Ai, dar šiek tiek grįšiu prie autografų (ypač A. Tapino) medžioklės Vilniuje.
Buvau pasižymėjusi, kad A. Tapinas autografus dalins penktadienį, vasario 22 val. 15 val. Su Prieplauka nusiteikėme, kad 15 val. tikrai dar būsime mugėje ir bandysim gauti parašiukus. Ketvirtadienį vakare paaiškėjo, kad pasikeitė autografų dalinimo laikas: knyga bus pristatoma 17 val. o autografai bus dalinami 18 val. Tiek ilgai nelabai galime būti. "Ant dūšios" neramu pasidarė

Kaip to Radžio dainoj: "Ką daryt, ką daryt..."

Mintyse pradėjau galvoti, kaip pagauti Tapiną mugėje ir sumedžioti jo parašiuką ne tik sau, bet ir Forget (aišku, ir Prieplauka norėjo autografo

). Ryte važiuodamos į mugę, su Prieplauka pratęsėme planų-chuliganų kūrimą.

Penktadienis, 10 val. Mes abi jau mugėje ir beveik iš karto lekiame prie Alma littera stendo: gal gausime kokių nors paguodžiančių žinių. Ir čia mums nusišypsojo Fortūna.

Prie leidyklos stendo kaip tik pamatėme ir iškart "užpuolėme"-užkalbinome pačią leidyklos direktorę.

Direktorė pasakė, kad A. Tapinas turi dalyvauti tiesioginėje radijo laidoje, kuri prasidės 12 val. ir bus transliuojama iš Rašytojų kampo/LRT studijos. Po laidos ir galėsime paprašyti autografo. Mus patikino, kad A. Tapinas tikrai nepasididžiuos ir gausime parašiukus.
12 val. su Prieplauka prisistatėme į LRT studiją ir užėmėme stebėjimo postus-laukėme pasirodančio Tapino. Laida prasidėjo. H. Vaitiekūnas kalbino L. Varanavičienę, K. Urbą, o mūsų laukiamas asmuo vis nesirodė. Sunerimome. Šalia pastebėjome laidos koordinatorę. Iš jos ir sužinojome, kad A. Tapinas laidoje dalyvaus 14 val ir kalbės 6 minutes. Lengviau atsikvėpėme. Pasiklausėme LRT studijoje viešėjusių "Gilybių" autoriaus ir leidėjo, A. Šlepiko, R. Kazlo. Pagaliau 14 val. Pasirodė mūsų lauktasis autorius.

Pokalbis pasibaigė ir mes "užpuolėme" A. Tapiną.

O jis labai mielai, šypsodamasis ne tik pasirašė, bet ir keletą linkėjimų paliko Prieplaukos, Forget ir mano turimuose "Vilko valandos" egzemplioriuose. Valioooooo. Misija įvykdyta
Ale dar ne viskas Yra ir P.S.

Pirmadienį pasitikrinu darbinį elektroninį paštą, o jame - bendradarbės laiškas...su nuotraukomis, kuriose užfiksuota, kaip Tapinas pasirašinėja mūsų knygas.

O aš net ir nepastebėjau, kad kažkas fotografuoja.
Tai toks tas mūsų nuotykis. Prieplauka gal papildys, patikslins.