Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai, receptai, klausimai, patarimai

QUOTE(*Linele* @ 2013 03 28, 10:49)
Ir dar dėl želatinos. Kiek reikia užpilti ant želatinos vandens kai brinkini, nes nuo vandens kiekio irgi priklauso koks želatinos tūris po to bus  g.gif

ziurint kokiu tikslu zelatina brinkinama ir dar ziurint kokia zelatina(buna labai stipri,buna silpnesne).pvz pastilazui naudoju klingai zelatina- 14gr zelatinos uzpilu 60ml vandens.
gal pagelbejau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Renata123 @ 2013 03 28, 13:49)
Kur jus radot, kad juodojo misko receptas 28 cm formai? g.gif
Cia autores zodziai: "Siandien pamatavau savo forma, o ji ne 28 cm, o pasirodo tik 25 cm."

Pati esu kepus pagal ana formule biskvitus, 22 cm formoje, tai emiau 4 kiausinius 2 biskvitam, t.y. 2 kiausiniai 1 biskvitui, kuri dar perpjaunam per puse.


na originaliam recepte SM rase 28, toliau neskaiciau, tai matyt to komentaro papildomo nepamaciau:)
Pasirodo mes panasiai mastom, nes siandien kaip tik issikepiau po 2 kiausinius kiekvienam..
Gaila kad velai paskaiciau jusu komentara, nes labai daug stresavau kepdama doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ing. @ 2013 03 28, 14:26)
Sveikos,
Sakykit,o Rafaelo biskvitas kokiai formai skirtas? g.gif


as kepu 22 cm ir perpjaunu i 4 dalis

QUOTE(Cukraus pudra @ 2013 03 28, 15:39)
kaži o puoštas grietinėle neišsileis per valandžiukės kelionę automobiliu  g.gif

jei tinkamai isplaksit, tai ir cielas 3 valandas kelione atlaikys
Atsakyti
QUOTE(*Keila* @ 2013 03 28, 22:46)
jei tinkamai isplaksit, tai ir cielas 3 valandas kelione atlaikys


tai mazu pasiseks smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kristinka_2010 @ 2013 03 28, 15:09)

o pagal ta recepta parasyta 2 pokeliai varskes, tai cia reik su prasti 2 pokeliai po 200g.. ar kaip?

Dabar dazniausiai pakeliai buna 180 gr, bet jeigu desit ir 400 gr, tikrai skoniui nepakenks tie 40 gramu.
Atsakyti
ateinu ir as su klausimais.. blush2.gif

eilini karta sugalvojus kept viena torta, galiausiai tenka kept kita doh.gif sikart buvau sumascius isbandyt "Otela", bet is pradziu nedaskaiciau biskvitu gamybos proceso ir dabar kai pamaciau, kad ten keptuvinius blynus reik daryt truputi pabugau sio proceso. bet kadangi produktus jau buvau susipirkus tai nusprendziau pasilikt jo pertepima, bet kept kitoki biskvita.

va cia ir klausimai prasideda:

kepu sviestini sokoladini biskvita pagal Beata kazkieno cia anksciau temoje rekomenduota. bent jau dabar jis man atrodo toks ir taip nesausas vos ne vienas pats valgomas, galvoju ar vis tik reikia ji man dar sulaistyt? nes kremas bus kaip ir sviestinis taip pat (sviestas su virtu kondensuotu pienu). tikiuosi nesigaus man cia sviestas sviestuotas doh.gif

kitas klausimas del skardos tepimo, ne pirma karta randu parasyta, kad istept sviestu ar aliejum ir isklot kepimo popierium?? as jei naudoju viena, nenaudoju kito.. nesuprantu to dvigubo tiesimo esmes g.gif

turejau ir trecia klausima, bet pamirsau doh.gif , matyt pats laikas keliaut i lova biggrin.gif
Atsakyti
Munyt, aš kartais patepu formą trupučiu sviesto tam, kad kepimo popierius neslidinėtų biskvito, pyrago tešlą pilant , ją lyginant blush2.gif
Atsakyti
O kur Cipsiukas dingo? ir jos receptu kai kuriu neberandu, pvz torto Slyvos sokolade.
Atsakyti
Susiruošiau kepti tortą ,,Juodasis miškas" pagal Sonatinos receptą, bet užstrigau ties miltais, ar ne per mažai 35g. Štai biskvito receptas
Biskvitui
5 kiaušinių baltymai
9 kiaušinių tryniai
150 g cukraus
75 g sviesto, ištirpinto ir ataušinto
40 g kakavos miltelių
35 g miltų
3 ½ v. š. krakmolo
http://www.sonatinos...733604000444719
Gal galite kas greitai patarti? Labai laukiu atsakymo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kristinka_2010 @ 2013 03 27, 23:15)
tai ar patarsite koki pertepima su situo daiktu

user posted image

pirkau kaip uz varske, o ziuriu cia suris.. tai galvoju kokiam cia tortui ji panaudojus!



cia labai skani varskes mase su vanilinu, as ja uzsitepu ant batono ir valgau, kartais kai uzplaukia kabinu saukstais 4u.gif blush2.gif labai man jinai skani blush2.gif is jos galima tortu perteminus daryti, kepti varskes pyragus ir pan drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(jolanka @ 2013 03 30, 00:50)
O kur Cipsiukas dingo? ir jos receptu kai kuriu neberandu, pvz torto Slyvos sokolade.

Nezinau,ar tas receptas?Toki turiu:
"Slyvos šokolade "

Reikės : ( formos skersmuo 28 cm.)

Biskvitams ....

1 mažo indelio saldaus kondencuoto pieno

2 kiaušinių

1 stiklinės miltų

3 d. šaukštai kakavos

1 a. šaukštelis sodos ( nugesinta ) .

Pertepimui :

500 g. džiovintų slyvų ( maltų )

1 stiklinė cukraus ( 250 g. )

1 stiklinė graikiškų riešutų ( maltų )

500 g. grietinėlės plakamosios ( 35 -36 procentų )

Citrinos rūgštelės ( pagal kiekvienos skonį ) .



Biskvitui skirtus produktus išmaižome mikseriu ( vidutiniu greičiu ) .
Orkaitės karštis 180-200 C.
Reikės išsikepti 4 biskvitukus ( kiekvieną atskirai ) .
Pilame tešlos plonai , ir kepame 15 min .
Taip išsikepame 4 lakštelius .


Išsiplakame grietinėlę su cukrumi ir rūgštele .
Sudedame maltas slyvas ir lėtai paplakame , kol išsimaišys .
Suberiame riešutus , lėtai išmaišome šaukštu .

Biskvitus būtina sulieti , ir ne vos vos , bet smarkiau .
Pertepame kremu .

Skanaus .
Atsakyti
QUOTE(Zurbiukas @ 2013 03 30, 10:45)
cia labai skani varskes mase su vanilinu, as ja uzsitepu ant batono ir valgau, kartais kai uzplaukia kabinu saukstais 4u.gif  blush2.gif labai man jinai skani  blush2.gif  is jos galima tortu perteminus daryti, kepti varskes pyragus ir pan  drinks_cheers.gif


tortas jau suteptas, pagaminau varskini gaivumeli, beliko papuosti.. bet nezinau kas cia derintusi, turbut tik grietinele.. butu skanu svieziu avieciu (nes su avietem gaminau), bet.. metas ne tas. Gal vis del to akcentuo juodo sokolado?? g.gif
Atsakyti