Įkraunama...
Įkraunama...

Kalių gimdymas

QUOTE(Pumpum @ 2014 01 03, 00:28)
toli gražu ne veislės ypatybė, ridžbekai labai lengvai gimdo palygint. susitvarko patys, be parkių  biggrin.gif  ji tiek išseko ir pavargo, tie pypliai sukėlė tiek skausmo, kad jai buvo baisu tie pirskiukai kurie tiek pridarė. bet atsipeikėjo su kaupu, visus lūkesčius viršyjo  biggrin.gif  guli su mažiais kartu ir laižo kiekvieną praeinantį  smile.gif

tos dvi paros labai keistai skamba, nes kiek esu skaicius literaturos, niekur nepatariama laukti ilgiau nei 4 valandas, siaip jau po 2 valandu saremiavimo siuloma vaziuot pas vetus. zinoma jei viskas vyko su vetu prieziura, tai matyt nebuvo pavojinga mazyliams, bet vistiek jusu auksine kantrybe, labai stiprus nervai thumbup.gif
o kad mamyte atsimine, kad vaikus reik myleti tai super wub.gif
Atsakyti
Smagu skaityt istorijas su gera pabaiga smile.gif Aš taip esu dėkingai Simonai už kantrybę ir konsultacijas telefonu. Mūsų istorija lengvesnė, kalė (Argentinos dogė) negimdė ir nerodė jokių požymių, kad gimdymas ant nosies. Vežėm pas Simoną ir pirmoji mergaitė gimė bagažinėje biggrin.gif apsisukom ir atgal namo. Visi 9 gimė per porą valandų, kalė susitvarkė pati, tarpuose tarp gimdymo užvalgė ir toliau barstė vaikus biggrin.gif irgi pirma vada. Gimdymas praėjo absoliučiai lengvai, vos spėjom dėlioti prie spenių mažylius. Kalei nepanašu, kad skaudėjo ir apsk jokio diskomforto tarsi nejautė. Pabiro kaip kokios gupkės biggrin.gif
Atsakyti
Pumpum, labai džiaugiuos sėkme ir labai malonu stebėt Mūzos mažiuliukus smile.gif Vis tik, šiek tiek pažįstamas šuo, lyg arčiau tos istorijos jauties, kai esi čiupinėjus gyvai smile.gif
O dėl pačios istorijos... Labai smagu, kai gera pabaiga, tačiau... Ar nenorėtumei, Pumpum, tam, kad kai kuriems, norintiems pabandyt veisėjo darbo ir besitikintiems, kad viskas taip tiesiog ima ir baigiasi puikiai tiesiog dėl to, kad taip įprasta, imt ir paskaičiuot, kiek tau visa tai kainavo. Ne psichologiškai, nes tai neįkainojama, o tiesiog finansiškai. Be kergimo išlaidų, o tiesiog pats gimdymas ir tos komplikacijos. Gal kai kuriuos optimistus, siekiančius pelniuko, atbaidytų gresiančios milžiniškos išlaidos...
