Įkraunama...
Įkraunama...

Vienmetės gėlės

QUOTE(Iš Kaimo @ 2013 03 03, 09:43)
Beje, o kodėl niekas nesėja šiurpinių gvazdikų. Puikios, ryškios gėlės, virš mėnesio žiedai laikosi, patys pasisėja, tiesa, jos dvimetės. Būna tokių neįtikėtinų spalvų, kad švyti iš tolo.

Aš jau daugelį metų sėju šiurpinius gvazdikus. Man labai gražu, o ir spalvos ax.gif nei vieno pasikartojančio (manau, kad jie kryžminasi, sudarydami naujas spalvas). Tik viena blogybė - jei didesnis vėjas, jie išgula. Reikia sodinti prie kažkokios atramos, tvoros, ar aukštesnių augalų. Sėju antroj vasaros pusėj, rudenį persodinu į pastovią vietą. Aišku, pasisėja ir patys. Tik pernai užpuolė kažkokia grybinė liga : apatinėj lapų pusėj atsiraado lyg spuogeliai/sporų maišeliai, lapai tapo geltonai dėmėti.

Man pernai labai patiko vienmečiai flioksai. Žydėjo visą vasarą iki šalnų. Augalai neaukšti, truputį gulantys, šliaužiantys, nereikalauja daug dėmesio.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sivita: 03 kovo 2013 - 10:49
Aš šiais metais bandysiu žioveinius sėt smile.gif man jie labai gražūs.
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2013 03 03, 09:43)
Tokį tabaką pernai turėjau. Nelabai jis man, užgožė kitos gėlės . Užtat pirktas iš Maximos raudonas  aukštas neįtikėtinai bujojo ir kvepėjo thumbup.gif  Beje, o kodėl niekas nesėja šiurpinių gvazdikų. Puikios, ryškios gėlės, virš mėnesio žiedai laikosi, patys pasisėja, tiesa, jos dvimetės. Būna tokių neįtikėtinų spalvų, kad švyti iš tolo.

Turbūt apie šį raudoną kalbat?:
http://www.seklos.lt/get.php?i.13919
Neardau niekur pirkti g.gif
Tai pasėjau vakar tą iš Johnsons seeds, aš jį žadu auginti vazone vieną, be draugijos ax.gif

Ir zinijas vakar pasėjau- tai sėja jau baigta. Kai iškraustysiu pelargonijas į lauką, gal dar astrų pasisėsiu, vasaros pabaigai kad žydėtų.
Atsakyti
QUOTE(Darsė @ 2013 03 03, 11:59)
Turbūt apie šį raudoną kalbat?:
http://www.seklos.lt/get.php?i.13919
Neardau niekur pirkti g.gif
Tai pasėjau vakar tą iš Johnsons seeds, aš jį žadu auginti  vazone vieną, be draugijos ax.gif

Ir zinijas vakar pasėjau- tai sėja jau baigta. Kai iškraustysiu pelargonijas į lauką, gal dar astrų pasisėsiu, vasaros pabaigai kad žydėtų.

O zinijoms dar ne per anksti? As visada veliau seju, man atrodo jos labai greitai uzauga. Pikuojat jus jas po viena paskui ar kaip kitaip?
Atsakyti
QUOTE(svieske @ 2013 03 03, 11:10)
O zinijoms dar ne per anksti? As visada veliau seju, man atrodo jos labai greitai uzauga. Pikuojat jus jas po viena paskui ar kaip kitaip?

sėju pirmą kartą, neturiu nuomonės smile.gif
sėjau į daigyklą, kur kiekvienam augalui atskiras "skyrelis" ax.gif
Atsakyti
Pakartosiu dar klausimeli del pelezirnio.
Jis dekoratyvus nera skystas? ir lapija zaliuoja iki salnu? nes kad ir nuzydejus nebutu labai svarbu sodyciau uz namo sono ten mes mazokai buname.
Ir kiek seklyciu beriat i duobute ir kas kiek centimetru , kad butu veslu?
Kaip pimokei viskas rupi , kad neprisidaryciau kokiu nesamoniu
Atsakyti
QUOTE(Arijanda @ 2013 03 03, 11:20)
Pakartosiu dar klausimeli del pelezirnio.
Jis dekoratyvus nera skystas? ir lapija zaliuoja iki salnu? nes kad ir nuzydejus nebutu labai svarbu sodyciau uz namo sono ten mes mazokai buname.
Ir kiek seklyciu beriat i duobute ir kas kiek centimetru , kad butu veslu?
Kaip pimokei viskas rupi , kad neprisidaryciau kokiu nesamoniu

