Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas 18 tema

Ne žalumynus renku, o ropeles. Nekaupiu, tai neprisiruošiu, tai per tankiai susodinu. ax.gif Šiaip tai neprisodinkit be reikalo tarp kitų augalų, nes jie užauga ojojoi kokie dideli. Lapus galima irgi valgyti, labai švelnūs, bet aš nelabai mėgstu aštraus anyžių kvapo, o kepant jis kažkaip kitoks pasidaro. Kažkada Prancūzijoje valgėm marinuoto, thumbup.gif , bet neišeina tokio pagaminti. Beje, greit perauga, sukietėja. Na, tada iš bėdos pankolinei sriubai. Sėti iš sėklų nebandžiau, literatūroje radau , kad iš daigų, tai ir auginu.
Atsakyti
QUOTE(*Aukse* @ 2013 03 15, 21:37)
Pas mane ant pokucio parodyti butent tie su ropelem, tai bus matyt kas cia gausis  smile.gif

Seniai nebežiūriu į gražius bei apgaulingus paveiksliukus- pasitikiu lotynišku pavadinimu.
Man iš tokių pakelių užauga tik krapų storio ir dydžio augalai, be pastorinimo prie grunto verysad.gif
Ačiū *Aukse* už pasiūlymą, bandysim šiemet mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo yerena: 15 kovo 2013 - 20:44
Beje, iš tiesu, tai yra auginami ropelėms ir sėkloms Sėklinius augina ūkininkai ir parduoda farmacijos įmonėms. Lietuvoje mačiau pirkti tik gumbinius.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 03 15, 19:05)
Gyvai, tai Kauno Sėklelėj mačiau...

ne, nu mergai, organizuokit kokį susitikimą Kaune, ar ką.. Kitaip niekaip neprisiruošiu tos Sėklelės aplankyt. O reikia smile.gif
Atsakyti
Man ir reikia sekleles... cool.gif Vienu pomidoru uzsimaniau lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Del pankoliu... pernai auginau.. Uzaugo grazus kaip krapai.. Gumbu neradau-nors tikrai sejau gumbinius smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madmuazele: 15 kovo 2013 - 21:05
Ir Savojos kopūstų sėklų ten yra smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 03 15, 20:56)
ne, nu mergai, organizuokit kokį susitikimą Kaune, ar ką.. Kitaip niekaip neprisiruošiu tos Sėklelės aplankyt. O reikia  smile.gif

su dūdu orkestru? laugh.gif

(a, ko ieškai, gal žinau turi jie ar nea wink.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 15 kovo 2013 - 21:23
Aš pernai pankolius auginau dėl sėklų. Na ir lapus kiek naudojome, nemažai prisidžiovinau. Kai nesu didelė anyžiaus gerbėja tai nėra man jie labai mėgiami, gumbų net nenorėjau. Mano mergina tai visai mėgsta jų arbatą, kai pilvukas streikuoja duodu. O sėjau šiuos: http://www.e-seklos...._grosfruchtiger
Sėklų sulaukiau. Tiek kad aukšti tie pankoliai. Lauke rišti reikėjo, kad nevirstų. Sėjau jei gerai pamenu kovą. Po to į šiltnamį persodinau, kai pakankamai šilta buvo tai į lauką daugumą išsodinau.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 03 15, 21:19)
su dūdu orkestru?  laugh.gif

(a, ko ieškai, gal žinau turi jie ar nea wink.gif )

be abejo rolleyes.gif Kaipgi be jo?

ot ir nesakysiu. Man ir taip sąžinė miegot neleidžia, nes vos nepagalvojus išsižioju, tuoj gaunu tiesiai į rankas
Atsakyti
QUOTE(***Saulė*** @ 2013 03 15, 19:11)
Sveikutės , nusipirkau smailiagūžių kopūstų Caramba f1 , gal kas auginote , nes pasiūlė pardavėja , nes labai perkami , o kaip jums , ačiū  4u.gif

Auginau pernai, labai skanus, traskus, sultingi, salotiniai kopustai. Tik sekit nevisus is karto, nes uzauge, po gero lietaus "sprogsta". Siemet vel pirkau, (gerokai pieskot teko), sodinsiu per kelis kartus, kad visa vasara tureciau.
Gero derliaus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 03 15, 21:29)
be abejo  rolleyes.gif  Kaipgi be jo?

ot ir nesakysiu. Man ir taip sąžinė miegot neleidžia, nes vos nepagalvojus išsižioju, tuoj gaunu tiesiai į rankas

niu ir nesakyk, gausi tik bulvių sėklas lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 03 15, 21:31)
niu ir nesakyk, gausi tik bulvių sėklas   lotuliukas.gif

pokštininkė biggrin.gif
Iš tiesų tai man reiktų dėžučių tortams, bet man pačiai reik apžiūrėt, nes neįsivaizduoju, kokie ten išmatavimai, kiek jos vietos užima ir pan.
Atsakyti