Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymas namuose

QUOTE(vylabusle @ 2013 03 06, 11:27)
Klausimai adresuoti ne man, bet įsiterpsiu.

Tai, kad kitose sferose yra kyšininkaujama, nėra pateisinimas medikams. Susidūręs su medicininės pagalbos poreikiu žmogus yra ypač pažeidžiamas, bejėgis, labai trokštantis nuoširdžios pagalbos, visa ko geriausio... Ar ką nors stebina, kad be kyšio sanatorijoje neskiriama geresnė palata? Giminaičiai atneša vokelį - ir iš karto, atsilaisvinus geresnei patalpai, ten keliauja lengvesnės būsenos ligonis, kad nebūtų psichologiškai sugniuždytas sunkių, prie lovos prikaustytų nelaimės draugų vaizdo.

Tyčinės žalos medikai gal ir nepadaro, tačiau gali nepadaryti visko, kas įmanoma. O taip, deja.

Dėl veiksmų ėmimosi - matome, kaip viena pora kovoja po savo kūdikėlio mirties. Aiškiausia žmogžudystė per neatsargumą - vaikui buvo suleista mirtina kalio dozė, o ligoninė gina slaugytoją ir neatskleidžia, kas taip pat galėtų būti atsakingas dėl vaikelio mirties. Kokių dar veiksmų reikia? Jeigu šita šeima pralaimės bylą - tai reikš, jog ligonio gyvybė yra pilnai nebaudžiamo daktarėlio rankose. Ir jie gali piktybiškai, nachališkai neteikti pagalbos, kol nebus atneštas vokas - atviri vartai šantažui.

Tokio šantažo atvejai nedažni, ačiū Dievui, bet teisėsauga nedaro nieko, kad jų apskritai nebūtų. Įskųstas medikas yra saugus. Žmogžudyste suteptos rankos netrukdo jiems ramiai miegoti ir toliau dirbti, keliant pavojų kitiems pacientams.

Kitas sritis ar profesines grupes paminėjau ne tam, kad pateisinčiau kyšininkavimą. Vienas nusikaltimas negali būti teisinamas kitu.
Paminėjote apie nepadarymą visko, kas įmanoma . Štai čia ir dilema(grižtant prie namų gimdymo). Iš vienos pusės reikalaujama kuo mažiau intervencijų, kuo mažiau prevencinių veiksmų(kad ir tie patys kateteriai), bet vos tik veiksmas pasisuka nepageidaujama linkme, atsiranda tas poreikis "viskam, kas įmanoma".
Ligoninės pozicija dėl vaiko mirties iš tiesų gėdinga. Tik kuo šiuo atveju dėta "vokelių" tema- nesupratau.
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2013 03 06, 11:20)
Klaara, jums asmeniškai buvo daroma žala dėl to, kad jūs nesusimokėjote? jei taip, kokių veiksmų prieš tą asmenį ėmėtės?

Realu, kad galėjo būti kažkoks aplaidumo atvejis. O kiek jis didelis, apsprendžia tik veiksmai, kurių ji tuo metu buvo pajėgi imtis? Jei teismo proceso nebuvo - nesiskaito?

Atsakyti
QUOTE(vaidajk @ 2013 03 06, 12:31)
Tada man kyla elementarus klausimas, kodėl taip giriama ir garbinama Jurga liepė gimdyvei nesakyti, kad su ja gimdė? Kodėl ji paliko gimdyvę likimo valiai, tarp gyvybės ir mirties?  g.gif

Aš neginu Jurgos, jos nei garbinu, nei giriu. Manau, blogai, kad liepė nesakyti. Liepė, savo kailį gelbėdama, o ne gimdyve rūpindamasi.

normaliai įteisinto gimdymo namuose atveju akušerė ne tik pasisakytų, bet ir atneštų į gimdymo namus visus duomenis apie prasidėjusio gimdymo eigą, kurie galėtų būti naudingi perimantiems gimdyvę medikams.

Bet, vėlgi, negarbingas Jurgos poelgis nėra pateisinimas negarbingiems oficialiai ir "skaidriai" dirbančių akušerių negarbingiems poelgiams.
Atsakyti
QUOTE(vylabusle @ 2013 03 06, 12:43)
Aš neginu Jurgos, jos nei garbinu, nei giriu. Manau, blogai, kad liepė nesakyti. Liepė, savo kailį gelbėdama, o ne gimdyve rūpindamasi.

normaliai įteisinto gimdymo namuose atveju akušerė ne tik pasisakytų, bet ir atneštų į gimdymo namus visus duomenis apie prasidėjusio gimdymo eigą, kurie galėtų būti naudingi perimantiems gimdyvę medikams.
Bet, vėlgi, negarbingas Jurgos poelgis nėra pateisinimas negarbingiems oficialiai ir "skaidriai" dirbančių akušerių negarbingiems poelgiams.

