Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas 18 tema

labas rytas
gal pasakysite kada jau reiktu sieti svogunu seklas, kad paugtu ir po to i darza ispikuoti?
galvoju dabar jau pasieti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Nulika @ 2013 03 10, 11:36)
labas rytas
gal  pasakysite kada jau reiktu sieti  svogunu seklas, kad paugtu ir po to i darza ispikuoti?
galvoju dabar jau pasieti g.gif

Aš jau pasėjus, dar ir šiandien labai tinkama diena, nes dar delčia.
Atsakyti
QUOTE(uolma @ 2013 03 10, 12:59)
Aš jau pasėjus, dar ir šiandien labai tinkama diena, nes dar delčia.

o geras, kaip as vos nepavelavau. O kur juos pasiejate t.y. i didesni inda ir dar piikuosit? as noriu sodinti i toki kur suskirstyta kiekvienai seklytei g.gif
Atsakyti
QUOTE(Nulika @ 2013 03 10, 12:06)
o geras, kaip as vos nepavelavau. O kur juos pasiejate t.y. i didesni inda ir dar piikuosit? as noriu sodinti i toki kur suskirstyta kiekvienai seklytei g.gif

Sėt reikia į gilesnius, gero sprindio indus, o jau išsodinti tiesiai į dirvą. Pernai pasėjau į atskirus narelius labai mažus, tai puse išdžiuvo doh.gif Tinka tokie kaip kivių indeliai.
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2013 03 10, 12:03)
burokeliai "Detroit 2" tipo ekologiski;
valgomieji svogunai laiskais "white lisbon";

Detroit 2 buvo ~400 g, tamsiai raudonos, gal net bordinės spalvos, apvalūs, saldūs.
White lisbon- puikiai užaugo. Vasarą turėjau 4 derlius (pastoviai po žalumynų dasėdavau tuščiose ploteliuose).

QUOTE(Nulika @ 2013 03 10, 13:06)
O kur juos pasiejate t.y. i didesni inda ir dar piikuosit? as noriu sodinti i toki kur suskirstyta kiekvienai seklytei g.gif

Nesėkite kiekvienos sėklos į daigyklą- mano atveju nepasiteisino, nors labai patogu ir greita buvo išsodinant į lysvę rolleyes.gif - praeitoje temoje įdėjau foto palyginimui- atskirai augę svogūnai buvo smulkesni, pradėjo džiūt viršūnėlės, nyko. Augę krūvoj (indelyje nuo pievagrybių (400 g, mėlynas) ir nuo kivių, vynuogių) buvo kur kas geresnės prekinės išvaizdos. O išsodinant į lysvę- net su vieną šaknelę puikiai prigyjo thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2013 03 10, 04:33)
O va aš galvojau,kad žemė pas mane per kūda,kad svogūnai tokie mizerni,palyginus su tais pačiais sodintais kaime g.gif O česnakai jau treti metai kaip parduotuviniai tokioj pačioj žemėj pas mane užauga,o kaime pas tetą,ten kur svogūnai bujoja,česnakai- neūžaugos..

Tai ten laiškiniai tie RIMI svogūnai?

O pas mane zeme ten kur sodinau juoda ir kadangi pernai labai lietinga vsara buvo, tai istisai ten uzmerkdavo ta puse darzo doh.gif tai ir cesnakai ir svogunai atitinkami..

