Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumas ir miomos.

Sveikos, mamytes, pas mane tokia pat beda, turejau mioma ir ja turiu. Gydytojai rekomendavo ja issioperuoti pries pastojant, bet nerizikavau, nes visokiu pasaku priseke...Na va, ir pastojau normaliai su mioma, isnesiojau ir pagimdziau irgi normaliai. Bedos buvo tokios: augant vaikeliui, augo ir mioma, Ji pas mane priekineje gimdos sieneleje, raumenyje. Vaisius vystesi normaliai. tik paskutiniais menesiais gydytoja prisikabino, kadangi vaisius nebuvo didelis, o pati svorio priaugau vos 7 kg. Tipo mioma spaudzia vaiko kakliuka ir jis negauna normalaus maitinimo. Norejo 8 menesi guldyti ligoninej ir auginti svori. Nesutikau, nes jauciausi normaliai r vaiko vystymasis atitiko visas normas, tik kad buvo maziukas. Gimdymas buvo su rizika, nes del miomos, kaip aiskino, po gimdymo galiu nukraujuoti, gimda gali nesitraukti ir pan. Rizikavau ir gimdziau pati, nors siule cezari. Gindymas praejo sklandziai, be dideliu kraujavimu ir bedu. Mergaite gime sveika ir zvali. Pagal apgar skale ivertinta 10balu ax.gif svere nedaug, 2,900. Ir gimda susitrauke, ir nekraujavau baisiai. Viskas buvo normaliai. Po gimdymo nuejus pasitikrinti, tos miomos nelabai ir berado, tik ja pastebejo echoskopu, buvo susitraukusi. Stai ir visa mano istorija. O buvau perspeta apie visus galimus pavojus, pasake netgi, jeigu kraujavimas po gimdymo bus stiprus ir nebus galima jo sustabdyt, salinsim visa gimda... na, susitaikiau su viskuom, ir ramiai sau ejau pasitikti stebuklo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*Frezija* @ 2008 04 18, 11:46)
Na, Cikadele, turbūt mes dvi čia tokios miominės  doh.gif manoji tai padidėjusi, bet leliukui lyg ir užtenka vietos, pasak gydytojos po paskutinės apžiūros. O placenta įsitvirtino labai netoli miomos, tai nėra gerai, nėštumas taip ir bus rizikingas, bet kol kas lyg ir viskas ok. Tai tikiuosi, kad viskas bus gerai. Sėkmės ir tau  4u.gif

oho, *Frezija*, kokie jus jau dideli - 17 savaiciu! wub.gif Labai dziugu girdeti, kad viskas gerai einasi; tikiu, kad viskas gerai bus ir toliau 4u.gif Sekmes ir neuzmirsk parasyti mirksiukas.gif
Beje, jei mioma padidejusi, kokio ji dabar dydzio?

vilteee3, labai aciu uz tavo istorija 4u.gif Paskaicius sia temele labai palengveja - visos bijom tu baisiuju "vadoveliniu" komplikaciju su miomomis, bet daugumai viskas labai gerai ir sklandziai praeina thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cikadele: 18 balandžio 2008 - 15:10
QUOTE(vilteee3 @ 2008 04 18, 12:00)
Sveikos, mamytes, pas mane tokia pat beda, turejau mioma ir ja turiu. Gydytojai rekomendavo ja issioperuoti pries pastojant, bet nerizikavau, nes visokiu pasaku priseke...Na va, ir pastojau normaliai su mioma, isnesiojau ir pagimdziau irgi normaliai.

Ačiū, kad papasakojai, tikrai nuteikei optimistiškai 4u.gif

QUOTE(cikadele @ 2008 04 18, 16:09)
Beje, jei mioma padidejusi, kokio ji dabar dydzio?

