Įkraunama...
Įkraunama...

Pelargonijos III

Jeronimas puikus gėliukas, labai kvapnus, naudingas ir man tikrai gražus thumbup.gif aš irgi auginu ir negaliu juo atsidžiaugti thumbup.gif
Atsakyti
Apelsina, aš adau šakelę su šaknimis. Atžala. Nuroviau ir pasodinau į mažą indelį. Taip kad galiu atiduoti.
Atsakyti
su kompaktinėm pelargonijom kaip ir aišku po žiemojimo ax.gif apžiūrėjau vėsiai žiemojusias svyrančiąsias... liūdnokas vaizdas.

user posted image

šis lovelis arčiau lango stovėjo tai nuskabius džiūvėsius palyginus su kitom labai jau padoriai atrodo. Galvoju nešt jas namo, bandyt daugint iš šakelių, apkarpyti gal senus daigus g.gif pernai sukištos į vazonėlius šakelės pavasario nesulaukė verysad.gif

user posted image

likę trys tokie verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saridon'e: 07 kovo 2013 - 13:43
QUOTE(nijole0619 @ 2013 03 07, 12:08)
Nuo puvinio labai apsaugo mažas medžio anglies gabaliukas įmestas į vandenį.
Kambarinius augalus dauginu tik vandenyje. Gana, prisieksperimentavau. biggrin.gif

Esu girdėjusi, kad gabaliukus medžio anglies deda į žemę (nebandžiau smile.gif ) bet, kad į vandenį, tai negirdėjau. Ačiū už gerus pamokymus, einu ieškoti anglių. Angliukas turi būti lapuočio medžio? g.gif
Atsakyti
QUOTE(saridon'e @ 2013 03 07, 13:30)
su kompaktinėm pelargonijom kaip ir aišku po žiemojimo  ax.gif apžiūrėjau vėsiai žiemojusias svyrančiąsias... liūdnokas vaizdas.

šis lovelis arčiau lango stovėjo tai nuskabius džiūvėsius palyginus su kitom labai jau padoriai atrodo. Galvoju nešt jas namo, bandyt daugint iš šakelių, apkarpyti gal senus daigus g.gif  pernai sukištos į vazonėlius šakelės pavasario nesulaukė  verysad.gif

likę trys tokie  verysad.gif

Kad net labai neblogai atrodo tie loveliai.Spingteles saulutė,ir net toj pačioj vietoj šilumos užteks,o pakarpyt reikia,ir tai reikia atlikti,kol delčia,skubiai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2013 03 07, 15:49)
Kad net labai neblogai atrodo tie loveliai.Spingteles saulutė,ir net toj pačioj vietoj šilumos užteks,o pakarpyt reikia,ir tai reikia atlikti,kol delčia,skubiai  mirksiukas.gif

aš tai irgi pasakysiu, kad jos tikrai išgyvens. oms tik kasas apkarpyt, dar aš naujos žemukės sluoksniuką ant viršaus uždėčiau, tik nebais storą. Ir į kurortą išsiųst kur saulė šviečia. Saulutė daro stebuklus. Aš jau savo gėliukus kaikuriuos išnešiau balkonan.
Atsakyti
QUOTE(Para @ 2013 03 07, 13:39)
Angliukas turi būti lapuočio medžio?  g.gif

Į vandenį pernai dėjau medžio( nemanau, kad yra skirtumas kokio medžio) angliuką -išmėginau, pasiteisino. Angliuku juk tepam augalo žaizdas, dedam į orchidėjų substratą.

