Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikelis su klausos negalia

laurechka- matai kokie skirtingi atvejai ir požiūriai į neįgalumo apsiforminimą...aš galvoju kad reikia tai padaryt ,nes bus lengviau kai kuriose situacijose ,o vat tavo mamos atveju -toks įrašas vos karjeros nesugriovė .Bet netikiu kad neprigirdintis žmogus gali dirbti tik bibliotekoje ,juk ten žmonės kalba taip tyliai ....manau čia dar sovietiniai laikai buvo ir aplamai kaip sakydavo "pas mus nėra nei katastrofų jokių ,nei invalidų ,nei sekso ...

LiVo- tai liuks kad nereikia Bahai gaut to viso neįgalumo įrodymo.Nes galvoju ,kad tik tas reikaliukas mum nesukliudytų -juk visokių kliaučių jie ten gali prisigalvoti.
o dėl pinigų ...žinai aš nežinojau kad tiek gali mokėti blink.gif.Klausiau tavęs kiek gaunat ,jei nesunku parašyk į AŽ

Jusma -nebijok taip to tyrimo ,geriau bus matysi -kai sužinosi kas ir kaip .Tada jau galima imtis konkrečių veiksmų ir pradėti veikti .O pats laukimas ir nežinia tik sunkina situaciją console.gif
Atsakyti
QUOTE(Mantilė @ 2007 07 09, 21:07)
laurechka- matai kokie skirtingi atvejai ir požiūriai į neįgalumo apsiforminimą...aš galvoju kad reikia tai padaryt ,nes bus lengviau kai kuriose situacijose ,o vat tavo mamos atveju -toks įrašas vos karjeros nesugriovė

Na, aš dar vis mąstau, kad gal reikėjo ką tvarkyt... Net nežinau... Bet mano mama nei sesė neturi jokio neįgalumo, niekas joms net nedavė. O jei ir duotų, jos neimtų, nes tai jau būtų įrašas jų CV- neįgalus... Na, nežinau... Jos puikiai su tuo susigyvenę. Kas nežino, tai ir neįtaria kokią jos problemą turi. Tai aš manau, kad dėl to, kad daba mes su aparatukais, vaikui rašyt jau neįgalus... Nu nežinau... Gal dar nesuprantu aš ko... Gal kitaip kalbėčiau kai vaikas visai negirdėtų... Bet jis girdi, tik neprigirdi... Paskui ateity reiktų visokių pažymų, kad gali studijuot ir t.t. ... Mane tas gazdina doh.gif Pagyvensim, pamatysim kaip čia viskas bus... Susitvarkyt šį reikalą bet kada bus galima, ar ne? wink.gif
O kur bus lengviau? Neskaitant pinigėlių... Aš nesidomėjau niekuom, nes buvo laiko kai buvom LT...
Atsakyti
laurechka,klausi kur bus lengviau ..?
na paskaičiau nuorodą lengvatos, tai galimą kai ką sau pritaikyti ir pasinaudoti g.gif dėl pinigėlių aš net nežinojau kad moka ,būtume gal anksčiau susitvarkę.
dar dėl studijavimo - manau kad pasenęs požiūris ,kad tokiam vaikui neleis studijuoti.Invalido vežimėlyje vaikai studijuoja ,o čia -neleis .Na netikiu.Juk viską girdės mūsų vaikai ,kam tuos aparatus tada deda ir viskas bus gerai thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mantilė: 10 liepos 2007 - 17:39
QUOTE(Mantilė @ 2007 07 10, 16:33)
laurechka,klausi kur bus lengviau ..?
na paskaičiau nuorodą lengvatos, tai galimą kai ką sau pritaikyti ir pasinaudoti g.gif  dėl pinigėlių aš net nežinojau kad  moka ,būtume gal anksčiau susitvarkę.
dar dėl studijavimo - manau kad pasenęs požiūris ,kad tokiam vaikui neleis studijuoti.Invalido vežimėlyje vaikai studijuoja ,o čia -neleis .Na netikiu.Juk viską girdės mūsų vaikai ,kam tuos aparatus tada deda ir viskas bus gerai thumbup.gif

Na, dėl mokslų tai parašiau todėl, kad kai buvom Klinikose, prie kabineto buvo mergina, kuri atėjus pažymos buvo, kad gali studijuot blink.gif Nu nesamonė. O lengvatos manęs šiuo metu neliečia, nes ne LT gyvenu... Jei gyvenčiau LT, tvarkyčiaus ir pinigėlius turbūt... O čia dar nesidomėjau dėl šito reikaliuko... Jei kas ir priklausytų, tai reiktų dar ir čia per daktarus eit doh.gif
Atsakyti
Sveikos,
Kam įdomu, pacituoju apie išmokas neįgaliam vaikui:
Teisę gauti šalpos pensiją, turi:
neįgalūs vaikai:
sunkus neįgalumas -2 bazinės pensijos dydžio (toliau BP);
vidutinis neįgalumas - 1,5 BP;
lengvas neįgalumas, - 1 BP.