Atsakyti
QUOTE(tss @ 2014 01 03, 01:28)
tos dvi paros labai keistai skamba, nes kiek esu skaicius literaturos, niekur nepatariama laukti ilgiau nei 4 valandas, siaip jau po 2 valandu saremiavimo siuloma vaziuot pas vetus. zinoma jei viskas vyko su vetu prieziura, tai matyt nebuvo pavojinga mazyliams, bet vistiek jusu auksine kantrybe, labai stiprus nervai thumbup.gif
  o kad mamyte atsimine, kad vaikus reik myleti tai super wub.gif

Mes važiavom pas veterinarę kai ilgai sąrėmiavo, apžiūrėjo ir viskas gerai buvo smile.gif todėl laukėm toliau smile.gif nervai tokie ir stiprūs. Verkt pradėjau iš siaubo kai pirmas lindo biggrin.gif:D:D
Papildyta:
QUOTE(Kapabull @ 2014 01 03, 08:24)
Smagu skaityt istorijas su gera pabaiga smile.gif Aš taip esu dėkingai Simonai už kantrybę ir konsultacijas telefonu. Mūsų istorija lengvesnė, kalė (Argentinos dogė) negimdė ir nerodė jokių požymių, kad gimdymas ant nosies. Vežėm pas Simoną ir pirmoji mergaitė gimė bagažinėje biggrin.gif apsisukom ir atgal namo. Visi 9 gimė per porą valandų, kalė susitvarkė pati, tarpuose tarp gimdymo užvalgė ir toliau barstė vaikus biggrin.gif irgi pirma vada. Gimdymas praėjo absoliučiai lengvai, vos spėjom dėlioti prie spenių mažylius. Kalei nepanašu, kad skaudėjo ir apsk jokio diskomforto tarsi nejautė. Pabiro kaip kokios gupkės biggrin.gif

Jo pati simona pasakojo šitą mums biggrin.gif o 4 ir mums lengvai pabiro, 5 mašinoj irgi ok, po to jau ji pavargo smile.gif
Atsakyti
Pumpum, saunuole tiek jus, tiek jusu draugas, tiek jusu kalyte wub.gif Isivaizduoju puikiai visa ta varga, pati su tuo esu susidurus, na gal kiek lengviau tik mums praejo. O kad kale per gimdyma rekia, tai tikrai taip buna, mano irgi rekdavo, reikedavo isiremus pamenu laikyti, kad nesiblaskytu is skausmo. Tik kad be cezario apsejom. Veliau tikrai ta istorija jusu prisimirs, kitas gimdymas bus lengvesnis mirksiukas.gif Suniukai nuostabus wub.gif Aukit sveikuciai 4u.gif Noreciau ir as barezti toms, kurios nori karta suleisti savo kalyte "del sveikatos", pasiskaicius gal fantazijos atsoks. neisivaziduoja turbut, ka reiskia gimdymo pasiruosimas, pogimdyvine kales prieziura, suniuku maitinimas,.....Gerai, jei viskas kaip is pypkes, bet gali buti visaip, niekas nezinom, kaip bus, tai nenuspejama, viskam reikia buti pasiruosus. Ir atostogas gali tekti imti, ir parom nemiegoti, pamenu as po keliu paru nemiego, nebegalejau uzmigti, pervargimas ne kitaip.
Atsakyti
QUOTE(Agnnyte @ 2014 01 03, 09:10)
Pumpum, labai džiaugiuos sėkme ir labai malonu stebėt Mūzos mažiuliukus smile.gif Vis tik, šiek tiek pažįstamas šuo, lyg arčiau tos istorijos jauties, kai esi čiupinėjus gyvai smile.gif
O dėl pačios istorijos... Labai smagu, kai gera pabaiga, tačiau... Ar nenorėtumei, Pumpum, tam, kad kai kuriems, norintiems pabandyt veisėjo darbo ir besitikintiems, kad viskas taip tiesiog ima ir baigiasi puikiai tiesiog dėl to, kad taip įprasta, imt ir paskaičiuot, kiek tau visa tai kainavo. Ne psichologiškai, nes tai neįkainojama, o tiesiog finansiškai. Be kergimo išlaidų, o tiesiog pats gimdymas ir tos komplikacijos. Gal kai kuriuos optimistus, siekiančius pelniuko, atbaidytų gresiančios milžiniškos išlaidos...

