Įkraunama...
Įkraunama...

Vienmetės gėlės

QUOTE(ferral @ 2014 02 28, 15:39)
as igi turiu Vilmorin Lobelijas bet dar nesejau siandien galiu jas seti? jos kiek matau paveiksleli svyrancios  ax.gif

Man rodos sėkit ir nesukit galvos, jei jums nelabai rūpi mėnulio ir žvaigždžių bei kitų galaktikų įtaka augalams biggrin.gif Mano pernai sėtosios kaip dabar pamenu pirmą žiedą parodė per mamos dieną. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kulkė @ 2014 02 28, 17:48)
Man rodos sėkit ir nesukit galvos, jei jums nelabai rūpi mėnulio ir žvaigždžių bei kitų galaktikų įtaka augalams  biggrin.gif  Mano pernai sėtosios kaip dabar pamenu pirmą žiedą parodė per mamos dieną.  smile.gif

Taip ir padarysiu ACIUKAS 4u.gif
Atsakyti
Mergaitės, čia paklausiu, gal kuri auginote gėlytes timofiles?

Gal Gaudvilė pakomentuos, nes ji kažkada komponuoti ją žadėjo su kitom gėlytėm, kaži kaip skėsi?

Dar - ar astrus -tuos kininius ratilius - sėjat tiesiai į dirvą ar ir pirmiau į dėžutes? Nebesiterliojau kelis metus su vienmetėm, tik kelias sėjau tiesiai žemėn, bet trūksta man be jų žiedų ir spalvų sode. Tai šiemet vėl prisipirkau, bet kur talpint viską doh.gif
Atsakyti
Labas vakaras. Domina celiozijos.Ar dar uzaugtu, jei tuoj paseciau? ar verta augint vazonams? ar tai pavieniai akcentai? ar reikalinga subtilesne prieziura? aciu
Atsakyti
QUOTE(Ja Nina @ 2014 03 10, 22:15)
Labas vakaras. Domina celiozijos.Ar dar uzaugtu, jei tuoj paseciau? ar verta augint vazonams? ar tai pavieniai akcentai? ar reikalinga subtilesne prieziura? aciu

na dėl sėjimo tai nežinau, aš jas vasario 15 sėjau. aš jas sodinsiu kažkiek gėlyne o kažkiek į vazonus, kas bus nežinau nes pirmą kartą sėju jas 4u.gif
Papildyta:
gal kuri jau pikiuojate lobelijas? Po kiek daigelių krūvelėmis maždaug pikiuojate? ir jos turi būtinai turėti po daugiau nei du lapelius? nes maniškių miškas skursta manau reikia pikiuoti jau.
Atsakyti
QUOTE(Juračiuks @ 2014 03 08, 20:14)
Mergaitės, čia paklausiu, gal kuri auginote gėlytes timofiles?

Gal Gaudvilė pakomentuos, nes ji kažkada komponuoti ją žadėjo su kitom gėlytėm, kaži kaip skėsi?

Dar - ar astrus -tuos kininius ratilius - sėjat tiesiai į dirvą ar ir pirmiau į dėžutes? Nebesiterliojau kelis metus su vienmetėm, tik kelias sėjau tiesiai žemėn, bet trūksta  man be jų žiedų ir spalvų sode. Tai šiemet vėl prisipirkau, bet kur talpint viską  doh.gif

pernai auginau timofiles ir siemet jau kazkiek pasejau. Bet labai nedaug. Sakyciau, kad man nepasiteisino. Yra pertrukiai zydejime. pasidaro tokios beveik be ziedu vidury vasaros. o ir rudeni anksti nusibaige. Na, gal nemokejau as ju augint g.gif nors kitos geles tai super augo. Timofiles as jas komponavau su siuselem (erigeron karvinskianus--jei lotyniskai gerai pamenu) ir nemezijom pintam krepsy ant lauko stalo. Tai kitos geles kompensavo trukumus. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Ja Nina @ 2014 03 10, 23:15)

