Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymas namuose

QUOTE(RSTT @ 2013 03 06, 08:59)
Beje apie minėtą pribuvėjų skandalą klausant ir skaitant krėtė šiurpas, dingę vaikai, mirę vaikai, įtariama surogatinė motinystė... atvirai sakant nesuvokiu kurioj vietoj šioj istorijoj yra Gydytoja BK. Ką ji veikia tarp tokių žmogystų, ar susijus (Dieve saugok) ar ne savo noru įtraukta?

O jūs viskuo ir tikit? BK susijus tik tuo, kad priėmė kažkiek gimdymų namie, o apkaltint reikėjo viską, ką įmanoma.
Atsakyti
QUOTE(RSTT @ 2013 03 06, 07:59)
Beje apie minėtą pribuvėjų skandalą klausant ir skaitant krėtė šiurpas, dingę vaikai, mirę vaikai, įtariama surogatinė motinystė... atvirai sakant nesuvokiu kurioj vietoj šioj istorijoj yra Gydytoja BK. Ką ji veikia tarp tokių žmogystų, ar susijus (Dieve saugok) ar ne savo noru įtraukta?

Siūlyčiau žiūrėti į žiniasklaidoje pateikiamą informaciją kiek rezervuotai mirksiukas.gif Įtarimai ir reiškia tiesiog įtarimus, jie dar bus patvirtinti arba paneigti.
Atsakyti
QUOTE(Justesea @ 2013 03 06, 08:57)
O jūs viskuo ir tikit? BK susijus tik tuo, kad priėmė kažkiek gimdymų namie, o apkaltint reikėjo viską, ką įmanoma.

O Jūs netikit? Aš nei tikiu nei netikiu, tiesiog įdomu kaip viskas išsirutulios. Kaip bebūtų vistiek vykdė nelegalią veiklą, iš švento įkvėpimo, finansinės naudos ar šiaip, vistiek ėjo prieš galiojančius įstatymus. Kita vertus nemanau, kad ją vertė priiminėt gimdymus namuose, galėjo rekomenduoti gimdyti ligoninėje.
Atsakyti
QUOTE(pilkoji28 @ 2013 03 06, 10:13)
O Jūs netikit? Aš nei tikiu nei netikiu, tiesiog įdomu kaip viskas išsirutulios. Kaip bebūtų vistiek vykdė nelegalią veiklą, iš švento įkvėpimo, finansinės naudos ar šiaip, vistiek ėjo prieš galiojančius įstatymus. Kita vertus nemanau, kad ją vertė priiminėt gimdymus namuose, galėjo rekomenduoti gimdyti ligoninėje.

http://www.delfi.lt/...s.d?id=60699669

Kaimyninėje Latvijoje gimdymas ne gydymo įstaigoje įteisintas 2006 metais, kuriant taisykles buvo remiamasi ir Vokietijos pavyzdžiu, sako akušerė Ruditė Brūverė – moteris, gimusi ir akušerijos studijas baigusi Vokietijoje, tačiau grįžusi gyventi ir dirbti į savo etninę tėvynę Latviją.

R. Brūverė gimdymus namuose pradėjo priiminėti maždaug 2000-aisiais, tada ją susirado moterys ir pradėjo prašyti pagalbos gimdant namuose. Ar nekilo abejonių dėl veiklos teisėtumo? „Matote, aš mokiausi ne sovietinės okupacijos priespaudoje. Nebijojau valdžios ir tikrai nebuvau sužavėta tuo, kad šitaip pažeidžiamos žmogaus teisės. Visą laiką maniau, kad gimdyti namuose – žmogaus teisė. Ir augau ten, kur nenutrūkstamai buvo tęsiama gimdymo namuose tradicija. Mano mama gimė namuose, mus, savo vaikus, ji pagimdė namuose, o aš esu gimdžiusi ir namuose, ir ligoninėje. Taigi savo kailiu patyriau, ką reiškia gimdyti stacionare – Vokietijoje irgi buvo pasitelkiamos nebūtinos intervencijos, ir tos skausmingos oksitocino dozės gimdymui skatinti, panašūs dalykai“, – patirtimi dalinasi akušerė-pribuvėja.

