
Eliz@, aciu 

QUOTE(kristinka_2010 @ 2013 03 30, 14:43)
tortas jau suteptas, pagaminau varskini gaivumeli, beliko papuosti.. bet nezinau kas cia derintusi, turbut tik grietinele.. butu skanu svieziu avieciu (nes su avietem gaminau), bet.. metas ne tas. Gal vis del to akcentuo juodo sokolado?? 

na man prie varskes tortu labai dera uogos ir zele

QUOTE(kovo @ 2013 03 30, 10:20)
Susiruošiau kepti tortą ,,Juodasis miškas" pagal Sonatinos receptą, bet užstrigau ties miltais, ar ne per mažai 35g. Štai biskvito receptas
Nesu kepusi butent sio torto, bet manau, kad cia viskas gerai, nes apart miltu dedasi dar ir kakava ir krakmolas.
QUOTE(irmulia @ 2013 03 25, 12:49)
t.y. aplipę per dideliu karameliniu sluoksniu?
gal per mažai riešutų naudoji cukraus atžvilgiu ?
esu bandžiusi su šlakeliu grietinėlės , tada riešutukai gaunasi kiek minkštesni plonu karameliniu sluoksniu, ( .t.y. be kieto storo sluoksnio ), ir vos vos limpa
bet iš ties skanu 




na, skonis gaunasi grynai griliažo (kurio nemėgstu), o norėtųs karamelės... bet vakar dariau, tai jau kažkas panašiau gavosi



Biskvitinis medaus tortas

26 cm. skersmens 10-čiai lakštų reikės:
180 gr. sviesto
180 gr.cukraus
4 dideli kiaušiniai
480 gr. medaus
2 a. š. sodos
630 gr. miltų
Visus lakštams skirtus produktus, išskyrus miltus ir sodą sudėti į puodą, kurį įstatyti į kitą indą su verdančiu vandeniu.
Masę, nuolat maišant (kad nesuvirtų kiaušiniai), kaitinti ant garų, kol viskas ištirps ir masė taps vientisa.
Tuomet sudėti gesintą actu sodą, permaišyti , suberti persijotus miltus ir išmaišyti tešlą.
Tešla gaunasi nei skysta nei tokia kieta, kad paimtum į rankas. Na tokia maišoma šaukštu
Paruoštą tešlą pastatyti į šaldytuvą 10-12 val.
Po to tešlą išimti ir palaikyti 3-6 val. kambario temperatūroje. Iš kepimo popieriaus išsikirpti 10 26 cm. apskritimų, ant kiekvieno dėti 3 šaukštus paruoštos tešlos ir šaukštu arba silikonine mentele tolygiai paskirstyti per visą plotą.
Kad tešlą būtų lengviau tepti, šaukštą arba mentelę pamirkyti vandenyje.
Paruoštą kepimui lakštą dėti į skardą ir uždėti formos šonus, kad kepant nesiplėstų į ploti, o kiltų į aukštį. Pastatyti į 180 C. įkaitintą orkaitę ir kepti 7-10 min., kol lakštas gražiai paruduos.
Lakštui iškepus, atvėsinti ir nuimti nuo kepimo popieriaus.

Kremas:
500 gr. grietinės
600 gr. grietinėlės
200 gr. cukraus
30 gr. želatinos
citrina
Išplakti grietinėlę, atskirame inde grietinę su cukrumi, įtarkuoti citrinos žievelę, įspausti sultis palengva sumaišyti abi mases. Želatiną užpilti maždaug 80 ml. šilto vandens, leisti išbrinkti, išmaišyti ir pakaitinti, kol ištirps. Atvėsinus palengva supilti į kremą. Permaišyti ir pastatyti 15-20 min. šaltai. Sutepti lakštus. Į likusį kremą aš įbėriau kakavos ir aptepiau viršų.
Tortą valgėme po 2 dienų.
Biskvitus sulaisčiau šalta juoda arbata.

