Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikelis su klausos negalia

ačiū lelija ,parašiau jiems ,lauksiu atsakymo
Atsakyti
Sveikos. Na aparatuka pirkausi pati is savo pinigeliu, kainavo apie 3000litu, valstybe man grazino, kiek pamenu apie 550litu. Aparata pirkausi pries 5 metus. O dabar kaip yra nezinau, gal kas pasikeite...

Kas klausinejo cia del bateriju, kiek laiko jos veikia, tai galiu pasakyti kad man asmeniskai baterijos issilaiko menesi laiko, perku as 13 dydzio baterijas, ir man ilgiausiai laiko "oticon" arba "ranyar" (cia galiu netiksliai parasyti si pavadinima blush2.gif ), anksciau pirkdavau amerikietiskas "activair" baterijas, labai jos ilgai eidavo, bet kazkaip jau nerandu ju keli metai savo prekybos vietose, kuriose paprastai perkuosi baterijas. Kai baterija baigiasi, tai mano aparatas ispeja apie tai "plaktuko kalimo" garsu.

Kas del mokslo aukstosiose mokyklose tai tikrai lengvatas stojant gauna tie, kurie mokinosi specialiosiose kurciuju, neprigirdinciuju mokyklose, o kurie baige normalias vidurines mokyklas, stojimo salygos vienodos, kaip ir visiems. As kaip sakiausi, baigiau normalia mokykla, ir istojau i medicinos mokykla Kaune smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Mantilė @ 2007 07 12, 22:01)
visos tik užduoda klausimukus ..o nieks neatsako ,tai aš irgi užduosiu:
ar Vilniuj yra neprigirdinčių vaikiukų darželis ? gal kas leidžiat savo atžalėles?

taip yra toks darzelis Antakalnyje. As leidziu savo berniuka, labai patenkinti. Pries tai jis lanke normalu darzeli, tai jam ten labai nepatiko, o cia labai faini ir vaikai ir aukletojos.
Atsakyti
QUOTE(Ilona2 @ 2007 07 15, 23:42)
taip yra toks darzelis Antakalnyje. As leidziu savo berniuka, labai patenkinti. Pries tai jis lanke normalu darzeli, tai jam ten labai nepatiko, o cia labai faini ir vaikai ir aukletojos.

gal gali tikslesnį adresą parašyt ? ir kaip ten sekasi jum? vaikiukai visi neprigirdintys ?
Atsakyti
rašau ir aš čia su dideliu nerimu...Vaikučiui mano problemos su ausytėm... penktadienį darė klausos tyrimus tai viena ausyte girdi 20, kita 30 procentų.... kai jam ką nors sakome tai neviską girdi, bet girdi... Tikimės kad praeis, kad klausa atsistatys...
Viskas prasidėjo kai prieš dvi savaites iš kairės ausytės pastebėjome išbėgusius pūliukus. Nulėkėm į klinikas, ten pūliukus ištraukė.Pasakė kad trūko būgnelis, kad yra uždegimas.Kita ausytė buvo tvarkoj... Po savaitės vaikui užkilo temperatūra, nors gėrėm paskirtus antibiotikus. Vėl į klinikas... Apžiūrėjo gydytoja...Sako gerklė neraudona.Sako nuo slogytės bus temperatūra ir + nuo tos ausytės... Na ką gi...Toliau geriam antibiotikus ir po dviejų savaičių nuo pūliukų išbėgimo mes vėl važiuojam į klinikas.Šį kartą pasižiūrėt kaip gija mūsų ausytė , nes mamytei kyla įtarimas kad vaikas blogai girdi... Apžiūri gydytoja ir nustato kad ir kitoj ausytėj mum negerumai..Uždegimas, sustorėjąs ausies būgnelis.Nusiunčia klausos tyrimams, rezultatai nekokie...paskyrė gerti stiprių antibiotikų...
pas savo gydytoją paprašėm siuntimo pas dar vieną ausų gydytoja- kelios nuomonės geriau nei viena. Taigi rytoj važiuojam į 3 ligoninę, o trečiadienį vėl į klinikas kartoti klausos tyrimų...Tikimės kad nervo uždegimas neprasidėjo. kad klausos tyrimai bus geresni nei aną sykį... Nors gydytoja didelių vilčių neteikė sakydama kad niekada negali nuspėti kaip pasisuks ligos eiga...
Atsakyti
Vitaliux,
labai tikiuosi ir linkiu, kad tavo vaikučiui pagytų ausytės ir klausa sugrįžtų.
Atsakyti
QUOTE(LiVo @ 2007 07 16, 20:14)
Vitaliux,
labai tikiuosi  ir linkiu, kad tavo vaikučiui pagytų ausytės ir klausa sugrįžtų.

dėkui labai. Ir aptys mes norime tikėti kad viskas bus gerai...
Atsakyti
Vitaliux -linkiu jūsų mažajam kuo greičiau pasveikti 4u.gif
o anksčiau jis viską gerai girdėdavo ? čia tik dabar toks mažas girdimumo procentas?
Atsakyti
Vitaliux, tikiuosi, kad jūsų negalavimas tik laikinas mirksiukas.gif Išsigydysit ausytes, ir klausa atsistatys...

O aš ryt skambinsiu į savo med.centrą. Radau laikrašy skelbimą, kad nemokamai tikrins klausą ir t.t. tai ryt skambinsiu pasiklaust kas ir kaip ten... Būt įdomu palygint LT daktarų ir vietinių nuomones ax.gif
Atsakyti
QUOTE(laurechka @ 2007 07 16, 22:50)
O aš ryt skambinsiu į savo med.centrą. Radau laikrašy skelbimą, kad nemokamai tikrins klausą ir t.t. tai ryt skambinsiu pasiklaust kas ir kaip ten... Būt įdomu palygint LT daktarų ir vietinių nuomones ax.gif

tai ar pasiskambinai? gal greit eisit?
Atsakyti
QUOTE(Mantilė @ 2007 07 17, 20:34)
tai ar pasiskambinai? gal greit eisit?

Prisikambinau, ale...
1. Data kuri laisva dar, man netinka, nes vaikas ta dieną pradeda į mokyklą eit...
2. Sesutė nežino, ar tas gydytojas dirba su vaikais, tai prašė paskambinti kai jis pats bus (pirmadienį) ir pakalbet su juo paciu galesiu...
tai va, tokios ir tokelės... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Mantilė @ 2007 07 16, 14:38)
gal gali tikslesnį adresą parašyt ?  ir kaip ten sekasi jum? vaikiukai visi neprigirdintys ?

Adresas yras Bistrycios 9a. Tame darzelyje man rodos yra tik viena grupe, kuria mes lankome, kalbanciu vaikuciu. Visos kitos grupes-kurtieji vaikuciai, kurie mokosi gestu kalbos. Man patinka tas darzelis, nes kaip minejau, labai fainos aukletojos, maniskis labai noriai eina i darzeli. Be to ten su jais dirba surdologopede. Mano nuomone, labai apsimoka leisti neprigirdincius vaikucius i si darzeli, nors yra nuomoniu, kad geriau jie lankytu normalius darzelius. Galbut pries mokykla ir taip.
Bet man aktualus ir kitas dalykas-gal yra tokiu mamyciu, kuriu neprigirdintys vaikai lanko normalia mokykla Vilniuje, kaip jiems sekasi?
Atsakyti