Įkraunama...
Įkraunama...

Auskarai penkiametei, ar ne per anksti?

Maniškei dar tik 3 metukai, ji labai mergaitiška, tikra puošeiva biggrin.gif
Jos grupėj yra pora mergyčių pradurtom ausim. Man apie jas papasakoja, jai gražu, bet pati sako, kad ji norės auskariukų, kai užaugs thumbup.gif Na, gal suėjus 5 m. norai pasikeis. Bet aš stengiuos akcentuoti dalykus, kurie tinkami vaikams, o kurie suaugusiems.
Tai liečia ir čipsus hihihi.gif
Papildyta:
QUOTE(ausand @ 2006 05 29, 21:12)
Kail tik prieš kelias dienas puseserė savo 5 m. dukrytei įvėrė auskarus. Auskarai buvo nipirkti senai, bet mergytė bijojo. Dabar ją įkalbėjo ir kai pradūrė ausytes, nusivedė į parduotuvę, ir leido išsirinkti ką nori ta proga. Nesuprantu tokių mamų, kurios taip nori papuošti savo mergytę, aš savo dukrai tikrai to nedaryčiau.

mastau.gif fool.gif Matyt kažkur savęs tėvai nerealizavo.
Atsakyti
O aš nematau nieko blogo, kad vaikas nori gražiai atrodyti. thumbup.gif Maniškei 5 metukai ir jos ausytėse auskariukai.Ji labai patenkinta ir džiaugiasi.Be to pati pasirinko auskariukus kokius norėjo.Aš pati atsimenu, kai vaikas buvau kaip norėjau prasidūrti ausis, bet tėvai neleido, nes nemadinga tada buvo.O taip norėjosi. verysad.gif Juk neprašo vaikas kažko uždrausto ir nežmoniško g.gif Nepykit, bet tos mamytės, kurios sako, kad man nepatinka, todėl ne, man atrodo labai savanaudiškai. blush2.gif Tai tik mano nuomonė.
Atsakyti
Bet juk vaikui labai lengva iteigti, kad tai grazu. Nu 3m. moteriskei du kartus paaiskini: kaip grazu, o kokiu auskariuku tau pripirksiu, atrodysi kaip didele. Kuri nenores? Paprasciausiai mamoms neleido tevai auskaru 12m. tai savo dukras ikalba pradurti ausis 2m. , nes jei neikalbes tai jausis savanaudiska biggrin.gif
Atsakyti
Visiškai sutinku su Agotuko ir Makos žodžiais thumbup.gif - man irgi atrodo tai kaip išsityčiojimas iš mažo vaiko doh.gif Ir tos pačios asociacijos, kai tai rusės arba čigonės blink.gif

Kai maniškė (7 metų) kažkada prieš porą metų pareiškė, kad norėtų auskariukų, nes kažkuriai mergaitei grupėje pradūrė ausis, tiesiai švieisiai pasakiau, kad auskarus normalios moterys įsiveria tik suaugusios, o mažoms mergaitėms veria tik čigonai. Vienu žodžiu išaiškinau, kad man bus gėda, kai į ją visi pirštais badys ir šaipysis ax.gif
Noras nešioti auskarus dingo...

Beje, aš manau, kad dažniausiai nori vaikams ausis badyti tos mamos, kurios dar pačios nesubrendę ir neatpratę žaisti su lėlėmis g.gif Subrendusios moterys-mamos šiuo klausimu kategoriškos, kad nereikia iš vaikų daryti kaliausių - vaikas yra vaikas ax.gif

P.S.O dėl tų kablukų...aš nepasikuklinu mamoms girdint pareplikuoti "vargšas vaikas" blink.gif blush2.gif Ir dukrai išaiškinau, kai pradeda svaigti, kad tokių norėtų, kad nuo tokių nesąmoningų batų vėliau invalidėmis galima tapti ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GARBANĖ: 07 birželio 2006 - 15:51
QUOTE(GARBANĖ @ 2006 06 07, 16:47)

Kai maniškė (7 metų) kažkada prieš porą metų pareiškė, kad norėtų auskariukų, nes kažkuriai mergaitei grupėje pradūrė ausis, tiesiai švieisiai pasakiau, kad auskarus normalios moterys įsiveria tik suaugusios, o mažoms mergaitėms veria tik čigonai. Vienu žodžiu išaiškinau, kad man bus gėda, kai į ją visi pirštais badys ir šaipysis  ax.gif

