Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo birža

QUOTE(Jorinte @ 2013 03 16, 14:22)
o kodel? juk darbo birzoje bus.

Na ir kas kad bus,kad is sodros gaudineti pasalpas reikia but dirbanciai.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 03 16, 14:26)
Na ir kas kad bus,kad is sodros gaudineti pasalpas reikia but dirbanciai.

gaus. negaus tik nestumo ir gimdymo atostogu. O motinyste gaus jei bus pradirbus 12men per paskutinius 24men.
Mano panasi situacija, skambinausi i sodra.
Atsakyti
QUOTE(Jorinte @ 2013 03 16, 14:28)
gaus. negaus tik nestumo ir gimdymo atostogu. O motinyste gaus jei bus pradirbus 12men per paskutinius 24men.
Mano panasi situacija, skambinausi i sodra.

Negaus,kad iseiti i vaiko prieziuros atostogas reikalingas darbdavis,jis isleidzia i jas,o kai nera darbdavio nera kam ir isleisti.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 03 16, 15:03)
Negaus,kad iseiti i vaiko prieziuros atostogas reikalingas darbdavis,jis isleidzia i jas,o kai nera darbdavio nera kam ir isleisti.

I dekreta isleidzia darbdavys. Tai negautu tik nestumo ir gimdymo. O visa kita gautu jei turetu staza.
Atsakyti
QUOTE(Jorinte @ 2013 03 16, 15:08)
I dekreta isleidzia darbdavys. Tai negautu tik nestumo ir gimdymo. O visa kita gautu jei turetu staza.

I nestumo ir gimdimo atostogas isleidzia gydytoja,o i vaiko prieziuros atostogas isleidzia darbdavis.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 03 16, 15:57)
I nestumo ir gimdimo atostogas isleidzia gydytoja,o i vaiko prieziuros atostogas isleidzia darbdavis.

Bet turi buti dirbanti del dekreto, kad gautum pinigelius. O jei stoves darbo birzoje, tai negaus tik gimdymo atostogu, o visa kita gaus. Kalbejau ne karta su sodros darbuotojomis.
Atsakyti
Laba diena. Stoviu biržoje laukiuos 6mėn.tarpininkė siunčia viešu darbu,jinai nežino kad laukiuos,ar reikiajei pasakyti ir tada nesius ar vistiek sius g.gif . Aš tai nieko prieš atidirbti bet esu rizikos grupėje ir beje negaunu vistiek jokios pašalpos. Aišku atidirbinedama kažka gaučiau bet bijau kad nenusiustu sunkiu darbu. Tarpininkė nelabai gera pasiputus ir pn.Tiesiog noriu sužinoti ar yra kažkokios nuolaidos besilaukančioms. Jei išeičiau iš biržos tai tada prarasčiau soc.pašalpa ax.gif
Atsakyti
Nustokite ginčytis. smile.gif Negaus , jei nebus dirbanti. Turi nors vienai dienai įsidarbinti, kad turėtų darbdavį, kuris išleis ją tų abiejų atostogų (gimdymo ir vaiko priežiūros). Gali būti ir milijoną metų iki to laiko atidirbusi ir alga gali mėnesinė miljoninė būti iki to, bet, jei neturės kas ją išleidžia gimdymo ir vaiko priežiūros atostogų, tai gaus tik špygą taukuotą. Pagalvokit, juk darbdavys pildo sodrai formas kai išeina į gimdymo atostogas ir kai išeina vaiko priežiūros atostogų...Reikalingas ir prašymas darbuotojo, bei įsakymas išleisti vaiko priežiūros atostogų, be kurių Sodra net nesiruošia nieko paskaičiuoti. Vienžo doh.gif

P.s. jei ką ten Sodros telefonu kam pasakė, neverta net už gryną pinigą priimti. Nebent pasiųstumėte registruotą oficialų paklausimą ir gautumėte lygiai tokį pat pasirašytą ir užantspauduotą atsakymą (įmonės taip daro, kad turėtų garantą).
Papildyta:
QUOTE(urte1 @ 2013 03 16, 18:03)
Laba diena. Stoviu biržoje laukiuos 6mėn.tarpininkė siunčia viešu darbu,jinai nežino kad laukiuos,ar reikiajei pasakyti ir tada nesius ar vistiek sius g.gif . Aš tai nieko prieš atidirbti bet esu rizikos grupėje ir beje negaunu vistiek jokios pašalpos. Aišku atidirbinedama kažka gaučiau bet bijau kad nenusiustu sunkiu darbu. Tarpininkė nelabai gera pasiputus ir pn.Tiesiog noriu sužinoti ar yra kažkokios nuolaidos besilaukančioms. Jei išeičiau iš biržos tai tada prarasčiau soc.pašalpa ax.gif

Privalote pasakyti. O dar geriau- gauti pažymą iš gydytojos ir biržai pateikti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo egesichora: 16 kovo 2013 - 17:17
Pas mane ir panasi situacija siuo metu esu nedirbanti ir laukiuos geguzes viduryje jau i dekreta galeciau eiti smile.gif bet esu nedirbanti. darbo stazo turiu per akis taciau tiesa is tikruju tokia kad isejimo i dekreta diena turiu but dirbanti noredama gaut pinigelius. pas mane tai iseitis butu kaip ir tokia kad individualia veikla nuo balandzio registruot ir galima kam truksta stazo i prieki sodrai pamoket avansiniu mokesciu ir tada skaitysis kad dirbau isejimo i dekreta diena. na bent man taip isaiskino sodroj ir teisininkai su kuriais konsultavausi smile.gif
Atsakyti
Labas rytas,

skambinausi i sodra.
Jei nescioji stovi darbo birzoje, bet turi staza per paskutinius 24men isdirbusi 12men- gaus vaiko prieziuros atostogas. Negaus tik nestumo ir gimdymo atostogu uz 126dienas.
Esu skambinusi ir anksciau tai atsakymas buvo tas pats ( skirtingos konsultantes atsake).
Atsakyti
na va pasikeite istikruju mokejimu data bedarbio ismoka pradedama moketi nuo 20dienos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dovilasas @ 2013 03 18, 10:17)
na va pasikeite istikruju mokejimu data bedarbio ismoka pradedama moketi nuo 20dienos 4u.gif

Kaip supratau, tai net paskaiciavimu dar nematyti ane? Pas mane net nepaskaiciuota dar g.gif Kaip pereme sodra sita visa reikala, tai labai jau bardakas pasidare doh.gif
Atsakyti