Įkraunama...
Įkraunama...

Žingsnis į priekį link įvaikinimo - IV

isivaikinom 4 mberniuka, jam nebuvo jokiu baimiu, mums jokio sunkumo. vaikas jau kalbantis, suprantantis, norintis svelnumo,meiles, labai buvo prieraisus nuo pat pirmu dienu, daug myluodavosi, buciuodavo... jei kas nesuprantama klausia, pasisako .. mums buvo viskas labai lengvai, nes jis pats labai svelnus ir protingas, nekele jokiu patikrinimu mums. turbut pasiseke. bet kiekvienas vaikas vis kitoks, amzius neparodo problemu dydzio.
Atsakyti
QUOTE(Amade @ 2014 08 26, 14:34)
mat kaip  bigsmile.gif  kazkaip isivaizdavau, kad visur buna rudeni ir pavasari  doh.gif

Čia Kaune pagrinde vyksta tokiu grafiku smile.gif
Atsakyti
Įsivaikinau 4 su puse metukų mergaitę. Negaliu atsidžiaugti, kad gavau būtent tokio amžiaus vaiką, nors galvojau įvaikinti mergaitę nuo 2 metų. Mergaitė gerai adaptavosi. Nors, žinoma, būna visko, bet su vaiku galima susikalbėti ir susitarti. O kaip malonu mažiausiai 5 kartus per dieną išgirsti: "Mamyte, aš taaaaaaip tave myliu!" 4u.gif
Atsakyti
Ačiū merginoms, kurios pasidalino savo patirtimi. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jumona777 @ 2014 08 31, 13:23)
Įsivaikinau 4 su puse metukų mergaitę. Negaliu atsidžiaugti, kad gavau būtent tokio amžiaus vaiką, nors galvojau įvaikinti mergaitę nuo 2 metų. Mergaitė gerai adaptavosi.  Nors, žinoma, būna visko, bet su vaiku galima susikalbėti ir susitarti. O kaip malonu mažiausiai 5 kartus per dieną išgirsti: "Mamyte, aš taaaaaaip tave myliu!"  4u.gif


Sveikinimai 4u.gif
Gal galėtume daugiau parašyti kiek ilgai laukėt. Aciu
Atsakyti
Kiek laiko užima nuo pradžios iki pabaigos? Ar yra galimybė pirma pasiimti globot, po to tvarkyt dokumentus įvaikinimui? Skaičiau kažkur, kad nuėjus į tarnybą tvarkytis dokumentu, iškart klausia ar turit kažką nusižiūrėję. Ar prieš pasiimant globot dažnai lankotės globos namuose kaip svečiai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ause makaliause: 01 rugsėjo 2014 - 10:27
QUOTE(ause makaliause @ 2014 09 01, 10:25)
Kiek laiko užima nuo pradžios iki pabaigos? Ar yra galimybė pirma pasiimti globot, po to tvarkyt dokumentus įvaikinimui? Skaičiau kažkur, kad nuėjus į tarnybą tvarkytis dokumentu, iškart klausia ar turit kažką nusižiūrėję. Ar prieš pasiimant globot dažnai lankotės globos namuose kaip svečiai?


1. Dokumentų surinkimas. Labai skubant galima ir per porą dienų. Jei gerai pamenu, tai atsipalaidavę surinkome ar ne per 2-3 savaites.

2. Mokymai. Trunka apie tris mėn. Na ir nepamirškite, kad reikia sulaukti kada jie bus (pas mus vykdavo porą kartų per metus).

3. Išvados parašymas. Yra reikalavimas per kiek laiko turi parašyti nuo mokymų pabaigos. Ar ne 24 dienos, kažkas panašaus.

4. Pasiūlymo laukimas Globai eilių nėra ir kiekvienoje savivaldybėje yra kitaip. Įvaikinimui yra, tačiau verta pasižiūrėti eilės ilgį (jis oficialiai internete skelbiamas kas mėnesį). Kai mes laukėme, eilė pasistūmėdavo po 2-3 per mėnesį.

5. Pasiūlymo gavimas/priėmimas ir dokumentų atidavimas teismui. Vėlgi. labai įvairiai. Trumpiausia - kelios dienos. Tačiau kartais tenka ir dokumentus iš naujo rinkti, arba pirmas pasiūlymas netinka, kažkas dar įvyksta. Būna įvairiai, gali trukti kelis mėn.

