Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymas namuose

QUOTE(vaidajk @ 2013 03 06, 10:49)
Pažiūrėjau vakar Janutienės laidą "Nuoga tiesa". Mane tikrai papiktino faktas, kad už gimdymą reikia susimokėti Kaune 1000 Lt., o Vilniuje 2000 Lt. Nu tikrai absurdas. Mano draugė gimdė Kaune, tai nemokėjo jokių tų tūkstančių. KUR PARAŠYTA, KAD REIKIA MOKĖTI IR DUOTI TUOS VOKELIUS? Ar ne pačios gimdyvės pradėjo tą vadinamą "vokelių" erą?

QUOTE(vaidajk @ 2013 03 06, 11:11)
aš ir nesakau, kad bloga  4u.gif  kalbėti reikia ir būtina, kuo daugiau kalbėti, kad būtų prieita prie bendro, saugaus sprendimo priėmimo 4u.gif tik tiek pasakiau, kad man nepatiko tas šmeižtas, kad reikia susimokėti, nors tikrai nereikia to daryti  4u.gif  kuo puikiausiai pagimdo ir nemokėjusios "vokelio" ir priežiūra nesiskundžia  4u.gif

drinks_cheers.gif
Pati gimdžiau be vokelių ir ne viena pažystama mama gimdė be vokelių ir viskas buvo tvarkoj smile.gif
Personalas elgėsi labai maloniai, kol sąrėmiavau ir po gimdymo likus su vaikeliu buvo prigesinta šviesa, kadangi veiksmas vyko naktį, tai ramino. Nors gimdymas komplikavosi, personalo dėka jaučiausi gana tvirta, nes žinojau, kad extra atveju darys cezarį. Pagimdžiau pati. Namie būčiau supanikavusi... Na nežinau, aš jaučiausi gerai, saugiai.
Ir nuogu užpakaliu neteko vaikščioti ir nieks nesikėsino manęs skutinėti ir nebarė unsure.gif Sovietmetis jau seniai baigėsi, nereik gąsdintis ligoninių baubais smile.gif
Galima ir muziką kokią raminančią atsivežti, ir po dušu palysti, ant kamuolio pasėdėti. Aišku, galėtų gimdyklos būti jaukesnės.
Namie gimdyti nenorėčiau, nes turiu patirtį kai nekomplikuotas, tiesiog tobulas nėštumas ir stūmimo metu staiga vaiko širdelė stoja, sąrėmiai dingsta, pasirodo apsisukusi virkštelė... Niekada negalėčiau rizikuoti savo vaiko gyvybe ir sveikata vien dėl tobulesnių dvasinių išgyvenimų gimdymo metu.
Atsakyti
QUOTE(klaara @ 2013 03 06, 12:59)
Jau rašiau kad nesikreipiau,realiai neturėjau jėgų ir noro tam,tiesiog kokius metus apskritai norėjos viską pamiršt kaip baisų sapną..O į ta miestą,kuriame vyko veiksmas,sugebėjau nuvažiuot tik po kokių poros metų..Čia kažin žala ar ne tokia šokinė būsena pasekmėj tokios gimdymo priežiūros? g.gif
Greičiausiai mūsuose tai norma..

o kur gimdėte? Klausiu tik dėl to, kad mano manymu, privaloma dalintis asmenine patirtimi, kad planuojančios gimdyti mamos turėtų realias situacijas už ir prieš ir galėtų objektyviai nuspręsti kur gimdyti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vaidajk @ 2013 03 06, 10:56)
Absoliutus kliedesys, VBS  doh.gif Jei jau vaikas gimė nekvėpuojantis ir jei jis nebūtų tuoj pat, tą pačią sekundę pradėtas gaivinti, o tikrai būtų laukiama, kol vyras kažkur nubėgs pinigų išsigryninti, tai vaiko TIKRAI nebūtų atgaivinę ir išgelbėję doh.gif Pačios logiškai pagalvokit, kaip ta situacija turėtų atrodyti  g.gif

drinks_cheers.gif

QUOTE(klaara @ 2013 03 06, 10:59)
Jau rašiau kad nesikreipiau,realiai neturėjau jėgų ir noro tam,tiesiog kokius metus apskritai norėjos viską pamiršt kaip baisų sapną..O į ta miestą,kuriame vyko veiksmas,sugebėjau nuvažiuot tik po kokių poros metų..Čia kažin žala ar ne tokia šokinė būsena pasekmėj tokios gimdymo priežiūros? g.gif
Greičiausiai mūsuose tai norma..

