Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas 18 tema

Vieną pavasarį buvo svogūnų sėjinukų deficitas, pirkau Norfoj bele kokius. Užaugo dideli, skanūs. Tik tiek, kad sėkla skirtingų svogūnų ir derlius buvo skirtingų, vieni dideli ir apvalūs, kiti plokšti, treti siauri ir į ūgį pasinešę. Nusipirkus parduotuvėj, svarbu iki išsodinimo laikyti nežemesnėje nei + 10C temperatūroje, antraip sužydi greit.

Laiškams auginu daugiagalvius, vienus atskyrus palieku sėklai, kitų laiškus vartojam. Šių svogūnų laiškai delikatnesni. O norint užsiauginti vien laiškus formuojančius anksčiau, reiktų namie pasisėt ir prieš tai sėklas pamirkius gana karštame vandeny, kieta sėklos luobelė suminkštėja ir greičiau, vienodžiau sudygsta 4u.gif
Atsakyti
Aš šiemet būtent daugiagalvius sodinsiu dėl laiškų.Man patys skaniausi jų laiškai thumbup.gif
Atsakyti
Aciu Gaudvile uz patarimus, niekada nebuvau girdejusi apie seklu mirkyma karstame H2O bigsmile.gif butinai ismeginsiu ir si patarima uzrasinen isitrauksiu 4u.gif beje kokia seklas daugiagalviu svogunu sejate, seciau kovo 15 d. su likuciu kitu pomidoru seklu, kaip tik zadu ZS nuvaziuoti pasizvalgti 4u.gif .
Atsakyti
daugiagalviai iš kaimynės ir sėjinukai. Sėklomis - askaloniniai. Tačiau ir vėl, jei nebus laikomasi svogūnų auginimo technologijos, tai ir vėl nebus derliaus. Reikia peržiūrėt, kurioj vietoj klaidos daromos 4u.gif
Atsakyti
Dėl ankstyvųjų svogūnų laiškų aš turiu pasisodinusi įvairių daugiamečių svogūnų. Vakar apžiūrėjau, vieni jau lenda iš žemės, apie 3 cm. Dabar dar uždengiau plėvele, kad šilčiau būtų smile.gif . Nebereikia vargti su sodinimais ant palangių, ten ir taip užtenka visokio gėrio. mirksiukas.gif
Atsakyti
supratau Gaudvile, perkraciau atminti, bet aplinkui niekas daugiagalviu neuagina jau, anksciau anyta turedavo bet jau kuris laikas ir ji neaugina; pamenu kazkada yra berods saintlina ar madmuazele siuliusi, gal sakau merginos symet tures pertekliaus mielai nupirkciau ech smile.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2013 03 12, 08:50)
supratau Gaudvile, perkraciau atminti, bet aplinkui niekas daugiagalviu neuagina jau, anksciau anyta turedavo bet jau kuris laikas ir ji neaugina; pamenu kazkada yra berods saintlina ar madmuazele siuliusi, gal sakau merginos symet tures pertekliaus mielai nupirkciau ech smile.gif

MAno gautieji is Saintlinos visi pernai zydejo... Matyt pagadinau laikydama rusyje. Siemet jau nebeturiu sodinuku verysad.gif Turiu tokius nedidelius, raudonai violetinius, bet nedaug ju... Pati vis dar dauginu juos. Bet kazi ar cia apsimoketu sodinukus siuntineti ax.gif Pabandykit kur turguje paieskoti pas bobulytes smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madmuazele: 12 kovo 2013 - 08:56
QUOTE(georgiana @ 2013 03 12, 08:50)
pamenu kazkada yra berods saintlina ar madmuazele siuliusi, gal sakau merginos symet tures pertekliaus mielai nupirkciau ech smile.gif

kažkada tikrai siūliau, bet nelabai kam reikėjo smile.gif Šiemet kaži ar turėsiu pertekliaus, nes nelabai gerai jie šiemet laikėsi, daug išmesti reikėjo.
Atsakyti
Su daugialiszdžiais ir pas mane problema - sunkokai žiemojo ir kažkodėl auga prastokai g.gif
Atsakyti
QUOTE(Para @ 2013 03 12, 08:47)
Dėl ankstyvųjų svogūnų laiškų aš turiu pasisodinusi įvairių daugiamečių svogūnų. Vakar apžiūrėjau, vieni jau lenda iš žemės, apie 3 cm. Dabar dar uždengiau plėvele, kad šilčiau būtų  smile.gif . Nebereikia vargti su sodinimais ant palangių, ten ir taip užtenka visokio gėrio.  mirksiukas.gif

Tai su ankstyvais tai taip,bet vasarą man jie neskanūs schmoll.gif nebent pasisėt kokį birželį ar liepą,kad jaunučius valgyt.
O daugiagalvių laiškai būna ploniukai palyginus, ne per kieti ir skanūs. Gavau sėjinukų iš tetulytės savo thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alekto: 12 kovo 2013 - 09:17
Laba diena 4u.gif
Vasara labai noreciau skaniu zirniu, gal galit patarti kokios veisles nusipirkti? Praeitais metais pirkau maximoj, deja pavadinimo nepamenu, bet lb nusivyliau...turejo buti aukstaugiai, saldus, o isaugo neauksti, ankstys nedidukes ir skonio belenkokio... unsure.gif
Atsakyti
Laba diena visoms 4u.gif

noriu prisijungti prie jūsų temos 4u.gif skaitau skaitau kaip apsėsta, iki skaitymo maniau, kad užsiveisti daržą paprasta, o kuo toliau, tuo labiau atrodo, kad reikia žymiai atsakingiau į tai pažiūrėti g.gif
aš - būsiu naujai iškepta daržininkė, nėra ni metų kaip gyvenam naujam name. mažai žemės, bet galiniam kieme esu pasilikus vietos daržui. beskaitydama temas supratau ir labai gailiuosi, kad nepastatėme šiltnamio iš rudens verysad.gif o dabar dar ten pilna sniego .. šalia jo bus kelios lysvelės ridisiukams, salotoms, svogūnams. cukiniją ketinu šiaip kur pasodint, tegu auga laisvai

noriu paklausti, jei neturiu dar šiltnamio, tai gal pvz salotas sėt namie i tas tokias dėžutes daiginimui? ridikėlius? paskui tiesiai į darvą, ar jau per vėlu į tas daigyklas, laukt lauko lysvių?
Atsakyti