QUOTE(saintlina @ 2013 02 27, 20:24)
daugelio pomidorų sėklos, jei buvo nukritusių šiltnamyje, kitais metais sudygsta
Ir lauke sudygsta, vienais metais apie komposto krūvą pridygo daug pomidoriukų
Ei ei ei palaukit, nors aš čia nelabai rašinėju, bet jei net ir nepriimsit, vistiek sėsiu su jumis sėklas į šiltnamį

man tokie eksperimentai- reikalas šventas. Žemė puri, po sniego prikasimų mulčas gerokai apiręs, tik biesas kurmis aria kaip su traktorium. Užsiregistravau, dabar einu kelis puslapius atgal skaityti kada akcijos pradžia
Ir dar skaičiau, kad diskutuojat apie Mėnulio kalendorius ir geras -blogas dienas, pati esu pabandžiusi paeksperimentuoti seniai, kai tik atsirado tie kalendoriai. Pirmus 4 pom. daigus pasodinau visai baigiantis Mėnulio mėnesiui, netiko ir Mėnulio padėtis zood. ženkle, ai, galvoju, žiūrėsiu, kas bus. Kitus, tos apčios veislės daigus sodinau gerokai vėliau, "gerą" dieną. Ir ką, ant tų, kur sodinti anksčiau buvo daugiau vaisių ir aišku, prinoko anksčiau. Taip, kad po viso to nelabai kreipiu dėmesį į tas geras blogas dienas, nors kalendroius visada turiu. Aišku, jei reikia palaukti kelias dienas, ko nepalaukti, bet jei savaitėm- tai tikrai ne.
Pas mus kaime viena bobutė sakydavo, kad pirmadienį ir penktadienį negalima nieko daryti: sėti, rauti, šieno į daržines vežti, daržoves į rūsius vežti, nes pelės grauš, p- pelių diena, o mano anyta sako, kad agurkus reik sėti trečiadienš, tada gerai derės, nes trečiadienis turgaus diena. nežinau, iš kur jinai ištraukė, kad trečiadienis- turgaus diena