Ačiū už palaikymą, Agne wink.gif na išlaidos nei mažos nei didelės. Simona nėra plėšikautoja, už nežinau kelių valandų pagalbą ir cezarį sumokėjau 550lt. Už žaizdos persiuvimą 70lt. Kuro išlaidos manau viršyja 100lt, degtinės irgi teko pora fleškučių pirkt dezinfekavimui. Simona vaistų mums atseikėja nemokamai. T.y. antibiotiniai milteliai, tepalai nuo pūlių, dezinfekantai. Visa tai kitur dar kainuotų. Na jei nebūčiau turėjus to lyčno 1000, būtų liūdnai pasibaigę. Tai tik mažulytė dalelytė. Man tai nėra didelė suma jei tai liečia mano šuns gyvybę. Daug baisiau kaip sakai psichologinė pusė. Nuovargis, rūpestis, išsekimas net sakyčiau, per kurį pati sau vitaminų atsigaut pirkau ir išleidau arti 100lt. O dar kiek tai kainuos, nes vėliau eisiu echoskopuot ir tartis ne su vienu veterinaru ar saugu būtų dar kartą kergti. Simona kalba optimistiškai, bet aš vis tiek pergyvenu smile.gif jei įskaičiuočiau kergimo išlaidas, pati išsigąsčiau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2014 01 03, 12:54)
Pumpum, saunuole tiek jus, tiek jusu draugas, tiek jusu kalyte  wub.gif Isivaizduoju puikiai visa ta varga, pati su tuo esu susidurus, na gal kiek lengviau tik mums praejo. O kad kale per gimdyma rekia, tai tikrai taip buna, mano irgi rekdavo, reikedavo isiremus pamenu laikyti, kad nesiblaskytu is skausmo. Tik kad be cezario apsejom. Veliau tikrai ta istorija jusu prisimirs, kitas gimdymas bus lengvesnis  mirksiukas.gif Suniukai nuostabus  wub.gif Aukit sveikuciai  4u.gif Noreciau ir as barezti toms, kurios nori karta suleisti savo kalyte "del sveikatos", pasiskaicius gal fantazijos atsoks. neisivaziduoja turbut, ka reiskia gimdymo pasiruosimas, pogimdyvine kales prieziura, suniuku maitinimas,.....Gerai, jei viskas kaip is pypkes, bet gali buti visaip, niekas nezinom, kaip bus, tai nenuspejama, viskam reikia buti pasiruosus.  Ir atostogas gali tekti imti, ir parom nemiegoti, pamenu as po keliu paru nemiego, nebegalejau uzmigti, pervargimas ne kitaip.

Pamenu pirmą parą, draugas laikė Mūzą, o aš maitinau šuniukus. Abu nemiegoję. Jis taip ir nulūžo dėžėj apkabinęs ją, aš sutvarkiau šuniukus ir išėjau porai valandų su reikalais. Apklojau dar saviškį ir pagalvę pakišau lotuliukas.gif o jis taip ir pabudo dėžėj vėliau, sako šiaip nesijaustum gerai taip išmiegojęs, bet dabar tai super... thumbup.gif
Atsakyti
