:27
QUOTE(vylabusle @ 2013 02 23, 01:22)
Na, papus susirinkti gal ir norėtųsi, bet ne dėl drovumo, o dėl patogumo - nujaučiu, kad pajudėti tektų, o judant tie bumbolai jautriai tabaluoja. Tuo tarpu apatinėje dalyje norėtųsi visiško nuogumo...  blush2.gif  Juk ir medikams reikia aiškiai viską matyti, ir man nereikia papildomų klosčių aplink kūną...  blush2.gif
Tai ir būsit visiškai nuoga, niekas ten po užuolaidas neieškos.
Neužsigrūzinkit tokiais niekais, viskas ten normaliai tose klinikose.
Mane irgi buvo pribaubinusios moteriškės. Ir man buvo taip nuostabu, kai gimdykloj akušerė atnešė ir užklojo mano kojas šilta antklode. bigsmile.gif
Pagal gąsdinusių pasakas visos iš eilės turėjo ant manęs staugt ir daužyt per veidą. lotuliukas.gif

QUOTE(Selva @ 2013 02 23, 01:25)
o jei tai kazkam padeda pagimdyt sklandziai, ar nevertetu del to tiesiog nuosirdziai pasidziaugt?  g.gif
Kuo? Mane ir domina - kuo tai padeda? Kad nieko blogo nuo to neatsitiko, aš suprantu. Nu bet raudanti gimdyvė man atrodo nejaukiai. unsure.gif

QUOTE(klaara @ 2013 02 23, 01:26)
[/color] Pribuvėja nurengia?Tai,jei tai  jų abiejų bendras susitarimas,noras ,tai buvo atlikta ne prieš gimdyvės norą,manau kad padeda,bent jau nekenkia tai tikrai-kam taip sureikšmint neįsivaizduoju ? g.gif Realiai tai manau tai taip  pat tam tikras gimties ritualas,tas nurengimas ir tiek.Bet kokiu atveju tikrai nekenksmingas ir tikrai nekenkiantis kūdikiui ir jo mirkroflorai .Tiesa,pribuvėja tai jau tikrai ne svetimas žmogus,jei ką... mirksiukas.gif
Jūs pati apskritai tą filmą matėte? Žinote, apie kokius momentus kalbu? Ar diskutuojate iš lempos? biggrin.gif

QUOTE(klaara @ 2013 02 23, 01:26)
[/color] Paryškinta frazė daug ką pasako apie jus,kaip moterį ir kodėl jūsų toks požiūris į gimdymą mirksiukas.gif
Ir ką apie mane ta frazė pasako? Kad aš pagimdžiau ne taip dvasingai, kaip mėgstančios pasiglostinėt su kitomis moterimis? listen.gif lens.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mititėja: 23 vasario 2013 - 00:33
QUOTE(Justesea @ 2013 02 22, 23:55)
Bent jau savo žinių kategoriškai neatnaujina. Man asmeniškai buvo gėda kai kurių klausyti ir dar labiau gėda kai kurių viešus atsakymus skaityti...

Žiūrėkit, kaip čia taip įdomiai tokis kazusas išeina... Propaguojamas gimdymas natūralioje aplinkoje susiliejus su gamta ir nuo pušaičių šakų kalenant kėkštams, su šypsena po multiorgazmo pakritus ant samanų... etc. yra toks labiau tradicinis ir šimtmečiais paremta tradicija nei nowadays modernioji medicina. Tai kas čia neupdatina savo žinių ir žinojimo?

Prašyčiau mane suprasti teisingai: aš labai džiaugčiausi, kad Lietuva reglamentuotų gimdymą ne medicinos įstaigoje, nes draudimas nieko iš principo neišspręs ir jokių savamokslių pribuvėjų, lengvai nusiplaunančių rankas po darbo broko, neatkratys nuo tokios veiklos. Bet aš nesuprantu egzaltuoto adoravimo ir marginalinio skirstymo į absoliutų blogį (gimdymo namus) ir aukščiausiąjį gėrį (gimdymą namie/pas babytę/ant samanų, kad tik ne ligoninėje. Pati abu savo kartus naudojausi VUL gimdyklomis ir jose dirbančiu kvalifikuotu personalu.
Atsakyti
QUOTE(mititėja @ 2013 02 23, 01:30)

Aš neabejoju kad viskas normaliai, bet, kai negimdžiusi, tai ir neįsivaizduoju tokių detalių ir ar gali ties tokiais punktais iškilti problemų. biggrin.gif
Atsakyti
o koks skirtumas, kuo padeda? kas is to, jei jums bus paaiskinta, beje klaara tai tikka ir padare. Vienoms moterims tai padeda, kitas tai suvarzytu. Na ir puiku. Abu moteru tipai nusipelne tureti vienodas galimybes gauti tai, kas padeda sklandziai gimdymo eigai. viskas. Kalbame apie teises.
Atsakyti
QUOTE(Neverk @ mama,2013 02 23, 01:33)
Prašyčiau mane suprasti teisingai: aš labai džiaugčiausi, kad Lietuva reglamentuotų gimdymą ne medicinos įstaigoje, nes draudimas nieko iš principo neišspręs ir jokių savamokslių pribuvėjų, lengvai nusiplaunančių rankas po darbo broko, neatkratys nuo tokios veiklos. Bet aš nesuprantu egzaltuoto adoravimo ir marginalinio skirstymo į absoliutų blogį (gimdymo namus) ir aukščiausiąjį gėrį (gimdymą namie/pas babytę/ant samanų, kad tik ne ligoninėje. Pati abu savo kartus naudojausi VUL gimdyklomis ir jose dirbančiu kvalifikuotu personalu.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Neverk @ mama,2013 02 23, 01:33)
ir nuo pušaičių šakų kalenant kėkštams
lotuliukas.gif lotuliukas.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(mititėja @ 2013 02 23, 01:33)
Mane irgi buvo pribaubinusios moteriškės. Ir man buvo taip nuostabu, kai gimdykloj akušerė atnešė ir užklojo mano kojas šilta antklode.  bigsmile.gif
Pagal gąsdinusių pasakas visos iš eilės turėjo ant manęs staugt ir daužyt per veidą.  lotuliukas.gif