Kadangi kaip tik dauginam pelargonijas auginiais, gal dar kam pravers:
Šiandien sužinojau, kad dauginant, galima mirkyti kelias d. silpnam medaus tirpale norimus įšaknydinti auginius. pvz. pelargonijų.
Kitame filmuke tvirtino, kad galima tiesiog kotelį įmerkti į medų ir tiesiai kišti į daigyklą ar vazoną, apvožiant permatomu buteliu ar plėvele. Bežiūrint filmukus, prisiminiau, kad tai jau kažkur buvau girdėjusi, kad medus- organinis augimo stimuliatorius, ir galima naudoti vietoj šaknijimosi hormonų. Pati neišmėginau, bet manau būtinai išmėginsiu.
Nustebino dozė: pvz. liko stiklainiuko sienelėse medaus- tai tą kiekį ištirpinus kibire vandens- išlaistome augalus- kaip stimuliatorių. Gal kas irgi išmėgins ir pasidalins rezultatais.. biggrin.gif
p.s. kuo toliau, tuo labiau patinka Youtube- atrandu vis daugiau privalumų..
Atsakyti
QUOTE(nijole0619 @ 2013 03 07, 20:45)
Šiandien sužinojau, kad dauginant, galima mirkyti kelias d. silpnam medaus tirpale norimus įšaknydinti auginius. pvz. pelargonijų.
Kitame filmuke tvirtino, kad galima tiesiog kotelį įmerkti į medų ir tiesiai kišti į daigyklą ar vazoną, apvožiant permatomu buteliu ar plėvele. Bežiūrint filmukus, prisiminiau, kad tai jau kažkur buvau girdėjusi, kad medus- organinis augimo stimuliatorius, ir galima naudoti vietoj šaknijimosi hormonų. Pati neišmėginau, bet manau būtinai išmėginsiu.
Nustebino dozė: pvz. liko stiklainiuko sienelėse medaus- tai tą kiekį ištirpinus kibire vandens- išlaistome augalus- kaip stimuliatorių.

Tiesiog nuostabu, as ir pamirsusi buvau. Tiesa kadangi esam bitininkai tai sukant medu isplovus indus dazanai ispilu medaus tirpala ant gelyčiu, o va dabar net ir nepagalvojau, kad galetu tikti kaip stimuliatorius. Nes daugiau esu girdejus apie medu kaip dizenfekcijos priemone. Dekui uz ideja.

Noreciau dar pasigirti, kad gavau pirmas Applebossem Geranium sekliukes, bandysiu seti
Atsakyti
o neužsiveis kokios musikės, nepradės pelyti? ax.gif
kaip tik turiu keletą šakučių įkišus ax.gif
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2013 03 07, 14:49)
Kad net labai neblogai atrodo tie loveliai.Spingteles saulutė,ir net toj pačioj vietoj šilumos užteks,o pakarpyt reikia,ir tai reikia atlikti,kol delčia,skubiai  mirksiukas.gif

Per vėlai pamačiau blush2.gif Tai, amarrile, man nukarpyt tas ilgas kasas, padaryt kompaktiškus krūmelius? 4u.gif Ryt tada užsiimsiu genėjimu showoff.gif
Tuose loveliuose šlamutis dar buvo, nukirpau šeštadienį... būt neblogai jei atželtų ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Avijacija @ 2013 03 07, 18:42)
aš tai irgi pasakysiu, kad jos tikrai išgyvens. oms tik kasas apkarpyt, dar aš naujos žemukės sluoksniuką ant viršaus uždėčiau, tik nebais storą. Ir į kurortą išsiųst kur saulė šviečia. Saulutė daro stebuklus. Aš jau savo gėliukus kaikuriuos išnešiau balkonan.

ačiū už atsakymą 4u.gif žemių tikrai mažoka, per vėtras kur vasarą buvo tekdavo rankiot lovelius, o kiek aplaužytų šakelių verysad.gif sunešiau rudenį į antrą aukštą ir palikau, netikėjau kad antrą sezoną turėsiu wub.gif Nuraminot 4u.gif
Balkono va neturim, o terasa nestiklinta, prie vitrininių langų sustačiau dabar (gaila kad rytinė ne pietinė pusė) ax.gif
Atsakyti
Apskabiau aš ir savo pernykštes gelytes. Tai jau prigijo tikriausiai, nes pradėjo lapukus iš viduriuko leisti, tik vienas iš 6 nupuvo. Kišau tiesiai į žemę. O tos senutės mirksiukas.gif jau pradėjo leisti lapukus iš šonų thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2013 03 07, 20:04)
o neužsiveis kokios musikės, nepradės pelyti? ax.gif
kaip tik turiu keletą šakučių įkišus ax.gif

Musytės užsiveikia, kai kas pūna ar perlaistyta. Ypač jei tą kibirą- vienam vazonui supiltumėt..visko gali būti.. biggrin.gif Aš neperšu savo nuomonės, tiesiog pamačiau, dalinuos. Nerašau-pulkit visos dabar savo augalus su medaus ataka.. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nijole0619: 07 kovo 2013 - 21:02