Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumas ir miomos.

QUOTE(cikadele @ 2008 05 08, 09:26)
Mano "update": siandien buvau pas gine, nestumui 10 savaiciu, vaikis gerai auga, labai graziai per echo atrode  wub.gif Mioma irgi padidejusi - nuo 3 cm iki 4,2cm  doh.gif  Gine ne i kalbas del jos nesileido - sake, nieko cia tokio, tegu po truputi ta mioma sau dideja - vaisius vis tiek daug greiciau uz ja auga. Zodziu, viskas lyg ir gerai kol kas...

Sveikutės,
Aš irgi prisijungiu prie jūsų.
Nėštumas panašiai kaip ir cikadelės 11-12 sav., tik mioma kiek didesnė 6 cm. Šiek tiek liūdna, bet tikiuosi, kad viskas baigsis gerai. Vaikiukas sakė pagal visas normas, tik, kad ta nelemta mioma.
Atsakyti
QUOTE(cikadele @ 2008 05 08, 10:26)
Mano "update": siandien buvau pas gine, nestumui 10 savaiciu, vaikis gerai auga, labai graziai per echo atrode  wub.gif Mioma irgi padidejusi - nuo 3 cm iki 4,2cm  doh.gif  Gine ne i kalbas del jos nesileido - sake, nieko cia tokio, tegu po truputi ta mioma sau dideja - vaisius vis tiek daug greiciau uz ja auga. Zodziu, viskas lyg ir gerai kol kas...

Smagu, kad viskas gerai thumbup.gif

QUOTE(Miriam @ 2008 05 12, 15:26)
Sveikutės,
Nėštumas panašiai kaip ir cikadelės 11-12 sav., tik mioma kiek didesnė 6 cm. Šiek tiek liūdna, bet tikiuosi, kad viskas baigsis gerai. Vaikiukas sakė pagal visas normas, tik, kad ta nelemta mioma.

Sveika, prisijungusi prie šios temelės smile.gif Manau, mums visoms viskas baigsis tik labai gerai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Miriam @ 2008 05 12, 15:26)
Sveikutės,

Miriam, viskas bus gerai - cia pasiskaicius ramiau pasidaro, nes absoliuciai daugumai tos miomos nieko nesukomplikuoja good.gif
O taviske kokioje padetyje - gimdos viduje, isoreje, ar sieneleje?
Atsakyti
QUOTE(cikadele @ 2008 05 13, 14:55)
Miriam, viskas bus gerai - cia pasiskaicius ramiau pasidaro, nes absoliuciai daugumai tos  miomos nieko nesukomplikuoja good.gif
O taviske kokioje padetyje - gimdos viduje, isoreje, ar sieneleje?

Pas mane išorėje. Bet man vis tiek kažkaip neramu darosi. Gal per daug prisigalvoju. O dar širdelė labai lekia (tachikardija). Tai ir nežinau kuo čia viskas baigsis. Dar šiek tiek ir gydytoja išgąsdino. Sakė neperseniausiai išoperavo nėščiai mioma, nes nuo 17 sav. prasidėjo baisūs skausmai. Geriau būtų nesakius.
Atsakyti
Pastojau nežinodama, kad turiu miomą. Kai nėštumo pradžioje pradėjau kraujuoti, tada ją ir rado. Kariavom su ja iki kokio 6 mėnesio. Tada vaisius "nugalėjo" ir viskas kaip ir susitvarkė. Tikiuosi ir gimdymas praeis skalndžiai. Ko linkiu ir Jums visoms smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Miriam @ 2008 05 13, 16:59)
Pas mane išorėje. Bet man vis tiek kažkaip neramu darosi. Gal per daug prisigalvoju. O dar širdelė labai lekia (tachikardija). Tai ir nežinau kuo čia viskas baigsis. Dar šiek tiek ir gydytoja išgąsdino. Sakė neperseniausiai išoperavo nėščiai mioma, nes nuo 17 sav. prasidėjo baisūs skausmai. Geriau būtų nesakius.

