Aš antri metai pati auginuosi pelargonijas, tai viskas bandymo būdu dar

Dėkui už patarimus.
[/quote]
Prašom

Visos mes praeinam bandymo kelius, kol atrandam, kas geriausia. Kuo mažiau lapelių tuo greičiau išleidžia šakneles. Aš plensuoju į žemę, bet žinau, kad kitos merkia į vandenį. kažkaip žemėj, man atrodo mažiau augalui streso, išleidžia šaknis ir auga. O kai pamerki, tai jau ir darbo padaugėja, reikia persodinti, saugant šakneles, vėl laukti kol prigys. Tik vienas privalumas, kad matai taip trokštamas šakneles. O lepesnės pelargonijas, tai aš plensuoju žemėse ir būtinai moliniame vazone, nes pavasarinis dauginimas anksčiau nepavykdavo, nes supūdavo plastmasiniuose vazonuose (net gerokai pavytinus

).
Dabar stengiuose atsinaujinti pelargonijas rugpjūčio ar rugsėjo mėsesį, kažkaip geriau pavyksta, ir šakeles ne taip gaila laužyti, kai jų tiek daug būna.
Dabar skaitau
Krialdos įmestą rusišką puslapiuką apie pelargonijas, viskas aišku su tais pelargonijų rūšių suskirstymais (net selekcininkai iki galo nesutaria

), tai ką mums mirtingiesiems
Papildyta:
[quote=Žirafa 911,2013 02 24, 12:39]
Ne jokios jos ne bobučių ar senmergių gėlės.

Niekada nebuvau senmergė, ir mano bobutė visai kitas gėles augino (nei vienos pelargonijos), o pelargonijos man vienos iš labiausiai patinkančių gėlių.