Pelėžirnis yra daugiametis, todėl jį reikia sėti ten, kur augs ilgai. Mano patvory augantis jau gal 10 metų, labai vešlus, šakotas. Pavasarį atželiant reikia truputį pakreipt reikiama kryptim. Paskui labai trapios šakos, lūžinėja. O vienas augalas užima maždaug 2 m. tvoros. Mėgsta saulę. Žydi tai nepasakyčiau, kad ilgai. Jei sėklos prinoksta, pasisėja pats. Dekoratyvus ir be žiedų.Persodinti galima tik jaunus.
Vieną teko iškasti, tai šaknis riešo storumo. Liko gabalėlis, tai, mačiau vėl atauga.
O šalia man patinka dar pupelės (šabalbonai). Tos tai žydi ilgiau, o ir gražios oranžinės smile.gif Štai ten už anyžinio lofanto, apsikabinusios tvorą, kaip siena nuo netvarkomo kaimynų sklypo smile.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sivita: 03 kovo 2013 - 11:43
QUOTE(sivita @ 2013 03 03, 11:36)
Pelėžirnis yra daugiametis, todėl jį reikia sėti ten, kur augs ilgai. Mano patvory augantis jau gal 10 metų, labai vešlus, šakotas. Pavasarį atželiant reikia truputį pakreipt reikiama kryptim. Paskui labai trapios šakos, lūžinėja. O vienas augalas užima maždaug 2 m. tvoros. Mėgsta saulę. Žydi tai nepasakyčiau, kad ilgai. Jei sėklos prinoksta, pasisėja pats. Dekoratyvus ir be žiedų.Persodinti galima tik jaunus.

O ne vienmetis kartais, tik pats uzsisejantis? Idomu ar maniskis pernai setas bus uzsisejes g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kulke: 03 kovo 2013 - 11:46
QUOTE(Kulke @ 2013 03 03, 11:45)
O ne vienmetis kartais, tik pats uzsisejantis? Idomu ar maniskis pernai setas bus uzsisejes  g.gif

Daugiametis ax.gif Gi tokia stora šaknis, kaip rankos riešas. Auginu tikrai gal jau 10 metų, ar dar ilgiau. Na, o, bet, tačiau mirksiukas.gif gal ir yra vienmečių, bet aš nemačiau... O pasisėja tada, kai lieka ankštys ir prinoksta. Rudeniop net girdisi, kai sproginėja, ir gana toli.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sivita: 03 kovo 2013 - 11:54
QUOTE(sivita @ 2013 03 03, 11:53)
Daugiametis  ax.gif Gi tokia stora šaknis, kaip rankos riešas. Auginu tikrai gal jau 10 metų, ar dar ilgiau. Na, o, bet, tačiau  mirksiukas.gif gal ir yra vienmečių, bet aš nemačiau... O pasisėja tada, kai lieka ankštys ir prinoksta. Rudeniop net girdisi, kai sproginėja, ir gana toli.

Jau perskaiciau, kad yra ir vienmeciu ir daugiameciu smile.gif maniskiai matyt vienmeciai visi smile.gif
Atsakyti
Zinijas sėju tik į šiltnamį, spėja užaugti ir žydėti rolleyes.gif

Keletas pernai augintų ax.gif
user posted imageuser posted imageuser posted imageuser posted image
Atsakyti
QUOTE(sivita @ 2013 03 03, 11:40)
Aš jau daugelį metų sėju šiurpinius gvazdikus. Man labai gražu, o ir spalvos  ax.gif nei vieno pasikartojančio (manau, kad jie kryžminasi, sudarydami naujas spalvas). Tik viena blogybė - jei didesnis vėjas, jie išgula. Reikia sodinti prie kažkokios atramos, tvoros, ar aukštesnių augalų. Sėju antroj vasaros pusėj, rudenį persodinu į pastovią vietą. Aišku, pasisėja ir patys. Tik pernai užpuolė kažkokia grybinė liga : apatinėj lapų pusėj atsiraado lyg spuogeliai/sporų maišeliai, lapai tapo geltonai dėmėti.

Man pernai labai patiko vienmečiai flioksai. Žydėjo visą vasarą iki šalnų. Augalai neaukšti, truputį gulantys, šliaužiantys, nereikalauja daug dėmesio.

tai šiurpiniai pirmais metais nežydi?
Atsakyti