Ale ir jautrumas nysusvietnas doh.gif
Rimtai, nenoriu įžeisti, bet skamba tai kaip ribinės psichinės būsenos žmogaus reakcija.
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2013 03 06, 12:49)
Iš klaaros posto supratau, kad buvo reikalaujama "susimokėti". Kyšio reikalavimas yra nusikaltimas. Neginčijau fakto buvimo, taip pat nevertinau žalos dydžio. Mano klausimas klaarai buvo apie tai, ar ji ėmėsi kažkokių veiksmų prieš ją reketavusį asmenį.

Na, aš dabar manau, kad, jeigu susidurčiau su reketu ligoninėje - tuoj iš ligoninės važiuočiau į policiją su visu kūdikiu. Bet labai suprantama, kai žmonės po gimdymo nenori terliotis, nori tiesiog pasidžiaugti laiminga atomazga ir keliauti namo.
Atsakyti
QUOTE(EgleJo @ 2013 03 06, 11:30)
o man va įdomi nuomonė tų mamų, kurios už gimdymą namuose: ar neišnešiotą naujagimį gimdytumėte namuose ar visgi vyktumėte į ligoninę?  4u.gif

Jei gimdymas prasidedų iki 38 sav., tikrai važiuočiau į ligoninę.

QUOTE(vaidajk @ 2013 03 06, 11:49)
Ar ne pačios gimdyvės pradėjo tą vadinamą "vokelių" erą?

Na ne tik gimdyvės... taip, čia sovietinis palikimas, aišku medikai galėtų neimti, bet aš ir juos suprantu, nes medikų algos tikrai ne milijonai, o bendra vidurkį tik visokie plastikos chirurgai pakelia. Bet man tikrai labai nemaloni ta vokelių sistema, nes duoti nemalonu, o kai neduodi irgi keistai jautiesi, nes kažkaip giliai į pasąmonė "įsiėdė" faktas, kad tikisi... Na bet nedaviau abu kartus gimdydama, tik išvažiuodami sesutėms arbatos ir saldainių nunešėm.

QUOTE(Baltike @ 2013 03 06, 12:37)
Bet tikrai nesutinku, kad vienintelis šios inciatyvos tikslas - išgelbėti pribuvėjas.

Tokio tikslo negali būti, nes gimdymų namie reglamentavimas praktiškai visiškai sustabdytų "nelegalių" pribuvėjų veiklą.
Atsakyti
QUOTE(Terezza @ 2013 03 06, 13:03)
drinks_cheers.gif
Ale ir jautrumas nysusvietnas  doh.gif
Rimtai, nenoriu įžeisti, bet skamba tai kaip ribinės psichinės būsenos žmogaus reakcija.

Taip,aš jautri.Ir nemanau kad tai minusas kažkoks.Su psichika viskas normoj irgi,galit būt rami mirksiukas.gif
Manau kad tokių istorijų kaip maniškė pilna,tik ne visos viešai jas pasakoja.būtent dėl tokios reakcijos kaip jūsiškė.
p.s apie jūsiškį vakarykštį pasakymą kad neturit"jokių baimių" irgi kai ką galėčiau pasakyt bet kaip ir ne psichologinių diskusijų temoj esam tai praleidau pro akis ir tiek smile.gif
Papildyta:
QUOTE(vaidajk @ 2013 03 06, 13:03)
o kur gimdėte? Klausiu tik dėl to, kad mano manymu, privaloma dalintis asmenine patirtimi, kad planuojančios gimdyti mamos turėtų realias situacijas už ir prieš ir galėtų objektyviai nuspręsti kur gimdyti  4u.gif

