Įkraunama...
Įkraunama...

***Šiauliečiai stato namus **

QUOTE(biesas66 @ 2013 03 28, 09:34)
Gerai kai turite laiko. As masciau taippat gamintis,bet..
Papildyta:
Pirsti as savo nuomones nenoriu. geriausia mano manymu kai zmones patys pasirenka kas jiem reikalinga. As permazai zinau jusu poreikius,jusu galimybes kad siulyti.  As asmeniskai storinciau viska bent 10 cm  tada gal butu aukso viduriukas. Del siltinimo storiu efektyvumo tai.. Yra daug skirtingu nuomoniu,bet.. mano manymu PHP programa neblogai parodo gad norint tureti silta nama,visgi reikia siltinimo sluoksnius storinti. taippat ir parodo termovizoriaus nuotraukos. Sienos su R=6 bus geltonos fotkeje,o sienos su R10 bus melynos. Vadinasi su storesniu siltinimo sluoksniu jus turesite maziau silumos nuostoliu. 
Jei sumastyciau deti vata i stoga,tai deciau ir priesvejine ir difuzine. Ant kiek tai sviestas sviestuotas jum spresti.  Zinau tik viena dalyka. jei nedesite priesvejines vatos ir difuzine bus nepakankamai sandariai sudeta,jusu vatoje svilps vejei,isnesiodami siluma. O jei nedesite difuzines,taaaiiiiii sakes jusu vatai bus.  Kondensatas vasara,ziema sniegas ja sugadins.  Bet geriausia su tokiais klausimais kreiptis i vatos pardavejus,gal jie protingesniu paaiskinimu ras,kodel tai,o ne kitaip. (turiu mintyje brezinius)

Antrame breziniu varijante virs gegniu kalamos lentos(arba plokste),ir irengiama hidroizoliacija,tad priesvejines tikrai nereikia. Cia jau butu pereboras su priesvejine.

Aciu Biesai 4u.gif smile.gif Pirsti nuomones ir nereikia, reikia ja pasidalinti lotuliukas.gif Va as irgi vyro vis klausiau ar neverta siek tiek pastorinti vatos ant sienu ax.gif Speju kad tikrai storinsim... Del galimybiu tai aisku visi skaiciuojam, bet musu poziuris toks kad i konstruktyva, eksterjera geriau sukisti daugiau dabar o vidui pasidaryti kukliau. nes vidu po 5m galesi remontuoti o jau fasado keisti, konstrukcijas koreguoti tikrai nepradesi doh.gif uztat nesinori apsirikti. Vyras uzsikases darbais, tai sake sedi namuose su kudikiu tai ir domekis domekis, rink info, sistemink o tada jau pranesk ka surinkai ir ziuresim smile.gif Tai va taip ir stengiuosi daryti bigsmile.gif
Dabar supratau esmini skirtuma 1 ir 2 varianto. Kazi kiek brungesnis su istisiniu paklotu gautusi g.gif

Kas del tvoru tai aisku viskas nuo vietos, plotu priklauso, bet as panasiai kaip ir Bieso zmona misliju lotuliukas.gif Uzdara uzdara ir dar karta uzdara. Nervina kai kaimynai spokso. Bet aisku cia dar ir nuo kaimynu priklauso. Man reikia privatumo. Geriau su maudymka vasara jauciuosi lotuliukas.gif

Papildyta:
Dabar paziurejau tai antru variantu vatos siuloma 225 + 50. O pirmu variantu 200 + 50 ir dar + 30 priesvejines.

Tai siulot iki 300 termo deti? 27.5cm mazokai?
Atsakyti
QUOTE(JEma @ 2013 03 28, 11:03)
Kas del tvoru tai aisku viskas nuo vietos, plotu priklauso, bet as panasiai kaip ir Bieso zmona misliju  lotuliukas.gif  Uzdara uzdara ir dar karta uzdara. Nervina kai kaimynai spokso. Bet aisku cia dar ir nuo kaimynu priklauso. Man reikia privatumo. Geriau su maudymka vasara jauciuosi  lotuliukas.gif

