Įkraunama...
Įkraunama...

Auskarai penkiametei, ar ne per anksti?

QUOTE(GARBANĖ @ 2006 06 07, 07:47)
Kai maniškė (7 metų) kažkada prieš porą metų pareiškė, kad norėtų auskariukų, nes kažkuriai mergaitei grupėje pradūrė ausis, tiesiai švieisiai pasakiau, kad auskarus normalios moterys įsiveria tik suaugusios, o mažoms mergaitėms veria tik čigonai. Vienu žodžiu išaiškinau, kad man bus gėda, kai į ją visi pirštais badys ir šaipysis  ax.gif
Noras nešioti auskarus dingo...

Beje, aš manau, kad dažniausiai nori vaikams ausis badyti tos mamos, kurios dar pačios nesubrendę ir neatpratę žaisti su lėlėmis  g.gif  Subrendusios moterys-mamos šiuo klausimu kategoriškos, kad nereikia iš vaikų daryti kaliausių - vaikas yra vaikas  ax.gif

biggrin.gif biggrin.gif cry.gif cry.gif Ir juokinga ir verkt noris toki pasisakyma perskaicius...Nu moterele tu cia ir pavarei.....Net saviskiui perskaiciau,nesusilaikiau.Iejus i tema pamaniau kad cia normali diskusija,bet pasirodo...Pirmiausia pritaikau sau "nesubrevdusios moters"etikete,nes mano penkiamete senokai su auskarais...Beje,jei idomu,su barbem tikrai zaidziu,nes dirbu vaiku darzely.... biggrin.gif Zinai,pas mus ne viena ir ne dvi auskaruotos panelytes,bet ne vienos ir niekad negirdejau isjuoktos ar pirstais uzbadytos..........
Kaip pedagoge tau rasau-...kaliause,cigonai,badys pirstais....Ar pagalvoji miela mamye,kiek kompleksu ir baimiu gali ivaryt savo vaikam ???
Pati vaikystej turejau gera drauge,kurios mama maste panasiai kaip tamsta...Ne karta issiverkdavo draugiu rate...Uztat savo dukryte dabar augina visai kitaip....
Atsakyti
Na žiūriu daugelis labai aistringai sureagavo į mano pasisakymą rolleyes.gif
Aš tikrai turiu savo nuomonę ir gana kategorišką daugeliu klausimų ir ypač aršiai pasisakau, kai kalba eina apie grožį-stilių-saiką ax.gif

Nors sako, kad niekada nesakyk niekada, bet nemanau, kad mano vaikas dėl mano kategoriškų pasisakymų, kas yra gražu, įsivarys kompleksus schmoll.gif Kaip tik gaus puikias pamokas nuo vaikystės, už ką vėliau tik padėkos ax.gif
Sako negražu girtis, bet savo skoniu tikrai nesiskundžiu, nes vadovaujuosiu principu "gražu, tai kas paprasta ir saikinga" ax.gif
Tą ir savo dukrai kalu į galvą rolleyes.gif ...ir vaisiai jau yra - pati puikiai suvokia kaip derinti spalvas, kas prie ko tinka ir t.t

Beje, kiek teko girdėti kalbų-apkalbų aplinkui, yra žmonių, kurie žino mane tik iš matymo, tačiau žavisi mano skoniu blush2.gif Nors man iš tikrųjų visai vienodai, ką kiti galvoja, bet tikrai malonu savo adresu girdėti komplimentus ax.gif

Taip, kad nepykite 4u.gif kad išsakiau savo nuomonę ax.gif

P.S. Beje, mano vaikas turiu natūralų "papuošalą" - ilgus garbanotus plaukus, taip kad, mano manymu, kai vaikas natūraliai gražus, papildomai jo kažkuo puošti visai nereikia ax.gif
Atsakyti
zinoma tu turi turet savo nuomone, bet nereik ja kist kitiems,ir bandyt itikint kad tik ji yra teisinga.
o as abejoju ar tavo vaikas padekos. toks jausmas kad tu nieko neleidi spresti paciai.
tai ka sako kiti tai dar ne visada yra tiesa, nes zmones megsta sakyt tai ,ka zino jog nori girdeti.

o jei vaikas neturi nieko,kas butu naturaliai grazu
g.gif
Atsakyti
Dukrai tikrai leidžiu daug ką spręsti pačiai ax.gif - tik kai matau, kad nusigrybauja, pasakau "Ne" schmoll.gif , bet tas draudimas nėra paprastas ne ir viskas, bet vaikui viskas būna išaiškinama ax.gif
Atsakyti
O kodėl apsiriboti tik ausimis? Iš gimdymo namų - tiesiai į tatuiruočių ir auskarų vėrimo saloną, o ten jau kur norėsis - į ausį, į nosį, į lytinius organus, dar pora tatuiruočių kaip minimum. Juk taip gražu!!! Be abejo, nepamirškim ir makiažo. Nuo kokių dviejų metų amžiaus mergaitėms jau tikrai reikia makiažo - labai gražu. O sulaukus penkių jau būtų neblogai pradėt ir anticeliulitinį kremą bei kremą nuo raukšlių naudot. Ar baigs kada nors tėvai žalot vaikus... Gerai, kad yra dar vaikų, kurie tėvams gražūs ir be auskarų. Gaila, kad nebedaug...