Taip, visiškai pritariu, ką dabar pasakėte 4u.gif

Negalima visko nurašyti ale nesąžiningiems gydytojams, nes nesąžiningų žmonių yra visur 4u.gif Mano akimis, po tokio poelgio su gimdyve, Jurga taip pat įsipaišo į tų nesąžiningųjų būrelį 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(nuar @ 2013 03 06, 11:43)
Realu, kad galėjo būti kažkoks aplaidumo atvejis. O kiek jis didelis, apsprendžia tik veiksmai, kurių ji tuo metu buvo pajėgi imtis? Jei teismo proceso nebuvo - nesiskaito?

Iš klaaros posto supratau, kad buvo reikalaujama "susimokėti". Kyšio reikalavimas yra nusikaltimas. Neginčijau fakto buvimo, taip pat nevertinau žalos dydžio. Mano klausimas klaarai buvo apie tai, ar ji ėmėsi kažkokių veiksmų prieš ją reketavusį asmenį.
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2013 03 06, 10:41)
Iš vienos pusės reikalaujama kuo mažiau intervencijų, kuo mažiau prevencinių veiksmų(kad ir tie patys kateteriai), bet vos tik veiksmas pasisuka nepageidaujama linkme, atsiranda tas poreikis "viskam, kas įmanoma".

g.gif tai zinoma, kad yra toks poreikis, nejaugi tai stebina?

gydytojai turetu buti profesionalai situacijose, kai prasideda nesklandumai. O jei nesklandumu nera, tai ir ju pagalbos nereikia. O paprasciausiai stebeti proceso- labai retas sugeba.

nematau rysio tarp prevenciniu veiksmu, kurie vienaip ar kitaip gali prisideti prie busimu nesklandumu nebuvimo ir darymo viso, kas imanoma.

Namuose man kateterio neivedinejo, valgyt gert nedraude, bet jei kas butu komplikavesi, buciau tikejusis, kad akusere padarys viska, kas tik imanoma, ne maziau.

Prevencija as suprantu ruosimasi fiziskai, psichologiskai, informaciskai.. Sito extra komlikacijoj na niekaip nepavyks suspeti. O kateteri, reik tiketis, sesutes mokes ivesti bet kada.
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2013 03 06, 12:41)
Kitas sritis ar profesines grupes paminėjau ne tam, kad pateisinčiau kyšininkavimą. Vienas nusikaltimas negali būti teisinamas kitu.
Paminėjote apie nepadarymą visko, kas įmanoma . Štai čia ir dilema(grižtant prie namų gimdymo). Iš vienos pusės reikalaujama kuo mažiau intervencijų, kuo mažiau prevencinių veiksmų(kad ir tie patys kateteriai), bet vos tik veiksmas pasisuka nepageidaujama linkme, atsiranda tas poreikis "viskam, kas įmanoma".

Viena yra, kai vyksta sklandus gimdymas, kurio metu intervencijų tikrai turi būti kuo mažiau, kita - kai kyla pavojus gyvybei. Esu girdėjusi apie atvejį, kai gimęs nekvėpuojantis kūdikis nebuvo pradėtas gaivinti, kol supanikavusi gimdyvė nenusiuntė vyro išgryninti pinigų. Už 2000 Lt subėgo kone visas personalas. Vaikelį atgaivino. Nežinau, ar būtų ten subėgę jo gaivinti be šitų pinigų, ar tai buvo gyvybės ir mirites klausimas. Bet pinigus tai paėmė...

Ligoninės pozicija dėl vaiko mirties iš tiesų gėdinga. Tik kuo šiuo atveju dėta "vokelių" tema- nesupratau.

Kaip tai nesupratote? Jeigu teismas nustato, kad medikė(-ai) nekalti - sukuriamas fantastiškas precedentas: galės seselė su kalio švirkštu stovėti nusitaikiusi į kūdikį ir pateikti alternatyvą - už tokią ir tokią sumą vaikelis liks gyventi... Aišku, piešiu drastišką situaciją, bet tokioms situacijoms atidaro duris visiškas medikų nebaudžiamumas, kuris dabar tik stiprėja ir stiprėja. Kada paskutinį kartą buvo koks gydytojas dėl aplaidumo nuteistas? Na, bent administracine baudele, bet pažeminimu pareigose?
Atsakyti
QUOTE(vaidajk @ 2013 03 06, 11:41)
Bet bet kada ta normali eiga gali komplikuotis  4u.gif Ir jei gimdyvė gyvena toli nuo GN, kitame mieste, tai tikrai nespės laiku į stacionarą, kad būtų suteikta skubi pagalba  4u.gif Tokiu atveju rizikuojama dviejų žmonių gyvybe  4u.gif