Man ir uzdaros prie sirdies thumbup.gif
Ale yra kaip yra.. sklypas kai nedidelis, automatiskai gaunasi daug pavesio is pietines puses jei uzdetum. Ir dabar pas mus is pietines puses ties sklypo riba eina kaimyno garazo siena. Tai amzinas pavesis, zole neauga, dregna istisai, samanoja, nu bjauru. Tai pastatem toj vietpj batuta biggrin.gif Tai va aklina siena is pietines puses nieko gero, nebent ploto daug tai dzin, o kai kokie 6 arai, tai..
Atsakyti
QUOTE(Raganaa999 @ 2013 03 28, 10:06)
Man ir uzdaros prie sirdies  thumbup.gif
Ale yra kaip yra.. sklypas kai nedidelis, automatiskai gaunasi daug pavesio is pietines puses jei uzdetum. Ir dabar pas mus is pietines puses ties sklypo riba eina kaimyno garazo siena. Tai amzinas pavesis, zole neauga, dregna istisai, samanoja, nu bjauru. Tai pastatem toj vietpj batuta biggrin.gif Tai va aklina siena is pietines puses nieko gero, nebent ploto daug tai dzin, o kai kokie 6 arai, tai..

Jojo ypac jei ta aklina auksta doh.gif Pas mus irgi kaimyno garazas aukstas labai stovi ant ribos tai nekas. Bet jei vasara labai karsta tai visai geris tas pavesis. Kai norisi saulytes pasitrauki i kita vieta.

Dar nagrineju brezinius... nesidomejau dar vatos tipais ir savybemis. Bet radau, termo vata rekomenduojama Paroc UNS 37z arba Rockwool. Einu i gamintojo psl pasizvalgyt kokios tos vatos buna, gal nuo to irgi priklauso kiek deti g.gif
Atsakyti
QUOTE(JEma @ 2013 03 28, 11:05)
Aciu Biesai  4u.gif  smile.gif Pirsti nuomones ir nereikia, reikia ja pasidalinti  lotuliukas.gif  Va as irgi vyro vis klausiau ar neverta siek tiek pastorinti vatos ant sienu  ax.gif  Speju kad tikrai storinsim... Del galimybiu tai aisku visi skaiciuojam, bet musu poziuris toks kad i konstruktyva, eksterjera geriau sukisti daugiau dabar o vidui pasidaryti kukliau. nes vidu po 5m galesi remontuoti o jau fasado keisti, konstrukcijas koreguoti tikrai nepradesi  doh.gif  uztat nesinori apsirikti. Vyras uzsikases darbais, tai sake sedi namuose su kudikiu tai ir domekis domekis, rink info, sistemink o tada jau pranesk ka surinkai ir ziuresim smile.gif Tai va taip ir stengiuosi daryti  bigsmile.gif
Dabar supratau esmini skirtuma 1 ir 2 varianto. Kazi kiek brungesnis su istisiniu paklotu gautusi  g.gif

Kas del tvoru tai aisku viskas nuo vietos, plotu priklauso, bet as panasiai kaip ir Bieso zmona misliju  lotuliukas.gif  Uzdara uzdara ir dar karta uzdara. Nervina kai kaimynai spokso. Bet aisku cia dar ir nuo kaimynu priklauso. Man reikia privatumo. Geriau su maudymka vasara jauciuosi  lotuliukas.gif

Papildyta:
Dabar paziurejau tai antru variantu vatos siuloma 225 + 50. O pirmu variantu 200 + 50 ir dar + 30 priesvejines.

Tai siulot iki 300 termo deti? 27.5cm mazokai?

30 ar 27,5 nera didelio skirtumo,bet aisku visada i pliusa geriau smile.gif As pritariu jusu nuomonei kad g\eriau i eksterjera daugiau sukisti ir buti ramiam,o viduje kukliau. As pvz taupysiu ant garazo . Vidus bus plikas,basas. Katiline taippat. masina geriau nevaziuos jei bus plytelem isklijuota,o pecius geriau nedirbs taippat. plius pas mane ne malkinis ,nedumys tai ir valyti nereikes . katilineje didziausias prabangos elementas bus-plyteles po 10 litu ant grindu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(JEma @ 2013 03 28, 11:05)
Vyras uzsikases darbais, tai sake sedi namuose su kudikiu tai ir domekis domekis, rink info, sistemink o tada jau pranesk ka surinkai ir ziuresim smile.gif Tai va taip ir stengiuosi daryti  bigsmile.gif