Panevėžy gimdžiau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klaara: 06 kovo 2013 - 12:18
QUOTE(klaara @ 2013 03 06, 13:09)
Taip,aš jautri.Ir nemanau kad tai minusas kažkoks.Su psichika viskas normoj irgi,galit būt  rami mirksiukas.gif
Manau kad tokių istorijų kaip maniškė pilna,tik ne visos viešai jas pasakoja.būtent dėl tokios reakcijos kaip jūsiškė.
Papildyta:
Panevėžy gimdžiau  smile.gif

Išties, labai gaila, kad Jums teko žiauri gimdymo patirtis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Selva @ 2013 03 06, 11:50)
Namuose man kateterio neivedinejo, valgyt gert nedraude, bet jei kas butu komplikavesi, buciau tikejusis, kad akusere padarys viska, kas tik imanoma, ne maziau.

Daugiausia, ko galima tikėtis, kad akušerė padarys viską, ką įmanoma padaryti namuose. Nekvėpuojančiam naujagimiui, kraujuojančiai gimdyvei "viskas, kas įmanoma" apimtis skirsis ženkliai

QUOTE(vylabusle @ 2013 03 06, 11:50)
Viena yra, kai vyksta sklandus gimdymas, kurio metu intervencijų tikrai turi būti kuo mažiau, kita - kai kyla pavojus gyvybei. Esu girdėjusi apie atvejį, kai gimęs nekvėpuojantis kūdikis nebuvo pradėtas gaivinti, kol supanikavusi gimdyvė nenusiuntė vyro išgryninti pinigų. Už 2000 Lt subėgo kone visas personalas. Vaikelį atgaivino. Nežinau, ar būtų ten subėgę jo gaivinti be šitų pinigų, ar tai buvo gyvybės ir mirites klausimas. Bet pinigus tai paėmė...
Kaip tai nesupratote? Jeigu teismas nustato, kad medikė(-ai) nekalti - sukuriamas fantastiškas precedentas: galės seselė su kalio švirkštu stovėti nusitaikiusi į kūdikį ir pateikti alternatyvą - už tokią ir tokią sumą vaikelis liks gyventi... Aišku, piešiu drastišką situaciją, bet tokioms situacijoms atidaro duris visiškas medikų nebaudžiamumas, kuris dabar tik stiprėja ir stiprėja. Kada paskutinį kartą buvo koks gydytojas dėl aplaidumo nuteistas? Na, bent administracine baudele, bet pažeminimu pareigose?

Vylabusle, iš jūsų postų susidariau įspūdį, kad nestokojate elementarios logikos mirksiukas.gif Nekvėpuojančio vaiko, pradėto gaivinti po 15-20 minučių(maždaug tiek turėjo trukti procesas nuo būklės konstatavimo iki viso personalo subėgimo už išgrynintus 2000lt), atreanimuoti be gilaus neurologinio pažeidimo geriausu atveju, nerealu.
Jūs manot, kad mediką nuo mirtinos injekcijos suleidimo sulaiko tik galimybė būti pagautam ir nubaustam blink.gif
• Didžiausia žalos sveikatai kompensacija priteista dėl nerūpestingo medikų elgesio, kai Marijampolės ligoninėje paguldyti ant pernelyg karštu vandeniu pripildytų termoforų apdegė anksčiau laiko gimę dvynukai. Dėl patirtų dvasinių išgyvenimų teismas vaikams priteisė po 200 tūkst. Lt, tėvams – po 50 tūkst. Lt.
• Teismui nustačius, kad LSMU Kauno klinikose šešiolikmečiam vaikinui nebuvo laiku diagnozuotas bei tinkamai gydomas pūlingas viršutinio žandikaulio kairio ančio uždegimas, kuris komplikavosi ir nusinešė jaunuolio gyvybę, jo tėvams turėjo būti atlyginta neturtinė žala – 160 tūkst. Lt.
• 150 tūkst. Lt neturtinė žala buvo priteista mažametės mergaitės tėvams, kai ši mirė dėl to, kad Šiaulių rajono pirminės sveikatos priežiūros centro gydytoja laiku nediagnozavo ir negydė kraujuojančios dvylikapirštės žarnos opaligės.
• Teismas įrodė, kad Kretingos ligoninės medikai buvo aplaidūs, todėl dėl jų kaltės mirė naujagimis. Tėvams buvo priteista 120 tūkst. Lt neturtinės žalos atlyginimo.
• Teismo sprendimu neturtinę žalą, tai yra 60 tūkst. Lt, pacientei, kuriai per gimdos šalinimo operaciją buvo pažeistas šlapimtakis, atlygino ir Vilniaus universiteto Onkologijos institutas.