nu taip, jei aš taip pasakyčiau ant savo draugės vaiko unsure.gif blink.gif doh.gif kita vertus, vaikui niekada nemeluoju, o tai, kad visi badys pirštais ir šaipysis, - absoliutus melas! Juk vien iš šitos temos matyti, kad nemažai žmonių auskariukai mergaitėms yra gražu. jau nekalbant apie pačių penkiamečių-septynmečių nuomonę, joms gi dažniausiai tokie visokie auskariukai-karoliukai-žiedukai labai patinka biggrin.gif
esmė ta, kad man pačiai asmeniškai nepatinka, ir man įdomu, ar turiu teisę primesti savo asmeninę nuomonę vaikui, turinčiam savo asmeninę nuomonę šiuo opiu klausimu biggrin.gif
Atsakyti
Aš savo dukrai pradūriau ausis 3m.labai mergaitė norėjo.Užtikau pasislėpusia duriantis ausį su paprasta adata.Vergdavo ir prašydavo auskariukų.Nuvedėm į salona sėdėjo kaip ,,prikalta,, įšovus auskarus atsistojo pažiūrėjo į veidrodį ir tarė ačių pone.Visi juokėmės o mergaitė buvo labai laiminga.Aš manau jei mergaitė pati to prašo tai neperanksti thumbup.gif
Atsakyti
mano dukrytei jau seseri,ji jau kelis metus turi auskariukus,mazas rinkutes,jai jos netrukdo,patinka ir grazu...ir niekas JOS PIRSTAIS NEBADO,o anraip esu ne vena karta girdejusi kaip jai sake kad grazu.ir kam vaikui taip meluoti???gal kad pati saiposi is tokiu dalyku tai atrodo ir is jos vaiko juoksis...
Atsakyti
Man atrodo toks "auklejimas prigasdinant" gali vaikui tokius kompleksus ivaryti kad ajajaj.. schmoll.gif Jeigu tau nuolat kartoja "nedaryk to - visi juoksis" arba "nedaryk ano - busi labai negrazi ir visi is taves saipysis" unsure.gif Tai uzjauciu as ta mergaite.. doh.gif
Atsakyti
vaje, vaje, "KA ZMONES PASAKYS"- man tai slyksciausias visu imanomu auklejimo metodu... protest.gif
Atsakyti
Nebūtais baubais nesiruošiu savo vaikų gąsdint, bet man negražu..Tikri auskarai, žiedai ir t.t. yra moters, o ne mergytės papuošalas. Vaikui yra vaikystė... Su lėlėm, žaisliniais auskarais ir žiedais...nepatinka kai iš vaiko bandoma padaryt maža didelė dama...nesižiūri. Leliukui ir nesaugu...papildoma vieta kliuvimui.
Taigis labai džiaugiuosi, kad mano dičkė kai kalbam apie auskarus sako, kad net vestuvių proga norės žaislinių hihihi.gif Na jei iki to laiko apsigalvos labai nepyksiu hihihi.gif

O ..dvi garbanės blink.gif laugh.gif
Atsakyti
Gal ir gražu tie auskariukai svetimo vaiko ausyse. Saviškei tikrai nedursiu. Dabar jai 8 metai, sugalvojo kad nori. Pasakiau kad kai bus 16, galės pati nueiti ir prasidurti, o iki to laiko tikrai neleisiu.
Priežastis paprasta - ji dar vaikas. Laksto, siunta, duodasi, amžinai apsibalnojusi, man tik tetrūksta ausų išplėštų doh.gif
O tas vaiko noras irnesakyk.gif Taigi jos parduotuvėj visko nori, negi lygiai taip pat skubate pildyti visų užgaidų? kasdieną naujos Bratz ar Barbės, naujos suknelės ar džinsų, didelio poko čipsų ir dar didesnės porcijos ledų? Taigi ribojate. Čia lygiai tokia pati užgaida, kurią galima riboti.
Pamenu mano giminaitė nuo vaikystės norėjo auskarų, mama neleido. Kai suaugo, pašom, dar ir auskarų pati mama pripirko. Tai šita jau suaugusi mergina realizavo savo norą - 6 mėn dukrai ausis pradūrė blink.gif
Atsakyti
O as prasiduriau ausisbudama 28metu, kai buvom salone kartu su dukryte, kuriai tada buvo 5 metai, ji be galo uzsinorejo auskariuku, as sakau paskambink teveliui jei jis leis ir as leisiu ir ka jus sau manot jis sutiko, as net apstulbau. Teko pazado laikytis, nors to visai neplanavau doh.gif.

Dabar esu laiminga, nes atrodo tikrai labai graziai, nupirkom tokius maziukus, dailius auskariukus, vaikiskus, su vboruzytem, delfinukais. Jie sidabriniai, spalvoti, tikrai labai grazu. Zmones visad pagiria kokia grazi mergyte su graziais auskariukais wub.gif wub.gif wub.gif

Nematau tame nieko blogo, o vaika gasdinti cigonais, man kvaila, kazkokia sovietmecio laiku sukaustyta mastysena. Is serijos sekso ir grozio Sovietu Sajungoj nera. Keista, kad yra dar zmoniu, kurie sitaip kvailai aukleja vaikus, prisigalvodami tokiu nesamoniu blink.gif
Atsakyti