Įkraunama...
Įkraunama...

Pelargonijos III

Blanche Roche gana nedidelė per metus užaugo,lapai svyrančios,bet kereliai du kopaktiški kol kas.labiausiai svyra nepilnavidures ,kaskadines
Atsakyti
QUOTE(voras34 @ 2013 02 23, 19:21)
interneto platybėse radau tokį stebuklą-Aristo Beauty , man tai superinė gėlė, įdomu ar labai lepi ir bendrai kas tai per stebuklas, ar būna LT kur tokio grožio pirkti... blush2.gif

Karališkoji greičiausiai.. ir man jos gražios.. tik kaip tas karališkasias pelargonijas išaugint ir priverst taip gausiai žydėt kaip paveiksliukuose g.gif nes kaprizingesnės jos.. bet čia gražuolių teisė rodyt kaprizus..
Būna karališkųjų pirkti gėlių parduotuvėse, būna atšilus orams turgeliuose..
Atsakyti
Aš savo karališkosios netekau verysad.gif puolė amarai, puolė baltasparniai, kol galų gale nuleido sparnelius ir ją palaidojau. Amen verysad.gif
Atsakyti
Prašau pakonsultuokite. Draugauju su pelargonijomis jau kokius 18 metų. Tarsi viskas su jomis aišku. Žiūriu į jūsų karališkas pelargonijas, bet nesuprantu. Pas mus karališkos vadinamos našlaitinėmis. Ar aš ką sumaišiau. Čia tas pats, ar ne? g.gif doh.gif

O tų našlaitinių aš senai neauginu, kai užpuolė baltasparniai, kovojau kovojau, atsibodo, ir išmečiau. Įveikė baltasparniai doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Para: 24 vasario 2013 - 00:42
QUOTE(Para @ 2013 02 24, 00:39)
Prašau pakonsultuokite. Draugauju su pelargonijomis jau kokius 18 metų. Tarsi viskas su jomis aišku. Žiūriu į jūsų karališkas pelargonijas, bet nesuprantu. Pas mus karališkos vadinamos našlaitinėmis. Ar aš ką sumaišiau. Čia tas pats, ar ne?  g.gif  doh.gif

O tų našlaitinių aš  senai neauginu, kai užpuolė baltasparniai, kovojau kovojau, atsibodo, ir išmečiau. Įveikė baltasparniai  doh.gif

Taip, mes jas vadindavom našlaitinėm, bet iš tos pelargonijų grupės pagal žydėjimo gausumą, žiedų formą augalai skirstomi į taip vadinamus "unique" ir "regal" ir "angel".. ir dar gal ką išves gi selekcininkai tai dirba smile.gif Ar yra kokios padorios literatūros lietuvių kalba- nežinau.. o štai rusaičių Pelargonijų klubas tikrai neblogas.. yra neblogų straipsnių, kas rusų k. moka http://pelargonium-c...php?page=3&id=3 pelargonijų skirstymas į grupes, gal kam pravers siunčiantis daigelius..
Atsakyti
Sveikos, vakar jau pasisodinau lobelijų, kurias komponuosiu prie pelargonijų. Aišku, jei sudygs jos tongue.gif Dar norėjau pasmalsauti, gal esat susidūrę su pelargonijų šakelių geltimu? Vasario 16 pasodinau į žemę paprastos "bobutinės" pelargonijo šakeles, taip gražiai laikėsi, lapeliai tvirti buvo, beveik nepavytę, o dabar staiga apatiniai lapai nuo kraštų gelst pradėjo schmoll.gif g.gif Skabau aš juos, bet baisu, kad visi nenugelstų...
Beje, amarrile, panašu, kad jūsų šakelės visos prigijo thumbup.gif

Ir man pelargonijos pačios pačiausios gėlės! Ne jokios jos ne bobučių ar senmergių gėlės. Aišku pas mus yra toks stereotipas. Bet pažiūrėkit kaip jas mėgsta ir augina Pietų Europoj ir kitur, kur apželdinimo tradadicijos senos ir išvystytos! Teisingai mėgo ir mėgsta mūsų bobutės, gerą skonį turi biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žirafa 911: 24 vasario 2013 - 10:45
gal kas turite ar veliau turesite parduoti daugeliu:
Rosebud Orange
Appleblossom Rosebud
ir tupleziede kokia nors
lauksiu az
Atsakyti
QUOTE(Žirafa 911 @ 2013 02 24, 10:39)
Sveikos, vakar jau pasisodinau lobelijų, kurias komponuosiu prie pelargonijų. Aišku, jei sudygs jos  tongue.gif  Dar norėjau pasmalsauti, gal esat susidūrę su pelargonijų šakelių geltimu? Vasario 16 pasodinau į žemę paprastos "bobutinės" pelargonijo šakeles, taip gražiai laikėsi, lapeliai tvirti buvo, beveik nepavytę, o dabar staiga apatiniai lapai nuo kraštų gelst pradėjo  schmoll.gif  g.gif  Skabau aš juos, bet baisu, kad visi nenugelstų...
Beje, amarrile, panašu, kad jūsų šakelės visos prigijo  thumbup.gif

