QUOTE(Selva @ 2013 03 05, 17:51)
tai vel apie dvasinius orgazmus (kurie juokingiausi toms, kurios to nepatyre ar net neisivaizduoja, kad galima tai patirti)
1. Tos, kurios pačios gimdė namuose ar ketina gimdyti, teigia, kad tik gimdant namuose galima drasinį ir(arba) fizinį orgazmą pasiekti? Ar aš kažką ne taip supratau?
QUOTE(klaara @ 2013 03 05, 18:03)
O jūs ko čia norit?Tai ir gimdykit sau ligoninėse,niekas nedraudžia
ir kalbėkit temose apie jas.O mes čia prie ko?
2. Gal užveskite atskirą temą tik toms, kurios gimdė ar ketina gimdyti namuose ir diskutuokite tarpusavyje. Ši tema, kaip suprantu, bendra.
QUOTE(Selva @ 2013 03 05, 18:05)
1 penkta tema ritasi, o vis dar neaisku

nueikit oaskaitinekit www.gimimas.lt
3. Pala, pala, o kas šį tinklalapį sukūrė? Tokios pat mamos, kaip ir čia diskutuojančios, ar profesionalios medikės?
QUOTE(Selva @ 2013 03 05, 18:27)
o del to, kad ten graziai konkreciai ir aiskiai viskas surasyta, nesuprantu, kam, kartotis istisai?
vietoj to, ka landziotumete- nueikite ir pasiskaitykite, pataupykite visu, iskaitant ir savo laika bei energija.
4. Žr. 2 ir 3 aukščiau
QUOTE(Selva @ 2013 03 05, 18:56)
taigis,,,, tikru tikriausia sekta... medicinos- mediko sudievinimas,.. paklustama net be reikalo- norit vest kateteri- prasom, kad tik ponams patogiau butu. tai kur cia ne fanatizmas?.. visiskas atsidavimas ir saves, savo galimybiu numenkinimas, nuvertinimas pries AUTORITETA.
Papildyta:
dlia osobo .....
nei vienoje salyje reanimobilis prie duru nestovi. taigi, to besitikinti gimdyve arba yra visiskai nenuovoki, arba ji...
oponente
Jūs, išsikvietusi taksi, pati už vairo sėdate, o kirpykloje už žirklių griebiatės?
QUOTE(Selva @ 2013 03 05, 19:23)
o apie ka cia beliko diskutuoti?

arba tie patys klausimai, arba, jus sektantes fanatikes, garbinancios jurga- bet mes neizeidinejam, musu kitokia intencija
Papildyta:
kaip pasake drauge, gimdziusi olandijoj, jei i ligonine atvyksta gimdyve be riziku is rytu europos- pernelyg nenustemba.....
Ar Olandijoje ligoninėje gimdo TIK su rizikom ir rytų europietės?
QUOTE(klaara @ 2013 03 05, 21:51)
Aš lygiai taip pat galiu pasukiot ties smilkiniu toms,kurios"net ant galvos galėtų atsistot kad tik vaikeliui būtų viskas gerai"-toks jausmas kad tokios moteriškės niekad nėra girdėjusios kad gimdymo sėkmė labai priklauso ir nuo GIMDYVĖS POZOS
Taip, priklauso, ir tų pozų yra ne viena ir ne dvi. Kuo blogai rinktis toką, kuri yra patogesnė tam, kuris priima vaikelį?
QUOTE(ragnez @ 2013 03 05, 22:20)
keletas straipsniu anglu k. visi paskelbti autores bloge, antrasis is nurodytu buvo publikuotas ir leidinyje
midwifery today.
a)
gimdymas ir juokas . prie straipsnio pridetas inos gaskin interviu ir vieno gimdymo nuotraukos.
gimdymas ir orgazmas
c)
baime ir skausmas
a) Aš irgi visus vaikus pagimdžiau juokdamasi - matyt, tokia mano organizmo reakcija. Ir tai buvo ligoninėse.

Na ko neteko patirti, tai neteko, o gal nesupratau? Patiko šita vieta "many women have orgasms during birth, but interpret them as pain because the sensations are more intense than anything previously experienced and because women are conditioned to expect pain". Matyt, nebuvo kas paaiškina
c) Esu skaičiusi straipsnį apie skausmo kultūrą, kuriame, be kita ko, buvo įrodinėjama, jog krikščionybė nemažai prisidėjo įsitvirtinant nuostatai, kad gimdoma yra skausmuose, buvo pateikti įvairių konfesijų atstovių apklausų apie gimdymo metu jaučiamo skausmo intensyvumą duomenys. Kiek pamenu, didžiausias stiprų skausmą jautusių gimdyvių procentas buvo tarp katalikių.
Papildyta:
QUOTE(Biški @ 2013 03 05, 23:11)
Čia Lietuvoj?

Nes paprastai nuvažiuoji gimdyt su neščiosios kortele ir jokios informacijos apie ankstesnius gimdymus ten nėra ( apart parašymo "natūraliai" pvz.)
Čia buvo diskutuojama apie Baltikės atvejį, kai ji antrą kartą gimdė su ta pačia akušere, cituoju: "Įsiskaitykite - abu gimdymus priėmė ta pati akušerė"