Įkraunama...
Įkraunama...

Baklažanai, išmokim užsiaugint

QUOTE(Paladė @ 2013 03 13, 08:01)
O skersvėjį ta profesionalė įvardija kaip abu atvirus galus.

va būtent toks pas mane ir būna smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mamukas71 @ 2013 03 03, 08:21)
Aš pernai auginau šiltnamyje baklažanus. Vietos liko tai sugalvojau pabandyti. O jie pasirodo visiškai nelepūs augaliukai - daug dėmesio negavo, bet vaisių nemažai buvo.
Nepatiko tik kad labai jau didelė lapija ir badosi.
Kadangi auginau pirmą kartą, tai nelabai dar mokėjau iš jų ką pasigaminti.
Tai tokie mano auginimo ypatumai.
Jei kas dar nebandė - pamėginkit, tikrai daug priežiūros nereikia(bent jau nedaugiau kaip ir visiems šiltnaminiams augalams)  biggrin.gif

reiks man pabandyti šiais metais mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2013 03 12, 13:55)
Šiek tiek info iš rusiško puslapio. tai gerokai prieštarauja kai kurioms čia išssakytoms nuomonėms, bet šie žodžiai priklauso profesionalei, auginusiai 40 rūšių. Baklažanai gerai perneša karštį, bet sunkiai perneša temperatūrų kaitą. Jie geriau auga su pipirais ir agurkais, nei su pomidorais, nes reikia kitokio mikroklimato. Baklažanai mėgsta šviesą, sausą orą ir drėgną dirvą ir nemėgsta skersvėjų. Optimaliausia temperatūra 25-28 laipsniai, kai būna karščiau reikia pridengti šiltnamį lengva medžiaga ar neaustiniu pluoštu. Nuo drėgmės dirvoje trūkumo nukrenta žiedai ir vaisiai. Laistyt tik šiltu vandeniu 20-25 laipsnių, jei nekaršta kartą per savaitę, kad sudrėktų 20 cm gylio dirva. Kai veda vaisius - 2 kartus per savaitę, jei karšta - dažniau. Laistyt dirvą ištisai, ne tik po augalais, lapų nešlapint. Laistoma tik rytais, po to mulčiuojama ir reguliariai vėdinama. Per didelis oro drėgnumas kenkia apsidulkinimui ir padeda atsirast grybinėms ligoms. Kenksminga temperatūra aukščiau 35 ir žemiau 15 laipsnių. Apsiniaukusiu oru nevėdint, nakčiai šiltnamį visada uždaryt. Jei karštą dieną palaisčius vis tiek per karštą, laistyt takus. Tręšiami 3-5 kartus per sezoną. Pirmą kartą 2-3 savaitės po persodinimo į šiltnamį. geriau mineralinės trąšos, nes organinės trąšos skatins augimą, o ne derlių. teisingai prižiūrint baklažanas užaugina 5-20 vaisių, bendras derlingumas 1,5-2 kg nuo augalo.

autorė vargu ar tikrai augino kartu su agurkais,nes agurkai juk augtų dregnoj oro apkinkoj,ir ,kaip čia buvo mineta,baklažanai sirgtų grybinem ligom. Pernai šia pastabą dar pavasarį paskaičiau,ir patikrinau doh.gif Augo baklažanai agurkams skirtam šiltnamio gale ir ištisai rudavo ir žuvo vis kiti lapai. . Užaugino vieną didelį ir ankstyvą vaisių. Tai buvo antri pažinties metai,pirmais sodinau pomidorų gale,kaip tik arčiau durų. Laisčiau,aisku,dažniau,nei pom. vaisių buvo nemažai,bet vis tik gaila del tokio derliaus atimti lysves galą iš pomidorų schmoll.gif
Šiemet iš likusių senų seklų išlindo vienas daigelis,pasimetė tarp paprikų ir čilių,bet jau dabar yra atpažintas del aktyviai pradejusių apvaleti ir dideti lapų smartass.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amarrile: 13 kovo 2013 - 15:28
vienas didelis vaisius nuo vieno krūmo tai nėra mūsų siekiamybė, tiesa mirksiukas.gif Aš pernai su agurkais auginau, tai irgi buvo tik po vieną ant krūmo. Dėl to ir suku galvą, kaip toliau elgtis g.gif
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2013 03 13, 15:27)
vienas didelis vaisius nuo vieno krūmo tai nėra mūsų siekiamybė, tiesa  mirksiukas.gif Aš pernai su agurkais auginau, tai irgi buvo tik po vieną ant krūmo. Dėl to ir suku galvą, kaip toliau elgtis  g.gif