Tai mane tas irgi labiausiai neramina - kai kurioms miomoms apie 16-18 savaite pradeda nebeuztekti aprupinimo krauju ir jos degeneruoja su skausmais. Tikiuosi to isvengti, tau irgi linkiu mirksiukas.gif Nebijok 4u.gif

As sestadieni buvau pas gine. Pasirodo, mano placenta isitvirtinusi butent toje puseje, kur yra mioma doh.gif Cia dar nieko - manoji mioma, uzuot ir toliau augusi i isore, pradejo giliau iaugineti i sienele ir deformuoti gimdos ertme blink.gif Tai va, viskas pasisuko nelabai kokia linkme... Nors gine sake, kad viskas OK, mioma vis dar salyginai nedidele (dabar jau 5 cm - pries nestuma buvo 3 cm). Nenusimenu - vaikiukas auga puikiai, viskas greiciausiai bus gerai. Kaip Amanika sake - vaisius nugalejo; tikiuosi, maniskis irgi nupasiduos good.gif
Tokios naujienos ax.gif
Atsakyti
QUOTE(cikadele @ 2008 06 02, 07:16)
Tai mane tas irgi labiausiai neramina - kai kurioms miomoms apie 16-18 savaite pradeda nebeuztekti aprupinimo krauju ir jos degeneruoja su skausmais. Tikiuosi to isvengti, tau irgi linkiu  mirksiukas.gif Nebijok  4u.gif

As sestadieni buvau pas gine. Pasirodo, mano placenta isitvirtinusi butent toje puseje, kur yra mioma  doh.gif Cia dar nieko - manoji mioma, uzuot ir toliau augusi i isore, pradejo giliau iaugineti i sienele ir deformuoti gimdos ertme  blink.gif Tai va, viskas pasisuko nelabai kokia linkme... Nors gine sake, kad viskas OK, mioma vis dar salyginai nedidele (dabar jau 5 cm - pries nestuma buvo 3 cm).  Nenusimenu - vaikiukas auga puikiai, viskas greiciausiai bus gerai. Kaip Amanika sake - vaisius nugalejo; tikiuosi, maniskis irgi nupasiduos good.gif
Tokios naujienos  ax.gif

Ačiū, kad palaikai. Aš tave irgi palaikau. Laikykimės. Man apie placentą nieko kolkas nesakė, todėl net nežinau kaip maniškė įsitvirtinusi. Echoskopija bus daroma birželio pabaigoje, anksčiau tikrai nieko nesužinosiu. Tikiuosi, kad skausmai neužpuls, bent jau dabar tai tikrai nieko neskauda, ptiu ptiu... nesprisikalbėjus. Laukiam ir žiūrim kaip toliau bus.
Atsakyti
QUOTE(cikadele @ 2008 06 02, 08:16)
As sestadieni buvau pas gine. Pasirodo, mano placenta isitvirtinusi butent toje puseje, kur yra mioma  doh.gif Cia dar nieko - manoji mioma, uzuot ir toliau augusi i isore, pradejo giliau iaugineti i sienele ir deformuoti gimdos ertme  blink.gif Tai va, viskas pasisuko nelabai kokia linkme... Nors gine sake, kad viskas OK, mioma vis dar salyginai nedidele (dabar jau 5 cm - pries nestuma buvo 3 cm).  Nenusimenu - vaikiukas auga puikiai, viskas greiciausiai bus gerai. Kaip Amanika sake - vaisius nugalejo; tikiuosi, maniskis irgi nupasiduos good.gif
Tokios naujienos  ax.gif

Nesijaudint, tiktai nesijaudint mirksiukas.gif kaip jau anksčiau minėjau, manoji auganti į vidų, deformuojanti gimdos ertmę, apie dydį nebešneku, nes jau nebežinau (18 sav. buvo kokie 6 cm ant 7 cm). Beje, placenta irgi toj pusėj, kur ir mioma ir dar užeinanti krašteliu ant miomos (kažkaip ten pasakojo ginė). Bet iki šiol viskas yra ok , echo man darys tik mėnesio pabaigoj, tai žinosiu konkrečiau, kas ten su ja. Pergyvenau, kad leliukui mažai vietos, bet ginė nuramino, kad kol kas vietos tikrai negali būti mažai, t.y. apie 22 sav., čia jau vėlesniam nėštume leliukui gali būti nepatogu, jei ta mioma jam/jai trukdys. Taip kad merginos, nepanikuojam, mums visoms viskas bus gerai 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Frezija*: 02 birželio 2008 - 12:48
QUOTE(*Frezija* @ 2008 06 02, 13:46)
Nesijaudint, tiktai nesijaudint  mirksiukas.gif kaip jau anksčiau minėjau, manoji auganti į vidų, deformuojanti gimdos ertmę, apie dydį nebešneku, nes jau nebežinau (18 sav. buvo kokie 6 cm ant 7 cm). Beje, placenta irgi toj pusėj, kur ir mioma ir dar užeinanti krašteliu ant miomos (kažkaip ten pasakojo ginė). Bet iki šiol viskas yra ok , echo man darys tik mėnesio pabaigoj, tai žinosiu konkrečiau, kas ten su ja. Pergyvenau, kad leliukui mažai vietos, bet ginė nuramino, kad kol kas vietos tikrai negali būti mažai, t.y. apie 22 sav., čia jau vėlesniam nėštume leliukui gali būti nepatogu, jei ta mioma jam/jai trukdys. Taip kad merginos, nepanikuojam, mums visoms viskas bus gerai  4u.gif

