Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų pirkimo ir gyrimosi tema

Kelios senesnės (tik kitu kampu ar gausiau žydinčios), kelios naujesnės ax.gif

Gastrochilus japonicus fantastiškas gėliukas - žiedukai maži, bet žydi be menkiausios pertraukos thumbup.gif Dar šiandien radau naują žiedyną ir naują auginuką lendantį thumbup.gif

user posted image

Vokiškos trąšos tikrai superinės - prieš metus pirkau vat tokį miniuką

user posted image

.......o po metų pražydo štai kokiais ryškiais žiedais thumbup.gif

user posted image

user posted image

user posted image

Elegant Charms lėtai, bet užtikrintai išskleidžia vis daugiau žiedų wub.gif

user posted image
Papildyta:
Miltonidium Rosy Sunset

user posted image

Paphiopedilum niveum

user posted image

Štai taip šią akimirką atrodo maniškis Phalaenopsis philippinensis - trys pumpurai išsipūtę ir tuoj turėtų išsiskleisti, o žiedstiebio galiukas dar auga thumbup.gif

user posted image

O vat taip auga keikiai ant Phalaenopsis equestris var. ilocus senųjų žiedstiebių - ir patys auga, auginasi šaknytes, ir žydėt susiruošė tuo pat metu thumbup.gif

user posted image
Atsakyti
Su mūsų diena MIELOSIOS 4u.gif lai ne tik šią dieną vyrai apdovanoja žiedais smile.gif
MUMRIKAS-tu man pasakyk,kokiu tu gėriu gėlytes apipili?Viskas kaip iš knygutės wub.gif Stebina ir džiugina....fantastika
Atsakyti
QUOTE(~Sandrita~ @ 2013 03 08, 10:45)
Su mūsų diena MIELOSIOS  4u.gif lai ne tik šią dieną vyrai apdovanoja žiedais smile.gif

MUMRIKAS-tu man pasakyk,kokiu tu gėriu gėlytes apipili?Viskas kaip iš knygutės  wub.gif  Stebina ir džiugina....fantastika

Su mūsų, moteraičių ir mergaičių, diena wub.gif Kad kuo dažniau šypsotumėmės ir nuotaika kuo dažniau būtų tokia puiki, kaip šiandieno saulėtas rytas thumbup.gif

Dėkui wub.gif Manau pagrindinis gėris yra abipusė meilė biggrin.gif Aš savo gėliukus labai labai myliu ir matyt jos tą jaučia - kitos paslapties manau nėra. Nei namai idealiai pritaikyti pagal sąlygas orchidėjų auginimui, nei augalai kažkokie stebuklingi rolleyes.gif

Ir porą smagių atradimų "užtikau" netikėtai bigsmile.gif Pasirodo, kad oncidiumas kvepia thumbup.gif Jis pas mane buvo iš "nekvepiančių", pirktiniu žydėjimu nebuvo jokio kvapo, o šiandien ryte atėjusi į virtuvę iš kart supratau iš kur tas "skanumas" - vadinu tai "oncidiumų kvepalais", nes man kvapas labai malonus wub.gif

Ir viena mylimiausių orchidėjų, NOID geltonžiedė "karvytė", apart to, kad be menkiausios pertraukos žydi pusantrų metų (o pirkta tai nukainuota), dabar dar ir naują žiedstiebį leidžia thumbup.gif
Atsakyti
mumrikas, tos vokiskos trasos, tai kur Maximoj buna pirkt? abi tas pacias giriam?

Pas mane vienas kvapnuolis phal. yra, hibridukas. Nerealiai kvepia. Pirkau pries n metu, tai mano antroji orchideja. Noreciau tokio kvapo kvepalu, jau taip man patinka, toks skanus, mmmmm wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2013 03 08, 12:27)
mumrikas, tos vokiskos trasos, tai kur Maximoj buna pirkt? abi tas pacias giriam?

aš pirkau tiesiogiai iš orchidejos.lt augalus atsiimdama - toks plastikinis užspaudžiamas pakeliukas, viduje žalsvi trąšų rutuliukai, o pavadinimas tiesog "trąšos orchidėjų žydėjimui" ir orchids logotipas . Iš visų tų trąšų galima pagaminti 200l tirpalo. Vat tokios jos pas mane.
Atsakyti
Tai tos pacios bus. Jos tikrai paryskina ziedu spalvas. Buvau ikelus senos temos pabaigoj kaip ydi pas mane dabar.
Atsakyti
Mano vienas geltonas falenopsis irgi buvo pražydęs gerokai ryškesniais žiedais nei kad pirktiniai buvo, bet šitų trąšų tada dar nenaudojau ir padariau išvadą kad vistik žiedai ryškiausi būna tik prasiskleidę, o vėliau pablunka.. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Uranija5 @ 2013 03 08, 13:11)
Mano vienas geltonas falenopsis irgi buvo pražydęs gerokai ryškesniais žiedais nei kad pirktiniai buvo, bet šitų trąšų tada dar nenaudojau ir padariau išvadą kad vistik žiedai ryškiausi būna tik prasiskleidę, o vėliau pablunka..  rolleyes.gif

Tas tai tikrai taip, bet mano dabar prasiskleidusio miniuko gan ryškiais žiedais ir pirktiniu, senu žydėjimu buvo naujų pumpurų, jie pas mane namuose skleidėsi, o žiedai vis tiek buvo labai blyškūs, beveik balti su vos gelsvu atspalviu. Dabar jis pražydo aiškiai geltonai bigsmile.gif
Atsakyti
dendrobium rainbow winter beauty(nežinau ar čia ką reiškia biggrin.gif ) najokė - dovana smile.gif
user posted image
tik fotikas nedraugauja....niekaip nesusifokusuoja doh.gif
Atsakyti
QUOTE(~Sandrita~ @ 2013 03 08, 15:15)
tik fotikas nedraugauja....niekaip nesusifokusuoja doh.gif

graži dovana thumbup.gif

nesufokusuoja, nes parinktas netinkamas fotografavimo režimas arba netinkamas fotografavimo atstumas mirksiukas.gif Fotografuojant iš arti fotoaparatas jau "norėtų" makro režimo, bet jei norite parodyt visą augalą, tai makro netinka - reikia rinktis "portreto" režimą ir kad fokusas būtų platus, o ne viename taške. Tada visas augalas gausis vienodai sufokusuostas - ne tik viena kažkuri jo vieta mirksiukas.gif

Pas jus matosi fokusas buvo į sieną kairėj pusėj g.gif

Čia kalbu apie paprastos "muilinukės" naudojimą smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mumrikas: 08 kovo 2013 - 14:36
QUOTE(mumrikas @ 2013 03 08, 15:35)
graži dovana thumbup.gif

nesufokusuoja, nes parinktas netinkamas fotografavimo režimas

ačiū už pamoką 4u.gif dukra kai paima į rankas...tai prispaudo man visiškai neaiškių fotografavimo būdų biggrin.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2013 03 08, 03:02)
Kelios senesnės

girt nusibodo doh.gif lotuliukas.gif ,žodžiu ir pati žinai mirksiukas.gif biggrin.gif
fantastika wub.gif

QUOTE(~Sandrita~ @ 2013 03 08, 16:15)
dendrobium rainbow winter beauty

gera dovana thumbup.gif ,kai prasiskleis pasirodykit dar bigsmile.gif
Atsakyti