Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų gerbėjų palata

QUOTE(Marmaledas @ 2013 02 18, 18:38)
a tai ne man vienai taip ,,sekasi"? nu lyg ir palengvėjo, tik nelabai smagu, blin  verysad.gif  Reiks kokį 50l maišiuką nusipirkt kokių kitokių, tai bent žinosiu jog užteks  bent daliai planų  lotuliukas.gif o aš į gryną sodinau, negi bliogai bus? nu bet ai, jau tų 6 nekrapštysiu, tegu ten ilgai ir laimingai auga, nu bet sėja dar tik prasidės didžioji, ir jau kaip pažūrau į kalendorių, tai ui kaip greitai  doh.gif  doh.gif  kažkas minėjo jog trečiadienį seniuos 30proc nuolaida kažkam- gal žemėm, nežinot nieko?

Gal trsidesimt procentu viskam, kaip kad daznai buna ten pas juos? g.gif Reiktu man dar vieno maiso turbut 50 litru durpiu substrato irgi g.gif
As tai jau linkstu,kad be kovo 8 kokios pomidoru nepradesiu seti doh.gif Jau dabar vietos ant stelazo nebeliko faktiskai per cilius ir paprikas, tai kur tuos nabagus deti reiktu blink.gif Vyras prigrasino,kad antro setalo nestatys, tai turbut meistrausiuosi prie lago a la stelaza is stalo, vaikisko staliuko ant jo ir tabureciu doh.gif Paciai reikia 54 daigu ir dar 30 daigu pazadetu unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(*Aukse* @ 2013 02 18, 17:42)
Gal trsidesimt procentu viskam, kaip kad daznai buna ten pas juos?

nežinau netgi, tik kažkur nuklausiau ar nuskaičiau kad žada. Būtų gerai visai blush2.gif
Pas mane kiekia bus maži, apie 30 daigų, na gal keliais daugiau ar mažiau, bet ir turėsiu kur juos šviesiai padėt kai paaugs ir orai pasitaisys, tai nebėda, bet dar irgi baisu sėt. Jau beveik gubndžiausi 28d, bet kad labai jau ji gfreit, o pavasariis kur??? gal kovo vidurio prilaukt, nežinau dar, laužausi
Atsakyti
QUOTE(Marmaledas @ 2013 02 18, 18:38)
a tai ne man vienai taip ,,sekasi"? nu lyg ir palengvėjo, tik nelabai smagu, blin  verysad.gif  Reiks kokį 50l maišiuką nusipirkt kokių kitokių, tai bent žinosiu jog užteks  bent daliai planų  lotuliukas.gif o aš į gryną sodinau, negi bliogai bus? nu bet ai, jau tų 6 nekrapštysiu, tegu ten ilgai ir laimingai auga, nu bet sėja dar tik prasidės didžioji, ir jau kaip pažūrau į kalendorių, tai ui kaip greitai  doh.gif  doh.gif  kažkas minėjo jog trečiadienį seniuos 30proc nuolaida kažkam- gal žemėm, nežinot nieko?

kad kaip supratau ir jai taikys bigsmile.gif as tai ta plevele nusiziurejau,kur siltnamin galima tiest...seklom ten jau dabar 40% nuolaida,bet nebesusigundziau schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(GONZIKAS117 @ 2013 02 18, 17:46)

būt gerai biggrin.gif koki aplėvelė akiratyje? agro? ar kokia gudresnė? sėklos ir manęs nebegundo, aš stipri, aš labai stipri. Gėlėm vat tai dar sunku atsispirt, bet save vis raminu- taigi daugemietes reikia augint, tai irgi stabdausi biski, valdausi. Nu bet jau kai pamatysiu kokią- tai negi nenusipirksi doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Marmaledas @ 2013 02 18, 18:46)
nežinau netgi, tik kažkur nuklausiau ar nuskaičiau kad žada. Būtų gerai visai blush2.gif
Pas mane kiekia bus maži, apie 30 daigų, na gal keliais daugiau ar mažiau, bet ir turėsiu kur juos šviesiai padėt kai paaugs ir orai pasitaisys, tai nebėda, bet dar irgi baisu sėt. Jau beveik gubndžiausi 28d, bet kad labai jau ji gfreit, o pavasariis kur??? gal kovo vidurio prilaukt, nežinau dar, laužausi

man vien siltnamin 46 reik blush2.gif o dar vazoniniai.....pernai draugei sesuo is RU atveze pom.seklas,tai iki salciu lauke vazone vaisius mezge wub.gif tai situ kokius 5 dar doh.gif as tai dar vis kenciu,nes namie ner ant langu vietos,o ukini ,kur bus daigykla ,kurent reikia ax.gif o savaitgali salcius vel pranesa-tai as dar biski palauksiu rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Marmaledas @ 2013 02 18, 18:46)

