Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų gerbėjų palata

QUOTE(tany @ 2013 03 02, 09:22)

sekit siandien arba laukit kovo 19 nakties (labai geras naktinis sodinimas thumbup.gif , juokauju aisku, bet as asmeniskai megstu nakti sodinti ir turbut ta diena po 21val. ir sesiu)

user posted image okai, sėju šiandien likučius. aš irgi naktinius darbus mėgstu ( kitos išeities neturiu, bet man patinka) šiandien reikia susisėt pagaliau daugumą sėklų, na gal laukinių dar nesėsiu, lauksiu kovo antros pusės, spės pasivyt dra.
Bet pastebėjimas tokis- kažkodėl labai jau greit pas mane sudygo sėtos 28d g.gif kame reikalas? jau stypso poros cm daigeliai šiandien, vienas su kepure, na bet gal kaip nors nusiims ( churma čia tokis vienas iš 3 išlindo). Pagaliau mano betaliuxiai išleist pradeda po tikrą lapuką- stovėjo iki dabar su skilčialapiais , keistai taip, ilgai.
Tiesa, gailiuosi, kad gėles išpikiavau į puodukus, blin- kiek vietos užima, kur pomidorus reiks sėt ir dėt g.gif user posted image bet aš labai tikiuosi jau greito pavasario, o tada- išvežu visus velniop iš namų ir darbe galės saule mėgautis, ir vėsuma user posted image
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2013 03 02, 08:29)
Jei jau taip skrupulingai dairotės į mėnulį, tai niekaip nesuprantu, kaip jūs čia įsikandusios laikotės tų niekam tikusių 12-14-16 dienų sėjai? a? g.gif  Gi tuo laiku mėnulis jaunas , sėjos nerekomenduoja visiškai, jaunaties metu sėklos turi mažiausiai gyvybinių jėgų.

is dalies jus teisi. per jaunati negalima nieko daryti , bet jaunatis trunka tik kelias dienas, o poto jis pradeda pilneti.Daug ka klaidina, kad kalendoriuje suzymeta nuo kada iki kada tesiasi jaunas ir pan. ikeliu ka turiu issisaugojus gal bus aiskiau smile.gif

Jaunatis - tai diena prieš jaunaties dienos pradžią, jaunaties diena ir antra jaunaties diena.
Šiuo laiku visas biolauko aktyvumas yra sutelktas augalų šaknyse. Šiuo laikotarpiu augalų geriau neliesti; jų nepersodinti, neskiepyti, nepurenti žemės apie augalus, kad nepažeisti jų šaknų. Šiuo laikotarpiu patariama naikinti piktžoles ir augalų kenkėjus, nupjauti ligų pažeistas ir nudžiūvusias šakeles, nugnybti daržovių stiebų ir ūglių viršūnėles. Šiuos darbus geriausiai dirbti ne per pačią jaunatį, o diena prieš arba po jaunaties pradžios.
Daržininkams, sodininkams ir gėlininkams verta atminti, kad yra taip vadinamos „draudžiamos" dienos, kai jokių augalų sėti ir sodinti negalima.