http://skanusgyvenim...aus-tortas.html
26 cm. skersmens 10-čiai lakštų reikės:
180 gr. sviesto
180 gr.cukraus
4 dideli kiaušiniai
480 gr. medaus
2 a. š. sodos
630 gr. miltų
Visus lakštams skirtus produktus, išskyrus miltus ir sodą sudėti į puodą, kurį įstatyti į kitą indą su verdančiu vandeniu.
Masę, nuolat maišant (kad nesuvirtų kiaušiniai), kaitinti ant garų, kol viskas ištirps ir masė taps vientisa.
Tuomet sudėti gesintą actu sodą, permaišyti , suberti persijotus miltus ir išmaišyti tešlą.
Tešla gaunasi nei skysta nei tokia kieta, kad paimtum į rankas. Na tokia maišoma šaukštu

Po to tešlą išimti ir palaikyti 3-6 val. kambario temperatūroje. Iš kepimo popieriaus išsikirpti 10 26 cm. apskritimų, ant kiekvieno dėti 3 šaukštus paruoštos tešlos ir šaukštu arba silikonine mentele tolygiai paskirstyti per visą plotą.
Kad tešlą būtų lengviau tepti, šaukštą arba mentelę pamirkyti vandenyje.
Paruoštą kepimui lakštą dėti į skardą ir uždėti formos šonus, kad kepant nesiplėstų į ploti, o kiltų į aukštį. Pastatyti į 180 C. įkaitintą orkaitę ir kepti 7-10 min., kol lakštas gražiai paruduos.
Lakštui iškepus, atvėsinti ir nuimti nuo kepimo popieriaus.
Kremas:
500 gr. grietinės
600 gr. grietinėlės
200 gr. cukraus
30 gr. želatinos
citrina
Išplakti grietinėlę, atskirame inde grietinę su cukrumi, įtarkuoti citrinos žievelę, įspausti sultis palengva sumaišyti abi mases. Želatiną užpilti maždaug 80 ml. šilto vandens, leisti išbrinkti, išmaišyti ir pakaitinti, kol ištirps. Atvėsinus palengva supilti į kremą. Permaišyti ir pastatyti 15-20 min. šaltai. Sutepti lakštus. Į likusį kremą aš įbėriau kakavos ir aptepiau viršų.
Tortą valgėme po 2 dienų.
Biskvitus sulaisčiau šalta juoda arbata.
http://skanusgyvenim...aus-tortas.html
Ule, kaip skaniai atrodo
tikiu, kad toks ir yra


Mergaites ar yra kokiu gudrybiu kaip papuosti torta saldytom uogom(ar siaip uogom)n
....kad sultys nebegtu


QUOTE(Ulitka @ 2013 04 04, 07:43)
kad ir taip nebėga. mėlynes, serbentai, avietės, braškės, šilauogės, vynuogės....
QUOTE(Cukraus pudra @ 2013 04 04, 08:45)
man bega ..kaip ne


Sveikos kepejeles.
Buciau labai dekinga jei man patartumet kaip lygiai ispiesti raides ant mazdaug tokio tortuko
Buciau labai dekinga jei man patartumet kaip lygiai ispiesti raides ant mazdaug tokio tortuko
QUOTE(SunGuru @ 2013 04 05, 10:50)
Sveikos kepejeles.
Buciau labai dekinga jei man patartumet kaip lygiai ispiesti raides ant mazadaug tokio tortuko
Buciau labai dekinga jei man patartumet kaip lygiai ispiesti raides ant mazadaug tokio tortuko
atsispausdint lapą su reikiamom raidėm, ant jo dėt sviestinį popierių ir rašyt šokoladu, o paskui perkelt ant torto raides.
man taip lengviausiai
QUOTE(Cukraus pudra @ 2013 04 05, 09:53)
atsispausdint lapą su reikiamom raidėm, ant so dėt sviestinį popierių ir rašyt šokoladu, o paskui perkelt ant torto raides.
man taip lengviausiai
man taip lengviausiai
Nuosirdziai aciu, Cukraus pudra, uz operatyvu atsakyma
