Įkraunama...
Įkraunama...

Baklažanai, išmokim užsiaugint

galvojau ir aš į tuneliuką sodint, bet tuneliuke nei paprikos visos nesutilpo. Pasirodo, plėvelė per trumpa turimam daigų kiekiui biggrin.gif Be to, pagalvojau, kad aukštoki tie baklažanai užauga, gal galvas jiems tuneliukas spaus, tai ir sukišau galų gale visus į šiltnamį.
Tik koloradas tai jau iš proto veda doh.gif Jaučiu, galvosiu apie kokią nors palapinę iš agroplėvelės jiems unsure.gif
Atsakyti
po savaitės jau bus galima valgyti smile.gif

user posted image
Atsakyti
wub.gif kazkas nerealaus cool.gif
Atsakyti
Kaip grazu smile.gif

Ir greit skanu bus smile.gif

Mano dar net nezydi , stovi jau seniai su pumpurais.

Labai daug pazasteliu leidzia , ar reik jas paskabyti ? Gal tada sutelk demesi i ziedus ir vaisius ?
Atsakyti
aš iki šiol maždaug tris šakas palikdavau, kitas pažastėles išskindavau. Ir šiemet panašiai skabau.
Atsakyti
Puikiai pasirinktos veisles ir dar turbut ankstyva seja buvo ?

Pabandysiu ir as kokias 3 pazasteles tik palikti. O su jom kaip su pomidorais , nuskabyti palikus koki 1 cm ,kad neataugtu ?
Atsakyti
QUOTE(jolitamaria @ 2013 05 27, 09:20)
Puikiai pasirinktos veisles ir dar  turbut ankstyva seja buvo ?
Pabandysiu ir as kokias 3 pazasteles tik palikti. O su jom kaip su pomidorais , nuskabyti palikus koki 1 cm ,kad neataugtu ?

po teisybei tai net nebepamenu, kada aš juos sėjau.. ax.gif Ankstokai, žinoma. Tik čia turbūt daugiau veislė lemia, nes panašiu laiku sėtos skirtingos veislės labai skiriasi savo dydžiu ir augimo tempais.

Ne, šituos skabau iki pat pagrindo. Kad kitaip gal nelabai ir išeitų, ne taip lengvai skabosi jie kaip pomidorai.

Atsakyti
Jatau koks grožis, net seilė nutyso smile.gif
Žiūriu į foto -apatinius lapukus nuskinate?
Atsakyti
Apatiniai tokie gelstelėję buvo, be to, ir žemę lietė - nuskyniau. Ko gero, visiems.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 05 27, 10:24)
po teisybei tai net nebepamenu, kada aš juos sėjau..  ax.gif  Ankstokai, žinoma. Tik čia turbūt daugiau veislė lemia, nes panašiu laiku sėtos skirtingos veislės labai skiriasi savo dydžiu ir augimo tempais.

Ne, šituos skabau iki pat pagrindo. Kad kitaip gal nelabai ir išeitų, ne taip lengvai skabosi jie kaip pomidorai.

kokia veislė tavo šių gražuolių baklažanų? ar tik ne iš sodui.lt pirkta? aš jų paprikos turiu. Tai jie kitus daigus ženkliai lenkia viskuo - kiekiu užmegztų paprikų ir dydžiu. Vakar pažiūrėjau kad jau paprikos kaikurios tokio dydžio kad pradės tuoj nokti blink.gif toks vaizdas kad anksčiau už pomidorus bus, dar taip man nebuvo biggrin.gif
šiais metais baklažanų nė neauginu. Praeitais metais bandžiau black beauty tai man nepavyko doh.gif , nenorėjo užmegzti vaisių. Porą daigelių buvau kaiman išvežus tai po 1 baklažaną sunokino daigas. Nusivyliau ir šiais metais neturiu, net šiek tiek gaila pasidarė pamačius tokius vaizdus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Avijacija @ 2013 05 27, 10:20)
kokia veislė tavo šių gražuolių baklažanų? ar tik ne iš sodui.lt pirkta? aš jų paprikos turiu. Tai jie kitus daigus ženkliai lenkia viskuo

aha, būtent iš ten konkrečiai šita. Madona vadinasi.
Tiesa, turiu dar ir baklažanus Fioletovoje Čudo, rusiškas hibridas. Tai jie nedaug atsilieka nuo Madonų. Jau po du baklažanus kiekvienas auginasi, tik mažesnius.
Kaip rašiau, šiųmetiniams baklažanams nusispjaut į karščius ar vėsą ar dar kokias negeroves - nė vieno žiedo nenumetė. Kaip žiedas - taip užuomazga.
Atsakyti
na tai ką kitiems metams taipom pinigus ir perkam toliau iš tų sodų smile.gif dar brokolius jų turiu, žiūrėsiu kokie bus. Bet kolkas man jų sėklos tikrai patinka. Na ta prasme veislės - tokios derlingos ir nereikalaujančios cackų pacackų smile.gif
Atsakyti