6. Teismo posėdis ir 30 dienų iki sprendimas įsigalioja. Vėlgi priklauso nuo konkretaus teismo užimtumo, mes laukėme gal 4 mėn. + mėnuo iki įsigalios.

Galima susiskaičiuoti kiek trumpiausiai ir kiek ilgiausiai gali užtrukti.
Atsakyti
Man vaiko laukimas šiek tiek užtruko (laukiau tinkamo pasiūlymo beveik metus), bet tai greičiau išimtis, nes kiek žinau, mano grupiokai gavo pasiūlymus po 2-4 mėn. nuo išvados gavimo. Man sekmingas pasiūlymas buvo ketvirtas, trys pasiūlymai iki jo buvo netinkami, nes siūlė mergaites su nepagydomom lygom verysad.gif . Kadangi įsivaikinau neturėdama vyro, viena auginti sunkiai sergantį vaiką tikrai nepajėgčiau... Artimieji sakė, kad turbūt man nelemta įsivaikinti, kad atsisakyčiau šios minties po tokių nesekmingų pasiūlymų... Bet aš nepasidaviau provokacijoms smile.gif . Ketvirta mergaitė buvo tikrai mano bigsmile.gif. Įsivaikinau ją prieš pusę metų ir esu laiminga mama rolleyes.gif .

Man buvo taip:

1. Dokumentų surinkimas - porą dienų.

2. Mokymai - trys mėn. Kursai prasidėjo kažkur per 2 mėn. nuo dokumentų pateikimo VTAT.

3. Išvados parašymas - ko gero išvadą gavau paskutinė grupėje, kažkur po 1,5 mėn. g.gif

4. Pasiūlymo laukimas - kaip rašiau, apie metus. Bet pirmas pasiūlymas buvo kažkur po 3 mėn.

5. Teismas - nemalonus prisiminimai, nes pasitaikė bjauri teisėja schmoll.gif . Laukiau teismo apie 1,5 mėn. (čia ne Vilniuje, o rajone). Teisė kaip kokią nusikaltelę verysad.gif . Paprašiau (raštu), kad nutartų teismo sprendimą vykdyti nedelsiant, tai išjuokė, išsityčiojo, bet galu gale vis dėlto priėmė tokį sprendimą. Tik sprendimą rašė, jeigu neklystu, 20 darbo dienų (bijau pameluoti, bet tikrai labai ilgai schmoll.gif).

Žodžiu, viskas man užtrūko vos ne 2 metus, bet pasikartosiu, čia tik mano atveju, paprastai viskas vyksta žymiai greičiau smile.gif
Atsakyti
Taigi dokumentus nunešiau į Vilniaus VTAT prieš savaitę, šiandien paskambinau, paklausiau kaip toliau. Sako, mokymai bus ne anksčiau kaip sausio mėn. Nusistebėjau, kodėl taip ilgai laukti. Atkirto (labai tinakamas žodis), kad norinčiųjų įsivaikinti daug, o grupė jau sukomplektuota. Tai žinote tada tikrai stebina, kam tie verkšlenantys straipsniai tada kaip trūksta šeimų norinčių įsivaikinti. O įsivaikinti norime porą didesnių vaikiukų. bet tai ką, palauks tie vaikiukai dar papildomą pusmetį vaiknamyje, nes kaip supratau paklausa didesnė nei pasiūla.
Atsakyti
Pareigyte, pabandykite VTAT paprašyti kursų organizatoriaus tel. numerio. Paskambinkite jam, paprašykite, yra tikimybė, kad jūs dar priims į jau sukomplektutą grupę. Į mūsų pilnai sukomplektuotą grupę papildomai priėmė mane, o vėliau dar 2 poras smile.gif
Atsakyti
keista, galvojau bus geranoriškos tarnybos... Juk tikrai nėra tiek daug tų žmonių norinčių g.gif Tie mokymai vyksta tik Kaune ir Vilniuje?
Atsakyti
Pati parasiau laiskeli i Sota, tai sake, kad vietu nera.. ir kad labai greitai grupes uzsipildo.
Atsakyti