Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymas namuose

kodel lietuviai taip nepasitiki savimi? g.gif kodel uzsieny niekas kateteriu neivedineja vos atvykus i ligonine? g.gif
Papildyta:

na kodel gi tokia nuomone kad lietuvoje nepasitiki savimi,jos pasitiki,tik lietuvoje yra tokia tvarka,priimi gimdyve,apziura ,klizmavimas ,kateterio ivedimas,nes buna atveju kad prireikia exstra cezario,o gimdyve galbut pavargusi nuo skausmo,irzli,nesinori jos dar su duriais trikdyti,jau pakanka jai nerimo del operacijos,ir isvis nesuprantu ,kas gi cia tokio nezmonisko kad iveda kateteri blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(mititėja @ 2013 03 05, 21:04)
Neeee, jūs nerašot, kad būna. Jūs rašot "galima patirt... bet gal dar neteko to niekada girdėt?" Kitaip sakant - jūs va tai jau žinot ir net patyrėt, o kitos (suprask - atsilikėlės iš gūdžios kaimo pelkės) - nė girdėt negirdėjo. Argi tai ne gyrimasis? Kuo tikriausias gyrimasis!

Būtų ne mano reikalas, jeigu neklaidintumėt liaudies. Šūkaujat apie orgazmą, tendencingai nutylėdama, kad jo priežastis - visai NE GIMDYMAS.  lotuliukas.gif O vitaminas C. Beliko išsiaiškinti, kuris iš visų vitaminų yra vadinamas vitaminu C.

lotuliukas.gif

siuo metu vyksta tiesiogine transliacija rutos laidoje 'nuoga tiesa' apie gimdymus namusoe lt http://tv.lrytas.lt/live
Atsakyti
QUOTE(vaidajk @ 2013 03 05, 18:49)
toks mąstymas jau fanatizmas, nužmogėjimas, nupušimas  doh.gif  blink.gif  g.gif

tame filme kai kurie vaikuciai labai melyni po gimimo.. Tiesiog baisiai melyni.. Gali net pasekmiu buti velesniame gyvenime..
Atsakyti
Iš kur čia tokios žinios, kad vos atvykus į ligoninę įvedinėja kateterį? Gal dar ir lankantiems? Pro šalį einančių negaudo, kai kateterių nepanaudotų atlieka? blink.gif
Ar čia kokia nauja tvarka? Man niekas nieko neįvedinėjo (klaara, vieną vaiką gimdžiau ŠIAME TŪKSTANTMETYJE, tai tikiuosi, turiu teisę kalbėti apie savo patirtį).
Atsakyti
QUOTE(kice @ 2013 03 05, 21:16)
tame filme kai kurie vaikuciai labai melyni po gimimo.. Tiesiog baisiai melyni.. Gali net pasekmiu buti velesniame gyvenime..

tikrai ... manau ne viena i tai atkreipe demesi verysad.gif
Atsakyti
4u.gif sukele ir man dideli susidomejima diskusijos del gimdymo namuose.perziurejau is smalsumo ir ta dabar jau vos ne uzdrausta filma.Tiesa sakant,gal esu per daug kompleksuotas zmogus,bet kazkaip nenoreciau,kad mane nuoga vandeni tampytu pusnuoge pribuveja schmoll.gif .
nesu pries gimdyma namuose,bet tik ginekologei priziurint.be to turetu buti suderinta,sutarta,paruosta viskas ligonineje,jei gimdymas komplikuotusi.bet...Lietuvoj tai turbut neimanoma dar daugel metu,truksta finansavimo,neiteisinta ir pan,tadbelieka rinktis gydytoja,kuri butu naturalaus gimdymo salininke.
Atsakyti
QUOTE(kice @ 2013 03 05, 21:16)
Vaikučių spalva nesvarbu. Svarbu, kad būgnai tratėjo ir kiti ritualai teisingai buvo atlikti.
Atsakyti
QUOTE(vaidajk @ 2013 03 05, 20:13)
Na, mielosios, tada nesuprantu, kodėl ištikus  komplikacijoms kreipiatės į medikus ar kreiptumėtės gimdymo metu namuose? Gi mama turi pati jausti savo kūną, jausti ir vaiką, gi mama geriau žino, ar reikia jai ir jos vaikui medikų ar ne  blink.gif ką tie medikai išmano  blink.gif sektantai  blink.gif