Na jei apie pačius gimdymus, tai tie veterinarai pas kuriuos tekę gimdyt kai buvo bėdos (3 skirtingi) patardavo kitaip. Aš neleidžiu kalei gimdyt be veterinarinės pagalbos ilgiau nei 10-12 valandų. Jei per tą laiką nepagimdo pati, iš savo praktikos galiu pasakyt-80 proc be cezario nepagimdys. tad niekad neleidžiu kalei kankintis. Jei per minėtą laiką nepagimdo, važiuojam į kliniką ir gimdom su lašelinėm ir vaistais (iki tol žinoma stimuliuoju pati kalciu bei mechaniškai ranka (jei yra tikslas), traukiu šuniukus pati), nes ilgai gimdydama kalė ir nepagimdydama silpsta, sąrėmiai tada jau savaime suprantama mažėja ir silpnėja ir po ilgesnio laiko ji jau net galėdama pagimdyti nepagimdo, nes pervargsta. Taigi, jei trumpai-10-12 valandų namie pati savo rankelėm, po to klinikoje, jei klinikoje su vaistais per 4 valandas nepagimdo visų, o sąrėmiai silpsta tik-tada cezaris...Turiu įvairiausių gimdymo istorijų. O paskutiniame gimdyme, jei būčiau laukus parą-būčiau netekus visų šuniukų, nors pirmas, kaip žiūriu ir pas visus čia biggrin.gif biggrin.gif , gimė labei lengvai ir mašinoje. Nes net echoskopu apžiūrėjus kalę visų šuniukų būsenos neįvertinsi, nepamatysi tų kurie raguose, gyvi ar ne. Taigi dabar nors kalei pačiai leidau gimdyt tik 6 valandas, po to tris klinikoje su vaistais, išperėjom per tą laiką 3 vaikus, nusprendus pjaut, suleidus narkozę kalė įmigdama išspjovė dar vieną, bet ir tai cezaris buvo atliktas per vėlai, mergaitė paskutinė gimė u-dusus, dar rožinė, su dar vos plakančia širdele, bet nepavyko atgaivint, sprendimui priimt pritrūko kokių 5 min. Jei būčiau cezariavus 5 min anksčiau. Pumpum, prie visų vargų, prie tokio ilgo gimdymo-jums taip pasisekė kad jie visi gyvi.....Mano paskutiniame gimdyme, kaip sakiau, jei būčiau tiek laukus-vieną iš 5 būčiau turėjus. Aš prieš leisti tiek ilgai gimdyt tiek šunims, tiek moterims smile.gif. Tai maniškė dar jautės puikiai, nerėkė, sąrėmiai yra, o ji ryt prašo ir noriai ėda, prieš cezarį, po beveik 12h sunkaus gimdymo....bet neleidau jai vargt vis vien. Jei man kokia kalė dar rėktų gimdydama-tai man nervai neišlaikytų....visko buvę, kad sukandžioja, kad panikuoja (pirmą kart), ir su antsnukiais ir su barniais piktais tekę gimdyt, bet su rėkiančiu šunimi, ačiū Dievui niekad....
Atsakyti
Aš nuolat palaikiau ryšį su veterinare, ir buvau nuvežus apžiūrėt. Šuniukų paklausė, viskas buvo tvarkoje, kaklelis darėsi, reikėjo tik laukt. Klausiau visų nurodymų. Ir kai pradėjo žalsvos lengvai išskyros bėgt tada jau nusprendėm nebelaukt. Bet tada ir pradėjo gimdyt smile.gif na nieko, netikiu kad begali būt sunkiau, taigi kitus kartus sukauptą patirtį panaudosiu su kaupu biggrin.gif iš to strioko net skysčius porai su burna traukiau ko labai bijojau iko gimdymo ir visai baisu nebuvo biggrin.gif o su cezariu mes nedelsėm kai pamatėm kad be apvalko. Gimė priburbuliavęs bet atgaivino be didesnių problemų. smile.gif
Atsakyti
šuniukų visų neišgirsi...ir nepamatysi net geriausiu echoskopu, tas jų gerbūvis-savotiški burtai pagal vandens ratilus, ir šiaip čia jis gyvas, o po 15 min nebe...