Kuo? Mane ir domina - kuo tai padeda? Kad nieko blogo nuo to neatsitiko, aš suprantu. Nu bet raudanti gimdyvė man atrodo nejaukiai.  unsure.gif
Jūs pati apskritai tą filmą matėte? Žinote, apie kokius momentus kalbu? Ar diskutuojate iš lempos?  biggrin.gif
Ir ką apie mane ta frazė pasako? Kad aš pagimdžiau ne taip dvasingai, kaip mėgstančios pasiglostinėt su kitomis moterimis?  listen.gif  lens.gif

Kuri gimdyvė iš filmo rauda?
Filmą mačiau daug kartų bet,matyt,mano akys kitaip rodo.
Tai va,būtų smagu jei patikslint -nuo kurros mintutės galiu matyt raudančią gimdyvę ir nuo kurios su kažkuo besiglostinėjančią ? g.gif rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klaara: 23 vasario 2013 - 00:43
QUOTE(Selva @ 2013 02 23, 01:35)
o koks skirtumas, kuo padeda? kas is to, jei jums bus paaiskinta, beje klaara tai tikka ir padare. Vienoms moterims tai padeda, kitas tai suvarzytu. Na ir puiku. Abu moteru tipai nusipelne tureti vienodas galimybes gauti tai, kas padeda sklandziai gimdymo eigai. viskas. Kalbame apie teises.

Filmo nemačiau, bet kažkodėl susidaro įspūdis, jog aprašomasis gimdymas miške nebūtų legalus ir toe šalyse, kur gimdymas namuose yra leistas: UK, Olandijoje, Vokietijoje akušerė įvertina aplinką, jos patogumą, tinkamumą, patogumą išvežti gimdyvę, jeigu kiltų komplikacijų.

Filmo herojės, panašu, nebuvo įvertinusios galimybių skubiai vykti į ligoninę - bent jau tie pasiruošimai neatsispindjo juostoje.

Tad aš neginčiau taip jau besąlygiškai būtent kino filme pavaizduotą situaciją. Kadangi situacija atvaizduota nepilnai - įkalčiu tokios mežiagos taip pat nelaikyčiau, bet, kaip suprantu, kino filme miško scenoje parodomas ne tas gimdymas, kokie praktikuojami tose alyse, kurias laikome labiau pažengusiomis gimdymų "aptarnavimo" sferoje...
Atsakyti
QUOTE(vylabusle @ 2013 02 23, 01:34)
Aš neabejoju kad viskas normaliai, bet, kai negimdžiusi, tai ir neįsivaizduoju tokių detalių ir ar gali ties tokiais punktais iškilti problemų.  biggrin.gif
Gal ir gali. Turbūt reikėtų aptarti su pasirinktos med. įstaigos personalu.
Bet žinokit, gali būti, kad jums dabar atrodo, kad norėsit būt kone nuoga, o kai jau gimdysit, suprasit, kad noris būt pasidabinusi tarkim treningais - nuo galvos iki kojų. Ir ne kitaip. Ne iš vienos esu girdėjusi, kad viena - kaip įsivaizdavo, kad bus ir jausis, o kita - kaip buvo iš tikrųjų.
Aš pati irgi - bijojau visokių nesąmonių, apie kurias gimdydama tiesiog negalvojau.

QUOTE(Selva @ 2013 02 23, 01:35)
Nematau paaiškinimo. Matau papilstymą, kad tai atpalaiduoja ir masažuoja. Filme gi matau raudančią ir kiek pasimetusią gimdyvę. Visai neatsipalaidavusią. Beje, jos gimdymo filme ir nėra. Matyt, vis dėlto žmogus nesijautė taip jau super turbo apglostytas ir atpalaiduotas. Spėju.
Atsakyti
O yra kur nors dar veikianti nuoroda į filmą? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(mititėja @ 2013 02 23, 01:44)
Gal ir gali. Turbūt reikėtų aptarti su pasirinktos med. įstaigos personalu.
Bet žinokit, gali būti, kad jums dabar atrodo, kad norėsit būt kone nuoga, o kai jau gimdysit, suprasit, kad noris būt pasidabinusi tarkim treningais - nuo galvos iki kojų. Ir ne kitaip. Ne iš vienos esu girdėjusi, kad viena - kaip įsivaizdavo, kad bus ir jausis, o kita - kaip buvo iš tikrųjų.
Aš pati irgi - bijojau visokių nesąmonių, apie kurias gimdydama tiesiog negalvojau.

Nematau paaiškinimo. Matau papilstymą, kad tai atpalaiduoja ir masažuoja. Filme gi matau raudančią ir kiek pasimetusią gimdyvę. Visai neatsipalaidavusią. Beje, jos gimdymo filme ir nėra. Matyt, vis dėlto žmogus nesijautė taip jau super turbo apglostytas ir atpalaiduotas. Spėju.

KURI gimdyvė rauda?Nuo kurios min.žiūrėt? g.gif
Tiesa-o raudot ,verkt,pasimest ,šaukt -tai jau irgi BLOGIS gimdymo metu(o kad ir negimdymo) jūsų manymu?Emocijos turi būt tik tokios,kokios jums atrodo teisingos? g.gif
Atsakyti