Ir man pelargonijos pačios pačiausios gėlės! Ne jokios jos ne bobučių ar senmergių gėlės. Aišku pas mus yra toks stereotipas. Bet pažiūrėkit kaip jas mėgsta ir augina Pietų Europoj ir kitur, kur apželdinimo tradadicijos senos ir išvystytos!  Teisingai mėgo ir mėgsta mūsų bobutės, gerą skonį turi  biggrin.gif

Sveikos.
Manau, nereiktų labai nerimauti- maniškės dažnai naujai pasodintos irgi tiesiog nudžiovna ir numeta apatainius lapelius, o paskui auga sau gražiausiai ax.gif

Buvau šiandien Bauhof'e- asortimentas gerokai praplėstas, tikrai yra iš ko pasirinkti. Tvardžiausi, nenusipirkau nė viens pelargonijos smile.gif Pavadinimus paskaitinėjau, tai dabar žinau, kad praeitą kartą nuspirkau šią:

http://www.pac-elsne...m/en/shop/10143

Ne į temą- nusipirkau šilingę ir dvi fuksijas wub.gif
Atsakyti
[quote=Krialda,2013 02 24, 12:04]
Taip, mes jas vadindavom našlaitinėm, bet iš tos pelargonijų grupės pagal žydėjimo gausumą, žiedų formą augalai skirstomi į taip vadinamus "unique" ir "regal" ir "angel"..

Ačiū už konsultaciją, ir puslapiuką, paskaitysiu. smile.gif Informacija rusų kalba man tinka smile.gif
Papildyta:
[quote=Žirafa 911,2013 02 24, 12:39]
Vasario 16 pasodinau į žemę paprastos "bobutinės" pelargonijo šakeles, taip gražiai laikėsi, lapeliai tvirti buvo, beveik nepavytę, o dabar staiga apatiniai lapai nuo kraštų gelst pradėjo schmoll.gif g.gif Skabau aš juos, bet baisu, kad visi nenugelstų...

Sodinai pelargonija su šaknimis, ar čia sukaišiojai jas, kad šakneles išleistų? Plensuojant, tai aš gerokai apskabau lapus, palieku tik 1-2 lapelius, mažiau vargsta.

Aš taip pat ką tik iš Bauhofo. Taip pat pasitikrinau kokias veisles turiu. Pirkti tai atsilaikiau, didelis žygdarbis thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Para: 24 vasario 2013 - 12:57
QUOTE(Para @ 2013 02 24, 12:50)
Ačiū už konsultaciją, ir puslapiuką, paskaitysiu.  smile.gif Informacija rusų kalba man tinka smile.gif

Nėr už ką smile.gif aš turėdama laiko- dažnai ten pasiskaitinėju.. ir seilę varvinu į rusaičių kolekcijas žiūrėdama wub.gif prisižiūrau grožybių paskui naktim nemiegu bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Krialda @ 2013 02 24, 14:56)
Nėr už ką smile.gif aš turėdama laiko- dažnai ten pasiskaitinėju.. ir seilę varvinu į rusaičių kolekcijas žiūrėdama wub.gif prisižiūrau grožybių paskui naktim nemiegu bigsmile.gif

drinks_cheers.gif Būna ir man taip smile.gif ir labai dažnai, namiškiai sako, kad perdažnai doh.gif
Atsakyti

Sodinai pelargonija su šaknimis, ar čia sukaišiojai jas, kad šakneles išleistų? Plensuojant, tai aš gerokai apskabau lapus, palieku tik 1-2 lapelius, mažiau vargsta.

Sodinau plenciukus be šaknų. Apskabau ir aš prieš kišdama į žemę, bet tik pačius apatinius negražiausius. Po teisybei reikėtų daryt kaip tu ir sakai - apskabyt gerokai. Taip mačiau ir mokino plencuot kažkokioj vaizdinėj medžiagoj youtube. Aš antri metai pati auginuosi pelargonijas, tai viskas bandymo būdu dar smile.gif Dėkui už patarimus.
Atsakyti