Žiūrint kokias sėsite. Jei plunksniškasias, tai užaugs. Sėju daug, nes po to laistydama vos ne pusę "užmušu". Jos gražiai atrodo ir vazonuose ir šiaip pasodintos. Pas mane jau jos ūgtelėjusios. Tokias pačias sėjau ir šiemet. Asmeniškai pati neauginu, tik daigelius. Po to keliauja pas mamą į sodą. Dabar turiu beveik dvigubai nei ji pageidavus. Sakė, pusę parduot, nes po to jai teks sunki užduotis kur jas susodinti. Tai nežinau kaip čia bus. Šiaip kol auga pas mane, tai man jos kaprizingos atrodo. Kai nukeliauja į pastovią vietą - nieko negaliu pasakyti.
Nuotraukose pernykštės žydinčios ir šių metų daigai:
Plunksniskoji celiozija
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ----: 11 kovo 2014 - 09:28
QUOTE(Ja Nina @ 2014 03 11, 00:15)

Aš pernai auginau, sėjau kovo mėn. užaugo tikrai, tik nebuvo aukštos, susodinus buvau tolokai viena nuo kitos, tai man kažkaip nelabai žiūrėjosi, šiemet neauginsiu
Atsakyti
QUOTE(vivita @ 2014 03 11, 08:37)
na dėl sėjimo tai nežinau, aš jas vasario 15 sėjau. aš jas sodinsiu kažkiek gėlyne o kažkiek į vazonus, kas bus nežinau nes pirmą kartą sėju jas 4u.gif
Papildyta:
gal kuri jau pikiuojate lobelijas? Po kiek daigelių krūvelėmis maždaug pikiuojate? ir jos turi būtinai turėti po daugiau nei du lapelius? nes maniškių miškas skursta manau reikia pikiuoti jau.

pas mane panasiai smile.gif idomu ir man smile.gif ar su pincetu dirbt, ar su sauksteliu, kruvelem smile.gif
Atsakyti
QUOTE(~lullaby~ @ 2014 03 12, 10:31)
pas mane panasiai smile.gif idomu ir man smile.gif ar su pincetu dirbt, ar su sauksteliu, kruvelem smile.gif

Krūvelėm ir tik krūvelėm smile.gif

O pas mane kaip jos blogai auga, tiksliau dygsta, ne tas žodis doh.gif Kažkaip pernai lengviau man ėjosi su jom tvarkytis g.gif

Celiozijas pernai sėjau ir auginau. Nežinau, žinokit, gražu jos tai gražu, bet nusivyliau pati augindama. Kažkaip ganėtinai jos man lepios pasirodė, arba aš prasta šeimininkė joms buvau. Persodinėjimus nelabai pakenčia, drėgmės joms turi būti nei per daug nei per mažai, kažkokios nusususios jos man pernai buvo.
Atsakyti
QUOTE(~lullaby~ @ 2014 03 12, 11:31)

Pas mane miškas irgi, aš pikuosiu pundžiukais Vienetais skaičiuoti neįmanoma, teks su "stalavu" peiliu (tuo, kur neaštrus prie šakutės būna blush2.gif ) atsiskirti pundžiukus ir išsikelti iš žemės. Nelauksiu antrųjų lapelių, pikuosiu jau šį savaitgalį.
Atsakyti
Sveikos!
Pamokykit prašau mane kaip lobelijas išsaugoti. Man vis kartojasi ta pati istorija -pasėju, pastatau šiltai (ant radiatoriaus) su maišeliu ant dėžutės. Sudygsta vos įžiūrimi mikro daigeliai. Maišelį nuimu, žėžutę pastatau ant palangės. Augaliukai dingsta, išnyksta.
Kur mano klaidos? Jau antri metai nepavyksta.
Ar dar spėčiau šiemet atsėti?
Atsakyti