pas mane ir tas pats, vyras dirba, neturi kada dometis, ir jiems tik atrodo, kad namie nera ka veikti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2013 03 28, 08:29)
Kai uzsuksi,pamatysi konstrukcija smile.gif 
Vata purskiama,bet neslapia.  Difuzine zinoma bus. Kaip sakiau,vata apsaugoti nuo kondensato. Turiu Tyvek®Pro+Tape pora rulonu,tai tokia visa ir bus pas mane. .
O seip tai konstrukcija paprasta. 20 cm gegnes,poto desimties mediena skarsai ir vel ant virsaus desimties mediena isilgai gegniu.  Klijuota mediena prasideda nuo 1600 uz kuba. Nafig..
Po apacia gegniu reikes deti drozliu plokste,kuri bus greziojama ir per angas puciama vata. Poto as ta plokste nesiunkiai apklijuosiu polija(ta kur apacioje popierius) taip as idealiai uzsandarinsiu stoga. smile.gif  Stogo sumustinis ne is pigiuju,bet ka padarysi. Kaikur negali taupyti.

Biesai, sakyk o kaip prie murloto, tiksliau virs jo iki gegniu virsaus, kad vata neisbyretu. kaip sita isprest niekur tokio mazgo nerdau. nes dabar irgi dilema sprendziu, vata ar purskiama ekovata. gegnes pas mus 30cm.
Atsakyti
QUOTE(santropez @ 2013 03 28, 11:54)
pas mane ir tas pats, vyras dirba, neturi kada dometis, ir jiems tik atrodo, kad namie nera ka veikti smile.gif

tai aisku kad nera ka veikti. sedi sau namie,koja ant kojos,arba bimbineji is kampo i kampa,o reikalai patys tvarkosi. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2013 03 28, 12:30)
tai aisku kad nera ka veikti. sedi sau namie,koja ant kojos,arba bimbineji is kampo i kampa,o reikalai patys tvarkosi.  biggrin.gif

jau zinok geriau eiciau i darba, nei sedeciau su vaiku ir kiekv diena namus sveisciau lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(santropez @ 2013 03 28, 12:01)
jau zinok geriau eiciau i darba, nei sedeciau su vaiku ir kiekv diena namus sveisciau  lotuliukas.gif

lotuliukas.gif jauciu dauguma panasiai jauciasi. As tai stengiuosi namu nebesveisti. Norisi ir sau laiko. O va ir statybomis reikia pasidometi. O kompas laiko tai ohoho kiek atima.
Vel svarstom del fasado spalvos... Ruda su kitokia ruda ar ruda su geltonu bigsmile.gif Vienas sviesesnis akiai ir ryskesnis kitas turtingiau ir elegantiskiau atrodo, bet tamsokas ir niuriau ziurisi... Vyras jau bamba kiek galima vietoje tuo klausimu buti. bet cia juk laaaabai svarbus momentas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(santropez @ 2013 03 28, 13:01)
jau zinok geriau eiciau i darba, nei sedeciau su vaiku ir kiekv diena namus sveisciau  lotuliukas.gif

Tapati girdziu ir is savo zmonos..
Atsakyti
aš turbūt vienintelė,kuri nenori į darbą,bijo jo blush2.gif tik jau gėda prieš MB,kad viena išlaiko blush2.gif
QUOTE(Raganaa999 @ 2013 03 28, 09:54)
Visai graziai man ziuretusi tos betonines

blush2.gif kokios man jos baisios blush2.gif
bet čia tik mano nuomonė,yra netoliese viena sodyba aptverta taip,tai cool.gif
Atsakyti
QUOTE(*Komilfo* @ 2013 03 28, 14:07)
aš turbūt vienintelė,kuri nenori į darbą,bijo jo  blush2.gif tik jau gėda prieš MB,kad viena išlaiko  blush2.gif

blush2.gif kokios man jos baisios  blush2.gif
bet čia tik mano nuomonė,yra netoliese viena sodyba aptverta taip,tai  cool.gif

As i darba irgi nenoriu blush2.gif bet ir namie apie puodus trintis nenoriu smile.gif

Tiesa pasakius man irgi tos tvoros pacios baisiausios, bet aisku del skonio nesigincijama blush2.gif
Atsakyti