na ten tikrai ne valgymui skirti g.gif schmoll.gif Per mazi ant valgymo, bet tokie pat kaip laiskiniu galvos. Pernai irgi tokiu panasiu metu pardavinejo juos, tai grynai laiskiniai man isaugo, nes kupstas laisku buvo smile.gif
Atsakyti
Mergaites,gal nepulkit mulčiuot svogūnų schmoll.gif Vis kaip plokštele sena primenu,kas jei patys į viršų neišlenda,kai pasodinti per giliai,reikia nukrapstyt žemes nuo jų i vagą,kad virsutine dalis sulutėj gautų progą lukštus padžiovinti. mirksiukas.gif teigiamas rezultatas aiškiai matos po kelių dienų. O užkasti juos mulču kaip ir prieš prigimtį,salygas,kurios jiems patinka-sausra ir šviesa.
Pavasarį vienas baklažanas buvo išdyges,puoliau ieškot tarp paprikų,bet neradau blush2.gif lotuliukas.gif ar neatskiriu g.gif
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2013 03 10, 14:05)
Mergaites,gal nepulkit mulčiuot svogūnų schmoll.gif Vis kaip plokštele sena primenu,kas jei patys į viršų neišlenda,kai pasodinti per giliai,reikia nukrapstyt žemes nuo jų i vagą,kad virsutine dalis sulutėj gautų progą lukštus padžiovinti. mirksiukas.gif teigiamas rezultatas aiškiai matos po kelių dienų. O užkasti juos mulču kaip ir prieš prigimtį,salygas,kurios jiems patinka-sausra ir šviesa.
Pavasarį vienas baklažanas buvo išdyges,puoliau ieškot tarp paprikų,bet neradau  blush2.gif  lotuliukas.gif ar neatskiriu  g.gif

As mulciavau jau paaugusius, su laiskais. Aplink padeliodavau mulco, ant virsaus nekroviau. Laiskai tai grazus buvo, bet gavlso, tai ka as zinau smile.gif Bet turesiu omenyje,kad visai geriau ju nemulciuot drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Para @ 2013 03 09, 17:20)
Žydėjimo metu neperkaitink ir tiek. Aš nusprendžiau sodinti į tuneliuką, o liepos mėnesį, per karščius,  gal ir visai nudengsiu, mąstau  g.gif, nes polikarbonato lakštų nepakilnosiu  bigsmile.gif

Gundžiausi ir aš su tais geltonais, bet užteks ir juočkių

Sveikos,

Pernai buvau prisiauginusi kelių rūsių-juodų,dryžuotų, geltonų. Labai gražūs buvo daigeliai ir paskum patys augalai.. Dalį pabandymui sodinau polikarbonato šiltnamy, kitus dengtoje lysvėje-tunelyje. Nereliai gražiai žydėjo, didžiuliai žiedai, net stebėjosi kaimynės, koks ten grožis lysvės. Bet galutinis rezultalatas gavosi liūdnas, iš visų gal kokia pora baklažanų tebuvo..Peržydėję žiedai nubirdavo taip nieko ir neužmezgę doh.gif Nors šiltnamyje sodinau prie pat durų, kurios vasarą visą laiką buvo atidarytos, o lysvę žydint visai laikiau atidengtą, plėvelę buvau visai nuėmusi, bet.. verysad.gif Paskum bandžiau laužyti viršūnes ir kai kurias šonines šakeles..Žodžiu niekas nepadėjo užmegzt verysad.gif Turiu likusių sėklyčių, bet nesėjau jau šiemet, nes dėl žiedų geriau gėlytes augint doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alenzi: 10 kovo 2013 - 13:41
Cesnako skilteles? smile.gif
Atsakyti
dekui yerena 4u.gif uz atsakyma.
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2013 03 10, 13:40)
Detroit 2 buvo ~400 g, tamsiai raudonos, gal net bordinės spalvos, apvalūs, saldūs.
White lisbon- puikiai užaugo. Vasarą turėjau 4 derlius (pastoviai po žalumynų dasėdavau tuščiose ploteliuose).
Nesėkite kiekvienos sėklos į daigyklą- mano atveju nepasiteisino, nors labai patogu ir greita buvo išsodinant į lysvę  rolleyes.gif - praeitoje temoje įdėjau foto palyginimui- atskirai augę svogūnai buvo smulkesni, pradėjo džiūt viršūnėlės, nyko. Augę krūvoj (indelyje nuo pievagrybių (400 g, mėlynas) ir nuo kivių, vynuogių) buvo kur kas geresnės prekinės išvaizdos. O išsodinant į lysvę- net su vieną šaknelę puikiai prigyjo  thumbup.gif

aciu.
Atsakyti