Įkraunama...
Įkraunama...

Baklažanai, išmokim užsiaugint

Pomidoro giminaitis baklažanas - visiškai nekaloringa daržovė. Joje labai mažai angliavandenių, užtai vandens - apie 90 procentų. Maistinė baklažanų vertė labai didelė. Juose gausu mineralinių druskų, baltymų, vitaminų, karotino, yra nedidelis kiekis eterinių medžiagų, kurios suteikia aštrumo ir specifinį kartoką skonį, bei aromatinių medžiagų, kurios skatina išsiskirti virškinimo sultis, gerina apetitą.

Iš baklažanų gaminama daugybė įvairiausių patiekalų, jie valgomi švieži ir marinuoti, kepti bei troškinti su kitomis daržovėmis.

Geriausia valgyti jaunus baklažanus. Jie turėtų būti tvirti, sunkūs, jų odelė turi būti lygi, blizganti, be jokių dėmelių. Paspaudus ant žievelės neturi likti jokių įdubimų.
Neperaugęs baklažanas maistui naudojamas visas: su sėklelėmis ir minkšta žievele.
Pasimokykime vieni iš kitų užsiauginti šių lepūnų.
Atsakyti
Aš pernai auginau šiltnamyje baklažanus. Vietos liko tai sugalvojau pabandyti. O jie pasirodo visiškai nelepūs augaliukai - daug dėmesio negavo, bet vaisių nemažai buvo.
Nepatiko tik kad labai jau didelė lapija ir badosi.
Kadangi auginau pirmą kartą, tai nelabai dar mokėjau iš jų ką pasigaminti.
Tai tokie mano auginimo ypatumai.
Jei kas dar nebandė - pamėginkit, tikrai daug priežiūros nereikia(bent jau nedaugiau kaip ir visiems šiltnaminiams augalams) biggrin.gif
Atsakyti
svarbu sąlygas sudaryt. aš pernai auginau, paragauti teko, bet geru derlium pasigirti negaliu, tai šiemet nusiteikus suteikt jiems geresnes sąlygas. gaila, kad Lietuvoj skurdus sėklų pasirinkimas, o iš kitur parsisiųst anksčiau nesugalvojau. šiemet pirkau Semo "Česky rany", turėtų būt ankstyvi. Pernykščius Black beauty išmečiau. pernykščiam uždarytam forume perskaičiau, kad kai kurioms pavyko gerą derlių gaut, bet man ne. Tai kaip blogam šokėjui ir kiaušiniai trukdo, taip aš pakeičiau veislę smile.gif
Atsakyti
laba smile.gif

ir aš nusipirkau "Česky Rany", bet ne dėl to, kad kažkokie stebuklingi baklažanai būtų, tiesiog tik tokius radau biggrin.gif
Atsakyti
Aš šiemet pirmą kartą mėginsiu auginti baklažanus. Kolkas pasėtos 7 Black Beauty sėklos sudygo, paaugo ir jau dabar persodintos į didesnius vazonėlius šildosi saulėje smile.gif Kitų veislių nepirkau, tikiuosi šita duos derliaus ax.gif
Atsakyti
Labai būtų įdomu sužinoti per kiek laiko sudygo sėklos toms, kurios augino ar augina? Visgi literatūra yra viena, o realybėje kitaip dažnai būna smile.gif
Atsakyti
QUOTE(agniuu3 @ 2013 03 04, 18:08)
Labai būtų įdomu sužinoti per kiek laiko sudygo sėklos toms, kurios augino ar augina? Visgi literatūra yra viena, o realybėje kitaip dažnai būna smile.gif

na man praeitais metais sudygo gan greit 5-6 dienos. Bet sąlygos buvo geros. Pastovi temperatūra. Bet šiais metais neauginu. Praeitais metais užaugo tikrai gražūs daigai. Tačiau vaisių nemezgė. Nesiterliosiu. Jų vietą šiais metais užims čiliukai biggrin.gif gal kitais metais vėl kokį daigiuką pabandysiu. O gal........ gal ir nereikia nuleist rankų 4u.gif
Atsakyti
Jaučiu reikia pabandyti pasėti keletą sėklų. Turiu pakelį nusipirkus šiemet, tai tikriausiai dėl įdomumo pasėsiu šiandien ar ryt. smile.gif Jei neužaugins vaisių šią vasarą tai daugiau jaučiu nesiterliosiu. Geriau tada pomidorai, paprikos, čiliai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(agniuu3 @ 2013 03 04, 18:08)

ir man greitai sudygo smile.gif sėti vasario 19 d. , dabar jau 2-3 cm daigeliai.
Atsakyti
Man isdygo i trecia para, bet as juos kaip ir pomidorus grudinau 5 d. Mano veisle - Korol Sibiri, rusiski, l. ankstyva, atspari nepalankioms sal., veisle. Bandysiu auginti pirmus metus, tai idomu ar pasiseks.
Atsakyti
sveikos,
labai idomu ar cia nuo veisles priklauso ar kaip ?

2 metus bandziau su jais zaisti
man sudygo graziai , persodinau i siltami ir jie ten bujojo su didziuliais lapais , daug zydejo , lyg ir mezgesi , bet vaisiu neuzaugino . salia augo pomidorai

labai idomu kaip kiti juos uzsiaugina , nes mes labai megstam baklazanus ,o jie nepigus
Atsakyti
QUOTE(jolitamaria @ 2013 03 05, 08:58)
2 metus bandziau su jais  zaisti
man sudygo graziai , persodinau i siltami ir jie ten bujojo su didziuliais lapais , daug zydejo , lyg ir mezgesi , bet vaisiu neuzaugino . salia augo pomidorai

skersvėjo jiems reikėjo smile.gif Na, o kad pomidorai augo šalia, tai nieko, jiems panašios sąlygos patinka. Pas mane visad kartu auga.
Papildyta:
QUOTE(karambole @ 2013 03 05, 08:58)
Mano veisle - Korol Sibirii

kai pradės derėti, įmeskit foto smile.gif Labai norėjau šitų baklažanų, bet šiemet negavau sėklų. Įdomu, ar jie tokie ir bus, kaip aprašymas žada smile.gif
Atsakyti