Atsakyti
Šiaip ar taip vistiek įstatymus pažeidinėjo. O tai nuo atsakomybės neatleidžia.
O gal žinot ar anksčiau buvo pateiktas prašymas įteisinti gimdymus namuose LIetuvoje? Ar buvo inicijuotas projektas ar kažkas pan.? Ar buvo atmestas toks prašymas?
Niekur neteko susidurti su tokia info.
Atsakyti
Na nėra taip kad tikiu 100proc tikrai, turint omeny mūsų žiniasklaidą, bet pagrindas kažkoks tikrai matyt yra, na prokuratūra be niekur nieko tikrai nesiima nė piršto pajudint. Man atrodo gyd BK tiesiog nori apginti apskritai gimdančias namie mamas, nuo visokių nelegalų. bet jei su jom išvien tai labai apmaudu būtų... labai netikėtai sukasi visa ta istorija. Beje pagal prokuratūrą tyrimas pradėtas 1,5 metų atgal, o veiklą stebėjo daug metų (per kuriuos braliukai latviai susitvarkė viską kaip reikia, ir vienas stiprus žmogus nuvertė kalnus, tuo tarpu pas mus buvo palaiminga tyla deja, o patikliomis mamytėmis naudojosi kas netingėjo).
Atsakyti
QUOTE(RSTT @ 2013 03 06, 11:10)
Na nėra taip kad tikiu 100proc tikrai, turint omeny mūsų žiniasklaidą, bet pagrindas kažkoks tikrai matyt yra, na prokuratūra be niekur nieko tikrai nesiima nė piršto pajudint. Man atrodo gyd BK tiesiog nori apginti apskritai gimdančias namie mamas, nuo visokių nelegalų. bet jei su jom išvien tai labai apmaudu būtų... labai netikėtai sukasi visa ta istorija. Beje pagal prokuratūrą tyrimas pradėtas 1,5 metų atgal, o veiklą stebėjo daug metų (per kuriuos braliukai latviai susitvarkė viską kaip reikia, ir vienas stiprus žmogus nuvertė kalnus, tuo tarpu pas mus buvo palaiminga tyla deja, o patikliomis mamytėmis naudojosi kas netingėjo).

Būtent drinks_cheers.gif Latviai kažkodėl sugebėjo ir ,panašu,kad nieko labai jau sudėtingo tame nebuvo.Pasirodo kad visa tai tik požiūrio reikalas ir tiek
Atsakyti
QUOTE(Kapsė @ 2013 03 05, 22:06)

Šiaip tai pritariu minčiai, kad fiziologiškai normaliai vykstančio gimdymo metu labai svarbus moters  psichologinis  komfortas, bet neįsivaizduoju, kaip jis gali būti aukščiau už vaiko interesus. Gamtos jau taip surėdyta, kad savisaugos instinktas kur kas labiau išbujojęs besilaukiančių arba tik ką pagimdžiusių moterų tarpe - ir kas per jėga, kuri tą instinktą nuslopina? nu niekaip nepavadinčiau jos dieviška.

Taip, važiuojant į ligoninę, kyla grėsmė, kad tam tikrais aspektais sumažės psichologinis komfortas. Negali iš anksto žinot, ar savo elgesiu ar žodžiais nesunervins valytoja, akušerė, gydytoja ar dar kas nors iš pro šalį einančių. O kai žmogus esi tuo metu fiziškai ir emociškai pažeidžiamas, sunku tuo momentu prireikus dar "atstovėt" už save ir galvot, kaip mandagiai perfrazuot norimą išsakyt tekstą "atsiknisk, neaiškink, ne tavo reikalas". Bet kadangi pirmoje vietoje man buvo saugumas, gimdžiau ligoninėje. O savo psichologinį komfortą didinau, iš anksto tariantis su gydytoja.

QUOTE(pilkoji28 @ 2013 03 06, 09:13)
O Jūs netikit? Aš nei tikiu nei netikiu, tiesiog įdomu kaip viskas išsirutulios. Kaip bebūtų vistiek vykdė nelegalią veiklą, iš švento įkvėpimo, finansinės naudos ar šiaip, vistiek ėjo prieš galiojančius įstatymus.

B.K. man kažkaip nekelia pasipiktinimo.
Atsakyti
QUOTE(nuar @ 2013 03 06, 11:23)

B.K. man kažkaip nekelia pasipiktinimo.

