Įkraunama...
Įkraunama...

Baklažanai, išmokim užsiaugint

Pernai bandziau: labai graziai sudygo, graziai augo, dar graziau sviesiai violetiniais ziedais zydejo biggrin.gif Tik vat valgyti nieko nedave sad.gif
Atsakyti
QUOTE(ptashka @ 2013 03 05, 12:35)
Pernai bandziau: labai graziai sudygo, graziai augo, dar graziau sviesiai violetiniais ziedais zydejo biggrin.gif Tik vat valgyti nieko nedave sad.gif

pas mane tas pats buvo. Bet žiedelių grožis tai taip...... va mano praeitų metų:

http://www.public.fo...0011.html#media

jie pas mane augo tuneliuky ir buvo atidenginėjami visai dienai, tai nežinau kodėl jie nemezgė. va pas mano giminę atidaviau pora daigelių. Tai jau ten atrodo sąlygos jiems buvo nulinės. Žolės apžėlė, pomidotai apaugo aplink. Net nepatyt jų buvo. O užmezgė po vaisių. Va taip va. Gal mažiau kaip tik priežiūros jiems reikia? arba gal šiek tiek [pavėsis neprošal?
Atsakyti
Jeigu išdygs, tai bandysiu augint tarp pomidorų šiltnamyje kelis augaliukus. Šioks toks pavėsis turėtų būti, o ir vietos taip neužims daug smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ptashka @ 2013 03 05, 12:35)

pas mano pazistama baklazanu derlisu pastoviai geras . ji patare sodinant i duobeles nepagailet tokiso trasos - zuvu miltu .

is bandziau ir as pernai - labai didziuliai ,pats augalas graziai atrode , bujojo , zydejo ,o vaisiu nemezge .

gal juos ten apdulkint reik ar dar yra kazkokia ''nematoma'' priezastis
Atsakyti
Šiek tiek info iš rusiško puslapio. tai gerokai prieštarauja kai kurioms čia išssakytoms nuomonėms, bet šie žodžiai priklauso profesionalei, auginusiai 40 rūšių. Baklažanai gerai perneša karštį, bet sunkiai perneša temperatūrų kaitą. Jie geriau auga su pipirais ir agurkais, nei su pomidorais, nes reikia kitokio mikroklimato. Baklažanai mėgsta šviesą, sausą orą ir drėgną dirvą ir nemėgsta skersvėjų. Optimaliausia temperatūra 25-28 laipsniai, kai būna karščiau reikia pridengti šiltnamį lengva medžiaga ar neaustiniu pluoštu. Nuo drėgmės dirvoje trūkumo nukrenta žiedai ir vaisiai. Laistyt tik šiltu vandeniu 20-25 laipsnių, jei nekaršta kartą per savaitę, kad sudrėktų 20 cm gylio dirva. Kai veda vaisius - 2 kartus per savaitę, jei karšta - dažniau. Laistyt dirvą ištisai, ne tik po augalais, lapų nešlapint. Laistoma tik rytais, po to mulčiuojama ir reguliariai vėdinama. Per didelis oro drėgnumas kenkia apsidulkinimui ir padeda atsirast grybinėms ligoms. Kenksminga temperatūra aukščiau 35 ir žemiau 15 laipsnių. Apsiniaukusiu oru nevėdint, nakčiai šiltnamį visada uždaryt. Jei karštą dieną palaisčius vis tiek per karštą, laistyt takus. Tręšiami 3-5 kartus per sezoną. Pirmą kartą 2-3 savaitės po persodinimo į šiltnamį. geriau mineralinės trąšos, nes organinės trąšos skatins augimą, o ne derlių. teisingai prižiūrint baklažanas užaugina 5-20 vaisių, bendras derlingumas 1,5-2 kg nuo augalo.
Atsakyti
Na čia tai daug geros informacijos. Labai manau pravers visoms kas domisi smile.gif
Atsakyti
Mano baklažanai . Pernai nesodinau tik užpernai, bet nesisekė, buvau supykus ax.gif , bet vėl noras šiemet išlindo blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2013 03 12, 13:55)
Šiek tiek info iš rusiško puslapio. ...

ačiū 4u.gif Įdomu buvo paskaityt. Tik aš be skersvėjo šiltnamio per karščius niekaip nesugebu atvėsint. Nepadeda nei plėvele aptraukimas, nei laistymas. Jei nepakeliu plėvelės, sterilizuojasi ir baklažanų, ir pomidorų žiedai.
Papildyta:
QUOTE(Juračiuks @ 2013 03 12, 20:20)
Mano baklažanai

nemažai turit smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 03 12, 21:44)

nemažai turit  smile.gif

Buvo dar daugiau, bet keli šalčio gavę nusipaipaliojo (vyras orlaidę paliko atidarytą) , tai liko, turbūt. Aišku, tiek nereiks, bet iki kol reiks sodinti šiltnamin neaišku kiek išliks
Atsakyti
QUOTE(Juračiuks @ 2013 03 12, 21:03)
bet iki kol reiks sodinti šiltnamin neaišku kiek išliks

tai kad jie be problemų auga. Manau, kad išliks tiek, kiek ir yra smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 03 12, 22:09)
tai kad jie be problemų auga. Manau, kad išliks tiek, kiek ir yra  smile.gif

AČIŪ už gerą žodį 4u.gif
Atsakyti
na ir mano šiltnamy didžiausia problema karštis. būna, kad ir 40 pasiekia. kažką reikia sugalvot, kad baklažanams įtikt g.gif
O skersvėjį ta profesionalė įvardija kaip abu atvirus galus.
Atsakyti