QUOTE(kristinkag @ 2013 06 04, 08:52)
O gali taip buti kad labai greitai man susidare muilas is tu dvieju sarmu nors NaOH buvo labai mazai? As jo net neplakiau sarma sumaisiau su trecdaliu vandens, uzpyliau aliejus ir truputi pakaitinau kad kokosai istirptu ir palikau pastoveti vis pamaisydama, tai po keliu val man normaliai susimuilavo ir dar likusi kieki ipyliau nuo kefyro isrugu tai labai grazus baltas kremukas gavosi tirstas, nereikejo visai blenderio
Tai todėl, kad labai koncentruotas buvo šarmas (tik trečdalis vandens kiekio numatytam šarmo kiekiui), jei skaičiuotum su tokiu vandens kiekiu, kalkuliatoriuj užsidegtų raudonas šauktukas - per didelė šarmo koncentracija
Su šarmu atsargiai reikia elgtis, dažnai maišau su puse skysčio kiekio ( kita dalis - šaldytas kokosų pienas, bet jį irgi įmaišau iki sujungimo su aliejais), tai pradinis šarmo tirpalas nepaprastai stiprus išeina
Ir dar kažką keistai darai - aliejus šildai sumaišius su šarmu?

Gali netolygiai šarmas pasiskirstyti.
Manau, kad darai daug nusižengimų technologijoje, taigi ir rezultatas nenuspėjamas
Pagal technologiją aliejai ir šarmo tirpalas turi būti vienodos temperatūros, kieti sviestai iš anksto ištirpdyti, o šarmo tirpalas paruoštas su visu paskaičiuotu skysčiu, gal kelis % galima pasilikti kokiems aktyvams tirpinti, bet į muilą juos įmaišome su viršriebiu, o ne su vandeniu paprastai.