Nu va ir man kažkaip atrodo kad neįsipaišo ji čia... Duok Dieve.
Atsakyti
o man va įdomi nuomonė tų mamų, kurios už gimdymą namuose: ar neišnešiotą naujagimį gimdytumėte namuose ar visgi vyktumėte į ligoninę? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Biški @ 2013 03 05, 21:39)
Nepasisekė. Nei proprosenelės, nei senelės - kiek gimdė tiek išgimdė. Ir naujagimiai nemirė. Buvo atvejų kai mirė maži vaikai ( trijų ir penkių berots metų) , bet čia jau turbūt ne dėl gimdymo?
Įdomu kaip gi ta žmonija išvis dagyveno iki šių laikų su tokiu dideliu (kaip kad mums formuojama nuomonė) gimdyvių ir naujagimių mirtingumu  g.gif

O štai čia man, kaip socialinių ir istorijos mokslų magistrei, norisi įkišti savo trigrašį.
Mieloji, jei nenumirė tavo mamytė ar močiutė, nereiškia, kad nė viena nemirė. Siūlau bent šiek tiek pasidomėti statistiniais duomenimis, koks procentas gimdyvių mirdavo, koks procentas naujagimių neišgyvendavo. Pirma bent šiek tiek pasidomėkite. Mirtis gimdymo metu buvo populiariausia jaunų moterų mirties priežastis.
Jei neįdomu kuistis dulkėtuose istorijos puslapiuose, pasidomėkite trečiojo pasaulio šalių statistika - ten labai populiaru gimdyti natūraliai, ne ligoninėse, be baisiųjų medikų intervencijų, o kaip atrodo Jūsų didysis siaubas kateteris niekas nėra net matęs smile.gif kiek gimdyvių miršta dėl to, kad nėra medicininės pagalbos? koks naujagimių išgyvenamumo procentas?
Jei įrodysite skaičiais, jog tuomet, kai viso moterys gimdė namie, nelaimingų atvejų skaičius buvo mažesnis nei dabar, gimdant su medikų priežiūra - paspausiu Jums ranką ir net kokį medaliuką užkabinsiu smile.gif
O jei faktais negalite pagrįsti savo nuomonės, o visi teiginiai atsiremia į kažkokius dvasinių pojūčių, įsivaizdavimų ir abrūkadabrų poreikius, tuomet nelieka nieko kito, tik palinkėti, kad, duok Dieve, nieko blogo nenutiktų.
Atsakyti
QUOTE(Bitės šešėlis @ 2013 03 06, 11:34)
O štai čia man, kaip socialinių ir istorijos mokslų magistrei, norisi įkišti savo trigrašį.
Mieloji, jei nenumirė tavo mamytė ar močiutė, nereiškia, kad nė viena nemirė. Siūlau bent šiek tiek pasidomėti statistiniais duomenimis, koks procentas gimdyvių mirdavo, koks procentas naujagimių neišgyvendavo. Pirma bent šiek tiek pasidomėkite. Mirtis gimdymo metu buvo populiariausia jaunų moterų mirties priežastis.
Jei neįdomu kuistis dulkėtuose istorijos puslapiuose, pasidomėkite trečiojo pasaulio šalių statistika - ten labai populiaru gimdyti natūraliai, ne ligoninėse, be baisiųjų medikų intervencijų, o kaip atrodo Jūsų didysis siaubas kateteris niekas nėra net matęs  smile.gif  kiek gimdyvių miršta dėl to, kad nėra medicininės pagalbos? koks naujagimių išgyvenamumo procentas?
Jei įrodysite skaičiais, jog tuomet, kai viso moterys gimdė namie, nelaimingų atvejų skaičius buvo mažesnis nei dabar, gimdant su medikų priežiūra - paspausiu Jums ranką ir net kokį medaliuką užkabinsiu smile.gif
O jei faktais negalite pagrįsti savo nuomonės, o visi teiginiai atsiremia į kažkokius dvasinių pojūčių, įsivaizdavimų ir abrūkadabrų poreikius, tuomet nelieka nieko kito, tik palinkėti, kad, duok Dieve, nieko blogo nenutiktų.

Absoliuč pritariu drinks_cheers.gif KAune dar sustojimuose kabo seni plakatai, kur nupaišytas kalnas palyginantis kiek naujagimių pražudo blaivos motinos ir kiek neblaivos, tai abu skaičiai labai baisūs.
Atsakyti