„Draudžiamos" dienos - tai jaunatis ir kai Mėnulis būna Vandenio bei Dvynių (bevaisiai Oro ženklai), Mergelės (bevaisis Žemės ženklas), Liūto (bevaisis Ugnies ženklas) ženkluose.
Augalus geriausia sodinti per Mėnulio pilnatį, kai augalai įgauna daugiausia gyvybinės energijos.
* Per pilnėjantį Mėnulį patariama sodinti ir sėti tuos augalus, kurie tai, kas vertingiausia, augina virš žemės: pomidorus, agurkus, žaliąsias daržoves ir kt.
* Per dylantį Mėnulį patariama sėti ir sodinti tuos augalus, kurie visa tai, kas vertingiausia, augina žemėje: bulves, šakniavaisius ir kt.
* Jei ilgai norite išlaikyti nuskintas ar iškastas daržoves ir vaisius, derlių nuimkite tuomet, kai Mėnulis dyla ir kai jis būna „bevaisiame" Zodiako ženkle.
Atsakyti
Maniskiai grudinti paseti vasario 21 d. isdygo i trecia para. Ir baklazanai taip pat. Bet taip draugiskai visi iki vieno ir vienu metu - ne vienos tuscios durpines tabletes ner thumbup.gif. Kol kas man tas grudinimas atrodo visai geras dalykas ax.gif. Tiesa, ir ne vienos "'kepures"', visi graziai islindo, jau auginasi po pora tikruju lapeliu. Paemiau paziuret ar pro tabletes apacia dar nematyt saknu - kur tau doh.gif jau lenda. Kada jus mazdaug jau perkeliat i didesnius erdvesnius vazonelius ar indelius pomidoru daigus su durpine tablete? Ar dar galima laukt kol daug saknu islys, kol kas tiik viena pagrindine matyti g.gif
Atsakyti
QUOTE(karambole @ 2013 03 02, )
Kada jus mazdaug jau perkeliat i didesnius erdvesnius vazonelius ar indelius pomidoru daigus su durpine tablete? Ar dar galima laukt kol daug saknu islys, kol kas tiik viena pagrindine matyti g.gif

Kai sėjama į substratą, tuomet pikuojama, kai tik pasirodo keli tikri lapeliai, o sėti į tabletes, galima perkelt ir skilčialapių stadijoj mirksiukas.gif
Atsakyti
gal kai ką sunervinsiu, bet šakniavaisių dienos, t. y. dabar, ne pačios tinkamiausios pomidorams
Atsakyti
Muštis norit, ar ką? bigsmile.gif Kaip jūs ten vienoj temoj netelpat, kad dar yra noras kitoj reguliuot. Man tai kyla noras žymėtis ir vėliau, kai pradės pulti ligos ar kenkėjai, baksnoti pirštuku į jūsų teisingas dienas, valandas ir minutes cool.gif
Atsakyti
aš pasėju kada unoras, (pvz jis kaip tik vakar buvo bigsmile.gif ) biggrin.gif , kai renku derlių net neatsimenu kitą kart kada sėjau blush2.gif , bet derlium niekada nesiskundžiu, čia tik mano reikalas, niekam neperšu to daryti, bet užtat kaip ramu.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 03 02, 11:08)
Kai sėjama į substratą, tuomet pikuojama, kai tik pasirodo keli tikri lapeliai, o sėti į tabletes, galima perkelt ir skilčialapių stadijoj  mirksiukas.gif

Tai kam tada isviso i tas tabletes set, taip iseina, kad po savaites jau i vazona sodint reik? Ne ne, na merginos kokia kitu patirtis, kiek toj tabletej galima pomidora , nevarginant augalo, islaikyt?
Atsakyti
Ačiū, Regila už siuntinuką, nuotaika visai dienai bus pliusinė 4u.gif
Atsakyti
Gaudvile, turiu labai žemišką pageidavimą ax.gif paaukok savo brangaus laiko, aplėk aplink pasaulį, įmesk kokių gražių, nuotaikingų pomidorinių nuorodų/nuotraukyčių - lauko lysves, šiltnamius su metrinėm pomidorų kekėm.. tiks ir iš interneto platumos, bele tik, kad žiovulys neimtų.. temoje kažkodėl baisiai nuobodus meniu...
Atsakyti
sėju tiesiai į vazonėlius 2-3 sėklas, kai sudygsta palieku stipriausią daigą, kitus nugnybu. pikuoti daigai kuriam laikui nustoja vystytis.
Atsakyti
Pasirodė šaknys ir iškart persodinau, net mintis nekilo juos ilgiau laikyti atviromis šaknimis mirksiukas.gif Laikyt tai galima tik jis gyvenimu nesidžiaugs schmoll.gif .Patirtis pirmi metai biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Čia apie tabletes
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Asta ir G: 02 kovo 2013 - 11:22