Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo birža

QUOTE(ingusiia @ 2013 03 28, 10:18)
ziurint kaip isejot, jei isejot be iseitiniu ismoku, galit kreiptis is kart, jei atleido del jusu kaltes ismoka bus skiriama po 3 men. nuo isiregistravimo darbo birzoje, jei gavot iseitines ismoka bus skirta po tiek menesiu uz kiek men. jus gavot iseitines ismokas

isejau savo noru be jokiu kitu ismoku isskyrus kompensacija uz nepanaudotas atostogas ir darbo uzmokesti. tai jeigu snd oficialiai jau esu atleista nuejau i DB dave taloneli leipe ateiti uzsiregistruoti balandzio 4 d. bet man idomu ar man duos ismoka jei neiskart mane uzregistravo?
Atsakyti
QUOTE(vovere16 @ 2013 03 28, 11:22)
isejau savo noru be jokiu kitu ismoku isskyrus kompensacija uz nepanaudotas atostogas ir darbo uzmokesti. tai jeigu snd oficialiai jau esu atleista nuejau i DB dave taloneli leipe ateiti uzsiregistruoti balandzio 4 d. bet man idomu ar man duos ismoka jei neiskart mane uzregistravo?

jei jus atitinkat visas salygas ir jums priklauso ismoka tai ja ir turetu skirt, tik ar skirt ismokas dabar jau sprendzia sodra, ir ismoka pradedama skaiciuot po 8 dienu nuo isiregistravimo DB, o del uzsiregistravimo, tai tiesiog gal nebuvo laisvo laiko, ar jums cia skyre laika kada atvykt pas konsultanta?
Atsakyti
na priklausyt tai tikrai turetu nes auginau dukra iki 3 metu paskui dar nesibaigus VPA grizau i darba pradirbau 1,5 men ir isejau. siuo metu mergaitei jau yra 3 metai. Liepe ateiti tik uzsiregistruoti balandzio 4 nes nebuvo daugiau laisvo laiko.
Atsakyti
QUOTE(vovere16 @ 2013 03 28, 11:31)
na priklausyt tai tikrai turetu nes auginau dukra iki 3 metu paskui dar nesibaigus VPA grizau i darba pradirbau 1,5 men ir isejau. siuo metu mergaitei jau yra 3 metai. Liepe ateiti tik uzsiregistruoti balandzio 4 nes nebuvo daugiau laisvo laiko.

