Įkraunama...
Įkraunama...

Pelargonijos III

QUOTE(Sparaxis @ 2013 03 04, 17:20)
Sveikos, patarkit. Šitaip atrodo mano suvargėlės, išstypusios, negražios. Bet veislinės, norisi išsaugot. Šįmet ypatingai prastai sekėsi jas per žiemą išsaugot. Ką daryt? Nukirpt ar ką? Ir kiek? Ar nenumirs?

Aišku, kad nenumirs - kirpkite viršunes, sodinkite , taip turėsite naujų augaliukų ir senieji pradės šakotis mirksiukas.gif
Atsakyti
aš jau saviškes išnešiau į bakoną. Iki šiol buvo vėsiai koridoriuje. Bet visvien jaučia pavasarį ir pradėjo leisti atžalikes. ech pavasaris wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Sparaxis @ 2013 03 04, 15:20)
Sveikos, patarkit. Šitaip atrodo mano suvargėlės, išstypusios, negražios. Bet veislinės, norisi išsaugot. Šįmet ypatingai prastai sekėsi jas per žiemą išsaugot. Ką daryt? Nukirpt ar ką? Ir kiek? Ar nenumirs?

Hm, kad tikrai dar tokios silpnos po žiemos, nekirpčiau, o išneščiau į šviesiausią vietą, kad atsigautų. O tada gal genėt jei bus ką. Dabar kaip atrodo, net nežinau, gal tik viršūnėles prižnybčiau. Pati abejoju, dar lyg serga jos- oj nepatinka man tie parudę lapeliai... verysad.gif ir jei tokie silpni daigeliai ar bus jėgų išleisti naujiems auginukams šakneles, ar tik nesupūs.. Kiek augintojų, tiek nuomonių..
Atsakyti
aš pritarčiau jiediarai. Imčiau viršūnes šaknydinčiau. Tada šios gavę saulutės pradės leisti atžalėles ir augti. Nėra jos tikrai beviltiškos. Tie lapeliai na nežinau ar liga. Aš juos nuimčiau tuiesiog. Apgenėjus šiuos pavargusisu krūmelius ir pastačius ant saulutės - manau gausis liuks rezultatas.
Atsakyti
Neserga jos, cia siaip lapelis nudziuves, neparuosiau nuotraukai smile.gif As ju daugiau turiu, visos sveikos, tik patys lapkociai labai ilgi, sprindzio ilgumo. Tai tokie isstype, negrazus. Ir augs negraziai. Manau kirpsiu ir saknydinsiu.

O jus tresiat siuo metu? Ne naujas, o "senes".
Atsakyti
QUOTE(Sparaxis @ 2013 03 04, 20:16)
Neserga jos, cia siaip lapelis nudziuves, neparuosiau nuotraukai smile.gif As ju daugiau turiu, visos sveikos, tik patys lapkociai labai ilgi, sprindzio ilgumo. Tai tokie isstype, negrazus. Ir augs negraziai. Manau kirpsiu ir saknydinsiu.

na dar ansktoka. Nors jei turit sąlygas geras kur šviesos pakankamai tai kodėl gi ne. Aš va tik dabar išnešiau šilčiau. Tai su tręšimu dar luktelsiu. Bet jei bus tinkami orai - saulutės bus daugiau tai irgi reiks lengvai patręšt. Bet pradžioj tik labai nedaug reiktų. Kaip sakant papratinti smile.gif pažiūrėjau prognozę kad savo gėlikes reiks iš balkono kambarin nakčiai parnešt doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Sparaxis @ 2013 03 04, 21:16)

Aš jau tręšiu. Kai tik iš žiemos atbunda, pradeda auginti naujus lapelius, tai ir tręšti pradedu. Negausiai, po truputį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Para: 04 kovo 2013 - 19:29
QUOTE(Sparaxis @ 2013 03 04, 19:16)

Aš paklausiau Jediaros ir nukirpau. Na, mano nebuvo taip išsikraipiusios, bet kai kurios turėjo tik keletą lapelių ant labai ilgo stiebo. Viena vargšelė iš viso liko stiebas, jau bijojau, kad prarasiu. Dabar visos gražiai leidžia po 3-4 atžalas iš šonų, liuks atrodo smile.gif Jau keletą kartų po truputėli tręšiau
Jediara specas, klausykite jos thumbup.gif
Atsakyti
Nu pasigirsiu. Gavau jeronimo šakelę. Kvepia citrinom. Kažkaip aš jį kitaip įsivaizdavau, maniau, kad ir kvepia kitaip. Bet pagūglinau - viskas tvarkoj. Stovi "čierkoj", laukiu kol šaknis išleis.
Atsakyti
Vis šypsausi,į jeronimą pažiūrejus,galvoju,į siuntinukus su šakelem vis tokią dovanelę reiktų įdeti biggrin.gif Visas močiutemis padaryti bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2013 03 06, 19:39)
Vis šypsausi,į jeronimą pažiūrejus,galvoju,į siuntinukus su šakelem vis tokią dovanelę reiktų įdeti  biggrin.gif Visas močiutemis padaryti bigsmile.gif

Įdėk, labai jau sveika kiekvienai mamytei turėti jeronimą. Pirmas vaistas nuo ausų skausmų (bandžiau thumbup.gif ), o ir taip pajudinus sveika pakvėpuoti eteriniais aliejais, sako, dėl kvėpavimo liuks thumbup.gif, orą dezinfekuoja.

P. S. aš ne močiutė, bet pas mane jau jeronimas nebe gėlė, bet krūmas didžiausias. lotuliukas.gif
Atsakyti
o gal kas turi jeronimo sakele parduoti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo b.kite: 06 kovo 2013 - 18:53