dėl žalių ten išskyrų-tai tokių visad būna, po visų gimdymų paklodės su žaliais ratilais, šitas tai visai nebaisu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zay: 03 sausio 2014 - 19:58
Kažkaip kalbant apie gimdymus, vaikščiodama apie juos mąsčiau ir parisiminiau man sunkiausią, istorija gana ilga, tai atsiprašau, juo lab kai kurie ją jau girdėję, su priešistore
Tą naktį dirbau (esu kinologė valstybinėje tarnyboje, tai buvo kažkur 2007 ar 2008 metai), ir apie 24 h sulaukiau iš draugių skambučio, iš kurio iš vis nesupratau kas atsitiko, nes viena fone raudojo, kita tarp eilės rusiškų keiksmažodžių įterpdavo kelis žodžius apie šunis ir gimdymą, ir kiek supratau tai atsitiko bėda ir jos netoli mano darbo vietos (oro uosto), kažkur prie taboro. Taigi nuvažiavom su kolega ten. Naktis, įmonės tertorija, istorija paaiškėjo tokia, mano draugei, pas kurią buvo vada, apie 23 h paskambino vyrai ir pradėjo klausinėt ar ji turi šuniukų ir kalę, draugė baikšti su jais šnekėt nenorėjo ir davė kitai bendraut. Po kiek laiko paaiškėjo jog tie vyrai ieško maitinančios kalės ir pagalbos, nes gretimoje kitos įmonės teritorijoje šuo gimdo ir kažkaip baisiai ir jie nežino ką daryt. Jos naktį nuvažiavo ten (pagalvokit kurios mestumėt nemus ir naktį lėktumėt prie taboro dėl sunkiai kalbančių ir formuojančių sakinius vyrų skambučio biggrin.gif ). Taigi atvažiavę už tvoros rado gimdančią kalę labai panašią į vokiečių aviganį, ji buvo prispausta nukritusiomis plokštėmis, šuniukus jie traukė per tvoros plyšius ir iš kart skandino kibire, nes manė, kad kalė neišgyvens. Tai vat toks buvo vaizdelis kai atvažiavau. Pamačius tai, pamiršau, kad esu uniformuota (ne policininkė) ir tiesiogine prasme įsibroviau į tą svetimą teritoriją pas šunį, su kolega nukėlėm plokštes, pakeliui išsiaiškinau, kad kibire jau 4 šuniukai, žinojau kad jie dar gal gyvi, nes naujagymiai labai sunkiai skęsta, bet ties pasakius jie man nerūpėjo...norėjau padėt kalei, nukėlėm plokštes ir po jom pamačiau siaubingos būsenos kalę, toookio kūdo šuns dar nebuvau mačius, po plokštėm gulėjo skeletas su ryškiai išsišovusiais dubens kaulais, iššokusiais šonkauliais, tik kaulai aptraukti oda....ir didelis pilvas. Ji gulėjo ir nejudėjo, visa žaizdota, nutriušusiu kailiu, tik kaulai, purvas, dvokiantis kraujas, ir bausus pilvas....Norėjau pažiūrėt kaip gimdymas ir paėmiau ją už galinės kojos...klyktelėjus paleidau....koja buvo pilnai nulaušta, ją buvo galima sukt pilnu ratu kaip kokią rankenėlę, sprandžiant kad kalė į tai visai neregavo lūžis buvo senas.....Tada nervai nebelaikė..mes ją paėmėm ir pakrovėm į mašiną, realiai pavogėm tą šunį iš tertorijos, normalios įmonės blin...Kaip kitos įmonės sargai kurie mus ir pakvietė pasakojo, šunų ten bent keturi, ar kiek, juos šeria gal kartą per savaitę ar pusantros, atveža perlinių kruopų užpila vandeniu ir palieka pabrinkt, tada šunys ėda, pjaunas. Kalė matės kad gavus gerai, visa randuota, kai kur matės buvo plėštinės žaizdos. Nusivežėm ją į draugės namus, ji nuvarė per naktines vaistines vaistų, aš su kolega gimdymo priiminėt. Jis daug matęs vyras, veterinarijos ragavęs, negalėjo ramiai šalia būt, lakstė keikės ir rūkė rūkė. Aš rėkiau dar garsiau, visą arsenalą keiksmažodžių išnaudojau, kliuvo ir