Įkraunama...
Įkraunama...

Baklažanai, išmokim užsiaugint

na manieji labai uoliai eme vytis saintlinos doh.gif jau net nebezinau kaip juos ramstyti. irgi kopustiniu lapu prisiaugino...
kazin, gal po poros dienu jau galima juos i siltnami isnest grudintis? dar kita naktis vesi, bet paskui jau atslis. nenoreciau nesiot pirmyn atgal g.gif
Atsakyti
Ar paliekat jau nakvoti baklažanus šiltnamyje? Kada planuojat jau sodinti į nuolatinę vietą?
Atsakyti
QUOTE(NERA @ 2014 04 22, 15:07)
Ar paliekat jau nakvoti baklažanus šiltnamyje? Kada planuojat jau sodinti į nuolatinę vietą?

balkone nakvoja, o į šiltnamį rizikuoja sodinti tik labai didelius daigus, kurie jau prašosi sodinami. o jei dar ne per dideli, tai ko skubėt g.gif, šalnos dar gali būt.
Atsakyti
QUOTE(NERA @ 2014 04 22, 15:07)

maniškiai jau nuo šeštadienio šiltnamy. Persodinau į trilitrinius vazonus. Žydi jau.. Būčiau jau ir išsodinus, bet vietos nėr. Pilnas šiltnamis dėžių su daigais, jau kojos nėr kur pastatyt, o antras dar be plėvelės. Jei savaitgalį užtrauks plėvelę, paskirstysiu ūkį ir sodinsiu jau ir baklažanus.
Atsakyti
mano irgi nuo sestadienio jau nakvoja, bet ryt poryt gal nesiu namo, nes zema temperatura naktimis zada g.gif jei kitur netoli minuso, tai pas mane jis tikrai bus verysad.gif kada sodnisi net nezinau, nes nesutvarkytas dar darzas- neturiu tuneliuko...
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2014 04 22, 19:45)
mano irgi nuo sestadienio jau nakvoja, bet ryt poryt gal nesiu namo, nes zema temperatura naktimis zada g.gif jei kitur netoli minuso, tai pas mane jis tikrai bus verysad.gif  kada sodnisi net nezinau, nes nesutvarkytas dar darzas- neturiu tuneliuko...

mano tuneliukas jau vietoj stovi, ale tikrai be gegužės vidurio nesodinsiu.
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2014 04 23, 07:31)
mano tuneliukas jau vietoj stovi, ale tikrai be gegužės vidurio nesodinsiu.

vajetau unsure.gif geguzes vidury as jau ju nepakelsiu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2014 04 23, 07:51)
vajetau unsure.gif geguzes vidury as jau ju nepakelsiu g.gif

tai gal jūsiškiai prie namų, gal uždengt-nudengt kasdien galit smile.gif
aš kol neišvažiuoju pastoviai nakvot į sodybą, tai jų nevežu. Pomidorai gali pagyvent vieni kelias dienas, o tuos lepūnus tai naktimis gegužę dar uždaryt reikia.
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2014 04 23, 07:56)
tai gal jūsiškiai prie namų, gal uždengt-nudengt kasdien galit smile.gif
aš kol neišvažiuoju pastoviai nakvot į sodybą, tai jų nevežu. Pomidorai gali pagyvent vieni kelias dienas, o tuos lepūnus tai naktimis gegužę dar uždaryt reikia.

prie namu, bet pas mane tokia salcio skyle- salnos ilgai uzsibuna verysad.gif
Atsakyti
Pas saintliną žydi, vobla tuoj nebepakels. Turiu įtarimą, kad mano labai mažučiai g.gif Einu dar pasiskaitysiu kaip dažnai juos lieti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo NERA: 23 balandžio 2014 - 10:02
QUOTE(NERA @ 2014 04 23, 10:02)
Pas saintliną žydi, vobla tuoj nebepakels. Turiu įtarimą, kad mano labai mažučiai g.gif Einu dar pasiskaitysiu kaip dažnai juos lieti smile.gif

drėgmę mėgsta, bet jei lapai stati, tai pakankamai liejat. jei būtų per mažai drėgmės, tai iš karto vysti pradeda, bet palaisčius atsistato.
o dėl dydžio tai nereikia pergyvent, dar tik balandis, užaugs.
Papildyta:
beje, šiąnakt lauke ir balkonuose nepalikit:
Ateinančią naktį anticiklono rytiniu pakraščiu mūsų kraštų link besileidžiantis šaltesnis oras lems staigesnį temperatūros kritimą, iki ryto oras atvės iki 1–6 laipsnių šilumos, kai kuriose vietovėse numatomos šalnos iki 3 laipsnių šalčio. Rytoj dieną sulauksime vos 10–15 laipsnių šilumos.
paskui teks prašyt pertekliaus
Atsakyti
QUOTE(NERA @ 2014 04 23, 10:02)
Einu dar pasiskaitysiu kaip dažnai juos lieti smile.gif

kai žemė išdžiūna, tada ir liejam smile.gif Kaip Modeen minėjo, baklažanai iškart lapus nukabina, kai drėgmės trūksta, nepamatyt neįmanoma.
Atsakyti