QUOTE(migdolinis_saldainiukas @ 2013 03 04, 17:55)
Sveikos, mielosios augalų mylėtojos
esu naujokė sodininkystės srityj, tai šiemet bandau pradėt mokytis su vienmečiais augalais, tam, kad jau kitam sezonui žinočiau kas kur ir kaip auga, kas gražu, kas nelabai. Ir gal galėtumėt patart, pasidalint patirtimis, keliais tokiais man iškilusiais klausimukais
1. kokias gėles geriausiai būtų rinktis iš vijoklinių, norint apželdint tvorą pietinėj/vakarinėj pusėj?
2. kokios žemaūgės gėlės geriausiai būtų auginti pievos kraštuose, nes yra vietų kur sunkiai žoliapjovė prieina, tai noriu gėlyčių...
3. noriu bandyt augint prieskoninių žolelių pietinėj pusėj, ar nebus joms per karšta?
4. ar apskritai verta gėles bandyti pirkti sėklomis ir sėti tiesiai į žemę kai tik atšils? nes auginti kambaryje daigelius nelabai turiu galimybių, tai klausimas, ar man spės išaugt, ar geriau pirkti jau ūgtelėjusius gėlių daigus ir sodint į žemę?
žemė paprasta, nes visur buvo pievutė beveik, tai jau nuo praėjusios vasaros pasidariau komposto is nupjautos žolės ir grėbtų lapų, tai kai kur tikrai žinau, kad tręšiu taip..
ačiū labai,ir lauksiu žinių
labai patarčiau išmėginti daugiamečius augalus pvz.
vijoklinę hortenziją - nuostabiai žydi ir
aktinidiją margalapę- ne tik vešlu, gražu, dar ir vaisių bus.
Dar pietinėje pusėje gerai jausis raganės. Apie vienmetes patylėsiu, nors pritariu nuomonei apie nasturtes- pasirinkimas dabar gausus spalvų, nelepios, gausiai žydi, tik vat nepamenu kaip su pietine puse.
2. skirt mėginčiau levandomis. -kvepia, žydi gražiai, kl. kiek žemaūgės..
4. Yra kurios tikrai greit sudygsta gausiai žydi- serenčiai- įv.,ypač patinka nykštukiniai, kosmėjos, medetkos, vienmečiai jurginukai- visad spėja sužydėt..

o tokias petunijas, surfinijas- galima ir nusipirkus pasisodinti jau ūgtelėjusių daigelių, kad nevargint palangių..