QUOTE(pesimiste @ 2006 06 12, 10:48)
o jei vaikas neturi nieko,kas butu naturaliai grazu

Blogiausia, kai vaikas neturi tėvų, kuriems atrodytų natūraliai gražus. O gerai pagalvojus, jei vaikas neturi nieko natūraliai gražaus, tai, matyt - genai. Kaltinkite tik save hihihi.gif flirt.gif
Atsakyti
Visais atvejais krastutinumai negerai.Auskariukai- tai mamos atsakomybe- labai judriai mergaite auskariuku neverciau.Taip pat, kaip ir ignoruojant toki mergaites nora, gali uztikti ja pasislepusia su adata ausyj.Auskarai- mamos ir mergaites susitarimo reikalas.O forume- kazkam grazu, kazkam ne.
Tik nuomoniu skirtumai, nieko daugiau. Mamos skonis ir grozio supratimo visuma, normalumas, nenormalumas, psichine bukle nepriklauso nuo to, ar mamai grazu/negrazu auskariukai. mastau.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pupa_uoga: 12 birželio 2006 - 14:57
O kodėl tik mamos? Ar tėtis auklėjime nedalyvauja? Jo žodis nieko nereiškia?
Be to, susitarimas - tai ir atsakomybė. O atsakomybė šiuo atveju tėvų. Mažametis vaikas atsakomybės neturi. Žinau atvejį, kai paauglei buvo pradurta ausis salone, ne naminėm sąlygom, o po kelių metų teko operuoti ir nupjauti nuo ausies didelį užaugusį "mėsgalį". O jei taip atsitiktų kūdikiui, tai nežinia, kokios pasekmės. Ir išvis, tokius dalykus turi spręst pats vaikas, turintis nors kiek atsakomybės jausmo, ir tikrai ne penkiametis ar dar jaunesnis. O kodėl tada neveriate auskarų berniukams? Juk suaugę vyrai nešioja?
Atsakyti
Gerai, atsiprasau, abieju tevu.(Visgi "grozio proceduru" iniciatores dazniau buna mamos ) Veria ir berniukams, tik ju su auskariukais ne tiek daug, kaip mergaiciu.Gal todel, kad berniukai judresni ir labiau rizikuojama suplesyt ausyte.Berniukus su 1 auskariuku maciau 3.(2du 6 metu ir vienas 8)
Atsakyti
Na mūsų mažoji tikra šarkelė-viskas kas blizga yra labai gražu bigsmile.gif Grupėje yra kelios mergaitės su auskariukais, aišku ir mūsiškė kartais užsinori, bet visuomet pasikalbame, kad jai reiktų dar paaugti. Ir visai ne todėl, kad tai gražu ar negražu tėvams, tiesiog manau, kad toks sprendimas turėtų būti pačio vaiko, o kol kas ji dar negali priiminėti tokių sprendimų, nes tas kas šiandien gražu, ryt jai gali būti nepriimtina.
Atsakyti
QUOTE(Antroji @ 2006 06 12, 14:06)
O kodėl apsiriboti tik ausimis? Iš gimdymo namų - tiesiai į tatuiruočių ir auskarų vėrimo saloną, o ten jau kur norėsis...

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

Tai jau taip - tikra tiesa thumbup.gif
Kaip pinigai skonio ir stiliaus pojūčio nesuteikia, taip ir auskarai ne visada žmogų (ypač vaiką) papuošia ax.gif
Atsakyti
1. Manau, kad "kazkas vaiksto su auskarais ir as noriu"-nera priezastis pildyti uzsigeidimus vaikucio, kuris ryt pamatys dar ka nors "krutesnio"
2. Manau, kad auskarai maziems vaikmas-nepraktiska
3. nenoreciau, kad mergyte nuo mazens pratintusi prie komplimento"kokia grazi mergyte, nes su auskariukais"

Atsakyti
zinoma tu turi turet savo nuomone, bet nereik ja kist kitiems,ir bandyt itikint kad tik ji yra teisinga.

O tai lygiai taip pat nereikia kišti savos nuomonės, kad auskarai mažutėms tai jau grožio viršūnė. Nu jei negražu kažkam, taip ir pasako... Aš netoleruoju saulėgražų lukštenimo ir valgymo, tai ir pasakau dukrai - siemkos vienoj rankoj, cigaretė kitoj ir stovi turguj prekiaudama.
Jei mažų panelių ausys su auskarais asocijuojasi su čigoniukėm, taip ir sako mama. Nematau čia nieko blogo.
5 metų mergaitė auskarams, aukštakulniams ir stringams (jau teko matyti) tikrai per maža.
Atsakyti