Baltymo dar nevalgom, o tryni labai megsta.

Mes tai jau visą kaišinuką valgome, aišku ne kasdien, kokį sykį ar du per savaitę
maniškiui labai patinka, suvalgo viską
nežinau ar gerai darau, bet visada su keptu kiaušinuku duodu pomidorų padažo, jam taip skaniau

QUOTE(dlambliukas @ 2007 03 02, 19:11)
Mes tai jau visą kiaušinuką valgome, aišku ne kasdien, kokį sykį ar du per savaitę
nežinau ar gerai darau, bet visada su keptu kiaušinuku duodu pomidorų padažo, jam taip skaniau

Vaikams iki 3 metų netinka kepti(ir kepti kiaušiniai), tarkuotų bulvių, grybų patiekalai, riešutai, nes jie sunkiai virškinami, netinka daug ląstelienos turintys patiekalai. Rekomenduojama nesaldyti patiekalų sacharoze, fruktoze, sirupais. negalima šokolado ar kitų saldumynų, gazuotų gėrimų.Geriau šviežiais vaisiais, uogomis, jų tyrėmis. Maistui rinktis ekologiškus produktus, naudoti švarų vandenį, gaminant laikytis higienos reikalavimų.
Kiaušiniai. Alergijos profilaktikai juos patariama pradėti duoti nuo 1 metų amžiaus. Kiaušinį reikia virti 10 minučių, kad išvengtume salmoneliozės. tas pats galioja ir maitinančiai mamai: valgyti ne daugiau 2 kiaušinių per savaitę, virti ne trumpiau 10 min.
reikia rūpintis savo mažųjų mityba nuo mažumės, nes vėliau gali atsirasti virškinimo problemų.

QUOTE(dlambliukas @ 2007 03 02, 18:11)
Mes tai jau visą kaišinuką valgome, aišku ne kasdien, kokį sykį ar du per savaitę

Jai labai nedaug manau nieko blogo,jei taip galvosi kas sveika,o kas ne tai juk ir kvėpuoti tokiu oru nėra sveika?

reikia rūpintis savo mažųjų mityba nuo mažumės, nes vėliau gali atsirasti virškinimo problemų. 
[/quote]
noriu aš to ar nenoriu, bet mano mažiukas vis viena paragautų kaiušinio, nes lanko lopšelį, o ten kaišinis įtrauktas į dienos meniu
be to, mano asmenine nuomone, reikia vaikučiui duoti paragauti daugelio dalykų, kad jis suprastų, kad šiam pasauly yra maisto įvairovė, be to, man labai liūdna žiūrėti, kai mes su vyru valgome keptą kaiušinuką, o mažiukas valgo savo daržoves ir žiūri i mus "kodėl man neduodi?" žvilgsniu
maniškis dar išrankus, tai tik džiaugiuosi, jei kažką su tokiu apetitu valgo

[/quote]
noriu aš to ar nenoriu, bet mano mažiukas vis viena paragautų kaiušinio, nes lanko lopšelį, o ten kaišinis įtrauktas į dienos meniu

be to, mano asmenine nuomone, reikia vaikučiui duoti paragauti daugelio dalykų, kad jis suprastų, kad šiam pasauly yra maisto įvairovė, be to, man labai liūdna žiūrėti, kai mes su vyru valgome keptą kaiušinuką, o mažiukas valgo savo daržoves ir žiūri i mus "kodėl man neduodi?" žvilgsniu

[quote=dlambliukas,2007 03 03, 19:44]
[/quote]
maniškis dar išrankus, tai tik džiaugiuosi, jei kažką su tokiu apetitu valgo 
[/quote]
tai va, koreguoti belieka ir tėvų mitybą, gi mane kai augino nieks nesismuliko, valgiau ir tarkius ir keptą, rūkytą, tik riebalų niekad nevalgiau, -problemų nebuvo, o viskas prasidėjo maždaug nuo 18 metų -skrandžio skausmai, vėliau gastritas, po to gastro refliuksinė liga, na o neseniai aptiko akmenų tulžį...
negaliu dabar operuotis, tai vienintelė išeitis -tinkama mityba, o daktarai sakė, kad ir skrandžio ligos paveldimos, nenoriu kad mano dukrelė kentėtų skausmus. o dėl kiaušinių, aš juos virtus labai mėgstu, dukrelei duodu 2 kart per svaitę, kartais valgo, kartais -ne. o kept- jokiu būdu, nes ir pati kepto nevalgau, tik tetukas, nes nepripratinam sveikiau valgyr, spyriojasi
taigi virti kiaušiniai nuo metų-prašom, beje dukrelei labai patinka juos lupti, auga pagalbininkė

[/quote]

[/quote]
tai va, koreguoti belieka ir tėvų mitybą, gi mane kai augino nieks nesismuliko, valgiau ir tarkius ir keptą, rūkytą, tik riebalų niekad nevalgiau, -problemų nebuvo, o viskas prasidėjo maždaug nuo 18 metų -skrandžio skausmai, vėliau gastritas, po to gastro refliuksinė liga, na o neseniai aptiko akmenų tulžį...

taigi virti kiaušiniai nuo metų-prašom, beje dukrelei labai patinka juos lupti, auga pagalbininkė

Pupai metai ir du men.kolkas kiausiniu dar neduodam,bet visai nesanai daviau paragauti truputuka virto baltymo
Truputi suvalge

Aš manu vaikui reikia duoti paragauti įvairaus maisto,kad ir skrandukas adaptuotūsi.Kad vėliau kai paaugs,kad nebūtų dar blogiau,jei ko užvalgys.juk kai vaikas auga šiltnamio sąlygom manu nėra labai gerai.

o mes visai nenorim kiausinio
,seniau dar omleto siek tiek suvalgydavo,dabar visai

Mes taip pat valgom kiaušinį, bet virtą nelabai temėgsta, bet noriai valgo keptą su dešryte. Nors keptas nelabai gerai, bet dažnai neduodu. taip pat labai patinka kiaušinienė.

Mes tai labai miegstam kiaušinius. Dažniausiai išverdu. O keptus duodu tik per šventes kaip kažkas rašė su dešryte ir t.t.
Bet dažnaiu nei pora kartų per savaitę kaiušinių taip pat neduodu, sako jog nesveika daug kiaušinių vaikui.
Bet dažnaiu nei pora kartų per savaitę kaiušinių taip pat neduodu, sako jog nesveika daug kiaušinių vaikui.