As ir lauzysiuosi, nes paskui tik isstyps ir skurs. Velniop. lauksiu kaip minimum kovo 8, paskui vel ziuresiu kokios pas mane salygos tiems daigams doh.gif Ot suduks, kai palangiu namuose nera. Tai paskui reikia galva sukti kur ka pasejus padeti ir pan. na kai paseji ir isdygsta, tai antram auskte prie radiatoriaus ant zemes gerai buna, bet paskui lakstau kaip kate su pusle, taip ir as su tais daigais ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Marmaledas @ 2013 02 18, 18:50)
būt gerai  biggrin.gif koki aplėvelė akiratyje? agro? ar kokia gudresnė? sėklos ir manęs nebegundo, aš stipri, aš labai stipri. Gėlėm vat tai dar sunku atsispirt, bet save vis raminu- taigi daugemietes reikia augint, tai irgi stabdausi biski, valdausi. Nu bet jau kai pamatysiu kokią- tai negi nenusipirksi  doh.gif

Mane tokia agro danga domina http://e-proagro.lt/...roduct/pro-23#1 bet spėju, kad su mėgėjais jie nežaidžia g.gif
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2013 02 17, 21:31)
Kaip pernai del juodukų pomidorųšaršaliavom,,o šiemet tylu,niekas vyrų potencialu nebesirūpina  biggrin.gif

Kažką įdomaus būsiu praleidus pernai g.gif Bet matyt pasąmonėj užsifiksavo,nes juodų šiemet 8 veisles turiu ir visas sėsiu biggrin.gif
QUOTE(smilga1972 @ 2013 02 18, 18:36)
O jei sodinti paprastus, labai dideli būtų  ax.gif ?

Pernai auginau tik sejh iš tavo išvardytų,bet šiltnamy,ne vazone-tai maksimum 50cm buvo,tik platokas kupstas toks.Šiemet šitie keliaus tunelin,nes gaila vietos tokiam neūžaugai schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(gekoniuke @ 2013 02 18, 18:59)
Mane tokia agro danga domina  http://e-proagro.lt/...roduct/pro-23#1 bet spėju, kad su mėgėjais jie nežaidžia  g.gif

ir man taip atrodo verysad.gif as rasiau apiesenukuose tokia,ji apie 20lt kainuojaten lyg 5 m buna pakuotej[balta ir juoda]
Atsakyti
QUOTE(Aurosoma @ 2013 02 18, 18:32)
Sveikos. Patyrusiu pomidoru augintoju noreciau paklausti. Pernai pirmi metai kaip bandziau auginti pomidorus, vyras pastate siltami, nauja vieta, nauja zeme, pirmi daigai nusalo, per anksti isnesiau. Veliau gal per arti vienas kito susodinau, aukstaugiai buvo tik vieni, siaip normalus, bet uzaugo beveik visi kokiu 3 metru aukscio. Derlius menkas, jaucio sirdys is kokiu 10 daigu gal tik 2 pomidorus uzaugino. Ar gali buti kaltos seklos (pirkau paprastas maximoje, jaucio sirdys ir kelios kitos po 11-12Lt), ar kalta nauja zeme, niekuo netresiau, per arti viena kito susodinau (anyta tempe daigus, sodink sodink gaila ismesti sad.gif  ) Siemet jau bijau.

Nu neturėtų būt iš 10 daigų tik 2 su pomidorais, kažkas negerai... ir jei ir brangesnės sėklos taip, tai ieškokit priežasčių priežiūroje. O kokiais atstumais susodinot? Genėjot? Gal apsirgo anksti?
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2013 02 18, 18:43)
Pernai auginau tik sejh iš tavo išvardytų,bet šiltnamy,ne vazone-tai maksimum 50cm buvo,tik platokas kupstas toks.Šiemet šitie keliaus tunelin,nes gaila vietos tokiam neūžaugai  schmoll.gif

Ačiū už konsultaciją 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulužė @ 2013 02 18, 20:13)
Nu neturėtų būt iš 10 daigų tik 2 su pomidorais, kažkas negerai... ir jei ir brangesnės sėklos taip, tai ieškokit priežasčių priežiūroje. O kokiais atstumais susodinot? Genėjot? Gal apsirgo anksti?

Tiksliai nepasakysiu atstumu kokie buvo, bet manau per arti (gal todel taip isaugo), pradzioje pasodinau manau gerai, bet po to anyta parnese is giminaites daug graziu dideliu daigu ir sako kisk i tarpus doh.gif O Jauciu sirdys zydejo, bet is karto rudavo ir nukrito ziedai. genejau, nors gal reikejo is karto daug labiau geneti, kaip pirmi metai, viska gal per daug atsargiai dariau.
Atsakyti