Mama ne tik turi bet ir PRIVALO jausti savo kūną (o kam kitam jis duotas g.gif ) ,tada tikrai būna mažiau baimių,mažiau komplikacijų..O jei kyla tos komplikacijos tai,žinoma,reik ir medikų.Tiesa,kai susergat gripu-tai lyg jaučiat savo kūną ir susirgus einat pas medikus,taip?Tai kodėl negalit įsivaizduot tokios pačios situacijos su gimdymu?Ar gimdymas jau milijonas kartų baisesnis dalykas nei gripas?Tai tada palaukit,kas čia mistifikuoja tą gimdymą,apinina legendom apie kompilkacijas,apie tai kad būtinai GALI prireikt medikų pagalbos ir pan???? rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klaara: 05 kovo 2013 - 20:25
QUOTE(liepa27 @ 2013 03 05, 21:21)
Tiesa sakant,gal esu per daug kompleksuotas zmogus,bet kazkaip nenoreciau,kad mane nuoga vandeni tampytu pusnuoge pribuveja schmoll.gif .
thumbup.gif lotuliukas.gif Ne jūs viena. Nepamirškit, kad "tampymas" vyksta prieš kamerą. Žinant, kad filmą žiūrės tūkstančiai žmonių. ax.gif
Bet apie tai nepatariama prasitarti, nes tuoj būsit apkaltinta visokiais "norit, bet neprisipažįstat ir pavydit toms, kurias tampė". biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mititėja @ 2013 03 05, 21:21)
Vaikučių spalva nesvarbu. Svarbu, kad būgnai tratėjo ir kiti ritualai teisingai buvo atlikti.

na, sioje vietoje graudu.
Atsakyti
QUOTE(Biški @ 2013 03 05, 19:06)
O jūs kada nors atkreipėte dėmesį kad tik patekus pas medikus pirmiausia pasirašote kad su viskuo sutinkate ir pretenzijų neturėsite?
O kodėl medikai iš anksto nusprendžia kad man reikės kateterio, kurį beja paskui dvi dienas neišlupo, nes "o gal prireiks". Ir laikė keturias paras - motyvuodami neva dar gali kažkas komplikuotis  doh.gif
Na taip prie lovos pririšę nelaiko, bet kai pasisakai kad nori namo išgirtsi aibę menamų "pavojų" dėl ko derėtų likt ligoninėje. Ir lieki didelėm iš baimės akim.
Kaip jūs suprantate sąvoką "nemokamai"? Už gimdymą, stacionarą - viskas sumokama iš jūsų minimų mokesčių. Kateteris rankoj - pinigėliai, laikys ligoninėj 4 paras - kitas kodas ir kiti pinigėliai.

Taigi ir tenorima kad būtų reglamentuotas gimdymas namuose.
O ritualų, sektantizmo ir ligoninėj galima rast labai norint. Gimdykloj pvz. taip pat galit išgirst "visos pagimdo ir tu pagimdysi" Ritualas?  bigsmile.gif
O kas būtų atsakingas už jūsų gyvybę jei tai būtų atsitikę ligoninėj? "Tokia komplikacija, padarėme viską ką galėjom pagal reglamentus, tiesiogiai atsakingų nėra"
O jums neatrodo kad kažkiek ir jums praplauta? nes Lyginat visą "teisingą" ligoninę su kažkiais mistiniais tvarteliais, lysvėm balom.... ax.gif
Nei ten labai jau saugus, nei nemokamas ( tik nereikia pult "aš tai nemokėjau" - aš irgi nemokėjau , bet didžioji dauguma deja įdeda "kišenukan" )
Tai kame yra prolema? Įteisinam , reglamentuojam ir nebereiks čia kanibalų sektantų paieškom užsiimt.

Jus tikriausiai jau nebeturite mociuciu, kurios gimde iki 1945 metu pvz? Per kara, namuose? paklausinekit - isgirsite daugybe nelaimingu istoriju apie nepagimdytus vaikus, apie mirusius, apie gimdymo metu mirusias kaimynes ar giminaites.. Ar zinote, kad po gimdymo dar 40 paru moteri laikydavo "viena koja kitam pasaulyje" ? Jokios romantikos, jokio smagumo - tik baime ir viltis, kad viskas baigsis gerai..
Ir didziule palaima moteriai budavo, jei seima turejo pinigu ligoninei..
Atsakyti
QUOTE(klaara @ 2013 03 05, 21:23)
Tiesa,kai susergat gripu-tai lyg jaučiat savo kūną ir susirgus einat pas medikus,taip?Tai kodėl negalit įsivaizduot tokios pačios situacijos su gimdymu?
Labai stengiuosi, bet niekaip negaliu įsivaizduoti TOKIOS PAČIOS situacijos, kai sirgdama gripu einu iki poliklinikos (maždaug už kvartalo) ir vidury gimdymo (pvz. su užgimusia vaiko galva tarp kojų) einu į gimdymo namus (už to pačio maždaug kvartalo). Nu niekaip man tai NE TOKIA PATI situacija. schmoll.gif
Atsakyti