Gauta skundų dėl asmens sveikatos priežiūros paslaugų kokybės
2009 m.    294
2010 m.    208
2011 m.    171
2012 m.    120
Šaltinis: Valstybinė akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnyba

Pacientų sveikatai padarytos žalos nustatymo komisijoje nagrinėta skundų
2005 m.    49
2007 m.    47
2009 m.    70
2010 m.    87
2011 m.    95

Atsakyti
mamos, gal galit dar kartą įkelti nuorodą straipsnio, kur pateikiama statistika pirmą kartą ir antrą kartą gimdančių komplikacijų atvejų? kur tokia statistika pateikiama: Imant po 1000 gimdyvių, tai statistika tokia:
pirmakartėms gimdant namie, komplikacijų tikimybė 9,3 proc., o GN - 5.3 proc., Gimdant antrąkart - namie komplikacijos siekia 2.3 proc., o GN - 3.3 proc.
Atsakyti
Kalbant apie kyšius, aš irgi iš tų, kurie nedavė (čia jau mano pačios gyvenimo principas - nei duoti, nei imti) ir liko patenkinti personalo dėmesiu ir elgesiu. Tiesa, prieš pirmą gimdymą domėjausi galimybe susimokėti, kad gaučiau konkretų gydytoją (nors pati nežinojau kokį biggrin.gif ), tačiau prieš gimdymą teko pagulėti patologiniam skyriuje, kur per konsiliumus pamačiau beveik visus gimdymus priimančius gydytojus ir supratau, kad pagimdyti galėčiau pas kiekvieną. Iš kitos pusės žinau, kur pinigai ir susitarimas man būtų "pagelbėję". Sakykime, praėjus 10 dienų po spėjamo termino mane privaloma tvarka guldė į nėštumo patologijos skyrių gimdymo skatinimui. Draugei, kuri buvo susitarus su konkrečia gydytoja, analogiškoje situacijoje leido dar "pavaikščioti", tik užtekdavo kasdien ateiti pas tą gydytoją į skyrių, užsirašyti tonų, apžiūrai. Kiekvieno gimdymo metu prašiausi į palatą su vonia, nes man vanduo išties palengvina sąrėmių skausmą. Tačiau ta palata visuose gimdymo namuose buvo tik viena, tad pirmus du kartus jos negavau. Trečiąjį kartą patologinio skyriaus gydytoja neprašoma rezervavo šią palatą iš vakaro, kadangi buvo numatytas skatinimas nuleidžiant vandenis. Tačiau palatoje mane pasitikusios akušerės net kelis kartus buvau perklausta, ar tikrai neesu "susitarus" su jokiu gydytoju, nes ši palata "tik sutartiems gimdymams".
Atsakyti
QUOTE(Justesea @ 2013 03 06, 13:06)
gimdymų namie reglamentavimas praktiškai visiškai sustabdytų "nelegalių" pribuvėjų veiklą.

Abejoju....visada buvo ir bus moteru, kurios nores gimdyti gamtoje, kas tai bebutu miskas ar paupys....visada bus moteru, kurioms reiks apeiginiu ritualu...ir gimdymo metu salia kad butu ne paprasta diplomuota akusere, o tik ta dievo paliestoji, "isrinktoji", kuri turi dvasios dovana, pasaukima ir t.t
o kai yra paklausa, atsiras ir pasiula....atsiras kita sv."jurga".
Bet bet kokiu atveju reikia reglamentuoti gimdymus namie.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo marinushka: 06 kovo 2013 - 12:36
QUOTE(EgleJo @ 2013 03 06, 09:30)
o man va įdomi nuomonė tų mamų, kurios už gimdymą namuose: ar neišnešiotą naujagimį gimdytumėte namuose ar visgi vyktumėte į ligoninę?  4u.gif

Aisku, ligoninej.
Atsakyti