auginti,kaip saintlina mokino,arti durų,kad gautų skersvejo,pameginti lauke,tuneliuke. Kitais metais meginsiu pati,šiemet nera salygų plačiai daržininkystei smile.gif
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2013 03 13, 15:33)
auginti,kaip saintlina mokino,arti durų,kad gautų skersvejo,pameginti lauke,tuneliuke. Kitais metais meginsiu pati,šiemet nera salygų plačiai daržininkystei  smile.gif

tuneliukas irgi variantas. šiemet jau paprikas ir pipirus išboginu į tuneliukus, tik aukštaūgius šiltnamy palieku, tai gal ir baklažanams trečią suręst g.gif
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2013 03 13, 15:23)
autorė vargu ar tikrai augino kartu su agurkais,nes agurkai juk augtų dregnoj oro apkinkoj,ir ,kaip čia buvo mineta,baklažanai sirgtų grybinem ligom.

va man irgi keista pasirodė dėl tos kaimynystės su agurkais. Tik aš niekad neauginau jų kartu, tai nieko negaliu sakyti. Bet lietuviškuose puslapiuose tikrai skaičiau, kad baklažanai su pomidorais panašių sąlygų reikalauja. Na, bet visa patirtis yra įdomi smile.gif
Bandysiu šiemet ir aš tuneliuką, nes baklažanų turiu daug, šiltnamy gaila vietą iš pomidorų atimt smile.gif
Va kokie mano pirmi sėtieji baklažaniukai

user posted image
Atsakyti
Sveikos,

As siemet pima kart darzininkausiu savarankiskai smile.gif ir turbut jau ta liga darzo man isimete, nes visko noriu ka pamatau doh.gif va ir baklazano man prisireike. Ziuriu, kad siandien tinkama diena juos sėti, tai turiu klausima: ar ju seklas reikia mirkyt, ar galima tiesiai i zeme seti? ir ar ne per velu dabar?
Atsakyti
QUOTE(Serenija @ 2013 03 13, 16:20)
ir ar ne per velu dabar?

vėloka jau.. Juos reik gerokai anksčiau sėti.
Bet jei turit noro, galit bandyt smile.gif Derliaus turėtumėt sulaukt, tik gerokai vėliau. Aš sėklų nemirkau, bet Jūs gal pamirkykit šiek tiek, gal greičiau sudygs. O kokias sėklas turit?
Atsakyti
Merginos, auginu vazoninius baklažanus. Tokius mažiukus, dryžuotus. Sakykit, ar jiems patinka persodinimai? Jau turėčiau persodint į didesnį vazonėlį, bet nežinau, ar kaip pomidorams porą kartų sveika persodint, ar iš karto kišt į tokį, kuriame ir gyvens jie iki savo gyvenimo pabaigos? g.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 03 13, 16:27)
vėloka jau.. Juos reik gerokai anksčiau sėti.
Bet jei turit noro, galit bandyt  smile.gif  Derliaus turėtumėt sulaukt, tik gerokai vėliau. Aš sėklų nemirkau, bet Jūs gal pamirkykit šiek tiek, gal greičiau sudygs. O kokias sėklas turit?

Kažin,kaip su ta informacija ant pakelių g.gif Štai ant Bonica h pakelio parašyta seti 4-5 menesį g.gif
Atsakyti
As baklazanu superinio derliaus sulaukiau tik pirmais bandymu metais... Auginau tuneliuke juos-man sociai buvo 6 daigu smile.gif Kitais metais buvo snipstas... Bet velgi-ta vasara buvo karsta, naktys siltos... tuneliukas visuomet buvo atidengtas... Pernai pasodinau i siltnami-tik zydejo-ne vieno uzsimezgusio nebuvo. Siemet vel auginsiu-tik tuneliuke.
Atsakyti