Tam ir turi būti reglamentavimas - kas ir kokiomis sąlygomis gali gimdyti namie. Jei gyvenčiau kitame mieste nei gimdymo stacionaras, susitaikyčiau su tuo, kad negaliu gimdyti namie ir gimdyčiau stacionare. Kaip kad tą dariau ir esant nereglamentuotam gimdymui. Nesijaučiu dėl to nuskriausta, nukentėjusi, blogesnė ar pan.
Atsakyti
QUOTE(vylabusle @ 2013 03 06, 12:50)
Viena yra, kai vyksta sklandus gimdymas, kurio metu intervencijų tikrai turi būti kuo mažiau, kita - kai kyla pavojus gyvybei. Esu girdėjusi apie atvejį, kai gimęs nekvėpuojantis kūdikis nebuvo pradėtas gaivinti, kol supanikavusi gimdyvė nenusiuntė vyro išgryninti pinigų. Už 2000 Lt subėgo kone visas personalas. Vaikelį atgaivino. Nežinau, ar būtų ten subėgę jo gaivinti be šitų pinigų, ar tai buvo gyvybės ir mirites klausimas. Bet pinigus tai paėmė...

Absoliutus kliedesys, VBS doh.gif Jei jau vaikas gimė nekvėpuojantis ir jei jis nebūtų tuoj pat, tą pačią sekundę pradėtas gaivinti, o tikrai būtų laukiama, kol vyras kažkur nubėgs pinigų išsigryninti, tai vaiko TIKRAI nebūtų atgaivinę ir išgelbėję doh.gif Pačios logiškai pagalvokit, kaip ta situacija turėtų atrodyti g.gif
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2013 03 06, 12:49)
Iš klaaros posto supratau, kad buvo reikalaujama "susimokėti". Kyšio reikalavimas yra nusikaltimas. Neginčijau fakto buvimo, taip pat nevertinau žalos dydžio. Mano klausimas klaarai buvo apie tai, ar ji ėmėsi kažkokių veiksmų prieš ją reketavusį asmenį.

Jau rašiau kad nesikreipiau,realiai neturėjau jėgų ir noro tam,tiesiog kokius metus apskritai norėjos viską pamiršt kaip baisų sapną..O į ta miestą,kuriame vyko veiksmas,sugebėjau nuvažiuot tik po kokių poros metų..Čia kažin žala ar ne tokia šokinė būsena pasekmėj tokios gimdymo priežiūros? g.gif
Greičiausiai mūsuose tai norma..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klaara: 06 kovo 2013 - 12:00
QUOTE(vaidajk @ 2013 03 06, 12:56)
Absoliutus kliedesys, VBS  doh.gif Jei jau vaikas gimė nekvėpuojantis ir jei jis nebūtų tuoj pat, tą pačią sekundę pradėtas gaivinti, o tikrai būtų laukiama, kol vyras kažkur nubėgs pinigų išsigryninti, tai vaiko TIKRAI nebūtų atgaivinę ir išgelbėję doh.gif Pačios logiškai pagalvokit, kaip ta situacija turėtų atrodyti  g.gif

Na, aš bandau galvoti ir vienaip, ir kitaip... Gimdyvė įsitikinusi, kad tie pinigai išgelbėjo jos vaikeliui gyvybę, nes davus pinigų radikaliai pasikeitė personalo elgesys.

Aš pati nenoriu tikėti, kad jie ten ramiai nieko nedarė ir namiokus apie pinigus laidė, užuot padėję naujagimiui. Net jei tai klaidingas įpūdis - vien tai, kad personalo elgesį pinigai pakeitė, yra labai labai blogai.
Atsakyti
QUOTE(vylabusle @ 2013 03 06, 12:50)

Asmeniškai gydytojus lankau jau dešimt metų be pertraukos KMUK, tame tarpe apturėjau onkologinę ligą, ginekologinę operaciją, pastojau, lankiausi su siuntimu ir KMUK, nudribau ir susilaužiau koją ir išsinarinau ranką septintą nėštumo mėnesį - operacija su pilna narkoze, gimdžiau KMUK kai dar vaikščiojau remdamasi su ramentu, na ir stebūklai nei karto nieks pinigų neprašė, bandžiau įsiūlyt anesteziologei kai su ta koją patekau, neėmė 4u.gif Nežinau kaip čia man sekasi, bet esu mačius tokius kurie niekaip į tą ligoninę atsigult negali nedavę, patys duoda, paskui patys piktinasi.
Atsakyti