jam. Ikišus ranką į kalę bandžiau šaukt sąrėmius ir traukt šuniukus, niekam nereikalingus, meldžiau kad tie kurie gims būtų negyvi. Gimdymo metu iš jos tekėjo ne kraujas, tik juodai žalias systis, kvapas net ne visai gimdymo, toks su gendančia mėsa....Kai jai išspausdavau stipresnį sąrėmį ji tiesiog atsidūsdavo ir nustodavo kvėpuot, tada aš rėkdavau ir dar stipriau reikalaudavau sąrėmio, rodos ranką išsinarinsiu. Tada ji vėl atsimerkdavo, įkvėpdavo ir vėl...Taip pagimdėm du gyvus rubuilius berniukus. Tada ji nustojo reaguot į mano skatinimą, nu kas beliko-sakau kolegai, tu ją laušk, o aš bandysiu traukt, jis ją lenkė į priešingą pusę (išlenkinėjo puslankiu tik priešingai), o aš bandžiau pasiekt, pasiekiau dar vieną galvytę, ir per pastangas prakrapščiau plėvelę...ištraukiau ranką pailsėt, šuniukai gimę cypsi, cypsi ir dar kažkoks keistas garsas, klausau klausau, tas kuriam plėvelę prakrapščiau dar kalėje cypia, o aš taip tikėjau, kad šitas negyvas *******, traukt, ištraukiu-mergaitė. Nu kam tu Dieve reikalinga, kam....mama tavo miršta, tu atėjai į pasaulį vat taip....po to dar pats gimė dar vienas berniukas. skaičiuokit-4 kibire ir 4 čia. Bet prasikankinus kelias valandas reikėjo būtinai grįžt į tarnybą, po to iki namų, Palikau tą kalę pas draugę, nu nuguls tuos vaikus, tai nuguls, tik geriau. Susitvarkius grįžau-radau sveikutėlius tuos 4 ir dar plius du berniukus gimusius...visas 6. Kadangi buvom nusprendę gelbėt kalę, visų pirma ją, tai nuarėm palikti vieną, kitus migdyt. Susidėjau visus dėžutėn ir pas veterinarą. Daktarė manęs laukė, atsidusus sako-nu sakyk, kuriuos? Žiūriu aš į tuos vargelius, taip vargo kol gimė, taip veržės, ar jie kalti.....apsižliumbiau, pasiėmiau dėžę, negalėjau jų užmigdyt....nors niekam nereikalingi, nors neaišku ar mama išgyvens, išmaitins, bet tegu ir miršta su ja.....Taigi vat taip. kalė gavo vardą Lucky. Kai pradėjom ją maitint-duoną rijo nekramtydama, niekaip nesuprato kas tas yra sausas maistas, kiekvieną mėsos gabaliuką sąžiningai užmušdavo prieš suėsdama. Prasidėjo didelis mano draugės ir visų kitų mūsų darbelis-atgaivinti Lucky ir augint vaikus. Vaikai augo puikiai, sveiki, stiprūs, labai panašūs į vokiečius, visi rado geras šeimas. Gerai kad mergaitė buvo tik viena ir atiteko labai viską suprantatiems žmonėms...Lucky atsistatinėjo sunkiai, labai, būdo baikšti, nepatikli, nuolanki. Vežėm pas Vaiktų operacijoms dėl kojos-apžiūrėjęs pasakė jog panašu, jog kalė maždaug prieš mėnesį pervažiuota ir jai pilnai nulaužtas ir sutrupėjęs galinės kojos kaulas. Prieš mėnesį-vadinas ji buvo jau mėnesį nėščia su 10 šuniukų.....Daktaras padarė ką galėjo, koją ji turėjo, nors ja nevaikščiojo, bet nebesisuko ratu galūnė, galėjo remtis. Nepasakojant ilgai-Lucky pragyveno apie metus mylima ir prižiūrima, bet dejai jai išsivystė potrauminis vėžys ir ją teko palydėt į kitą vaivorykštės pusę...Ji gyveno pas mano drauges, tai vieną tai kitą. Bet paskutiniai metai manau jai buvo patys šviesiausi....
tai vat toks mano sunkiausias gimdymas...
Atsakyti
o dievuliau,beveik apsiverkiau cray.gif kaip sunku kaskart patikėt,kad yra tokių beširdžių žmonių sad.gif apima siaubas skaitant tokias istorijas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo žydrynė: 03 sausio 2014 - 21:32