Net nebežinau, kokio ji dydžio, prieš gerą mėnesį buvo apie 5,5 cm doh.gif dar kai mano ginė buvo išvykusi, buvau nuėjusi pas kitą, tai ta sakė, mažiau nervuokis ir nebematuok, tegul sau būna ta mioma, svarbu nesutriktų jos kraujotaka, tai aš ir nebeklausiu kiek jau ji paaugo. Ji deformuoja gimdos ertmę, bet svarbiausia, kad vaikelis sau vietos pasidarė daugiau, negu buvo iš pradžių, ir kol kas mioma nebetrukdo. Tikiuosi ir toliau jam/jai vietos nebepritrūks ir nieko ta mioma nespaus. Aš nusiteikusi optimistiškai smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Frezija*: 18 balandžio 2008 - 20:06
Sekmes jums, mamytes nestuke.gif , laikykites ir galvokite tik apie gera...apie savo busima dziaugsmeli 4u.gif o as, vis dar su ta savo mioma, jau galvoju ir planuoju antra lialiuka...
Atsakyti
labas, nestuke.gif mirksiukas.gif
Man irgi įtaria miomą (25mm). Sekantį kartą varysiu birželio mėn. Tikiuosi, kad bus išnykus.. O jei ne, tai paskaičiusi čia nusiraminau, nes galvojau, kad ji gerokai pavojingesnė.. Tikiuosi, kad viskas bus ok mums visoms 4u.gif nestuke.gif
Atsakyti
QUOTE(Miško uoga @ 2008 04 26, 11:54)
labas,  nestuke.gif  mirksiukas.gif
Man irgi įtaria miomą (25mm). Sekantį kartą varysiu birželio mėn. Tikiuosi, kad bus išnykus.. O jei ne, tai paskaičiusi čia nusiraminau, nes galvojau, kad ji gerokai pavojingesnė.. Tikiuosi, kad viskas bus ok mums visoms  4u.gif  nestuke.gif

aišku kad bus viskas gerai 4u.gif sėkmės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*Frezija* @ 2008 04 18, 21:01)
Tikiuosi ir toliau jam/jai vietos nebepritrūks ir nieko ta mioma nespaus. Aš nusiteikusi optimistiškai  smile.gif

*Frezija*
, kitoj temelej uzmaciau, jog jau zinai, kad turesit mergyte thumbup.gif Sveikinu wub.gif

Keliu temele i virsu... Mano nestumas kol kas be problemu... laukiam ziniu is kitu ax.gif

Atsakyti
Mes irgi laikomės - mažai jau liko mirksiukas.gif
4u.gif
Atsakyti
smagu, kad kol kas visoms viskas gerai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(cikadele @ 2008 05 02, 10:19)

*Frezija*
, kitoj temelej uzmaciau, jog jau zinai, kad turesit mergyte  thumbup.gif Sveikinu  wub.gif

Keliu temele i virsu... Mano nestumas kol kas be problemu... laukiam ziniu is kitu  ax.gif

Ačiū, Cikadele, gydytoja spėja, kad mergaitė ax.gif nors mums jokio skirtumo. Beje, manoji mioma niekur nedingo, ir toliau po truputį auga (arba tempiasi) kartu su gimda (miomos dydis apie 6x7 cm doh.gif ), bet bėdų per daug nekelia, vietos vaikeliui užtenka, tai aš ir toliau optimistiškai nusiteikusi.

QUOTE(Mazule @ 2008 05 02, 18:44)
Mes irgi laikomės - mažai jau liko  mirksiukas.gif
4u.gif

QUOTE(viliuosi @ 2008 05 03, 09:40)
smagu, kad kol kas visoms viskas gerai  4u.gif

Mazule ir Viliuosi, laikykitės - jūs kaip geras pavyzdys thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Frezija*: 05 gegužės 2008 - 10:04
Mano "update": siandien buvau pas gine, nestumui 10 savaiciu, vaikis gerai auga, labai graziai per echo atrode wub.gif Mioma irgi padidejusi - nuo 3 cm iki 4,2cm doh.gif Gine ne i kalbas del jos nesileido - sake, nieko cia tokio, tegu po truputi ta mioma sau dideja - vaisius vis tiek daug greiciau uz ja auga. Zodziu, viskas lyg ir gerai kol kas...
Atsakyti
QUOTE(cikadele @ 2008 05 08, 10:26)
Mano "update": siandien buvau pas gine, nestumui 10 savaiciu, vaikis gerai auga, labai graziai per echo atrode  wub.gif Mioma irgi padidejusi - nuo 3 cm iki 4,2cm  doh.gif  Gine ne i kalbas del jos nesileido - sake, nieko cia tokio, tegu po truputi ta mioma sau dideja - vaisius vis tiek daug greiciau uz ja auga. Zodziu, viskas lyg ir gerai kol kas...

smagu už jus 4u.gif
Atsakyti