*Frezija*, ziuriu, tau jau 24 savaites ir mioma nedegeneravo su skausmais, labai saunu good.gif As to kazkaip labiausiai bijau. Beje, skaiciau neseniai kazkur, kad mioma gimdos ertmeje kai kuriais atvejais yra gerai vaisiaus vystymuisi, nes jam gimdoje "neliudna" - yra kazkoks svetimkunis, kuri jis gali ciupineti, tyrineti, tsakant, uzsiimti kazkuo smile.gif Nezinau, kiek cia tame tiesos, bet va idomu smile.gif

O tau neskauda, kai mazius pasispardo ir pakumsciuoja ta mioma?
Atsakyti
QUOTE(cikadele @ 2008 06 03, 08:15)
*Frezija*, ziuriu, tau jau 24 savaites ir mioma nedegeneravo su skausmais, labai saunu good.gif As to kazkaip labiausiai bijau. Beje, skaiciau neseniai kazkur, kad mioma gimdos ertmeje kai kuriais atvejais yra gerai vaisiaus vystymuisi, nes jam gimdoje "neliudna" - yra kazkoks svetimkunis, kuri jis gali ciupineti, tyrineti, tsakant, uzsiimti kazkuo  smile.gif Nezinau, kiek cia tame tiesos, bet va idomu  smile.gif

O tau neskauda, kai mazius pasispardo ir pakumsciuoja ta mioma?

Na tada mano vaikis turi užsiėmimą hihihi.gif
O dėl judesiukų, tai tikrai nieko neskauda, vaikiukas spardo, kur jam/jai patinka, manau, kad ir miomai kliūna, bet jausmas nesiskiria nuo to, ar spiria į kairę pusę, ar į dešinę (be to, tiksliai ir nežinau, kada būtent į miomą spiria), visi tie spardymai malonūs thumbup.gif . Be to, galiu pasakyti, kad kai pradedi jaust judesiukus (aš pajaučiau gana vėlai - tik kokią 20 sav. tikrai supratau, kad čia lieliukas, o ne žarnynas), tai kažkaip ir ramiau pasidaro ir aš kažkodėl visai nebesijaudinu, nes manau, kad tikrai viskas bus gerai smile.gif

O tave, Cikadele, sveikinu, kad jau rizikingiausių 12 savaičių praėjo, te balioną 4u.gif
Atsakyti
Labutis 4u.gif
na va - mes su mažyle jau namučiuose. Galiu pasakyti, kad gimdymas vyko sklandžiai, jokių papildomų nesklandumų dėl miomos nebuvo. Gal tik įtarimas toks liko, kad kadangi placenta buvo ant miomos, ji tapo dviguba - kaip dvynukų mirksiukas.gif , o mažylė gimė mažutė - 3050 g. blush2.gif priešingai mano pirmagimei -ji tai 3800 g. biggrin.gif
Bet gal čia tušti įtarimai - juk visi vaikai skirtingi 4u.gif

Po mėnesio keliausiu pas ginek. - įdomu, kaip ta mioma atrodys g.gif

Sėkmės jums visoms - viskas bus gerai wub.gif
Atsakyti
Mazule, nuoširdžiai sveikinu ir džiaugiuosi, kad viskas pavyko sklandžiai 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Ar darė cezarį, ar pati gimdei?
Na fainai, kad viskas jums gerai thumbup.gif
Atsakyti