Įkraunama...
Įkraunama...

Vienmetės gėlės

QUOTE(lyja lyja lietus @ 2014 03 17, 19:34)
Sveikos!
Pamokykit prašau mane kaip lobelijas išsaugoti. Man vis kartojasi ta pati istorija -pasėju, pastatau šiltai (ant radiatoriaus) su maišeliu ant dėžutės. Sudygsta vos įžiūrimi mikro daigeliai. Maišelį nuimu, žėžutę pastatau ant palangės. Augaliukai dingsta, išnyksta.
Kur mano klaidos? Jau antri metai nepavyksta.
Ar dar spėčiau šiemet atsėti?

Nu ir as taip pat darau, jus gal zeme perdziovinat, ar kaip, kad tie daigeliai nunyksta? Gal po palange radiatorius?
Atsakyti
o gal kaip tik perlaisto,nes mano tai gerokai pradžiuve ir ant palangės ir nieko g.gif
Atsakyti
QUOTE(*MONAMI* @ 2014 03 17, 19:53)
o gal kaip tik perlaisto,nes mano tai gerokai pradžiuve ir ant palangės ir nieko  g.gif

Tada vadinasi reikia neperlaistyti ir neperdziovinti. Kol buna mazuciai daigeliai as juos purskiu su purkstuvu, o ne laistau. g.gif
Atsakyti
Daigų sunykimo priežasčių gali būti įvairių: infekcijos patekusios su sėklomis, su gruntu. Gali būti per daug suspaustas gruntas, jei gruntas nepurus, nepralaidus orui, šaknims pritrūksta oro ir daigelis pražūva. Daigams geriausia naudoti specialiai paruoštą durpių substratą. Kartais daigeliai sunyksta ir todėl, kad labai tankiai pasėjami.
Atsakyti
QUOTE(Linetax @ 2014 03 17, 20:29)
Kartais daigeliai sunyksta ir todėl, kad labai tankiai pasėjami.

Jau lobeliju seklu neimanoma paseti ne tankiai biggrin.gif Ten dulkes , o ne seklos. Smelio kristalelis ir tas turbut didesnis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(lyja lyja lietus @ 2014 03 17, 20:34)
Sveikos!
Pamokykit prašau mane kaip lobelijas išsaugoti. Man vis kartojasi ta pati istorija -pasėju, pastatau šiltai (ant radiatoriaus) su maišeliu ant dėžutės. Sudygsta vos įžiūrimi mikro daigeliai. Maišelį nuimu, žėžutę pastatau ant palangės. Augaliukai dingsta, išnyksta.

Galiu pasidalinti savo patirtim, kelis metus iš eilės užauginau lobelijas iš daigelių. Taip, jų daigeliai labai smulkūs. Kai išdygsta aš neskubu nuimti maišelio. Laikau ant palangės su maišeliu, keletą kartų per dieną nuimu prasivėdinti (kad nesupelytų nei daigeliai, nei žemė). Maišelio viršus visuomet būna gražiai aprasojęs (smulkiai labai). Su maišeliu laikau kol daigeliai išleidžia du tikrus lapelius. Tuomet išpikiuoju (dėl daigelių smulkumo su pinceto pagalba, kadangi jie tikrai labai trapūs). Bandykit ilgiau pasižaist su maišeliu ir vėdinimu. Sėkmės smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mashara: 17 kovo 2014 - 20:57
Ačiū visoms atsakiusioms! 4u.gif

QUOTE(Kulkė @ 2014 03 17, 20:44)
Nu ir as taip pat darau, jus gal zeme perdziovinat, ar kaip, kad tie daigeliai nunyksta? Gal po palange radiatorius?

Taip, radiatorius po palange.

QUOTE(*MONAMI* @ 2014 03 17, 20:53)
o gal kaip tik perlaisto,nes mano tai gerokai pradžiuve ir ant palangės ir nieko  g.gif

Na kai sėju išpurškiu gerai žemę, ir maišiukas drėgmę palaiko, daugiau nelaistau, nes ir taip būna drėgna. Išdygus nuimu maišą, perkeliu ant palangės ir tada purškinėju, kad nenusausėtų.

QUOTE(Kulkė @ 2014 03 17, 20:56)
Tada vadinasi reikia neperlaistyti ir neperdziovinti. Kol buna mazuciai daigeliai as juos purskiu su purkstuvu, o ne laistau.  g.gif

aha, aš irgi purkštuvu

QUOTE(Linetax @ 2014 03 17, 21:29)
Daigų sunykimo priežasčių gali būti įvairių: infekcijos patekusios su sėklomis, su gruntu. Gali būti per daug suspaustas gruntas, jei gruntas nepurus, nepralaidus orui, šaknims pritrūksta oro ir daigelis pražūva. Daigams geriausia naudoti specialiai paruoštą  durpių substratą. Kartais daigeliai sunyksta ir todėl, kad labai tankiai pasėjami.

Naudoju būtent substratą sėjimui. Gal dar čia gali būti, kad perkeliant nuo radiatoriaus ant palangės tiems gležniesiems daigeliams yra pernelyg didelis temperatūros svyravimas ir jie pakrato kojas g.gif Bet kaip to išvengt? g.gif

QUOTE(Mashara @ 2014 03 17, 21:56)
Galiu pasidalinti savo patirtim, kelis metus iš eilės užauginau lobelijas iš daigelių. Taip, jų daigeliai labai smulkūs. Kai išdygsta aš neskubu nuimti maišelio. Laikau ant palangės su maišeliu, keletą kartų per dieną nuimu prasivėdinti (kad nesupelytų nei daigeliai, nei žemė). Maišelio viršus visuomet būna gražiai aprasojęs (smulkiai labai). Su maišeliu laikau kol daigeliai išleidžia du tikrus lapelius. Tuomet išpikiuoju (dėl daigelių smulkumo su pinceto pagalba, kadangi jie tikrai labai trapūs). Bandykit ilgiau pasižaist su maišeliu ir vėdinimu. Sėkmės  smile.gif

Pasinaudosiu Mashara patarimu palaikyti ilgiau maišelį, nenutraukt jo iš karto, gal tada kiek šilumos bus daugiau...
Ačiū iš visos širdies. Eisiu atsėjinėti. 4u.gif
Atsakyti
laba 4u.gif na kaip jūsų gėlytės?
norėjau paklausti, gal kuri bakopas auginate. ar galima jas dauginti nulaužus šakelę? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vivita @ 2014 04 13, 07:36)
laba 4u.gif  na kaip jūsų gėlytės?
norėjau paklausti, gal kuri bakopas auginate. ar galima jas dauginti nulaužus šakelę? 4u.gif

Galima
Atsakyti
Man šiemet gerai sudygo zinijos, astrai, serenčiai - paprasti ir smulkieji, flioksai, žydrūnai, tik niekaip neišėjo timofilės sudaiginti. Pirmą kartą sudygo kokie 5 daigiukai, bet staigiai nuvyto, o dabar nebedygsta nors tu ką doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juračiuks: 25 balandžio 2014 - 18:07
kada reikejo seti astras, kad zydetu liepos visury-pabaigoje?
Atsakyti
QUOTE(Sparaxis @ 2014 02 27, 11:06)
Gal galit parekomenduot gėles (augalus), tinkančius auginti pavėsyje.

O aš atvirkščiai - noriu patarimo, kokios gėlytės geriausia augtų loveliuose kaitrioje saulėje ir užuovėjoje (lango nišoje ant lauko palangės). Kelis metus sodindavau ledinukus. Norėčiau kažko kito.

Ačiū patarusioms 4u.gif
Atsakyti