kiek supratau turit 18men darbo stazo per paskutinius 36men., tai ir skirs, prades skaiciuoti po 8 dienu kai uzsiregistruosit
Atsakyti
aciu uz atsakymus 4u.gif
Atsakyti
turet paskirt jeigu 3 metai buvo vaiko auginimo atostogos nes jos ieina i staza. taciau va kaip suzinot ar paskyre taip man ir neaisku. uzsiegistravau birzoje kovo 13 . nieko nezinau. paskirta man ta ismoka ar ne. mano konsultante sake pasakys kai ateisiu balandzio 18 , o iki tol galiu skambint sodrai. skambinu sodrai, telefonu nieko nesako. sako kai paskaiciuosim pamatysi tas bus iki balandzio galo. tai as taip suprantu kad dar kokias 3 savaites net nezinosiu paskyre ja man ar ne.
kazkoks nesusipratimas, anksciau budavo ateini pas konsultante iskart viska pasako, nu dabar kuo toliau bando cia kazka modernizuot tuo idomiau gaunas.
Atsakyti
Pas mane irgi su tuo paskyrimu visokios nesamones. Isejau su iseitine, 3 men plius atostoginiai. Nueinu i darbo birza, dave uzklausima imonei, ta nzn ka atsake.. matyt nepasake tiesiai sviesiai kad uz 3 men. Tada kazkokia komisija darbo birzoje nusprende, kad ismoka man ismoketa uz 2,1 men. Taigi, is birzos pinigus gausiu tik po dvieju menesiu sake. Tai yra nuo Sausio 4 diena. Sausio 3 ateinu i darbo birza, sako viskas pasikeite, viska moka Sodra. Taigis uzpildem prasyma elektroniniu nusiunte birza sodrai, kad paskirt ismoka nuo sausio 4. Laukiu laukiu nesulaukiu, vasari nueinu i sodra Siauliuose, jie nieko nezino, mato kad 650 turi but, liepia laukt iki menesio galo. Nueinu Kova, sako matom kad paskutinis irasas vasario 11 bigsmile.gif Taip iseina kad Sodra visgi nuo vasario 11 sumaste man skirt ismoka, t.y. 3 men iseitiniu plius savaite. Kodel ta plius savaite nzn, nuo isiregistravimo gal birzoje? Nors uzsiregistravau is kart isejus is darbo. Vnz.. mistika. O geriausiai kad dar taip ir negavau ismokos nuo tos vasario 11 biggrin.gif tai turiu vilties kad dar iki menesio galo praves, t.y. ryt paskutine diena kaip ves.. po velyku eisiu aiskintis vel is naujo doh.gif Labiausiai tai nervina kad nieko toj Siauliu sodroj nepasako, absoliuciai. Nieko nezino jie ten. Va paskutini karta atprintino ta lapa kad paskutinis irasas vasario 11, o kas tame irase tai ne pacios nezino doh.gif ar kad paskirta nuo tos dienos ar kas.. nieko nepasako nes nieko nezino ir liepia laukt menesio galo. Tai idomu ka balandi pasakys kai nueisiu, jei ryt neperves..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Raganaa999: 28 kovo 2013 - 13:01
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 03 25, 13:58)
Bedarbio ismokai tai skaitosi kaip stazas.
Daleiskim turit 2 vaikus ir vienam 3 metai,tai istojus i birza gausit bedarbio pasalpa,nes tie 3 metai iejo kaip stazas,bet jeigu turit vaika,kuriam jau kokie 6 metai 3 is ju auginot namie,tai nebegausit bedarbio ismokos,nes nuo 3-ju metu jau neieina tas vaiko auginimas.Nemoku isdestyt,bet gal suprasit smile.gif
Del antros dalies,cia jau priklausis nuo konsultantes,jeigu supratinga papuls,tai ir nesiulis darbu,bet jeigu papuls griezta,tai galiu siuliti bet kada darba,nes istojusi i darbo birza,jus turit suprasti,kad suradus jums darba,turesit kur vaika palikti.

sakykit;
jei yra du vaikai ~3m,ir 13men.Galiu stot i birza?Tai man skaiciuosis uz pirma vaika tas stazas ( bedarbio ismokai gauti)? Ar reikia laukt ,kol antrajam sueis 18men?
VPA nebuvau.Taciau pries pastojant su dicke (2008) buvau dirbusi.
Atsakyti
QUOTE(MonCheri @ 2013 03 28, 17:25)
sakykit;
jei yra du vaikai ~3m,ir 13men.Galiu stot i birza?Tai man skaiciuosis uz pirma vaika tas stazas ( bedarbio ismokai gauti)? Ar reikia laukt ,kol antrajam sueis 18men?
VPA nebuvau.Taciau pries pastojant su dicke (2008) buvau dirbusi.

Galit stot,bet nepamirskit,kad siulis darbus,kur jus mazesni vaika desit.
Atsakyti
QUOTE(ingusiia @ 2013 03 28, 10:53)
Sveikos, as tokiu klausimu, jei darbo birza isduoda darbo siulyma, ir paskambines siulomam darbdaviui tu jam netinki pagal kazkokius reikalavimus, reikia kazkokia ataskaita apie tai pateikti darbo birzai? ir jei taip tai kur ir kokia?

merginos tai ar zinot ar reikia pateikti kokia ataskaita ir kokioje formoje?
Atsakyti
sveiki, turiu jusu klausimeli. jai man paskirta mokejimas nuo 03,27d tai kada man tiketis pinigeliu balandi ar geguze? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 03 28, 17:28)
Galit stot,bet nepamirskit,kad siulis darbus,kur jus mazesni vaika desit.

Supratau, na tikiuosi kad nuo 1,5m i darzeli pateks.
Atsakyti