+ tėvai gauna slaugos išlaidų tikslinę kompensaciją
neįgaliems vaikams, kuriems nustatytas sunkus neįgalumas - 1 BP
neįgaliems vaikams, kuriems nustatytas vidutinis neįgalumas - 0,5 BP
Nuo 2006-07-01 bazinės pensijos dydis - 230,00 Lt.
Atsakyti
LiVo - dėkui už informaciją
Atsakyti
QUOTE(laurechka @ 2007 07 10, 18:34)
Na, dėl mokslų tai parašiau todėl, kad kai buvom Klinikose, prie kabineto buvo mergina, kuri atėjus pažymos buvo, kad gali studijuot blink.gif  Nu nesamonė.

Keista, niekada nieko panašaus negirdėjau. Bent jau Kauno kurčiųjų ir neprigirdinčiųjų centrą baigusiems nebuvo kliūčių studijuot aukštosiose mokyklose. Iš jų pasakojimų žinau. O dar girdėjau, kad netgi lengvatos yra stojant į aukštąsias. Beje, tos lengvatos, kiek girdėjau, netaikomos tada, jei neprigirdintis vaikas baigė bendrojo lavinimo mokyklą. Jei baigė specialiąją - taikomos.
Atsakyti
Labas,mergaites gal kas zino apie darzelio mokesti vaikui su neigalumo ligiu,mum nustate lengva,idomu,kaip ten su darzeliais,lyg kazkas sake ,kad 50% maziau moket,po to 100%nemokamai,gal kas tuiri informacija,pasidalinkit gossip.gif
Atsakyti
Labukas 4u.gif Aš ir vėl su klausimuku blush2.gif Ar yra kas tvarkėtės kompensaciją aparatukams? (čia tiems, kas iš savų pinigėlių pirkosi)... kokią sumą maždaug grąžina (pas mus du aparatukai)? Tam lape buvo parašyta, kad pinigai bus pervesti ne anksčiau nei po 6mėn po dokumentų gavimo. Ar tikrai? ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laurechka: 12 liepos 2007 - 14:43
QUOTE(LiVo @ 2007 07 10, 21:08)
Sveikos,
Kam įdomu, pacituoju apie išmokas neįgaliam vaikui:
Teisę gauti šalpos pensiją, turi:
neįgalūs vaikai:
sunkus neįgalumas -2 bazinės pensijos dydžio (toliau BP);
vidutinis neįgalumas - 1,5 BP;
lengvas neįgalumas, - 1 BP.

+ tėvai gauna slaugos išlaidų tikslinę kompensaciją
neįgaliems vaikams, kuriems nustatytas sunkus neįgalumas - 1 BP
neįgaliems vaikams, kuriems nustatytas vidutinis neįgalumas - 0,5 BP
Nuo 2006-07-01 bazinės pensijos dydis - 230,00 Lt.

Merginos, truputį jus suklaidinau blush2.gif nuo 2007 02 01 bazinės pensijos dydis 266 Lt .
Atsakyti
visos tik užduoda klausimukus ..o nieks neatsako ,tai aš irgi užduosiu:
ar Vilniuj yra neprigirdinčių vaikiukų darželis ? gal kas leidžiat savo atžalėles?
Atsakyti
QUOTE(Mantilė @ 2007 07 12, 22:01)
visos tik užduoda klausimukus ..o nieks neatsako ,tai aš irgi užduosiu:
ar Vilniuj yra neprigirdinčių vaikiukų darželis ? gal kas leidžiat savo atžalėles?

http://www.pagava.w3.lt/
Šitam saite rasi info, manau. Gali rašyt klausimus ar skambint, tikrai gausi visus atsakymus apie viską, kas vyksta Vilniuje.
Atsakyti